Hajde da i ja podjelim neka iskustva, vidim vecina vas za sva kasnjenja dostave okrivljuje nasu postu. Necu reci niti cu tvrditi da su expeditivni i posteni ali isto tako ne mogu reci da je sve do njih. Licno u zadnja 2-3 mjeseca sam imao četiri narudzube koje su stigle gotovo na identican nacin, tj prodavac dostavi robu u svoju postu u roku 48 sati, pošalje mi broj za pračenje, roba expresno stigne do Pekinga i onda se na njihovom terminalu kiseli 30-40 dana

. U sva cetiri slucaja je rijec o Kineskoj posti.
A u medju vremenu ostale pošiljke, koje su poslane preko drugih prevoznika, stizu bez ikakvih problema. Cak neke obaraju rekorde u dostavi, plocica RAM memorije mi stigla za 5 dana iz Hong Konga.
Licno moje misljenje, kako ima nas svakavih tako ima i Kineza, nismo mi izmislili lopovluk ali isto tako nismo samo mi posteni. Ja sam do sad 10-15 puta otvarao "case" svaki put je to bilo 20-25 dana od krajnjeg datuma dostave uz predhodno kontaktiranje prodavca, ali samo dva ili tri predmeta mi nisu stigla, a znala mi je roba doci i nakon 6 mjeseci.
Moja preporuka bi bila da se prilikom kupovine dobrano obrati paznja na prodavcev feedback i utisci u zadnjih 2-3 mjeseca, pogotovu ako se radi o transakcijama malo veceg iznosa, jer bolje je platiti par dolara vise nego cekati robu tri mjeseca i ne dobiti je. Zatim shvatiti da je kupac na Ebay_u zasticen ko "medjed" pa prema tome nema razloga za zabrinutost glede novca, takodje treba shvatiti da roba moze putovati jako dugo i da svako otvaranje "case_a" nanosi stetu prodavcu, a u krajnjoj sekvenci nas svrstava u region nepozeljne dostave.
Danas mi je stigla roba koju sam narucio 24.12.2016. transakcija je bila nesto malo preko 70KM, bila je na carini 2 dana uredno pregledana i dostavljena uz naknadu od 3,50KM za pregled posiljke.