Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
PM72

#13451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

Hafis wrote:
PM72 wrote:kad vidim šta rade djeci,starcima i ljudima po Palestini sjetim se Hitlera pa požalim što nije duže živio...sve ono što je radio Jevrejima sad oni rade drugima.Gamad.Možeš to nazvati kako hoćeš ali kad vidim snimak da pet do zuba naoružanih vojnika bije dijete od 10 godina...a stvarno nikad nisam mrzio Jevreje.
Nevješto prikriveni domaći halal antisemitizam.
Kakve veze ima žaljenje za relativno kratkim životnim putom Hitlera s petoricim vojnika koja biju dijete?
Htio si reći da je Hitler malo duže poživio ta se petorica vojnika vjerojatno ne bi ni rodila?
Možeš to nazvati kako hoćeš - kuri me bolac ali mi je žao što nisam bio na kakvom sijaču a da su nasuprot mene bili ti izraelski vojnici što tuku dječaka...
A rahmetli mi dedo i nana hranili jevreje u Drugom svjetskom ratu kad su se krili u komšijinoj kući...na što sam vrlo ponosan!
insomnia78

#13452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Pravo je cudo kako nacisti pobise onoliko bosanskih jevreja. Nema forumasa ciji ih dedo i nena nisu spasavali
salik79

#13453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
Kejn wrote:
PM72 wrote:kad vidim šta rade djeci,starcima i ljudima po Palestini sjetim se Hitlera pa požalim što nije duže živio...sve ono što je radio Jevrejima sad oni rade drugima.Gamad.Možeš to nazvati kako hoćeš ali kad vidim snimak da pet do zuba naoružanih vojnika bije dijete od 10 godina...a stvarno nikad nisam mrzio Jevreje.
Nije to vidjelo Jevreja. Jevreji su Finci i Tauber u Sarajevu. Te kreature u Izraelu su cionisti..
:lol:
To je ko ona od Karadzica da on ne mrzi islam i muslimane samo sto ima problema sa Bosnjacima
Podsjeti me jel no se u knjizispominju Jevreji ili cionisti?
Hajde dobro, zelite postaviti paralelu jevreji=Izrael...Pa, da cujemo sta prominentni Izraelci vele o cionistickom fasizmu i rasizmu:

Cijela debata:

Ili, britanski parlamentarac, Jevrej:

A evo, izmedju ostalog, i zasto:
insomnia78

#13454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Pa Kur’an je ne pravi zasto bi onda mi.
PM72

#13455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

insomnia78 wrote:Pravo je cudo kako nacisti pobise onoliko bosanskih jevreja. Nema forumasa ciji ih dedo i nena nisu spasavali
Nisu ih nacisti ubijali nego ustaše.Prvi grad na Balkanu očišćen od Jevreja bio je Beograd a to nije samo zasluga Wermahta. :wink: Što se tiče spašavanja sarajevskih jevreja,imaš dosta tih primjera,čak je nekoliko porodica riskiralo živote pa su proglašeni "pravednicima među narodima" što je visoko odlikovanje u Izraelu.I nemoj biti ciničan - fino sam napisao da su ih moji nana i dedo hranili- tačnije,nosili im hranu.Ustaše bi jedva dočekale tu informaciju i hvala Bogu i dobrim ljudima- spašeni su tako što su dobili dokumente i sa njima otišli put Mostara i dalje...
salik79

#13456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

PM72 wrote:
Hafis wrote:
Nevješto prikriveni domaći halal antisemitizam.
Kakve veze ima žaljenje za relativno kratkim životnim putom Hitlera s petoricim vojnika koja biju dijete?
Htio si reći da je Hitler malo duže poživio ta se petorica vojnika vjerojatno ne bi ni rodila?
Možeš to nazvati kako hoćeš - kuri me bolac ali mi je žao što nisam bio na kakvom sijaču a da su nasuprot mene bili ti izraelski vojnici što tuku dječaka...
A rahmetli mi dedo i nana hranili jevreje u Drugom svjetskom ratu kad su se krili u komšijinoj kući...na što sam vrlo ponosan!
Ako se dobro sjecam, ti si ismijavao onu moju dopisnicu iz Jasenovca, koju je mome dedi uputio Moric Finci? Cak mi se cini da si tvrdio da sam to falsifikovao, jer - jelte - nemoguce da su zatocenici imali pravo primati ikakvu pomoc u logoru, a kamoli slati dopisnice zahvale, u kojoj bi naveli sta su primili od pomoci.... :oops:
PM72

#13457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

a ti si onaj što je tvrdio da su logoraši imali pravo i na pakete i slali pisma... :-) nemoj da se opet vraćamo na to,ne vjerujem ti kad bi golom guzicom sjeo na užarenu peć.
insomnia78

#13458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

:lol:
salik79

#13459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

PM72 wrote:a ti si onaj što je tvrdio da su logoraši imali pravo i na pakete i slali pisma... :-) nemoj da se opet vraćamo na to,ne vjerujem ti kad bi golom guzicom sjeo na užarenu peć.
Je li i dalje tvrdis da je ona dopisnica falsifikat?

A tebi cemo na lijepu rijec vjerovati da su tvoja nana i dedo "hranili jevreje"?! Hmmm, da, kako da ne. :D :oops:
Rampage

#13460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Crème de la Crème bosanskohercegovačkog društva, genocidaši, UZP-ovci i vehabiti, čvrsto u odbrani cionističkog iživljavanja nad Palesticnima. :thumbup:

Btw, za one koji su sumnjali u koju tikvu ISIL puše, ako uopće ima takvih normalnih ljudi:

"IDIL objavio rat Hamasu, objavljen video koji prikazuje pogubljenje"

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/idil ... /180106025
PM72

#13461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

Vidi,to što su moja nana i dedo odnjeli nekoliko puta hranu kod komšije ( a ovaj se u prvi mah pravio nevješt) nije neko golemo herojsko djelo niti nešto nevjerovatno ali su pokazali ljudskost uostalom nebrojeno puta su nahranili i prosjake a djeca ih ružila što ih puštaju u avliju...

A nećeš me uvjeriti u ono što tvrdiš i bez potrebe pokušavaš.Ja samo zamislim dođe konvoj crvenog krsta ili "brza pošta" pred kapije Aušvica pa predaju stražarima paket sa hranom i potrepštinama, ovi uzmu spisak pa poljskim telefonom zovu logoraša da se javi na "prijavnicu"...

nema teorije!
seln

#13462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Nema potrebe da i sada pocinjeno mrziti. Jedno su Jevreji kao narod, a postupci izraelskih vlasti su nesto drugo.
seln

#13463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:Vidis sta se desava kad imas boga na svojoj strani. Ni citav svijet ti ne moze nista
Slaba ti je tu fajda od Jahwe, moj Ariele... da nije USA, Jahwe bi mogao klapiti usima.
salik79

#13464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

PM72 wrote:Vidi,to što su moja nana i dedo odnjeli nekoliko puta hranu kod komšije ( a ovaj se u prvi mah pravio nevješt) nije neko golemo herojsko djelo niti nešto nevjerovatno ali su pokazali ljudskost uostalom nebrojeno puta su nahranili i prosjake a djeca ih ružila što ih puštaju u avliju...

A nećeš me uvjeriti u ono što tvrdiš i bez potrebe pokušavaš.Ja samo zamislim dođe konvoj crvenog krsta ili "brza pošta" pred kapije Aušvica pa predaju stražarima paket sa hranom i potrepštinama, ovi uzmu spisak pa poljskim telefonom zovu logoraša da se javi na "prijavnicu"...

nema teorije!

Cak i Hajimu Altarcu, Jevreju, su to dozvoljavali, zasto ne bi Bosnjaku Aliji?!

Image
https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-ha ... 63021.html

Mozes di laprdat' do u nedogled, ali historija i cinjenice su neumoljive....Dok je ovo pisani trag, te tvoje tvrdnje ostaju "istina", koliko i tvoja "odbrana" Sarajeva. Dakle, rekla - kazala...i to tamo nekog forumasa. ;-) 8-)
PM72

#13465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

seln wrote:
Nema potrebe da i sada pocinjeno mrziti. Jedno su Jevreji kao narod, a postupci izraelskih vlasti su nesto drugo.
Slažem se.Ali...postupke izaelskih vlasti u djelo sprovode:

a) marsovci
b) rumuni
c) eskimi
d) jevreji

Sve što su nacisti radili njima sad oni rade drugima.
seln

#13466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:Pa Kur’an je ne pravi zasto bi onda mi.
Ako mi ne komentarisemo Talmud, nemoj ni ti Kur'an. Svakom svoje.
PM72

#13467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

salik79 wrote:
PM72 wrote:Vidi,to što su moja nana i dedo odnjeli nekoliko puta hranu kod komšije ( a ovaj se u prvi mah pravio nevješt) nije neko golemo herojsko djelo niti nešto nevjerovatno ali su pokazali ljudskost uostalom nebrojeno puta su nahranili i prosjake a djeca ih ružila što ih puštaju u avliju...

nema teorije!

Image

Mozes di laprdat' do u nedogled, ali historija i cinjenice su neumoljive....Dok je ovo pisani trag, te tvoje tvrdnje ostaju "istina", koliko i tvoja "odbrana" Sarajeva. Dakle, rekla - kazala...i to tamo nekog forumasa. ;-) 8-)
pokušaj biti korektan i kulturan u diskusiji da ti ne bi rekao ko ti laprda.I uzalud se trudiš da me uvjeriš,nema svjedoka samo papirčina koju ti i ja mogu napisati...
seln

#13468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

PM72 wrote:
seln wrote:
Slažem se.Ali...postupke izaelskih vlasti u djelo sprovode:

a) marsovci
b) rumuni
c) eskimi
d) jevreji

Sve što su nacisti radili njima sad oni rade drugima.
Te zlocine provode Jevreji, ali ne mozemo uzimati "pars pro toto". Ta djela ne inkriminiraju sve Jevreje.
PM72

#13469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

nisam primjetio neke goleme "prosvjede" ili spaljivanja u znak podrške palestinskom narodu nego suprotno...
salik79

#13470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

PM72 wrote:
salik79 wrote:

nema teorije!

Image

pokušaj biti korektan i kulturan u diskusiji da ti ne bi rekao ko ti laprda.I uzalud se trudiš da me uvjeriš,nema svjedoka samo papirčina koju ti i ja mogu napisati...
Pa, eto, i Radio slobodna Evropa u misiji borbe protiv tvoje apsolutne istine. :thumbup:

Inace, kada doneses diplomu, ako imas, u neku firmu - kazu li ti:"Uzalud se trudiš da nas uvjeriš, nema svjedoka, samo papirčina koju ti i mi mozemo napisati."?!
Rampage

#13471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

seln wrote:
Znaš koliko on ima veze s Talmudom i Jevrejima?

K'o ti i ja s Japanom i šintoizmom:)

Dat ću prst za svakog Jevreja kojeg je on upoznao i vidio u životu.
salik79

#13472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

BTW, otidji u Arhiv BiH i reci im da to sto imaju je najobicnije sranje, koje si mogao i ti napisati....Ocito da je to Hajim, kao Jevrej, htio nakon rata unovciti, ali zalud mu trud... :oops:
PM72

#13473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by PM72 »

Ako postoji promil sumnje u nečiju diplomu može se otići do škole ili fakulteta pa pronaći stari dnevnik ili prijave ispita,datumi polaganja itd.Uglavnom postoje pisani tragovi.A u nacističkim logorima možeš pronaći samo spiskove logoraša,iščupane zlatne zube,naočale odjela i brojeve...
seln

#13474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

Rampage wrote:
seln wrote:
Znaš koliko on ima veze s Talmudom i Jevrejima?

K'o ti i ja s Japanom i šintoizmom:)

Dat ću prst za svakog Jevreja kojeg je on upoznao i vidio u životu.
Kako god, prilicno jasno je izabrao stranu.
salik79

#13475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

PM72 wrote:Ako postoji promil sumnje u nečiju diplomu može se otići do škole ili fakulteta pa pronaći stari dnevnik ili prijave ispita,datumi polaganja itd.Uglavnom postoje pisani tragovi.A u nacističkim logorima možeš pronaći samo spiskove logoraša,iščupane zlatne zube,naočale odjela i brojeve...

Ako postoji promil sumnje, otidji u Arhiv BiH.
https://www.fokus.ba/vijesti/bih/ko-je- ... er/607832/

I nije li indikativno da moj pradedo i Hajim imaju identicne kartice? Da nisu u kakvom talu bili? Sta ti mislis? :oops:
Locked