Dasi wrote:Jel ono Bronn ne zna plivati?
Gendry ne zna plivati, kad ga je Davos ubacio u camac i da vesla pitao ga je jel zna plivati ovaj rekao da ne zna
Moderator: _BataZiv_0809
Dasi wrote:Jel ono Bronn ne zna plivati?
pici wrote:Dasi wrote:Jel ono Bronn ne zna plivati?
Gendry ne zna plivati, kad ga je Davos ubacio u camac i da vesla pitao ga je jel zna plivati ovaj rekao da ne zna
e to se ne mogu sjetiti mozda je i rekao ako jest onda se mozemo oprostiti od BronnaDasi wrote:pici wrote:Dasi wrote:Jel ono Bronn ne zna plivati?
Ok on, nego mi negdje u glavi kao da je Bronn jednom rekao Jaime-u da ne zna plivati. Mozda kad su trebali ici u Dorne da spasu onu malu.
Ovo k'o Fata kasno kontaDonnie Smith wrote:Džejmiju odsjeklo ruku.
![]()
Šta ću, ja do treće stigla tek. Moram sama sa sobom sad
Sve ja kontam ali sam tek na trećoj sezoni, a spoilere ne čitam pa...a kako vidim, svi su na sedmoj, pa reko', ja ću sama sa sobom dok vas ne stignem.Capajebo wrote:Ovo k'o Fata kasno kontaDonnie Smith wrote:Džejmiju odsjeklo ruku.
![]()
Šta ću, ja do treće stigla tek. Moram sama sa sobom sad![]()
Vala, iskren da budem, ovih par dana razmisljam da krenem iz pocetka opet gledat, pa mozda ti se i ja prikljucim![]()
Jedva cekam iducu epizodu, imam neki osjecaj da nece biti nista spektakularno sto se tice bitki, ali da ce biti najzanimljivija epizoda do sada...
I meni isto u glavi da ne zna plivati.Dasi wrote:
Ok on, nego mi negdje u glavi kao da je Bronn jednom rekao Jaime-u da ne zna plivati. Mozda kad su trebali ici u Dorne da spasu onu malu.
sad ces ti, za tri dana si s namaDonnie Smith wrote:Sve ja kontam ali sam tek na trećoj sezoni, a spoilere ne čitam pa...a kako vidim, svi su na sedmoj, pa reko', ja ću sama sa sobom dok vas ne stignem.Capajebo wrote:Ovo k'o Fata kasno kontaDonnie Smith wrote:Džejmiju odsjeklo ruku.
![]()
Šta ću, ja do treće stigla tek. Moram sama sa sobom sad![]()
Vala, iskren da budem, ovih par dana razmisljam da krenem iz pocetka opet gledat, pa mozda ti se i ja prikljucim![]()
Jedva cekam iducu epizodu, imam neki osjecaj da nece biti nista spektakularno sto se tice bitki, ali da ce biti najzanimljivija epizoda do sada...
Ima ih dosta više, 10 000 je bilo samo na Casterly Rocku. A Cersei je sav wildfire potrošila na uništenje one septe.pici wrote:Tyrion rece da Lannistera ima najmanje 10000 Jamie je koristio taktiku Robba Starka i zrtvovao najmanje 1000 do 2000 u Casterly Rock koje su pregazili neokaljani... Dothrajiji su sigurno pregazili oko 6000 do 8000 Lannistera tako da i ako ih je ostalo 2000 do 3000 ne predstavljaju opsanost po Dany... Cersei se nada Euronu, Golden Company, Balistima protiv zmajeva, Wildfire i poneke placenike koje kupi za zlato kao i kraljeva garda koja cuva KL
Radar71 wrote:Većina vojske je sa zlatom stigla u Kings LandingSarcom wrote:Izgleda da ono nije bila sva armija od Lannistera ,vec samo jedan dio od onih sto su napali Highgarden .pici wrote:znaci Cersei je dobila zlato e sad sta ce sa njim, vratiti banci koja bi joj opet dala kredit za kupovinu Golden Company kojih ima 10 000 ali ne vrijede joj kad je i ona izgubila Lannistersku armiju i sve saveznike sem Eurona... uglavnom nema nikoga da se bori za nju iz uvjerenja sem zlata... a da ostala joj je i ona vatra
Ja ne znam šta si gledao, al' Tarly cisto kaze da je zlato i skoro sva vojska u Landingu.pici wrote:e jebiga 100 000 dothrakija protiv 5% Lannistera et neka ih je 2000 pa pregazili bi ih ko mrave... mislim da je vecina Lannistera raHmetli sem tih sto su otisli sa zlatom i onih koji su ostali u Riverrunu, Highgardenu i Kraljeva garda tj Kraljicina u KL, nema mnogo Lannisterske vojske jos u Westerosu, Cersei mora uzeti placenike, Divlju vatru i Baliste a sve to treba nahraniti jer je odsjecena prema Highgardenu i Casterly Rocku.Ja mislim da je vec pocela opsada KL.
Da je BaBo Tyvin ziv mogli bi se precjeniti Lannisteri ovako pored one Ogorcene Cersei i Tupavog Jamiea... tesko.
a ja ne znam sta si ti citao, skoro ili uskoro u KL znaci nisu dosli i razvukli su se tako da postoji sansa da su pobjegli zar nisu zapovjednici na celu armije makar jedan od njih bi trebao biti... uglavnom znacemo iducih epizoda a meni nebilo mrsko za SSnema me tamo wrote:Ja ne znam šta si gledao, al' Tarly cisto kaze da je zlato i skoro sva vojska u Landingu.pici wrote:e jebiga 100 000 dothrakija protiv 5% Lannistera et neka ih je 2000 pa pregazili bi ih ko mrave... mislim da je vecina Lannistera raHmetli sem tih sto su otisli sa zlatom i onih koji su ostali u Riverrunu, Highgardenu i Kraljeva garda tj Kraljicina u KL, nema mnogo Lannisterske vojske jos u Westerosu, Cersei mora uzeti placenike, Divlju vatru i Baliste a sve to treba nahraniti jer je odsjecena prema Highgardenu i Casterly Rocku.Ja mislim da je vec pocela opsada KL.
Da je BaBo Tyvin ziv mogli bi se precjeniti Lannisteri ovako pored one Ogorcene Cersei i Tupavog Jamiea... tesko.
I kaze jos ovo je rep vojske.Možda sam i ja pretjerao s ovim 5 posto, al' recimo da je 15 maksimalno.

drogon2 wrote:Meni se u jednom momentu ucinilo da je prikazalo Tarlya starijeg kako skida kacigu,a imao je velike opekotine na glavi.Ne znam da li je to bio on bas.brain bubbles wrote:Vjerovatno cemo saznati u narednoj epizodi. Kao i sta bi s Tarly ćaćom i Ric...Dickonom
swanfilter wrote:Kakvo ponizenenje za Jamiea u slucaju da bude zarobljen po drugi put ... Neka mu i drugu smaknu ..
Sta mene zanima - zasto druga dva zmaja nisu bila u akciji? Da li Deni, kao majka zmajeva, moze jahati i druga dva zmaja, izdati komandu "przi"?
Pa vec ih je jednom vodila u borbu. Nije ih jahala, ali su je slusalikakavdanakneiskustvu wrote:swanfilter wrote:Kakvo ponizenenje za Jamiea u slucaju da bude zarobljen po drugi put ... Neka mu i drugu smaknu ..
Sta mene zanima - zasto druga dva zmaja nisu bila u akciji? Da li Deni, kao majka zmajeva, moze jahati i druga dva zmaja, izdati komandu "przi"?
izgleda da ne može,čim ih nije bilo
P308 wrote:Pa vec ih je jednom vodila u borbu. Nije ih jahala, ali su je slusalikakavdanakneiskustvu wrote:swanfilter wrote:Kakvo ponizenenje za Jamiea u slucaju da bude zarobljen po drugi put ... Neka mu i drugu smaknu ..
izgleda da ne može,čim ih nije bilo