Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13426 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Dasi wrote:Jel ono Bronn ne zna plivati?

Gendry ne zna plivati, kad ga je Davos ubacio u camac i da vesla pitao ga je jel zna plivati ovaj rekao da ne zna
Dasi

#13427 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Dasi »

pici wrote:

Gendry ne zna plivati, kad ga je Davos ubacio u camac i da vesla pitao ga je jel zna plivati ovaj rekao da ne zna

Ok on, nego mi negdje u glavi kao da je Bronn jednom rekao Jaime-u da ne zna plivati. Mozda kad su trebali ici u Dorne da spasu onu malu. :?
pici

#13428 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Dasi wrote:
pici wrote:

Ok on, nego mi negdje u glavi kao da je Bronn jednom rekao Jaime-u da ne zna plivati. Mozda kad su trebali ici u Dorne da spasu onu malu. :?
e to se ne mogu sjetiti mozda je i rekao ako jest onda se mozemo oprostiti od Bronna :( mada ja vjerujem da ce se obojica izvuci
Donnie Smith

#13429 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Donnie Smith »

Džejmiju odsjeklo ruku.

:sad:

Šta ću, ja do treće stigla tek. Moram sama sa sobom sad :lol:
Capajebo

#13430 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Donnie Smith wrote:Džejmiju odsjeklo ruku.

Ovo k'o Fata kasno konta :lol: :lol:
Vala, iskren da budem, ovih par dana razmisljam da krenem iz pocetka opet gledat, pa mozda ti se i ja prikljucim :mrgreen:

Jedva cekam iducu epizodu, imam neki osjecaj da nece biti nista spektakularno sto se tice bitki, ali da ce biti najzanimljivija epizoda do sada...
Donnie Smith

#13431 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Donnie Smith »

Capajebo wrote:

Vala, iskren da budem, ovih par dana razmisljam da krenem iz pocetka opet gledat, pa mozda ti se i ja prikljucim :mrgreen:

Jedva cekam iducu epizodu, imam neki osjecaj da nece biti nista spektakularno sto se tice bitki, ali da ce biti najzanimljivija epizoda do sada...
Sve ja kontam ali sam tek na trećoj sezoni, a spoilere ne čitam pa...a kako vidim, svi su na sedmoj, pa reko', ja ću sama sa sobom dok vas ne stignem. :lol:
Radar71

#13432 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Radar71 »

Dasi wrote:
I meni isto u glavi da ne zna plivati.
brain bubbles

#13433 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Donnie Smith wrote:
Capajebo wrote:

Sve ja kontam ali sam tek na trećoj sezoni, a spoilere ne čitam pa...a kako vidim, svi su na sedmoj, pa reko', ja ću sama sa sobom dok vas ne stignem. :lol:
sad ces ti, za tri dana si s nama :)
Hasan006

#13434 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

pici wrote:Tyrion rece da Lannistera ima najmanje 10000 Jamie je koristio taktiku Robba Starka i zrtvovao najmanje 1000 do 2000 u Casterly Rock koje su pregazili neokaljani... Dothrajiji su sigurno pregazili oko 6000 do 8000 Lannistera tako da i ako ih je ostalo 2000 do 3000 ne predstavljaju opsanost po Dany... Cersei se nada Euronu, Golden Company, Balistima protiv zmajeva, Wildfire i poneke placenike koje kupi za zlato kao i kraljeva garda koja cuva KL
Ima ih dosta više, 10 000 je bilo samo na Casterly Rocku. A Cersei je sav wildfire potrošila na uništenje one septe.

A što se tiče Bronna u novom traileru vidimo kako Dany kaže lordovima Westerosa koji su se borili za Lannistere da joj se pridruže ako neće da umru, a Bronn je lord Stokewortha, znači možda i njemu da šansu.
banjaluka078
Moderator

#13435 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Ja ponovo gledam ranije epizode. Uhvate se odlične paralele i reference na prošle događaje.

Towelie

#13436 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Towelie »

nema me tamo

#13437 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Radar71 wrote:
Sarcom wrote:
pici wrote:znaci Cersei je dobila zlato e sad sta ce sa njim, vratiti banci koja bi joj opet dala kredit za kupovinu Golden Company kojih ima 10 000 ali ne vrijede joj kad je i ona izgubila Lannistersku armiju i sve saveznike sem Eurona... uglavnom nema nikoga da se bori za nju iz uvjerenja sem zlata... a da ostala joj je i ona vatra
Izgleda da ono nije bila sva armija od Lannistera ,vec samo jedan dio od onih sto su napali Highgarden .
Većina vojske je sa zlatom stigla u Kings Landing

Da, rece zlato je u kings landingu i Tarly je ustvari dosao samo da udara kraj kolone da bi pozurili..Ono je kao 5 posto vojske.
vicious

#13438 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vicious »

Neki dan nešto tražio u World of Ice and Fire, kad slučajno naletim na rečenicu koja počinje:

But he and his brother Drazenko, the Prince Consort of Dorne... :lol:

Debeli garant ima nekog komšiju Draženka :D
pici

#13439 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

e jebiga 100 000 dothrakija protiv 5% Lannistera et neka ih je 2000 pa pregazili bi ih ko mrave... mislim da je vecina Lannistera raHmetli sem tih sto su otisli sa zlatom i onih koji su ostali u Riverrunu, Highgardenu i Kraljeva garda tj Kraljicina u KL, nema mnogo Lannisterske vojske jos u Westerosu, Cersei mora uzeti placenike, Divlju vatru i Baliste a sve to treba nahraniti jer je odsjecena prema Highgardenu i Casterly Rocku.Ja mislim da je vec pocela opsada KL.

Da je BaBo Tyvin ziv mogli bi se precjeniti Lannisteri ovako pored one Ogorcene Cersei i Tupavog Jamiea... tesko.
nema me tamo

#13440 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

pici wrote:e jebiga 100 000 dothrakija protiv 5% Lannistera et neka ih je 2000 pa pregazili bi ih ko mrave... mislim da je vecina Lannistera raHmetli sem tih sto su otisli sa zlatom i onih koji su ostali u Riverrunu, Highgardenu i Kraljeva garda tj Kraljicina u KL, nema mnogo Lannisterske vojske jos u Westerosu, Cersei mora uzeti placenike, Divlju vatru i Baliste a sve to treba nahraniti jer je odsjecena prema Highgardenu i Casterly Rocku.Ja mislim da je vec pocela opsada KL.

Da je BaBo Tyvin ziv mogli bi se precjeniti Lannisteri ovako pored one Ogorcene Cersei i Tupavog Jamiea... tesko.
Ja ne znam šta si gledao, al' Tarly cisto kaze da je zlato i skoro sva vojska u Landingu.
I kaze jos ovo je rep vojske.Možda sam i ja pretjerao s ovim 5 posto, al' recimo da je 15 maksimalno.
swanfilter

#13441 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Kakvo ponizenenje za Jamiea u slucaju da bude zarobljen po drugi put ... Neka mu i drugu smaknu ..

Sta mene zanima - zasto druga dva zmaja nisu bila u akciji? Da li Deni, kao majka zmajeva, moze jahati i druga dva zmaja, izdati komandu "przi"?
pici

#13442 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

nema me tamo wrote:
pici wrote:e jebiga 100 000 dothrakija protiv 5% Lannistera et neka ih je 2000 pa pregazili bi ih ko mrave... mislim da je vecina Lannistera raHmetli sem tih sto su otisli sa zlatom i onih koji su ostali u Riverrunu, Highgardenu i Kraljeva garda tj Kraljicina u KL, nema mnogo Lannisterske vojske jos u Westerosu, Cersei mora uzeti placenike, Divlju vatru i Baliste a sve to treba nahraniti jer je odsjecena prema Highgardenu i Casterly Rocku.Ja mislim da je vec pocela opsada KL.

Ja ne znam šta si gledao, al' Tarly cisto kaze da je zlato i skoro sva vojska u Landingu.
I kaze jos ovo je rep vojske.Možda sam i ja pretjerao s ovim 5 posto, al' recimo da je 15 maksimalno.
a ja ne znam sta si ti citao, skoro ili uskoro u KL znaci nisu dosli i razvukli su se tako da postoji sansa da su pobjegli zar nisu zapovjednici na celu armije makar jedan od njih bi trebao biti... uglavnom znacemo iducih epizoda a meni nebilo mrsko za SS

Image

Image

Image

Image
nema me tamo

#13443 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Odo upalit da provjerim
nema me tamo

#13444 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by nema me tamo »

Nevalja prijevod, moras engleski naucit.

http://www.watchfree.to/tv-1529f3-Game- ... -episode-4

okreni na 36 minut.
kakavdanakneiskustvu

#13445 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

drogon2 wrote:
brain bubbles wrote:Vjerovatno cemo saznati u narednoj epizodi. Kao i sta bi s Tarly ćaćom i Ric...Dickonom :)
Meni se u jednom momentu ucinilo da je prikazalo Tarlya starijeg kako skida kacigu,a imao je velike opekotine na glavi.Ne znam da li je to bio on bas.

i ,meni,baš velike opekotine je imao neko ko liči na njega
kakavdanakneiskustvu

#13446 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

swanfilter wrote:Kakvo ponizenenje za Jamiea u slucaju da bude zarobljen po drugi put ... Neka mu i drugu smaknu ..

Sta mene zanima - zasto druga dva zmaja nisu bila u akciji? Da li Deni, kao majka zmajeva, moze jahati i druga dva zmaja, izdati komandu "przi"?

izgleda da ne može,čim ih nije bilo
video

#13447 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by video »

Njih treba jahati neko drugi. Po mojoj pretpostavci jedan je Jon-ov a drugi bi po nekim teorijama mogao biti njena desnica.
Btw, mojne kakvih banana, nisu ovo nikakvi spojleri vec moj razum te zelje i cestitke radija ilijas :D
P308

#13448 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by P308 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
swanfilter wrote:Kakvo ponizenenje za Jamiea u slucaju da bude zarobljen po drugi put ... Neka mu i drugu smaknu ..

Pa vec ih je jednom vodila u borbu. Nije ih jahala, ali su je slusali :D
karanana

#13449 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

I ja sam to htio pitati. Zar ih neko mora jahat da bi se borili? Moze li im reci sta da rade i koga da pale?
kakavdanakneiskustvu

#13450 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

P308 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Pa vec ih je jednom vodila u borbu. Nije ih jahala, ali su je slusali :D

da,istina
Post Reply