Mujica? Ma ne bi on ...sase.ba wrote:
Znaš ti mnogo više nego što pokazuješ, samo se praviš naivan na pojedinim temama. Da te podsjetim, postavila ga je Stranka za BiH u koju je prebjegao 2007. Čitaj malo, ionako se predstavljaš kao živa enciklopedija
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Banksy
#13451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
to nisam znao...sad znam ...hvala 
ps
pogrešan navod ispravljen
ps
pogrešan navod ispravljen
- crno_sa_zlatnim
#13453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bice interesantno posmatrati kako će se dojucerasnji "neprijatelji" Koldzo - Lazar ponasati u ovoj neprirodnoj koaliciji. Za sire pucanstvo, u proslom OV Novo Sarajevo dosli su do međusobnih optuzbi koje su kulminirale do te mjere da su trebale završiti na sudu.
Naravno, nadam se da ce Sabina nastaviti da fotografira sve negativne "slike" u Novom Sarajevu i da ih uredno prezentira građanima Novog Sarajeva. To što su sad u kolaciji sa Koldžom, sta ima veze, bitno je da se nesto hajruje.
Naravno, nadam se da ce Sabina nastaviti da fotografira sve negativne "slike" u Novom Sarajevu i da ih uredno prezentira građanima Novog Sarajeva. To što su sad u kolaciji sa Koldžom, sta ima veze, bitno je da se nesto hajruje.
- FOČANSKI PROPISI
#13454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije ga postavila stranka za BiH nego stranka za SDA.sase.ba wrote: Znaš ti mnogo više nego što pokazuješ, samo se praviš naivan na pojedinim temama. Da te podsjetim, postavila ga je Stranka za BiH u koju je prebjegao 2007. Čitaj malo, ionako se predstavljaš kao živa enciklopedija
-
neocekivana_sila
#13455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NS podrzala kampanju Budi Bosnjak
ili 
- Corto Maltese
#13456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
neocekivana_sila wrote:NS podrzala kampanju Budi Bosnjakili
- drug_profi
#13457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I mene ovo jako zanima. Kakav je stav NS?
Obzirom na nove partnere, ne bi me cudilo nista.
- FOČANSKI PROPISI
#13458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kažeš partneri?drugi profil wrote:I mene ovo jako zanima. Kakav je stav NS?
-
neocekivana_sila
#13459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
http://www.klix.ba/vijesti/bih/jesu-li- ... /121211060
da se razdvoji etnicka i nacionalna pripadnost i da se doda prazna linija za vise mogucnosti prilikom izjasnjavanja. primjedba je na mjestu.
da se razdvoji etnicka i nacionalna pripadnost i da se doda prazna linija za vise mogucnosti prilikom izjasnjavanja. primjedba je na mjestu.
Last edited by neocekivana_sila on 12/12/2012 15:34, edited 2 times in total.
- drug_profi
#13460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ljubav velika najednom buknula.FOČANSKI PROPISI wrote:Kažeš partneri?drugi profil wrote:I mene ovo jako zanima. Kakav je stav NS?
Obzirom na nove partnere, ne bi me cudilo nista.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Banksy
#13461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vjerovatno ovaj:drugi profil wrote:
I mene ovo jako zanima. Kakav je stav NS?
-
sase.ba
#13462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ti bolje znaš od mene, a ja sa čovjekom kafu pijem....nemoj toliko bolan lagati bez potrebe, imaš dovoljno drugog materijala da ne izmišljašFOČANSKI PROPISI wrote:Nije ga postavila stranka za BiH nego stranka za SDA.sase.ba wrote: Znaš ti mnogo više nego što pokazuješ, samo se praviš naivan na pojedinim temama. Da te podsjetim, postavila ga je Stranka za BiH u koju je prebjegao 2007. Čitaj malo, ionako se predstavljaš kao živa enciklopedija
Last edited by sase.ba on 12/12/2012 16:31, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#13463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne piješ kafu sa čovjekom nego sa šupkom 
- FOČANSKI PROPISI
#13464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da pojasnim,Stranka za BiH je uvijek bila stranka za SDA,samo mi to nismo znali.sase.ba wrote:Ti bolje znaš od mene, a ja sa čovjekom kafu pijem....nemoj toliko bolan lagati bez potrebe, imaš dovoljno drugog materijala da ne izmišljašFOČANSKI PROPISI wrote:Nije ga postavila stranka za BiH nego stranka za SDA.sase.ba wrote: Znaš ti mnogo više nego što pokazuješ, samo se praviš naivan na pojedinim temama. Da te podsjetim, postavila ga je Stranka za BiH u koju je prebjegao 2007. Čitaj malo, ionako se predstavljaš kao živa enciklopedija
- FOČANSKI PROPISI
#13465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica wrote:ne piješ kafu sa čovjekom nego sa šupkom
-
sase.ba
#13466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Opet vrijeđaš čovjeka, a da ga i ne poznaješ. To je stvarno ružno i više govori o tebi nego o njemu. On je sušta suprotnost od onoga kako ga ti zamišljaš.JoseMujica wrote:ne piješ kafu sa čovjekom nego sa šupkom
- Fudo Bosna
#13467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
"Moras shvatiti jednu stvar. Bosanci nisu Bosnjaci. Nacionalno neopredijeljeni nisu Bosnjaci. Jugosloveni nisu Bosnjaci. To što mi se otac zove Ramiz ne cini me bosnjakom. Za mene su Bosnjaci, zajedno sa Srbima i Hrvatima "nacionalisticko pleme" koje je upropastilo ovu zemlju. Prestanite nas gurati u tor u kojem ne zelimo biti i patronizirati. Kome se bude bosnjakom neka bude. Ostali, koji god da su, nisu Bosnjaci i ne zele to biti. Ugledajte se na Srbe i Hrvate i ne smarajte nas."
@"ime_kojeg_nema"
Bravo, shvatio sam, nećeš da si Bošnjak bez obzira na bošnjačko ime/porijeklo, OK, to je tvoje pravo! Znam da ima Bosanaca i u redovima onih iz "miješanih" brakova a među Srbima i Hrvatima , skoro pa nikako ! A sada mi odgovori na jedno pitanje? Na teriotoriji gdje su Bošnjaci večina sve neke „multi kulti „stranke, te ,“Naša stranka“ te „SDP“,te... Evo ti si Bosanac, nisi Bošnjak i nisi za „nacionalne torove“ , shvaćam, tvoj izbor i politička opcija. E sada mi molim te odgovori zašto „Naša stranka“ ima glasače samo ovdje među Bosancima i Bošnjacima, a niko ih ne „ferma“ u Banjaluci, u Širokom, na Palama? Kakva je to multietnička stranka i zašto nema , pogotovu nekog većeg odziva i tamo? Kako misli mijenjati ove, podijeljene na „nacionalne torove“ i pozitivno uticati na političke odnose u državi Bosni i Hercegovini , kada djeluje i objektivno, ima samo uticaja na području /toru , gdje su većina Bosanci i Bošnjaci , tj na našoj bošnjačkoj i Vašoj Bosanskoj 1/3 u BiH ?
Nemoj mi samo reći da i tamo ima nekog većeg uticaja jer je to neistina !!!
P.S
I još jedno pitanjce mada nije direktno vezano za topic. Koliko etničkih Bosanaca ima u Banjaluci , Širokom, Bijeljini...ali da ne nose muslimansko ime i prezime ili da nisu djeca iz etnički miješanog braka: 0.5,1,2 ili više %? Ako tvrdiš da je više onih koji će se izjasniti Bosancima imaš li ikakav argument za to ili su u pitanju , "želje puste"? Pošto sam siguran da se tamo niko osim mizernog broja ljudi/etnosa neće izjasniti Bosancima , zašto živiš u iluziji i zar ništa nisi naučio od povijesti, koja je „učiteljica života“?
@"ime_kojeg_nema"
Bravo, shvatio sam, nećeš da si Bošnjak bez obzira na bošnjačko ime/porijeklo, OK, to je tvoje pravo! Znam da ima Bosanaca i u redovima onih iz "miješanih" brakova a među Srbima i Hrvatima , skoro pa nikako ! A sada mi odgovori na jedno pitanje? Na teriotoriji gdje su Bošnjaci večina sve neke „multi kulti „stranke, te ,“Naša stranka“ te „SDP“,te... Evo ti si Bosanac, nisi Bošnjak i nisi za „nacionalne torove“ , shvaćam, tvoj izbor i politička opcija. E sada mi molim te odgovori zašto „Naša stranka“ ima glasače samo ovdje među Bosancima i Bošnjacima, a niko ih ne „ferma“ u Banjaluci, u Širokom, na Palama? Kakva je to multietnička stranka i zašto nema , pogotovu nekog većeg odziva i tamo? Kako misli mijenjati ove, podijeljene na „nacionalne torove“ i pozitivno uticati na političke odnose u državi Bosni i Hercegovini , kada djeluje i objektivno, ima samo uticaja na području /toru , gdje su većina Bosanci i Bošnjaci , tj na našoj bošnjačkoj i Vašoj Bosanskoj 1/3 u BiH ?
Nemoj mi samo reći da i tamo ima nekog većeg uticaja jer je to neistina !!!
P.S
I još jedno pitanjce mada nije direktno vezano za topic. Koliko etničkih Bosanaca ima u Banjaluci , Širokom, Bijeljini...ali da ne nose muslimansko ime i prezime ili da nisu djeca iz etnički miješanog braka: 0.5,1,2 ili više %? Ako tvrdiš da je više onih koji će se izjasniti Bosancima imaš li ikakav argument za to ili su u pitanju , "želje puste"? Pošto sam siguran da se tamo niko osim mizernog broja ljudi/etnosa neće izjasniti Bosancima , zašto živiš u iluziji i zar ništa nisi naučio od povijesti, koja je „učiteljica života“?
- JoseMujica
#13468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne zamišljam ga....govorim da je šupak jer znam iz prve ruke situaciju da trudnicama nije htio da produži ugovore kao direktor TVSA...znam iz prve ruke da je ispite polagao u Dva ribara...naravno kad s njim piješ kafu to ti je normala, pa skontaj šta to govori onda o tebi i nakaradnom sistemu vrijednosti koji vlada u našem društvu.sase.ba wrote:Opet vrijeđaš čovjeka, a da ga i ne poznaješ. To je stvarno ružno i više govori o tebi nego o njemu. On je sušta suprotnost od onoga kako ga ti zamišljaš.JoseMujica wrote:ne piješ kafu sa čovjekom nego sa šupkom
A u pravi si da ga ne poznajem...možda i jeste duša od čovjeka, dobar jaran, brižan sin, otac,muž itd.
- FOČANSKI PROPISI
#13469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako su jarani... , moraš paziti šta pričaš.JoseMujica wrote:ne zamišljam ga....govorim da je šupak jer znam iz prve ruke situaciju da trudnicama nije htio da produži ugovore kao direktor TVSA...znam iz prve ruke da je ispite polagao u Dva ribara...naravno kad s njim piješ kafu to ti je normala, pa skontaj šta to govori onda o tebi i nakaradnom sistemu vrijednosti koji vlada u našem društvu.sase.ba wrote:Opet vrijeđaš čovjeka, a da ga i ne poznaješ. To je stvarno ružno i više govori o tebi nego o njemu. On je sušta suprotnost od onoga kako ga ti zamišljaš.JoseMujica wrote:ne piješ kafu sa čovjekom nego sa šupkom
A u pravi si da ga ne poznajem...možda i jeste duša od čovjeka, dobar jaran, brižan sin, otac,muž itd.
-
iz zadnje klupe
#13470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moje zapazanje je da nije slucajno NS usla u ovaj aranzman sa SDA, mislim da SDA iskreno zeli dati i podijeliti dio odgovornosti i da je NS to osjetila i prepoznala
ZASTO ?
SDA zna da floskule o nacionalnom itd. vise ne pale, ljude hoce da bolje zive, ako zeli da ostane na vlasti i da je SDP ne smrvi mora ojacati zemlju, smanjiti korupciju ako ne zbog gradjana onda zbog vlastitog rejtinga
Kako to uraditi?
Podijeliti dio vlasti ali i odgovornosti sa strnakama cije glasacko tijelo nikad nece biti njihovo i obrnuto, znaci koje ima ne prestavljaju prijetnju, koje ce konacno kada budu dio vlasti vidjeti da je jedno biti u opoziciji i kritikovati a drugo kad se suocis sa stvarnim problemima (npr, bespravna gradnja, niti legalizovati niti porusiti, tu bi bilo potezanja oruzja ili pokusaja ubistava ili samoubistava, GRAS, to ni Angela Merkel ne razmrsi itd itd)
Uspjeli ili propali SDA nece nagrebusiti, u prvom slucaju moze se hvaliti, a drugom moze reci iskreno da je dala sve od sebe ali okolnosti su bile preteske, i uz odano biracko tijelo od 20-30% Bosnjaka koje uvijek glasaju za SDA bez obzira na sve, nece otici u opoziciju
ZASTO ?
SDA zna da floskule o nacionalnom itd. vise ne pale, ljude hoce da bolje zive, ako zeli da ostane na vlasti i da je SDP ne smrvi mora ojacati zemlju, smanjiti korupciju ako ne zbog gradjana onda zbog vlastitog rejtinga
Kako to uraditi?
Podijeliti dio vlasti ali i odgovornosti sa strnakama cije glasacko tijelo nikad nece biti njihovo i obrnuto, znaci koje ima ne prestavljaju prijetnju, koje ce konacno kada budu dio vlasti vidjeti da je jedno biti u opoziciji i kritikovati a drugo kad se suocis sa stvarnim problemima (npr, bespravna gradnja, niti legalizovati niti porusiti, tu bi bilo potezanja oruzja ili pokusaja ubistava ili samoubistava, GRAS, to ni Angela Merkel ne razmrsi itd itd)
Uspjeli ili propali SDA nece nagrebusiti, u prvom slucaju moze se hvaliti, a drugom moze reci iskreno da je dala sve od sebe ali okolnosti su bile preteske, i uz odano biracko tijelo od 20-30% Bosnjaka koje uvijek glasaju za SDA bez obzira na sve, nece otici u opoziciju
- Fudo Bosna
#13471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
„ Za mene su Bosnjaci, zajedno sa Srbima i Hrvatima "nacionalisticko pleme"...“
@"ime_kojeg_nema"
Molio bih te da ne vrijeđaš Bošnjački narod a ni druge narode, nisu Bošnjaci "nacionalisticko pleme" i ti si porijeklom iz jednog ili iz više tih „ plemena „, bez obzira što si sad Bosanac...
@"ime_kojeg_nema"
Molio bih te da ne vrijeđaš Bošnjački narod a ni druge narode, nisu Bošnjaci "nacionalisticko pleme" i ti si porijeklom iz jednog ili iz više tih „ plemena „, bez obzira što si sad Bosanac...
-
Pedja Kojovic
#13472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jalijas74
Na nasoj internet stranici mozete popuniti prijavnicu ili se javiti telefonom u centralu stranke.
p.k.
Na nasoj internet stranici mozete popuniti prijavnicu ili se javiti telefonom u centralu stranke.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#13473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nadam se da ce se sve nedoumice i sumnje u prirodu sporazuma rijesiti vrlo brzo nakon sto zakonodavni organi u kojima cemo biti prisutni pocnu sa radom.
SDP-ovo saopstenje govori vise o autoru nego o nama i ne osjecam potrebu da se uopste osvrcem na njegove pojedine navode.
p.k.
SDP-ovo saopstenje govori vise o autoru nego o nama i ne osjecam potrebu da se uopste osvrcem na njegove pojedine navode.
p.k.
-
ime_kojeg_nema
#13474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zao mi je ako sam bilo koga uvrijedio. Termin sam stavio pod navodne znake zeleci mu na taj nacin oduzeti na ostrini. Reagovao sam tako jer sam sit bosnjackog patroniziranja Ostalih (tako sam dozivio tvoj post). Mene to vrijedja kao sto tebe vrijedja moja klasifikacija. Htio sam reci da je moje misljenje da je bosnjacki nacionalizam, zajedno sa srpskim i hrvatskim, upropastio i upropastava ovu zemlju. To je sve.Fudo Bosna wrote:„ Za mene su Bosnjaci, zajedno sa Srbima i Hrvatima "nacionalisticko pleme"...“
@"ime_kojeg_nema"
-
ime_kojeg_nema
#13475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I ne znam zasto smeta toliko smeta termin "nacionalisticko pleme" kada je rasireniji izraz "nacionalni torovi" puno uvredljiviji. Pleme se odnosi na skupinu ljudi koja dijeli nesto zajednicko, a znamo na sta se odnose torovi.