Kebab eno prodaju.MarlboroGold wrote:Ma turski geto... eno haman zastave Galatasaraya na balkonu.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13426 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- pustopoljina
#13427 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:Eh evo, skupio sam sve infose.
Dakle 10 becirk, Wienerberg City kod nekih twin towera i nekog business parka, jest eto, sjecam se tih zgradurina.
Živio u zgradi toj, novogradnja, njegov na drugom bio, 50 i nesto kvadrata placao 420 eura najamninu samo. Tu bio 4 godine i onda se oslobodio stan do njega, 87 kvadrata sa zatvorenim balkončetom i kupio ga, kredit na 30 godina, rata mu bila isprva 530 pa je haman narasla i na 580 i reče mi da neće ići u budućnosti iznad 650, ne znam kako naštimao da svake godine pomalo rasteDakle bez komunalija.
Eh sad popljuj i to nastavi srat da je turski geto i šta li da ti duša bude zadovoljnija
evo to je to
Evo ako nije tačno i ulaz ovaj
Pa vidis li da je 50 kvadrata i da je bez bk
A i ovo od 87 je i bez bk i bez struje i grijanja...
Bezveze lozis da stan od 87 kvadrata ima za 450 eur bilo gdje u becu, bilo koji Bezirk...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13428 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Gdje sam ja rekao išta od toga?
- HAVANA
#13429 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Aaaa,dje su ljudi na ovim slikama,djeca,lokalna budala naka.nesta...Pih.

-
moonca
#13430 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moj mexos je na podu spavao u dnevnom boravku - kod familije - za $170 ... uljucena struja, wc , gledanje tv po zelji rodbine ... 
- HAVANA
#13431 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eki auta,pih.Golf 3,felicia,ford ka...
Bolja na mihrivodama parkirana.
- HAVANA
#13432 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Muha kad bi ovde s volvom doso oteli bi mu ga.
- pustopoljina
#13433 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Btw.
Ja bila u linzu.
Bas mi se svidio.
Bio je valjda za vrijeme saveznickog bombardovanja toliko razoren da su sve nanovo gradili i bas to se vidi: moderan gead, siroke ceste, siroki trgovi.
Minus: SVI voze auta, biciklom haman samoubistvo.
Plus: sirok, svijetao, dosta stranaca na solidnim mjestima (cula, ne mogu potvrditi).
Place su navodno relativno bolje, stanovi relativno skuplji (u odnosu na graz)...mada, 96 kvadrata sa terasom i dvije garaze za 1200 (stan+rezije) meni ne zvuci skuplje od graza
Ja bila u linzu.
Bas mi se svidio.
Bio je valjda za vrijeme saveznickog bombardovanja toliko razoren da su sve nanovo gradili i bas to se vidi: moderan gead, siroke ceste, siroki trgovi.
Minus: SVI voze auta, biciklom haman samoubistvo.
Plus: sirok, svijetao, dosta stranaca na solidnim mjestima (cula, ne mogu potvrditi).
Place su navodno relativno bolje, stanovi relativno skuplji (u odnosu na graz)...mada, 96 kvadrata sa terasom i dvije garaze za 1200 (stan+rezije) meni ne zvuci skuplje od graza
- muha_sa
#13434 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:Eki auta,pih.Golf 3,felicia,ford ka...Bolja na mihrivodama parkirana.
ispade mi iz usta zalogaj
- madner
#13435 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Elementarno nepoznavanje pojmova i sistema. Bosna i mnoge druge zemlje imaju solidarni penzioni sistem. Njemacka takodje ima isti sistem, odnosno nas je njihov. To u praksi znaci da nemas svoj konto na koji uplacujes, nego sve trenutne uplate idu u fond koji se djeli korisnicima.konjislav wrote:Takodjer ovo je tacno iz razloga sto je neko ranije napisao. Nacin na koji bosanski penzioni sistem radi je pokvaren i los. Ljudi koji su radili prije 40 godina i uredno placali svoje poreze danas ovise o ljudima koji tek treba da uplate poreze. Zasto? Zato sto im je drzava prokockala njihove penzije, nisu bile sigurno zasticene od drzave i van bilo cijeg dodira. Danasnja raja se opametnila i niko ne ceka niti planira penziju, svi uzivaju sada, skontali i znaju (doslo iz guzice u glavu) da je penzioni sistem prevara, i onda ne gledaju da uplacuju, sto se upravo odrazava na trenutni bilans penzionog fonda od kojeg trenutno ovise ljudi koji su redovno uplacivali poreze zadnjih 40 godina.madner wrote:Koliko se u PIO-MIO uplati, toliko se i isplati. Ne moze biti penzija veca kada su plate male a ovi biraci ne bi poceli ispod 1000 zadnjih 10 godina.
Drzava nije nikakve penzije prokockola, iz jednostavnog razloga sto uplate odmah isplati, uz doplate za beneficirane penzije. Ne uzima nikad iz fonda za druge stvari. Tako da raja krade od svojih roditelja.
Svakako je preporucljivo imati jos dodatni stub, ali prosipati ovakvu suplju je infatilno i pogresno. Osim administracije, sve uplate za PIO idu penzionerima.
- pustopoljina
#13436 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tamo gdje si rekao da ti je dosta suplje (sarafine) i da ides provjeriti.Jimmy McNulty wrote:Gdje sam ja rekao išta od toga?
I opet nisi provjerio jesu li to stanovi od ovih socijalnih gradnji.
- SaraFina
#13437 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:Eh evo, skupio sam sve infose.
Dakle 10 becirk, Wienerberg City kod nekih twin towera i nekog business parka, jest eto, sjecam se tih zgradurina.
Živio u zgradi toj, novogradnja, njegov na drugom bio, 50 i nesto kvadrata placao 420 eura najamninu samo. Tu bio 4 godine i onda se oslobodio stan do njega, 87 kvadrata sa zatvorenim balkončetom i kupio ga, kredit na 30 godina, rata mu bila isprva 530 pa je haman narasla i na 580 i reče mi da neće ići u budućnosti iznad 650, ne znam kako naštimao da svake godine pomalo rasteDakle bez komunalija.
Eh sad popljuj i to nastavi srat da je turski geto i šta li da ti duša bude zadovoljnija
evo to je to
Evo ako nije tačno i ulaz ovaj
Nemam ja biti šta nezadovoljna niti pljuvati. Ja ti kažem realno kako je. Jesi šetao prema ili sa U1 do Reumanplatza?Ako nisi prošetaj. Dalje...Ako je stan od 50 kvadrata plaćao u najamnini 420 eura, 87 kvadrata da dobije sa ratom od 530 početnom na 30g eura je malo čudno. (Vjerovatno je iskeširao jedan dio) ili taj vremenski period ga vadi..Stambenog kredit i većinom.su na 20 g.... I potvrdio si da je također morao biti u zgradi predhodno kao stanar, a i ja sam to rekla. Dobro ne 20 ali 4 godine jeste..630 eura je rata jako povoljna. Sa komunalijama to je oko 900 mjesecno na tu kvadraturu i to bez garaže. Koja je od 60 do 80 mjesečno.
Sad 630*(12*30) i eto cijene. Odbiješ vremenski period koji umanjeno plaćao i eto cijene. 226 000 eura. Iskreno suma je za tu kvadraturu premalena i u desetom.
Jer se 50 kvadrata prodaje za te pare u starogradnji. U tim zgradama na slikama nema sanse.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13438 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisu.pustopoljina wrote:
Tamo gdje si rekao da ti je dosta suplje (sarafine) i da ides provjeriti.Jimmy McNulty wrote:Gdje sam ja rekao išta od toga?
A tamo sam napisao da je za oko 450 eura iznajmljivao 50 i nešto kvadrata. Naravno bez komunalija.
A vi se gađate ciframa od 800 eura za 30 kvadrata.
- SaraFina
#13439 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
512MB wrote:Al zato 10. ima najbolji sladoled u evropi ako ne i svijetuSaraFina wrote:Jimmy McNulty wrote:Ma ovo turski geto, a nigdje turčina nisam vidio a bio.sam.mjesec dana
Ja ti kažem turski getto.
Tamo Austrijanca nema ni nacrtanog. Vidio ih ili ne. Tako je. Opće poznata stvar. 1160 je Balkanska ulica i balkanski getto a 1100 Wien je turska prćija.
Tihy...Nije onaj iz propisanih:)))))Pa ok je. Ali ja jedem samo na Swedenplatz
- pustopoljina
#13440 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije tacno.Jimmy McNulty wrote:Nisu.pustopoljina wrote:
A tamo sam napisao da je za oko 450 eura iznajmljivao 50 i nešto kvadrata. Naravno bez komunalija.
Ja se gadjam izjavom: gdje nadjes 10eur/m2 prihvati iste sekunde.
- animals
#13441 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo sto je napisala Sarafina je sve istina..
ne slazem se sa njom uvijek, ali ovo moram potvrditi..
10 bezirk jeste katastrofa, osim malo periferije..
i jeste Turski geto i uprkos svemu nije jeftin..
a stanovi od 450 eura od 80 m2, ima samo u nirvani..
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13442 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
@Sarafina
Nije ništa iskeširao, a nemam potrebe da lažem, isto kao i on što nema. Ako ne vjeruješ kad budem u Beču dovest ću ti ga na oči ali ti ni tad nećeš vjerovat nego ćeš reć turski getto, Džimi laže, nije moguće itd
Nije ništa iskeširao, a nemam potrebe da lažem, isto kao i on što nema. Ako ne vjeruješ kad budem u Beču dovest ću ti ga na oči ali ti ni tad nećeš vjerovat nego ćeš reć turski getto, Džimi laže, nije moguće itd
- SaraFina
#13443 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:Nisu.pustopoljina wrote: Tamo gdje si rekao da ti je dosta suplje (sarafine) i da ides provjeriti.
Nismo se mi gađale nego Slavian koji postao sa interneta neke linkove. Jbg prati. Ja sam rekla infos krevet od 300 do 400 eura. 300 u višekrevetnoj. 400 ako si sam ili eventualno 2 u sobi. Sa ukljucenim rezijama i internetom. Plus zajedničkom kuhinjom i sanitarijama.
- SaraFina
#13444 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
animals wrote:Ovo sto je napisala Sarafina je sve istina..
Evo i od lika potvrda s kojim se što kaže ne slažem često...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13445 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hoćete li mi vjerovat kad vam kažem da mu punac garsonjeru od 16 kvadrata plaća 120 eura? 
- SaraFina
#13446 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:@Sarafina
226 000 € za stan od 87 kvadrata, u zgradi bilo kojoj od onih što si postao je bajka. U granicama bajke nemoguće. Moj rođak je kupio na Seestadtu na kraju 22 bizirka 95 kvadrata za 395 000. Na 20 godina. Plus uplata (dio u kešu). Novogradnja. Tolika razlika nema smisla.
- SaraFina
#13447 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:Hoćete li mi vjerovat kad vam kažem da mu punac garsonjeru od 16 kvadrata plaća 120 eura?
Hoću ide s komšijom u WC vani i kupa se u kuhinji. Je li to? Pored sudopere mu tuš?
To je moguće.
- madner
#13448 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Baraka u glavi.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13449 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kunem se Bogom i majčinim očima i tatinim zdravljem.SaraFina wrote:Jimmy McNulty wrote:@Sarafina
226 000 € za stan od 87 kvadrata, u zgradi bilo kojoj od onih što si postao je bajka. U granicama bajke nemoguće. Moj rođak je kupio na Seestadtu na kraju 22 bizirka 95 kvadrata za 395 000. Na 20 godina. Plus uplata (dio u kešu). Novogradnja. Tolika razlika nema smisla.
Ja. Ali opet 120 eurića. Neloše. Bolje nego krevet.SaraFina wrote:
Hoću ide s komšijom u WC vani i kupa se u kuhinji. Je li to? Pored sudopere mu tuš?
To je moguće.
- muha_sa
#13450 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ja ti sve vjerujem JimmyJimmy McNulty wrote:Hoćete li mi vjerovat kad vam kažem da mu punac garsonjeru od 16 kvadrata plaća 120 eura?
što se tice punca moram ovo kazat