Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Altsa

#13451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

VjecitiStudent wrote:
Mister Yes wrote:Osnovno pitanje ovdje je zašto zapadnjaci sklanjaju SDP i SDA a u igru ubacuju glupake i poslušnike? Zašto baš sad pred ustavne promjene?

...
Da režimskim podrepnim muhama zagorčaju malo život?
valjda uzato jer im je vec dosta poslusnika i glupana iz sda i sdp-a pa kontaju da im je vrijeme da probaju sa drugim poslusnicima :-) :-)
Last edited by Altsa on 23/09/2014 14:28, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#13452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
Mister Yes wrote:Osnovno pitanje ovdje je zašto zapadnjaci sklanjaju SDP i SDA a u igru ubacuju glupake i poslušnike? Zašto baš sad pred ustavne promjene?

Ja ovdje lično imam dilemu kako da se postavim. Sa jedne strane veliki sam fan Amerike i zapada. Ako je njihov plan da se napravi treći entitet i da nas takve prime u EU to mi je puno draže nego da ostanu SDA i SDP koji bi to blokirali. Pri tome je jasno da SDA i SDP to blokiraju ne zato što su dobričine već zato što u ovako nesređenoj državi mogu bolje da kradu (kod SDA je tu vjerovatno i Turska neki faktor). Ali bez obzira šta im je motiv jasno je da SDA i SDP rade na nastavku rahat patnje i da ih se zbog toga pokušava skloniti a ubaciti nagodne poslušnike. Jedne (DF) bi imali u šaci jer su ih finansirali a druge (SBB) jer će Fahro u zatvor ako ne bude radio kako mu se kaže. I eto nama trećeg.

Ali kažem, u velikoj sam dilemi. Možda je i bolje da dobijemo treći ako ćemo s njime u EU. Možda i treba skloniti rahat patnjičare i naguzit se kako ICG kaže :?
Haha, kakav si ti spiner, svaka čast... izražava zabrinutost, dileme, svi su elementi tu :lol:
Uz "zloglasne ustavne promjene" od kojih nas samo šupci na vlasti mogu odbraniti - obavezna litanija na listi svake režimske podrepne muhe.
biske

#13453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

:lol: :lol: :lol:
eto trećeg :sretan:

Mister NO
madner

#13454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Dobar je, samo sam zabrinut da nije svjestan da je hodajuci skec.
joint union

#13455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

madner wrote:Dobar je, samo sam zabrinut da nije svjestan da je hodajuci skec.
Odra ga sad Corto na PP :D
drug_profi

#13456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

dustaban wrote:Da mi lijepo rezimiramo: Komsic i Suljagic su karikature... za koje cemo glasati, jer svi drugi su smrtovnice!
:mrgreen:
Bravo.

----------------------------------
...s tipfeler masine...
madner

#13457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

joint union wrote:
madner wrote:Dobar je, samo sam zabrinut da nije svjestan da je hodajuci skec.
Odra ga sad Corto na PP :D
Jesam ti fino rekao da ne pises duze pasuse, drzi se kracih recenica bez detalja. :D
drug_profi

#13458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

joint union wrote:
ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:
To ''perje i katran'' si ponovio već nekoliko puta, dobar fol, pročitali smo, u redu je ... :D
Čeka da ga SDA-ovci pohvale, onda možemo ići dalje s temom :D
Kad spomenes perje i katran SDA-ovci se razbjeze k'o u crtanom.
:D

...s tipfeler masine...
weredsf

#13459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:Dakle to sto je nasao finacijska sredstva i sponzore je dokaz kako je zapravo nesposoban i paravan, jer samo jako sposoban organizator bi mogao iskoristit svoje kontakte za tako nesto. :D

Tipicna suplja teorija, prvo napravi zakljucak pa onda pokusa sklepati teoriju oko toga. Logika nula bodova.

Znas li koliko je Komsic za osam godina potrosio love samo na putne troskove, onako priblizno???
Mister Yes

#13460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

ultima_palabra wrote:Haha, kakav si ti spiner, svaka čast... izražava zabrinutost, dileme, svi su elementi tu :lol:
Ali stvarno se ne mogu odlučiti. "rahat patnja" ili "EU po cijenu trećeg". ?

Daj da čujem tvoje mišljenje. Evo zamislimo da sam u pravu. Možda sam lud i umišljam stvari ali evo zamislimo na trenutak da sam u pravu. Dakle, imamo opciju glasati za SDA/SDP koji će nastaviti rahat patnju i nastavit će blokirat dogovor sa Hrvatima (čitaj treći). To će naravno dovesti do toga da nećemo u EU i da će se narod još godinama patiti. A imamo opciju i glasati za glupsone iz DF-a i SBB-a koji će se dogovoriti sa Hrvatima i odvesti nas u EU. Ali će biti treći jebiga. Šta bi ti uradio ako je to zaista tako? Dakle hipotetički govoreći?

Šta je važnije? Insistirat da nema trećeg pa makar sve propalo ili se naguzit i ući u EU kao kurvica?
joint union

#13461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Mister Yes wrote:
ultima_palabra wrote:Haha, kakav si ti spiner, svaka čast... izražava zabrinutost, dileme, svi su elementi tu :lol:

Daj da čujem tvoje mišljenje. Evo zamislimo da sam u pravu. Možda sam lud i umišljam stvari ali evo zamislimo na trenutak da sam u pravu. Dakle, imamo opciju glasati za SDA/SDP koji će nastaviti rahat patnju i nastavit će blokirat dogovor sa Hrvatima (čitaj treći). To će naravno dovesti do toga da nećemo u EU i da će se narod još godinama patiti. A imamo opciju i glasati za glupsone iz DF-a i SBB-a koji će se dogovoriti sa Hrvatima i odvesti nas u EU. Ali će biti treći jebiga. Šta bi ti uradio ako je to zaista tako? Dakle hipotetički govoreći?

Šta je važnije? Insistirat da nema trećeg pa makar sve propalo ili se naguzit i ući u EU kao kurvica?
Rezime, nema treceg = nema EU?
A ovo: "Insistirat da nema trećeg pa makar sve propalo ili se naguzit i ući u EU kao kurvica?" :mrgreen:
Pa covjece ovi nasi politicari daju i kad niko ne trazi.
biske

#13462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

Mister Yes wrote:

evo podebljao sam ti kako bi lakše uočio u čemu je zapravo tvoj problem. koji ćeš, nadam se, uočiti...
drug_profi

#13463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ako budd propast i ako bude treci to su samo posljedice loseg izbora naroda. Sve stigne na naplatu pa i glupost od prije osam ili vise godina. A i dalje radimo isto a nadamo se drgacijem ishodu. Fascinantno.

...s tipfeler masine...
madner

#13464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:Dakle to sto je nasao finacijska sredstva i sponzore je dokaz kako je zapravo nesposoban i paravan, jer samo jako sposoban organizator bi mogao iskoristit svoje kontakte za tako nesto. :D

Tipicna suplja teorija, prvo napravi zakljucak pa onda pokusa sklepati teoriju oko toga. Logika nula bodova.

Znas li koliko je Komsic za osam godina potrosio love samo na putne troskove, onako priblizno???
Naravno, ja kao njegov savjetnik za forumska pitanja to moram znati. Sto pitas? :D
Mister Yes

#13465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

VjecitiStudent wrote:Uz "zloglasne ustavne promjene" od kojih nas samo šupci na vlasti mogu odbraniti - obavezna litanija na listi svake režimske podrepne muhe.
Pa prati malo rasprave drugar. Idi na onu temu o trećem gdje Hafis raspravlja sa Alfonsom. Pa mu Hafis objašnjava da smo (bošnjaci) propali i da moramo prihvatiti ustavne reforme. A onda mu Alfons kaže kako smo mi ok, znamo šta radimo i možemo ovako još 100 godina. E sad, ako mi zaista dobro radimo onda ne treba mijenjati te koji vode tu "rahat patnja" politiku. A ako je pak Hafis u pravu i mi nismo pod dobrim vodstvom onda treba izabrati vodstvo koje će odustati od "rahat patnja" politike.

Valjda je ljudima jasno šta "rahat PATNJA" znači? Ne možemo se sada žaliti da se patimo kada je to poenta rahat PATNJE. Pitanje je samo da li mijenjati one (SDA/SDP) koji 20 godina vode tu politiku "mi možemo izdržati duže od vas". Jer ako ih mijenjamo mi indirektno priznajemo da ne možemo izdržati duže od njih. Na tom tragu su bili i februarski protesti i ja sam odmah tada isti dan komentarisao da su ti protesti udar na politiku "rahat patnje". Ali alternativa toj politici je kapitulacija htjeo to neko priznati ili ne.
weredsf

#13466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Naravno, ja kao njegov savjetnik za forumska pitanja to moram znati. Sto pitas? :D
Ti si dobar sa matematikom, zanima me tvoja procjena njegovog diplomatskog angazmana u markicama :D
madner

#13467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Stvarni svijet pak ne zavisi od razgovora izmedju Hafisa i Alfonsa. Inace, teza da ne mjenjamo partije nije tacna, pogledati pod izbore dosad. :D

Rahat patnja, pojam koji je uveden sa Harisom i zakucan sa Tihicem nije politicka struja ni ideologija. :roll:
madner

#13468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

weredsf wrote:
Ti si dobar sa matematikom, zanima me tvoja procjena njegovog diplomatskog angazmana u markicama :D
Potrosio je manje nego Dodo na lobiranje protiv BiH a uradio puno vise.

Nije slucajno politicar koji je najdalje dobacio u BiH sto se tice posjeta. (Hillary).
weredsf

#13469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:
weredsf wrote:
Potrosio je manje nego Dodo na lobiranje protiv BiH a uradio puno vise.

Nije slucajno politicar koji je najdalje dobacio u BiH sto se tice posjeta. (Hillary).
Moze li samo jedna stvar koju je on uradio, samo jedna..
Iznos je bezobrazno visok
joint union

#13470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

madner wrote:
weredsf wrote:

Ma da vidi jel' vise ili manje od Baketa, pa kad to sazna znace kako taj argument koristiti. Opcije:

1) Komsic potrosio vise para od Bakira - Komsic rasipnik, cuga po kafanama, nesposoban, glup, ovakav onakav...
2) Komsic potrosio manje para od Bakira - Komsic nista ne radi, a Bake hoda po svijetu u interesu BiH, pa ispada da Komsic samo cuga po kafanama, nesposoban, glup, ovakav onakav...
weredsf

#13471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Ma da vidi jel' vise ili manje od Baketa, pa kad to sazna znace kako taj argument koristiti. Opcije:

1) Komsic potrosio vise para od Bakira - Komsic rasipnik, cuga po kafanama, nesposoban, glup, ovakav onakav...
2) Komsic potrosio manje para od Bakira - Komsic nista ne radi, a Bake hoda po svijetu u interesu BiH, pa ispada da Komsic samo cuga po kafanama, nesposoban, glup, ovakav onakav...
A da si na trenutak razmislio shvatio bi da je tamo duplo duze, koja pamet ono... :roll: :roll:
joint union

#13472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

weredsf wrote:

A da si na trenutak razmislio shvatio bi da je tamo duplo duze, koja pamet ono... :roll: :roll:
Znaci A)

Prosjek nista ovo, ono?
Last edited by joint union on 23/09/2014 15:02, edited 1 time in total.
Banksy

#13473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Najjače stranke u Bošnjaka, SDA, SDP, i svojevremeno Za BiH su uvijek imali odbore u RS i na teritoriji bivše HZ HB, i, makar simbolične rezultate.
Eventualnim izbornim uspjehom DF, prvi put bi se kao važan faktor pojavila stranka koja pokriva samo i isključivo teritoriju koju je krajem rata kontrolisala AR BiH. (izuzimajući Antin stan u Livnu)
Takvom papiru makaze i ne trebaju, sam se cijepa na tri strane.
Izrazi zabrinutost glasač Naše stranke koja pokriva isključivo SA kanton.
weredsf

#13474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

joint union wrote:
weredsf wrote:

Znaci A)

Prosjek nista ovo, ono?
Kljucno je da razmislis prije nego krenes da poredis 8 i 4
joint union

#13475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

weredsf wrote:
Kljucno je da razmislis prije nego krenes da poredis 8 i 4
Sto se ne bi moglo porediti 8 i 4?
Evo poredi zadnje 4, moze li to, matematicar?
Post Reply