HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
made_in_sarajevo

#13451 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Meni mrsko bilo skenirati,a na ci modulu mi stoji da sam azurira kanale, ja sam velikodusno izvadio karticu, vratio je i nista :mrgreen: . ko se nakanio nek kaze ima li sta, ima li hbo sad otkljucan na digitalnoj i sa kablovskom kako ide sa kanalima?
peli

#13452 Re: HS kablovska

Post by peli »

Ne zezaj te se. Ja konto vec cekati do 00:00h :) :) :)[/quote]
u cetvrtak se nova ceka :lol:
par dana komentarisemo da dolaze sport klubovi pa mi smijesno kako pitas :D[/quote]
:lol: :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13453 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Nova sema bez dolaska na adresu i promjene modula i resivera.....medjutim ni traga ni glasa od SK ali zato sto neko rece Happy TV x 3 hahahahha....HBO takodje kodiran kao sto je i bio. Sve u svemu ako ovako ostane bolja je bila stara sema HS-a
hrasno38

#13454 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:
hrasno38 wrote:Nova sema bez dolaska na adresu i promjene modula i resivera.....medjutim ni traga ni glasa od SK ali zato sto neko rece Happy TV x 3 hahahahha....HBO takodje kodiran kao sto je i bio. Sve u svemu ako ovako ostane bolja je bila stara sema HS-a
valjda će vam pustit SK do 4 sata danas kada su utakmice na rasporedu, zovite ih dosađujte, nema od kuknjave po forumu ništa, šaljite email.
Pa ne znam gdje pise bar za sada da moramo imati SK jer ostale su Arene a koliko vidim i koliko mi se cini ovdje ce ici bar za sada razlicite programske sheme TM i HS-a.
Nogatrans

#13455 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Vec sam poslao mail a i zvat cu u toku dana. Mislim da bi trebali da i ostali posalju ili nazovu HS.
hrasno38

#13456 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Evo sad sam uporedjivao sa TM i imao Start paket + dodatne kanale ali bez SK...sve ostalo je isto kao na D3 programskoj semi za Sarajevo Telemacha.

http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0

Evo i za analognu pa uporedjujte ko je kuci:)

http://www.telemach.ba/Analogna+televiz ... v_start2=0
hrasno38

#13457 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:kada HS-u istekne ugovor za arene zamjenit će ga SK, može i ta fora da bude
Da su pametni ostavili bi oba paketa i Arene i SK.
AdrianMole

#13458 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Došla nam je nova programska shema.Ispali su svi pinkovi kanali(očekivano),ali i dosta drugih kanala(neočekivano).Dakle,nema više:Hayatovaca,Duck Tv,Disney junior,Atlas,Outdoor Ch,Tv Slovenija,Arte,Chasse&Peche,BBC entertainment,Sandžak Tv,TRT music,Slon tv,Press Tv,Food network SD.Ovo se sve odnosi na digitalnu shemu.Došli su:FLN,Ultra,Mini Ultra,Ok Bambino,Happy,Lov i ribolov,B92,Prva,Prva plus,Viasat Nature,Viasat History_Nature HD,AMC,Happy Parovi 1,2 ,Kopernikus,RTV Mostar,RTV Zenica,HTV4,Discovery ID,ATV,E!,RTS2,OSM,AXN Spin,Oscar C,Medical Ch,Boomerang,Klasik Tv,Kiss Tv,Orlando kids,Bloomberg Tv,Balkanika,CMC,CBS Reality.Sve u svemu,nova programska shema je donekle slabija od prethodne.Mislim kako je bilo barem desetak vrijednih pinkovih kanala(Premium,Classic,Horror,Movies,Romance,Pink&Roll...),a nisam baš siguran kako smo dobili deset dobrih kanala u ovoj programskoj shem.Za utjehu siguran kako se na ovome neće zaustaviti,jer svakako treba očekivati Sportklubove i na analogiji i na digitali.Bilo bi jako dobro kada bi upali i neki kanali koje Telemach ima u svojoj shemi u ostalom dijelu grada:CBS Drama,BBC Earth HD,Discovery Showcase HD,Fox kanali u HD-u,Cinemax...HBO je još uvijek zaključan i vrlo,vrlo teško da će ga otključati bez posebnog paketa. Nije loše,ali moglo je bolje...

P.S.Mislim kako je sramota da su izbacili Hayatovce-jedini domaći kanal sa crtićima.Zato su ubacili dva srbijanska Ultra i Mini Ultra. :-D
biggrin

#13459 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

haj sad djeci objasni zasto nema hayatovaca :shock:
sad ce osim nekih hrvatskih izraza, poceti kombinovati i sa ekavicom...divno
kipitsimpl

#13460 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Ljudi moji, ne budimo ovce. Ovo što se radi od strane TELEMACHA i HS kablovske je jako sumnjivo, možda čak i protuzakonito. NEKA NAM KORISNIK SA nickom MH I HS KABLOVSKA POJASNI DALI UOPŠTE POSTOJI HS KABLOVSKI OPERATER (adresa im je sada ista kao telemach adresa) I DALI ŠUTE ZBOG POKUŠAJA PREVARE Tj. POTAJNOG INSTALIRANJA TELEMACH USLUGA (po značajno višim cjenama) BEZ NAŠEG ZNANJA U NAŠE DOMOVE. DA VA POSJETIM, MI SMO POTPISALI UGOVOR ZA HS KABLOVSKOM, A NE SA TELE-MAKIJAVELIJEM I NE SMIJEMO SEBI DOPUSTITI DA DAM PROMJENU CIJENE NITI KVALITETU BEZ NAŠEG PRISTANKA!!!

Moramo sebi, HS-u i TELEMACHU postaviti ova bitna pitanja, na koje moramo imati odgovor prije nego sto dodjemo pred svršen čin instaliranja 12 mjeseci preskupih TELEMACH usluga bez NAŠEG pristanka i bez mogucnosti odustajanja od njihovih usluga. Nisam OVCA DA ME ŠIŠAJU a ne budite ni vi! Da počnemo:

1. Zašto nemamo obavijesti o promjeni cijena, vrste paketa, novoj programskoj šemi, obavezama prema TELEMACHU te o promjeni vlasničke strukture putem letka, telefonskog poziva, internet stranice ili info kanala? Na web stranici ipak postoji PDF koji je sakriven i koji obavjestava o novom cjenovniku ali nigdje drugo na citavom web-u?

2. Zašto nema update-a na web stranici koji nam dokazuje da je TELEMACH preuzeo, udružio se ili ima bilo kakve veze sa našom kablovskom televizijom? Kako je to moguće da na HS-WEB-u i u novim dokumentima koje su izbacili u posljednjih par dana ne postoji dokaz da su pridruženi ili da su u vlasništvu TELEMACHA? Iako očigledno da su novi cjenovnici HS-a copy-paste TELEMACHA? Zar ovo nije sumnjivo?

3. Zašto TELEMACH pamflet koji se pojavio u nekim haustorima ne daje nikakve informacije koje su od interesa KORISNICIMA, kao npr: Da li moramo da potpisujemo nove ugovore, ili da li HS paketi automatski postaju novi TELEMACH paketi? Umjesto toga dobijamo zavaravajucu PROPAGANDNU papircinu zvanu TELEMACH LETAK koji iznosi notorne lazi o smanjenju cjena, dobijanju superiornih novih 40 kanala i slicne izmisljotine. (Mozda po duplo vecoj cijeni, ali da se ne zavaravamo, u bosanaca nema para za bacanje!!!

4. Kako da znam kako moj novi paket izgleda kada naši KID i TELEMACH paketi nisu konvertibilni po sadržaju i kada TELEMACH ima 56 dodatnih gluposti koje služe za uzimanje NOVCA naivnom narodu kapom i šakom?

5. Da li naši paketi KID 8, KID 14, KID 12 postaju DUO NET, DUO NET grande,family,extra?

6. Znate li šta piše u novom dokumentu pod nazivom „IZVOD-IZ-OPŠTIH-USLOVA-POSLOVANJA-HKB-net-17.12.2015 god“

CITIRAM:
Obrazac za zasnivanje Pretplatničkog odnosa je dokument koji je dostupan u sjedištu HKB-neta, a koji pretplatnik lično preuzima, popunjava i podnosi HKB-netu u formi zahtjeva za zasnivanje pretplatničkog odnosa.

Prava i obaveze iz Ugovora počinju teći od trenutka potpisa istog, a to je posljednji datum kad je Ugovor potpisan, ukoliko obje ugovorne strane nisu istovremeno potpisale Pretplatnički Ugovor, dok pravo naplate počinje teći od trenutka uspostave Usluge na koju se odnosi Ugovor.

Cijena usluge HKB-net utvrđuje cijenu mjesečne pretplate za uslugu koja je predmet Ugovora, te ostale naknade ako ih ima. Cijene su navedene u Cjenovniku i važeće su u momentu potpisivanja Ugovora. Sve cijene usluga HKB-neta, te ostale naknade ako ih ima, definisane su Cjenovnikom HKB-neta koji je dostupan putem zvanične internet stranice http://www.hkb.ba, u sjedištu HKB-neta na adresi Džemala Bijedića 216, 71210 Ilidža. Dostupnost integralnog dokumenta Opštih uslova poslovanja HKB-neta Primjerak Ugovora, Uslovi poslovanja i Cjenovnik dostupni su Pretplatniku u sjedištu HKB-neta na adresi Džemala Bijedića 216, 71210 Ilidža, te na web sajtu http://www.hkb.ba
Izmjene uslova poslovanja HKB-neta stupiće na snagu protekom roka od 30 dana, počev od dana objavljivanja.

7. Zašto nas ne pozivaju da potpišemo nove ugovor u HS centralu ili TELEMACH centralu, ako piše u gore-navedenom dokumentu da UGOVOR sa novim uslovima postaje VALIDAN ličnim ispunjavanjem obrasca? Očekivati je meni a i vama, da me se ITEKAKO tiče podizanje cjene usluga, smanjenje ponude kanala, odnošenje CAM modula i uslovljavanje ostankom 12 mjeseci na TELEMACHU?

8. Zašto se u gore navedenom dokumentu koji se nalazi na web stranici http://www.hs-hkb.ba referira na postojanje cjenovnika sa uslugama na nepostojecoj stranici „www.hkb.ba“. POKUŠAJ PREVARE??

9. Zašto nemamo nigdje izlistanu NOVU listu "POBOLJSANIH" kanala I konkretnih "POBOLJSANJIH USLUGA" na HS webu?

MOŽDA RADE OVU TIHU INVAZIJU, DA NAROD NE SHVATI DA JE "TELEMACH CAR GO!". ILI D3 GO

KORISNICI HS-A, MORAMO ZNATI DA TELE-MAKIJAVELI NIJE JEDINI!!! NE MOGU ME ŠIŠATI POPUT OVCE JER NIKAD NISAM BIO JEDNA, A NADAM SE DA I VI NISTE.

Predlažem da se odjavimo od TELEMACH-A ako nas pokušaju bez našeg pristanka prevariti instaliranjem novih ugovora, viših cjena te smanjene ponude! I ne treba nasjedati na jeftine TELEMACH promo popuste usluga prvih 6 mjeseci. Gjde oni PONUDE NIŽU CJENU i NAMJERNO OTKLJUČAJU KANALE da zamažu oči ljudima koji ne vide prave cijene koje su prekrižene (na reklamama), A POSLIJE 6 MJESECI, BJEDA OD PROGRAMA SA NAJVIŠIM CJENAMA U DRŽAVI!!! Slično nešto ste mogli vidjeti u filmovima, a čovjek koji nudi takve ugovore uglavnom nosi rogove ispod šešira.
Ne bojte se.. mi ćemo sigurno izgubiti arenasport kanale sa 17.01. 2016 godine kao i vjerovatno 40 drugih (vidite kako su nam Pinkove iskopcali). AKO NE DOBIJEMO NA WEB STRANICI ILI RACUNU PRAVU OBAVIJEST O ONOME STO SE DOGADJA PREDLAZEM OTKAZIVANJE UGOVORA I PRELAZAK NA LOGOSOFT PAKETE ILI MOJA TV PAKET. OVO JE NECUVEN BEZOBRAZLUK!!

ONI SE ZA******VAJU SA NAMA. MISLE OVAKO U SVOJIM GLAVAMA: "DACEMO IM JOS MJESEC DANA SPORTKLUBA I SVE CE BITI OK, MISLIT CE DA SU DOBILI RAT. NAROD JE UVIJEK BIO GLUP"
A KORISNICI HS-A SA OVOG FORUMA PISU DA BI SEBI OLAKSALI NEUGODNU STVARNOST: "MIRNO SPAVAJTE, RATA NECE BITI!"
Last edited by kipitsimpl on 28/12/2015 10:43, edited 1 time in total.
biggrin

#13461 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

ima li ko da ovo preprica, mrsko mi sve citati :D
hrasno38

#13462 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

biggrin wrote:haj sad djeci objasni zasto nema hayatovaca :shock:
sad ce osim nekih hrvatskih izraza, poceti kombinovati i sa ekavicom...divno
To je cisto nerazmisljanje ljudi koji vode kablovske provajdere. Recimo analognu TV uglavnom gledaju penzioneri i ljudi koji su losije stituirani jer je ona najeftinija i po meni u njoj bi trebalo da bude sto vise domacih kanala pogotovo za sada nesto vecu cijenu od 15 KM.
hrasno38

#13463 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:zaboravio si napisat da si zaposlenik bh telekoma :lol: :lol: :lol: i naravno pređite na moju tv
hahahahahaa i meni se cini ali po cijenu vracanja na oni antenu riblju kost necu uzeti Moju TV!!!!
radiša

#13464 Re: HS kablovska

Post by radiša »

U pravu je,ne moze se tek tako bez ikakvog potpisa radit nesto sa drugom firmom.Klasican pokusaj prevare.Ako su ih kupili trebali su nam ostavit kanale za koje smo potpisali,pristali placati po toj i toj cijeni,kad vec mjenjaju programsku semu onda se mjenja i sam ugovor sa korisnikom.
kipitsimpl

#13465 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

"zaboravio si napisat da si zaposlenik bh telekoma :lol: :lol: :lol: i naravno pređite na moju tv!"

Nisam zaposlenih TELECOMA, vec sam korisnik KID 8 paketa i imam mala i neredovna primanja, kao i moja supruga. Bacanje 20 maraka mjesecno na TELE-MAKIJAVELI propagandu me ne ispunjava zadovoljstvom, prije bih rekao UZASOM, a tebe ako je SDA ili tvoj BABO zaposlio u kakvom drzavnom preduzecu povecanje cijena sigurno nece pogoditi.

Da ima Logosoft infrastruktura u mojoj zgradi, danas bi se odjavio od telemacha.
Last edited by kipitsimpl on 28/12/2015 10:53, edited 2 times in total.
Nogatrans

#13466 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Covjek je upravu za vecinu stvari. Ovaj odnos prema nama kupcima je na na najnizem mogucem nivou. Nista nema konkretno i sve su neka nagadjanja. Ja vu osaburati jos malo ako se ispostavi laz sa ovi Sportklub kanalima poslije skoro 10 godina HS naci cu drugu alternativu.
hrasno38

#13467 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Opet trcite pred rudu isto kao i neki dan kad su ovdje pojedinci tvrdili da se ne mijenja svima programska sema u isto vrijeme i da se moraju mijenjati reciveri i moduli da bi se gledali novi kanali sto evo ste jutros vidjeli da nije tacno. Dalje ja jos uvijek ovo gledam kao jedan prelazni period i transformaciju HS u TM okrilje jer jos uvijek nam niko nije ponudio da izaberemo nekakav konkretan paket koji se nalazi na stranici TM-a. Mene niti je ko zvao iz HS-a niti mi je ko dolazio, racune sam dobio prosle sedmice na kojima je jos uvijek logo HKB. Malo je nejasna ova transformacija jer kako sada stvari stoje HS bi mogla biti kcerka firma od TM. Programskom semom kao sto sam napisao nisam bas odusevljen...pogotovo analognom semom jer imam staru majku i znam sta voli da gleda. Dakle u svoj prici bez konkretnih pokazatelja i dokaza ne treba dizati hampu. Ja sam recimo napisao da me interesuju Arene i zaboli me SK mada se naravno ne bih bunio da ih imam. Isto tako ne vidim ama bas nikakav razlog da se u analognu semu ne ubace pinkovi makar onaj sa domacim filmovima, domacim serijama i jos poneki.
kipitsimpl

#13468 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

"ako nisi u stanju da plaćaš obaveze, zašto si iste uzimao, politika poslovanja je nešto na šta ne možemo uticat, sem ako se ne radi o masovnom napuštanju usluga, koje se neće desit, nemam ni ja bog zna kakvu platu pa plaćam 80 maraka svaki mjesec račun za tv+net+telefon."

Rekao bih ti nesto, ali ces se sigurno uvrijediti.. pa cu zadrzati za sebe..

POSAO MI DJELIMICNO OVISI O INTERNETU, BEZ TELEVIZIJE SI COVJEK U SREDNJEM VIJEKU ALI MOJA I SUPRUGINA PRIMANJA SU JEDVA DOVOLJNA DA PREGURAMO SVAKI PRVI U MJESECU!!!! NADJI MI POSAO U DRZAVNOM PREDUZECU I UZIMAM MAJKE MI MOJE TELEMACH!!!!!!

JELI TI JASNO STUDENTE, ILI KO SI UOPSTE!!! MOD JE PREZIVLJAVANJA ZA VECINU BOSANACA!
Last edited by kipitsimpl on 28/12/2015 11:01, edited 1 time in total.
hrasno38

#13469 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kipitsimpl wrote:Rekao bih ti nesto, ali ces se sigurno uvrijediti.. pa cu zadrzati za sebe..

POSAO MI DJELIMICNO OVISI O INTERNETU, BEZ TELEVIZIJE SI COVJEK U SREDNJEM VIJEKU ALI MOJA I SUPRUGINA PRIMANJA SU JEDVA DOVOLJNA DA PREGURAMO SVAKI PRVI U MJESECU!!!! NADJI MI POSAO U DRZAVNOM PREDUZECU I UZIMAM MAJKE MI MOJE TELEMACH!!!!!!

JELI TI JASNO STUDENTE, ILI KO SI UOPSTE!!! MOD JE PREZIVLJAVANJA ZA VECINU BOSANACA!
Kao prvo dzaba vices jer 70% ljudi u BiH zivi tako kao i ti i ako vjerujes i ja sam takav te da nema onih dozvoljenih minusa po bankama mogao bih se lagano jebati. Internet i kablovska nisu nesto sto se zove osnovna stvar u zivotu nego neki jeftiniji luksuz i niko te ne moze natjerati da to imas u svojoj kuci niti kojeg ces provajdera uzeti. Logosoft ti je skuplji kao i BH Telecom od TM a od HS-a pogotovo.
Nogatrans

#13470 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Iza Horizonta wrote:
Nogatrans wrote:Covjek je upravu za vecinu stvari. Ovaj odnos prema nama kupcima je na na najnizem mogucem nivou. Nista nema konkretno i sve su neka nagadjanja. Ja vu osaburati jos malo ako se ispostavi laz sa ovi Sportklub kanalima poslije skoro 10 godina HS naci cu drugu alternativu.
pa ko je zato kriv, niko drugi nego vi sami, nema ništa od kuknjave na forumu, za druge ideje i načine niste ni sposobni, barem većina vas.
Ma prijatelju ja cu za svoje pare naci ono sto mi odgovara. Uopste se ne opterecujem. A to si upravu sto se tice kuknjave. Ja sam jutroa mail poslao i kasnije cu nazvati cim budem u prilici da vidim sta je sa Sportklubom.
kipitsimpl

#13471 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

Iza Horizonta wrote:
kipitsimpl wrote:Rekao bih ti nesto, ali ces se sigurno uvrijediti.. pa cu zadrzati za sebe..

šta se drečiš :lol: :lol: :lol: smiri živce, ajde polako udahni duboko, idemo zajedno brojat do 10, hiperventilirat ćeš.P.S. imaš li malo veći fišek?
MISLIŠ DA SI MANGUP MALI MIŠU?

TI VJEROVATNO MISLIŠ DA JE PASIVAN OTPOR NAJBOLJA STVAR IKADA IZMIŠLJENA!

ODJAVLJUJEM SE SUTRA IZ HS KABLOVSKE. POZDRAV. NE DAM NITI MARKE VISE TELEMACHU..
kipitsimpl

#13472 Re: HS kablovska

Post by kipitsimpl »

DA PA ETO TEBE OPET!

NASAO SAM JOS JEDAN TVOJ VIDEO!

hrasno38

#13473 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kipitsimpl wrote:
Iza Horizonta wrote:

šta se drečiš :lol: :lol: :lol: smiri živce, ajde polako udahni duboko, idemo zajedno brojat do 10, hiperventilirat ćeš.P.S. imaš li malo veći fišek?
MISLIŠ DA SI MANGUP MALI MIŠU?
TI VJEROVATNO MISLIŠ DA JE PASIVAN OTPOR NAJBOLJA STVAR IKADA IZMIŠLJENA!
ODJAVLJUJEM SE SUTRA IZ HS KABLOVSKE. POZDRAV. NE DAM NITI MARKE VISE TELEMACHU..
Image
hrasno38

#13474 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Capsicum

#13475 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

U ovoj trakavici sa HS-om ja imam problem sa sljedecim:
- HS mijenja usluge koje nam je do sada nudio i to bez ikakvog jasnog i preciznog objasnjenja, dakle oduzimaju nam se i dodaju kanali kako je kome... ceif.
- HS nas ne obavjestava o promjenama cijena niti o tome da su umjesto postojecih paketa (KID) uvedeni telemachovi paketi.
- Nekim korisnicima se vec oduzimaju CI moduli i uvaljuju im se receiveri
- Kako stvari stoje izgleda da hoce da nas natjeraju da uzmemo telemachove pakete usluga i da se pritom opet obavezujemo na godinu-dvije da cemo biti korisnici usluga. Pri tome ce nam ukinuti cijeli niz kanala u HD-u i iste nam dodatno naplatiti 8 KM.

Znaci, sto se mene tice, ako mi uzmu modul, onda nek se gone u 3pm i nek slobodno precvikaju kabl, jer cu iz principa otici kod bilo kojeg drugog operatera. Takodje, ne pada mi na pamet da opet potpisujem neko obavezivanje na novi period. Korisnik sam vec preko 5 godina i smatram da nema nikakve potrebe postojecim korisnicima nametati bilo kakve nove uslove. Ne zelim da pristanem da mi osakate uslugu i pri tom naplate jos vise i plus me obavezu da ostanem kod njih jos 2 godine. Posebno je bezobrazno kako su te HD kanale izvukli iz standardnog paketa i nude nam ih kao dodatnu uslugu. Zamazuju nam se oci nekakvim bespotrebnim uslugama koje ce samo rijetki koristiti i na konto toga kao nudi "bolja" usluga, a usput jos i skuplja.

Gospodo iz HS-a, izjasnite se jasno, da li ste vi HS ili Telemach!
Locked