karanana wrote:I ja sam to htio pitati. Zar ih neko mora jahat da bi se borili? Moze li im reci sta da rade i koga da pale?
koliko se sjecam u nekoj od zadnjih epizoda prošle sezone sva tri zmaja su bili u borbi kad su palili one brodove
Moderator: _BataZiv_0809
karanana wrote:I ja sam to htio pitati. Zar ih neko mora jahat da bi se borili? Moze li im reci sta da rade i koga da pale?
nije se bilo para za sva 3 zmajakakavdanakneiskustvu wrote:karanana wrote:I ja sam to htio pitati. Zar ih neko mora jahat da bi se borili? Moze li im reci sta da rade i koga da pale?
koliko se sjecam u nekoj od zadnjih epizoda prošle sezone sva tri zmaja su bili u borbi kad su palili one brodove
AmirBaa wrote:nije se bilo para za sva 3 zmajakakavdanakneiskustvu wrote:karanana wrote:I ja sam to htio pitati. Zar ih neko mora jahat da bi se borili? Moze li im reci sta da rade i koga da pale?
znaci svo zlato je uslo... onda je ovo zadnji konvoj sa zitaricama i hranom ... OK sad je jasnije nisam obraco paznju na ovaj govor vec na titl i na HBO su preveli da je svo zlatonema me tamo wrote:Nevalja prijevod, moras engleski naucit.
http://www.watchfree.to/tv-1529f3-Game- ... -episode-4
okreni na 36 minut.
pici wrote:znaci svo zlato je uslo... onda je ovo zadnji konvoj sa zitaricama i hranom ... OK sad je jasnije nisam obraco paznju na ovaj govor vec na titl i na HBO su preveli da je svo zlatonema me tamo wrote:Nevalja prijevod, moras engleski naucit.
okreni na 36 minut.
Ne spominje ni on da je vojska tamo, nego samo kaze da je zlato sigurno proslo kapije Kings Landinga. Onda jos da moraju pozuriti da zadnja kola predju rijeku prije noci, jer ako celo bude napadnuto, ovi sa zacelja nece moci stici na vrijeme da pomognu, a to znaci da je kolona ogromna i razvucena.nema me tamo wrote:pici wrote:znaci svo zlato je uslo... onda je ovo zadnji konvoj sa zitaricama i hranom ... OK sad je jasnije nisam obraco paznju na ovaj govor vec na titl i na HBO su preveli da je svo zlatonema me tamo wrote:Nevalja prijevod, moras engleski naucit.
okreni na 36 minut.
Dobar je prijevod u suštini, osim što su izostavili to sto Tarly kaze a rekao je da je sva vojska vec s zlatom tamo dok je ovaj rep takozvani zadnji dio spor i onda spominje bičevanje..
ma sjeban je vremanski tok inace ove sezone tako da izmedju prve i zadnje scene nejasno je kolika je armija i koga su napali, po nekom toku trebala je biti kolona sa zalihama hrane i usjeva, tako da i Dany to treba sto je i napomenula kad je cula za visivrt da je izgubila saveznike i zalihe za Dothrakije... bez veze spalila hranu koja treba i njojnema me tamo wrote:pici wrote:znaci svo zlato je uslo... onda je ovo zadnji konvoj sa zitaricama i hranom ... OK sad je jasnije nisam obraco paznju na ovaj govor vec na titl i na HBO su preveli da je svo zlatonema me tamo wrote:Nevalja prijevod, moras engleski naucit.
okreni na 36 minut.
Dobar je prijevod u suštini, osim što su izostavili to sto Tarly kaze a rekao je da je sva vojska vec s zlatom tamo dok je ovaj rep takozvani zadnji dio spor i onda spominje bičevanje..
Pa zrtvovanje za veci cilj, time bi fakticki rijesio rat. Dotrakije bi onda bilo puno lakše porazit i to je to. Jedan juriš gdje je išao na all inHasan006 wrote:Još jedna stvar koja nema smisla je scena kada Jaime pokuša ubiti Daenerys. Ni najveća budala to ne bi uradila iz više razloga:
1. I da je uspio ubiti sa onim kopljem, Drogon bi ga ispržio živog sljedeće sekunde.
2. Hajd recimo da je ubio Daenerys, šta bi onda bilo? Tri zmaja i preko 100.000 Dothraka bi divljalo Westerosom bez ičije kontrole, paleći i ubijajući sve pred sobom. Nastao bi opšti haos u kraljevstvu, trebalo bi im godina i godina da to smire i stotine hiljada nevinih ljudi bi izginulo.
Mislim, glupo mi je da u prošloj epizodi onako nadmudri Tyriona, a sada ispadne ovoliki debil.
Bronu platio kod Highgardena a napadnuti kad je zlato već ušlo u King's Landingswanfilter wrote:A ona zaprezna kola iz kojih Jamie plati Bronu? Nije valjda da su u zadnji tren spasili ...

Pa vidi tu rjecicu juzno od King's Landinga?To je taj Blackwater Rush i tu se ova bitka odigrala.Jaime je rekao pocetkom epizoda da im je karavana dosta razvucena tako da se sve bas fino uklapa.Na nama je da pretpostavimo da je izmedju te pocetne scene i onog kad je Daenerys rekla "Enough with the clever plans" proslo odredjeno vrijeme.Radar71 wrote:Bronu platio kod Highgardena a napadnuti kad je zlato već ušlo u King's Landingswanfilter wrote:A ona zaprezna kola iz kojih Jamie plati Bronu? Nije valjda da su u zadnji tren spasili ...
Trebali su dodati bar ovakva 2drogon2 wrote:Pa bila su sva 3 krajem seste sezone kada su unistavali flotu onih robovlasnika.Sve je to pitanje budzeta moji vi
Doduse i zmajevi moraju poprilicno blizu biti da bi vatrom palili.drogon2 wrote:Pa mogu jbg.Vjerovatno cemo tek vidjet puni raspon njihovih moci,posebno Night Kinga.To prakticno ostaje jedina misterija u seriji,ostalo sve manje vise znamo.Jos oni kontrolisu divove,ko zna sta sve jos.