Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
the_hooligan_ec wrote:Nista hvala svima na odgovorima imao sam dobru namjeru sam to odraditi al bolje neko sa odgovarajućim alatom.pogledat cu za taj filter benzina ako ga bude navodno čitam da nema mada nisam nikad ni zagledao.moze li neka preporuka a dobrog majstora za Opel a da nije safetY car mislim opcenito ne za zamjenu ulja samo..Čuo sam riječi hvale za nekog majstora blizu Edvina dole nezz tacno kako se zove.ima li iko kakvo iskustvo...
Jedini opel kojeg bitanga nekako primi u garazu je moj
Zato otiđi kod Điđija, to ti je taj majstor odmah preko puta Edvina... Ili kod Radeljasa u Nedzarice, odmah ispod Mazda salona... 970 servis i trazi Dzenu...
Kako se skine i stavi matica i šaraf do kojih se ne može doći rukom, da ne ispadne?
Da li se koristi neki dodatni alat koji je namagnetisan, neka hvataljka?
Ako da, može li naziv ili gdje to kupiti?
najvjerovatnije da ima, ali bez odraska u kupovinu uradi slijedece;
stari trik: koristi gedoru i izolirban traku, to najvjerovatnije vec imas, zalijepi oko gedore i matice tek toliko da izolirban uzme obim matice; a ako je veca matica, stavi vise trake, saraf i sl
Isti sam i ja odradio i bio prezadovoljan kad prosle godine cvrc, pojavila se ispupcenja gdje su tockovi. Pretpostavljam od soli.
Kada sam to postavljao pa citam otporan na sve samo ne stoji i soli.
Malo sanirati pa garazu prekriti linoleumom.
Apsolutno, ništa nema da traje vječno ali kad se više posveti vremena i rezultati su bolji najčešće; ali opet oni imaju rijesenje za sve, bas kao i kod auta lak je bitan jednako koliko i priprema ili podloga za sami lak ili još više je bitniji gornji sloj zaštite laka koji dolazi iznad, pa tako i na ovom primjeru imaš zaštitu boje, sto je više staviš rezultat je vidljiviji i dugitrajniji najčešće
Sta moze biti uzrok jako velikog magljenja auta. Provjeren je mali hladnjak kabine i ne pusta vodu. Auto kad je parkirano nema magljenja, medjutim cim je jedna ili vise osoba unutra ni ventilacija na max. ne moze da odmagli. Pretpostavljam da je neka glupost u pitanju, neki trik starih majstora pa da cujem. Sta bi mogao biti uzrok? U pitanju je Alfa 147
Sto vise ljudi, vise magli, mada i kad je sam vozac osjeti se magljenje. Posto je bilo snijega i kise i unijelo se dosta preko obuce u pod, da li to moze biti jedan od razloga? Napominjem da kad je suho i toplo onda jako malo zamagli, medjutim u uslovima kakvi su sad, katastrofa.
Industrialyzer wrote:Sto vise ljudi, vise magli, mada i kad je sam vozac osjeti se magljenje. Posto je bilo snijega i kise i unijelo se dosta preko obuce u pod, da li to moze biti jedan od razloga? Napominjem da kad je suho i toplo onda jako malo zamagli, medjutim u uslovima kakvi su sad, katastrofa.
Moze i od mokrih patosnica ali uzmi ovako, ulazis u hladno auto(vani minus) i izdises topao zrak koji se fata na hladne dijelove(staklo).
To mozes popraviti ako odmah po startu motora ventilacije usmjeris prema prozorima a i odskrinut prozor kratko vrijeme moze pomoci.
Svako maglenje u principu je do ventilacije(osim kada curi hladnjak pa su veca isparenja).
Ima l' ko da je kupovao negdje neki alat za auto za kućnu upotrebu, da ima potreban alat za recimo skinut branik i slične stvari. Ne interesuju me oni radni setovi od 100-200 KM, nešto bezveze a da može poslužit
liaar wrote:Ima l' ko da je kupovao negdje neki alat za auto za kućnu upotrebu, da ima potreban alat za recimo skinut branik i slične stvari. Ne interesuju me oni radni setovi od 100-200 KM, nešto bezveze a da može poslužit
Kod mene je sve HM Mullner iz fisa, osim par sarafcigera i sasvim je ok za tu cijenu i za amaterske potrebe. Tipa, set vilastih ili okastih kljuceva je nesto iznad 10KM, ne hrdjaju. Imam i set nastavaka za aku busilicu, to je bilo ovako 20tak, KM, ima sve zivo unutra. Isto i male gedore/nasadni, mislim 20tak KM al bas manji set. Doduse meni zatreba par puta godisnje al eto, posluzi. Daleko od nekog ozbiljnog alata al meni sasvim dovoljno. Kad god odem u fis kupim nesto od alata i sad imam manje-vise sve.
liaar wrote:Ima l' ko da je kupovao negdje neki alat za auto za kućnu upotrebu, da ima potreban alat za recimo skinut branik i slične stvari. Ne interesuju me oni radni setovi od 100-200 KM, nešto bezveze a da može poslužit
Kod mene je sve HM Mullner iz fisa, osim par sarafcigera i sasvim je ok za tu cijenu i za amaterske potrebe. Tipa, set vilastih ili okastih kljuceva je nesto iznad 10KM, ne hrdjaju. Imam i set nastavaka za aku busilicu, to je bilo ovako 20tak, KM, ima sve zivo unutra. Isto i male gedore/nasadni, mislim 20tak KM al bas manji set. Doduse meni zatreba par puta godisnje al eto, posluzi. Daleko od nekog ozbiljnog alata al meni sasvim dovoljno. Kad god odem u fis kupim nesto od alata i sad imam manje-vise sve.
Super, hvala na infu, tako nešto me interesuje. Tipa okasti ključevi, torx i slično. Baš ću otići provjeriti.
Pa za skinuti branike panrle na vratima i zablu dovoljno ti je imati najobicnije torx sarafe jer je kod tebe 206
Skoro sve se vrti oko torx 10 ako budes ikad skidao
supercali wrote:Pa za skinuti branike panrle na vratima i zablu dovoljno ti je imati najobicnije torx sarafe jer je kod tebe 206
Skoro sve se vrti oko torx 10 ako budes ikad skidao
Ma znam, al' eto od svog alata baš torx nijedan nemam, dedo sve pogubio što je mogao pogubiti. I ovo što imam je u raspadnom i raspar stanju, gedore ne ferceraju i slično. A i ovako samo čekam da mi kaže da sam mu ja to xD