Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#13451 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

karanana wrote:I ja sam to htio pitati. Zar ih neko mora jahat da bi se borili? Moze li im reci sta da rade i koga da pale?

koliko se sjecam u nekoj od zadnjih epizoda prošle sezone sva tri zmaja su bili u borbi kad su palili one brodove
AmirBaa

#13452 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AmirBaa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
karanana wrote:I ja sam to htio pitati. Zar ih neko mora jahat da bi se borili? Moze li im reci sta da rade i koga da pale?

koliko se sjecam u nekoj od zadnjih epizoda prošle sezone sva tri zmaja su bili u borbi kad su palili one brodove
nije se bilo para za sva 3 zmaja :D
kakavdanakneiskustvu

#13453 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

AmirBaa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

nije se bilo para za sva 3 zmaja :D

da,vjerovatno je to u pitanju
Juliuscezar

#13454 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

na otvorenom polju je ne trebaju ni Dotrakiji, posalje samo zmaja i cao
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13455 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nema me tamo wrote:Nevalja prijevod, moras engleski naucit.

http://www.watchfree.to/tv-1529f3-Game- ... -episode-4

okreni na 36 minut.
znaci svo zlato je uslo... onda je ovo zadnji konvoj sa zitaricama i hranom ... OK sad je jasnije nisam obraco paznju na ovaj govor vec na titl i na HBO su preveli da je svo zlato
karanana

#13456 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Pa jeste i to. Sto su dotrakiji beze jurisali. Mogla je sa zmajem sve spaliti. Ovako je mozda i dotrakije spalila i ginuli su beze u borbi.
P308

#13457 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

fkt, da su sva tri zmaja krenula, spalila bi ih sve za minut ukljucujuci i Jamie-a i vozdra....plus sacuvala sve dothrakije
Radar71

#13458 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

onda bi mi imali 2 minute paljenja i to je to...
swanfilter

#13459 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

A ona zaprezna kola iz kojih Jamie plati Bronu? Nije valjda da su u zadnji tren spasili ... :lol:
nema me tamo

#13460 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

pici wrote:

okreni na 36 minut.
znaci svo zlato je uslo... onda je ovo zadnji konvoj sa zitaricama i hranom ... OK sad je jasnije nisam obraco paznju na ovaj govor vec na titl i na HBO su preveli da je svo zlato

Dobar je prijevod u suštini, osim što su izostavili to sto Tarly kaze a rekao je da je sva vojska vec s zlatom tamo dok je ovaj rep takozvani zadnji dio spor i onda spominje bičevanje..
vicious

#13461 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vicious »

nema me tamo wrote:
pici wrote:

okreni na 36 minut.

Dobar je prijevod u suštini, osim što su izostavili to sto Tarly kaze a rekao je da je sva vojska vec s zlatom tamo dok je ovaj rep takozvani zadnji dio spor i onda spominje bičevanje..
Ne spominje ni on da je vojska tamo, nego samo kaze da je zlato sigurno proslo kapije Kings Landinga. Onda jos da moraju pozuriti da zadnja kola predju rijeku prije noci, jer ako celo bude napadnuto, ovi sa zacelja nece moci stici na vrijeme da pomognu, a to znaci da je kolona ogromna i razvucena.
Kako god, opet mozemo samo nagadjati koliko je vojske ostalo, ali meni prema ovome zvuci da je glavnina ipak bila tu u ovoj zadnjoj koloni...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13462 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nema me tamo wrote:
pici wrote:

okreni na 36 minut.

ma sjeban je vremanski tok inace ove sezone tako da izmedju prve i zadnje scene nejasno je kolika je armija i koga su napali, po nekom toku trebala je biti kolona sa zalihama hrane i usjeva, tako da i Dany to treba sto je i napomenula kad je cula za visivrt da je izgubila saveznike i zalihe za Dothrakije... bez veze spalila hranu koja treba i njoj
Hasan006

#13463 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Još jedna stvar koja nema smisla je scena kada Jaime pokuša ubiti Daenerys. Ni najveća budala to ne bi uradila iz više razloga:
1. I da je uspio ubiti sa onim kopljem, Drogon bi ga ispržio živog sljedeće sekunde.
2. Hajd recimo da je ubio Daenerys, šta bi onda bilo? Tri zmaja i preko 100.000 Dothraka bi divljalo Westerosom bez ičije kontrole, paleći i ubijajući sve pred sobom. Nastao bi opšti haos u kraljevstvu, trebalo bi im godina i godina da to smire i stotine hiljada nevinih ljudi bi izginulo.
Mislim, glupo mi je da u prošloj epizodi onako nadmudri Tyriona, a sada ispadne ovoliki debil.
Lakat Jebić

#13465 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Lakat Jebić »

a sto ste vi sigurni da je bron spasio jamieija? ja sam prvo pomislio da je onaj nakurac. nije mi bron od onolike odanosti, ljubavi i prijateljstva.
Juliuscezar

#13466 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Hasan006 wrote:Još jedna stvar koja nema smisla je scena kada Jaime pokuša ubiti Daenerys. Ni najveća budala to ne bi uradila iz više razloga:
1. I da je uspio ubiti sa onim kopljem, Drogon bi ga ispržio živog sljedeće sekunde.
2. Hajd recimo da je ubio Daenerys, šta bi onda bilo? Tri zmaja i preko 100.000 Dothraka bi divljalo Westerosom bez ičije kontrole, paleći i ubijajući sve pred sobom. Nastao bi opšti haos u kraljevstvu, trebalo bi im godina i godina da to smire i stotine hiljada nevinih ljudi bi izginulo.
Mislim, glupo mi je da u prošloj epizodi onako nadmudri Tyriona, a sada ispadne ovoliki debil.
Pa zrtvovanje za veci cilj, time bi fakticki rijesio rat. Dotrakije bi onda bilo puno lakše porazit i to je to. Jedan juriš gdje je išao na all in
Radar71

#13467 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

swanfilter wrote:A ona zaprezna kola iz kojih Jamie plati Bronu? Nije valjda da su u zadnji tren spasili ... :lol:
Bronu platio kod Highgardena a napadnuti kad je zlato već ušlo u King's Landing

Image
drogon2

#13468 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa bila su sva 3 krajem seste sezone kada su unistavali flotu onih robovlasnika.Sve je to pitanje budzeta moji vi :D
drogon2

#13469 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Radar71 wrote:
swanfilter wrote:A ona zaprezna kola iz kojih Jamie plati Bronu? Nije valjda da su u zadnji tren spasili ... :lol:
Bronu platio kod Highgardena a napadnuti kad je zlato već ušlo u King's Landing

Image
Pa vidi tu rjecicu juzno od King's Landinga?To je taj Blackwater Rush i tu se ova bitka odigrala.Jaime je rekao pocetkom epizoda da im je karavana dosta razvucena tako da se sve bas fino uklapa.Na nama je da pretpostavimo da je izmedju te pocetne scene i onog kad je Daenerys rekla "Enough with the clever plans" proslo odredjeno vrijeme.
vernes81

#13470 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vernes81 »

drogon2 wrote:Pa bila su sva 3 krajem seste sezone kada su unistavali flotu onih robovlasnika.Sve je to pitanje budzeta moji vi :D
Trebali su dodati bar ovakva 2 :D
Image

Ja ne kontam kako se mogu oni ledeni kurci palci boriti protiv zmajeva?
Mislim cime da ih dohvate ?
drogon2

#13471 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa mogu jbg.Vjerovatno cemo tek vidjet puni raspon njihovih moci,posebno Night Kinga.To prakticno ostaje jedina misterija u seriji,ostalo sve manje vise znamo.Jos oni kontrolisu divove,ko zna sta sve jos.
karanana

#13472 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

Digli su mrtve divove. Ko sto i mrtve ljude i zivotinje dizu. Ostaje da se vidi hoce li imati neke druge mentalne moci nad zivima. Ili nemaju ili ih nisu htjeli pokazati gore u onoj bitci kad su wildlingse izvlacili iz hardhomea.
vernes81

#13473 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vernes81 »

drogon2 wrote:Pa mogu jbg.Vjerovatno cemo tek vidjet puni raspon njihovih moci,posebno Night Kinga.To prakticno ostaje jedina misterija u seriji,ostalo sve manje vise znamo.Jos oni kontrolisu divove,ko zna sta sve jos.
Doduse i zmajevi moraju poprilicno blizu biti da bi vatrom palili.
zlaataan

#13474 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zlaataan »

A ako neki od zmajeva umre u blizini Zida, WW dobijaju i avijaciju onda... :run:
vernes81

#13475 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vernes81 »

Evo jedna dobra sa drugog foruma:

Daenerys: "Knock knock"
Jon: "Who's there"
Daenerys: "Ben"
Jon: "Ben who"
Daenerys: "Bend the knee you fucking cocksucker"
:D
Post Reply