Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Alfons Kauders

#13451 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Gle, ti si krenuo s tim preseravanjem i nemas se prava zaliti kad ti neko odgovori istom mjerom.

Narocito ne kada crno na bijelo dokaze da ste ispali glupi ko kurac... :)
zg1911

#13452 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Ja krenuo? Je li to ono kad sam ti spustio što napadaš 4 milijuna koje nazivaš "mentalno zaostalim" zbog postupka jedne osobe?

Di ja to nazivam Bosance npr najglupljima u regiji?

Ne očekujem odgovor jer nemaš šta mo pokrit se ušima.

Što se tiče "crno na bijelo" - najgluplji Hrvati u svim ekonomskim pokazateljima su iznad Bosanaca. Kako to? Kako to da vas glupi Hrvati izlevate?
Alfons Kauders

#13453 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:Ja krenuo? Je li to ono kad sam ti spustio što napadaš 4 milijuna koje nazivaš "mentalno zaostalim" zbog postupka jedne osobe?

Što se tiče "crno na bijelo" - najgluplji Hrvati u svim ekonomskim pokazateljima su iznad Bosanaca. Kako to? Kako to da vas glupi Hrvati izlevate?
Pa nisam ni ja nazvao Hrvate najglupljim u regiji - to je ucinila nekolicina stranih medija, a ja sam samo citirao njihov zakljucak. A ti si radi svojih generalizacija u vise navrata fasovao ban, prozivajuci sve i svasta, a ponajprije upravo Hrvate iz pojedinih krajeva.

A crno na bijelo, Hrvatska je prije 15 godina imala 2.5x veci GDP per capita od BiH, a danas oko 1.8x, s tendencijom pada. Ta tendencija ce postati izrazenija zahvaljujuci HDZ-ovoj odluci da buducnost hrvatske privrede povjeri u ruke Vladimira Vladimirovicha Putina. Sretno s tim, i javi kad ovaj omjer padne ispod 1.5x (do kraja decenije, bez problema)
zg1911

#13454 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Alfons Kauders wrote:
zg1911 wrote:Ja krenuo? Je li to ono kad sam ti spustio što napadaš 4 milijuna koje nazivaš "mentalno zaostalim" zbog postupka jedne osobe?

Pa nisam ni ja nazvao Hrvate najglupljim u regiji - to je ucinila nekolicina stranih medija, a ja sam samo citirao njihov zakljucak. A ti si radi svojih generalizacija u vise navrata fasovao ban, prozivajuci sve i svasta, a ponajprije upravo Hrvate iz pojedinih krajeva.

A crno na bijelo, Hrvatska je prije 15 godina imala 2.5x veci GDP per capita od BiH, a danas oko 1.8x, s tendencijom pada. Ta tendencija ce postati izrazenija zahvaljujuci HDZ-ovoj odluci da buducnost hrvatske privrede povjeri u ruke Vladimira Vladimirovicha Putina. Sretno s tim, i javi kad ovaj omjer padne ispod 1.5x (do kraja decenije, bez problema)
Ne, nego si ih ti nazvao najglupljim u regiji. Al slobodno citiraj i te strane medije koji Hrvate prozivaju najglupljima u regiji. Čisto da vidimo o kojoj je regiji riječ i o kojim eminentnim stranim medijima se radi.

Haha a ovo o omjerima možeš prodavati očito po BiH, meni ne možeš.

Npr

90.e
Hrvatska gdp - 20
BiH gdp - 10
Omjer rh : bih je 2 : 1

2017
Rh gdp - 40
Bih gdp - 25
Omjer rh : bih je 1,6 : 1

I je li se zaostatak smanjio ili povećao?

A ja mislio ti neki veliki ekonomist. Kad ono - potvrdjuješ stereotip.
Alfons Kauders

#13455 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Bojim se da si upravo potvrdio onaj moj stereotip. Zapravo, otisao si i korak dalje, jer ti nije jasno kako. :lol:
zg1911

#13456 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Da, naravno... Sve je meni jasno. Popala maca jezik...

S druge strane, bilo mi sumnjivo i tih 1,8. Naravno, ispostavilo se da lažeš.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... per_capita

U sva 3 izvora je to iznad 1,8. Ako se ne gleda po paritetu kupovne noći onda je to još iznad. Ako se ne uzima per capita onda je još iznad.

Hoćemo sad što google kaže o prosječnoj inteligenciji po državama?

Nećemo, nema smisla.
oakville

#13457 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oakville »

zg1911 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ne, nego si ih ti nazvao najglupljim u regiji. Al slobodno citiraj i te strane medije koji Hrvate prozivaju najglupljima u regiji. Čisto da vidimo o kojoj je regiji riječ i o kojim eminentnim stranim medijima se radi.

Haha a ovo o omjerima možeš prodavati očito po BiH, meni ne možeš.

Npr

90.e
Hrvatska gdp - 20
BiH gdp - 10
Omjer rh : bih je 2 : 1

2017
Rh gdp - 40
Bih gdp - 25
Omjer rh : bih je 1,6 : 1

I je li se zaostatak smanjio ili povećao?

A ja mislio ti neki veliki ekonomist. Kad ono - potvrdjuješ stereotip.
Jel ti tvrdiš da se zaostatak povećao? Hajd živ bio pregledj proporcije koje si sam postavio.
zg1911

#13458 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

90. zaostatak 20-10=10
2017. zaostatak 40-25=15

ovo s omjerima je adut političara za blesavu raju. slično kao i npr stopa nezaposlenosti s kojom se sad u rh npr manipulira.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13459 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

matematicki gledano je 1,6 vece od 2,0 :mrgreen:
oakville

#13460 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:Vrlo malo ljudi u Hrvatskoj je svjesno sranja u koje ih je uvalila ova garnitura HDZ-a. I dalje misle da su zapadni igraci, u EU i NATO, mada u stvarnosti Rusija danas ima neuporedivo vise ekonomskog utjecaja u Hrvatskoj nego u Srbiji ili BiH.

Zlobnici bi rekli da su Rusi navukli Zagreb, kako bi finansiranjem Agrokora, ovim pizdarijama oko INA i plina, dobili trojanskog konja u NATO i EU. Ja u to ne vjerujem, jer svi znamo da je Zagreb najmudriji. Nema teorije da su ih nasukali i ucijenili neki tamo untermesch iz Moskve.

Cestitke susjedima sto su konacno i nedvosmisleno dokazali da Bosanci nisu najgluplji u regiji. :)
Godinu dana je prošlo otkako je premijer Andrej Plenković najavio da će vratiti Inu u hrvatske ruke, no po tom se pitanju gotovo ništa nije pomaklo. Gost emisije Novi dan bio je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu IDS-ov Ivan Jakovčić, koji smatra da se oko Ine treba biti iskren prema hrvatskim građanima.

Kako vidite situaciju oko Ine?

Mislim da građanima treba reći istinu - Rosnjeft, Rusi će kupiti Inu , ne znam zašto se nema hrabrosti reći to. Ako bude drugačije, odlično, ali ne znam otkud sredstva da se kupi Inu, a Ina više nije ono što je nekada bila, ne vidim nikakvog ogromnog strateškog odnosa da se zadužimo, izvjesno je da će Rusi biti vlasnici ine.

Kakve će biti reakcije iz EK na to?

Neće to biti baš blagonaklono gledano, ali ako nema drugog rješenja, EK će zažmiriti. Imamo ruskog vlasništva i to ne malom dijelu u raznim državama diljem EU. Ne vidim u tome nekakav neriješiv problem.
Pozdravljam najnoviju klizeću penetraciju Vladimira Vladimiroviča Putina u Hrvatsku, te mu čestitam na razvoju međunarodnih ekonomskih odnosa sebi u korist a drugima na štetu. Dugi niz godina rada u KGBU, te post-komunistička sirotinja, su ga nagnale da savlada uvod u kapitalizam - zaduži druge, uništi druge, preuzmi što možeš, ostavi praznu zemlju, profitiraj u procesu, i još ih natjeraj da ti se zahvale što im pomažeš i da te zovu saveznikom.

S pozicije BiH, nema nikakve štete što Hrvatska nakon Srbije ide na ruski bubanj - naprotiv tu je samo korist. Kao što nema štete , već samo koristi, u tome što što u navedenim zemljama za dugi niz decenija ostaju na vlasti teški nacionalisti kako god da se zvali ili predstavljali.
Alfons Kauders

#13461 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

oakville wrote:
Alfons Kauders wrote:Vrlo malo ljudi u Hrvatskoj je svjesno sranja u koje ih je uvalila ova garnitura HDZ-a. I dalje misle da su zapadni igraci, u EU i NATO, mada u stvarnosti Rusija danas ima neuporedivo vise ekonomskog utjecaja u Hrvatskoj nego u Srbiji ili BiH.

Zlobnici bi rekli da su Rusi navukli Zagreb, kako bi finansiranjem Agrokora, ovim pizdarijama oko INA i plina, dobili trojanskog konja u NATO i EU. Ja u to ne vjerujem, jer svi znamo da je Zagreb najmudriji. Nema teorije da su ih nasukali i ucijenili neki tamo untermesch iz Moskve.

Cestitke susjedima sto su konacno i nedvosmisleno dokazali da Bosanci nisu najgluplji u regiji. :)
Godinu dana je prošlo otkako je premijer Andrej Plenković najavio da će vratiti Inu u hrvatske ruke, no po tom se pitanju gotovo ništa nije pomaklo. Gost emisije Novi dan bio je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu IDS-ov Ivan Jakovčić, koji smatra da se oko Ine treba biti iskren prema hrvatskim građanima.

Kako vidite situaciju oko Ine?

Mislim da građanima treba reći istinu - Rosnjeft, Rusi će kupiti Inu , ne znam zašto se nema hrabrosti reći to. Ako bude drugačije, odlično, ali ne znam otkud sredstva da se kupi Inu, a Ina više nije ono što je nekada bila, ne vidim nikakvog ogromnog strateškog odnosa da se zadužimo, izvjesno je da će Rusi biti vlasnici ine.

Kakve će biti reakcije iz EK na to?

Neće to biti baš blagonaklono gledano, ali ako nema drugog rješenja, EK će zažmiriti. Imamo ruskog vlasništva i to ne malom dijelu u raznim državama diljem EU. Ne vidim u tome nekakav neriješiv problem.
Pozdravljam najnoviju klizeću penetraciju Vladimira Vladimiroviča Putina u Hrvatsku, te mu čestitam na razvoju međunarodnih ekonomskih odnosa sebi u korist a drugima na štetu. Dugi niz godina rada u KGBU, te post-komunistička sirotinja, su ga nagnale da savlada uvod u kapitalizam - zaduži druge, uništi druge, preuzmi što možeš, ostavi praznu zemlju, profitiraj u procesu, i još ih natjeraj da ti se zahvale što im pomažeš i da te zovu saveznikom.

S pozicije BiH, nema nikakve štete što Hrvatska nakon Srbije ide na ruski bubanj - naprotiv tu je samo korist. Kao što nema štete , već samo koristi, u tome što što u navedenim zemljama za dugi niz decenija ostaju na vlasti teški nacionalisti kako god da se zvali ili predstavljali.
Samo korist, nikakva steta.

Padaju u jamu koju su kopali nama.
Alfons Kauders

#13462 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

zg1911 wrote:Da, naravno... Sve je meni jasno. Popala maca jezik...

S druge strane, bilo mi sumnjivo i tih 1,8. Naravno, ispostavilo se da lažeš.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of ... per_capita

U sva 3 izvora je to iznad 1,8. Ako se ne gleda po paritetu kupovne noći onda je to još iznad. Ako se ne uzima per capita onda je još iznad.

Hoćemo sad što google kaže o prosječnoj inteligenciji po državama?

Nećemo, nema smisla.
Slažem se, nema ni smisla ni potrebe. Mislim da je jasno i ostalim na temi. :D
Novak20

#13463 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

Imamo nekog razloga da se radujemo ?

Vlasnička struktura Energopetrola je:
Image

Od koga uzimamo plin ? I preko koga ?

http://vijesti.ba/clanak/387471/bh-gas- ... skim-tokom
zg1911

#13464 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Ma ja ba. Došao i ovaj intelektualni snagator pici, tko će izdržat tu paljbu argumenata. Jednom mogu parirati, ali dvojici... Ostavit ću vas da si postate smajlije

:)
Alfons Kauders

#13465 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:Imamo nekog razloga da se radujemo ?

Image

Ja imam, čisto da se zna ko je bio na čijoj strani. Kad sam o ruskom petljanju s hrvatima ovdje pisao prije godinu i po i više, ljudi su mi se smijali. A sad?

Zagreb nije slucajno završio u ruskom džepu. Tražili su i dobili su partnera za svoju politiku u BiH, ali izgubili naklonost zapada i osakatili vlastitu privredu.

Bilo im je važnije da pronađu saveznika za izazivanje sukoba u BiH nego da spašavaju svoju privredu i grade dobre odnose s EU i BiH. Sad kad nema dvojbe o čemu se radi, nema ni nekih zvanica na Božićnom prijemu kod Čovića.

Nema američke ambasade, nema međunarodnih organizacija, nema EU diplomata - osim ambasadora RH u Sarajevu. Društvo mu pravili ambasador Srbije i Rusije.

Ne volim suditi ljudima prema društvu u kom se kreću, ali Hrvati su odabrali loše društvo i to će ih koštati.
oakville

#13466 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote:Imamo nekog razloga da se radujemo ?

Image

Ja imam, čisto da se zna ko je bio na čijoj strani. Kad sam o ruskom petljanju s hrvatima ovdje pisao prije godinu i po i više, ljudi su mi se smijali. A sad?

Zagreb nije slucajno završio u ruskom džepu. Tražili su i dobili su partnera za svoju politiku u BiH, ali izgubili naklonost zapada i osakatili vlastitu privredu.

Bilo im je važnije da pronađu saveznika za izazivanje sukoba u BiH nego da spašavaju svoju privredu i grade dobre odnose s EU i BiH. Sad kad nema dvojbe o čemu se radi, nema ni nekih zvanica na Božićnom prijemu kod Čovića.

Nema američke ambasade, nema međunarodnih organizacija, nema EU diplomata - osim ambasadora RH u Sarajevu. Društvo mu pravili ambasador Srbije i Rusije.

Ne volim suditi ljudima prema društvu u kom se kreću, ali Hrvati su odabrali loše društvo i to će ih koštati.
Kako kaže Putin "nije s kim si takav si, nego s kim si tome si i dužnik." Kad dodje sljedeći put u Hrvatsku pjevat će se "Dobro Došo' kreditore" :mrgreen:

Šta sad Hrvatska da radi, mora se svom kreditoru ulizivati, koga je moliti nije ga kuditi, ili što bi rekle naše kolege s BBCa "beggars can't be choosers." :mrgreen:
arzuhal

#13467 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by arzuhal »

Taj nastavnik vjeronauka je - iako ne baš najrječitiji i nedovoljno akademski artikuliran, ali zato narodski veoma jasan - samo krajnje brutalno iskreni izraz jedne sasvim legitimne i legalne struje (možda i mainstream, dakle prevladavajuće) unutar Katoličke crkve u Hrvata.

Kako ono kažu: kada u Kini leptir mahne krilima, u Americi se javi oluja? Kada kardinal Puljić (jučer-prekjučer) kaže kako je Haški tribunal više politički nego pravni sud, onda je meni sasvim normalno i očekivano da čujem ponekog učitelja vjeronauka ili bilo koga s nižih instanci da pozove na ubistvo Mesića ili izricanje hvale i slave Mladiću.

Iskreno, jedino me tu čudi eventualno licemjerno dizanje obrva, čuđenje i "poduzimanje istrage te zakonom propisanih mjera po navedenom slučaju"...
fakat

#13468 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by fakat »

:roll: Kako braniti vjeru od sumanutih klerodesnicara? Ovaj barem prizna da je lud.
JThomas

#13469 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by JThomas »

nema vjere, nema ni sumanutih klerodesničara. nisu svi vjernici sumanuti klerodesničari, ali svi sumanuti klerodesničari jesu vjernici. pa da :mrgreen:
insomnia78

#13470 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by insomnia78 »

E al kako onda do kuce u dzenetu? Cekaj, nije zar da nema ni dzeneta?
JThomas

#13471 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by JThomas »

hajd' ga znaj. vjernici obožavaju naglašavati da deda mraza nema... :mrgreen:
insomnia78

#13472 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by insomnia78 »

Ima sveti Nikola. Ja ga neki dan vidio u gradu
salik79

#13473 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Ima sveti Nikola. Ja ga neki dan vidio u gradu
I ja na namazu.

Image
kakavdanakneiskustvu

#13474 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by kakavdanakneiskustvu »

arzuhal wrote:Taj nastavnik vjeronauka je - iako ne baš najrječitiji i nedovoljno akademski artikuliran, ali zato narodski veoma jasan - samo krajnje brutalno iskreni izraz jedne sasvim legitimne i legalne struje (možda i mainstream, dakle prevladavajuće) unutar Katoličke crkve u Hrvata.

Kako ono kažu: kada u Kini leptir mahne krilima, u Americi se javi oluja? Kada kardinal Puljić (jučer-prekjučer) kaže kako je Haški tribunal više politički nego pravni sud, onda je meni sasvim normalno i očekivano da čujem ponekog učitelja vjeronauka ili bilo koga s nižih instanci da pozove na ubistvo Mesića ili izricanje hvale i slave Mladiću.

Iskreno, jedino me tu čudi eventualno licemjerno dizanje obrva, čuđenje i "poduzimanje istrage te zakonom propisanih mjera po navedenom slučaju"...
:thumbup:
insomnia78

#13475 Re: Vjeronauka u Zagrebu: "Ratko Mladić je bio u pravu, a Mesića treba ubiti!"

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Ima sveti Nikola. Ja ga neki dan vidio u gradu
I ja na namazu.

Image
Prodo veru za veceru
Post Reply