Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

vjeshalica

#13426 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 26/06/2021 10:16
vjeshalica wrote: 26/06/2021 08:22 cinjenica da se ne mozes drugacije zabaviti osim da pises bljuvotine paralelno sa nekoliko profila dovoljno govori o tvom "zadovoljstvu"
Nemoj samo ti o bljuvotinama... Tvoja maslo isto nije za Ramazana. Samo što dijeliš popularno mišljenje, pa se malo gleda kroz prste

kad ne mozes nekome reci nista onda mu poruci da mu maslo nije za ramazana,uobicajni metod razmisljanja i podmetanja od strane kriminalnih istomisljenika
vi zivite od toga,to vam je svijest i princip zivota
vi se promijeniti ne mozete

ne dijelim popularno misljenje, samo vam dokazi ne idu u prilog cirkusima
skaljicmufid

#13427 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skaljicmufid »

Vjerujem da je ubistvo, da nije fingirana saobraćajka, ali ja građanin kao dio te javnosti ne znam ko bi to mogao biti,

pa hajte molim vas lijepo, recite bar anonimno na ovom forumu ko bi to mogao biti,

jeli mozda ubica ili ubice nalogodavac prof dr Senaid Memić, ili Budnjo & Budnjo, fikus Džaferović ili čak dr Halid Genjac lično i personalno?
tramvajtrojka

#13428 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by tramvajtrojka »

skaljicmufid wrote: 26/06/2021 12:12 Vjerujem da je ubistvo, da nije fingirana saobraćajka, ali ja građanin kao dio te javnosti ne znam ko bi to mogao biti,

pa hajte molim vas lijepo, recite bar anonimno na ovom forumu ko bi to mogao biti,

jeli mozda ubica ili ubice nalogodavac prof dr Senaid Memić, ili Budnjo & Budnjo, fikus Džaferović ili čak dr Halid Genjac lično i personalno?
jeste preofirno u pm ono kako vas sram i stid da botujete ovako za zna se koju stranku :run: :run:

ismijavate casnu i postenu borbu jednog oca u pronalasku istine i pravde
skaljicmufid

#13429 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skaljicmufid »

"Mnogi su me pitali zašto javno ne kažem o kome je riječ. Uvijek sam navodio da je to na sudu i tužilaštvu, da to ja ne trebam raditi. Međutim, evo sada kažem da ću izgleda na kraju ja to uraditi i otkriti ime ukoliko država to ne učini. Međutim, evo pokrenuta je istraga za organizirani kriminal, ubice će doći same po sebi na red. Ali ko je nalogodavac, to će biti najvažnije pitanje. Ubice ne mogu pobjeći, evo ja to narodu obećavam. Znam ko je nalogodavac, ali nam trebaju čvrsti dokazi i vidjet ćemo hoćemo li ih uspjeti pribaviti”, naglasio je Muriz Memić.

Dakle gospon Muriz zna i ko je ubica i ko je nalogodavac, a njegov advokat kaže da to i javnost zna.

Pretpostavljam da je neko od njih ili od njihovih bliznjih na ovom forumu redovno, pa vas molim u ime nas, dijela javnosti koja to ne zna, da nam bar anonimno saopštite ko je ubica i ko je nalogodavac, plz!

Da naglasim, da podržavam borbu porodice Memić i da vjerujem da je ubistvo, ali me je kao dio javnosti počeo vrijeđati takav pristup Muriza i Ferageta kada nastupaju na način podcjenjivanja inteligencije te iste javnosti!
Mer11

#13430 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

denden wrote: 26/06/2021 10:54
Mer11 wrote: 26/06/2021 00:57
denden wrote: 25/06/2021 20:55

Pretpostavku o anterogradnoj amneziji baziras na verziji po kojoj je u pitanju iskljucivo saobracajka (Alisa osjetila udar sledja i ne sjeca se, osim kasnijih povracenih fragmenata, sta je bilo), a ni ti ni ja ne vjerujemo u tu verziju.

Ono sto se u stvarnosti desilo je ispricala Vasvija kad je tak uhapsena. Nakon lakseg kontakta autom je LJubo izasao i momka i curu prebio palicom.
Tako da u odnosu na udar palicom koji se desio nakon prvog udara kombijem, postoji upravo retrogradna amnezija.

Tri su kljucne zajednicke karakteristike Dzenanovih i Alisinih povreda.

1. Povrede/poderotine odjece na straznjicama. Sa straznje strane tijela nema prasine po odjeci. Sto znaci da su sledja udareni necim u visini zadnjice i oboreni.

2. Jer su tragovi prasine sprijeda i povrede na koljenima, laktovima, sakama su od docekivanja na tvrdu podlogu nakon tog obaranja sledja.

3. RAne na lijevim stranama glava su od palice i one su se desile nakon prvobitnog ustajanja po obaranju sledja, padu prema naprijed. Dzenan se nakon povrede palicom nije mogao refleksno docekati na koljena i ruke, sto znaci da je ona nastupila kasnije, nakon sto je Dzenan ustao sa ceste.

Sto znaci da je prvi udar, kada prestaje Alisinu sjecanje, bio sledjam udar u zadnjicu koji je poderao pantolone, kao i kod Dzenana. Pala je naprijed.
Najvjerovatnije je tada bila osamucena, (polu)onesvijestena, jer se sjeca da iz lezeceg polozaja vidi auto. Dakle, prvi dio njenog nesjecanja mozda nije amnezija kao takva, nego nije ni mogla imati sjecanja iz razloga onesvijestenosti.

Kada je, nakon mozda 10-20 sekundi dosla sebi i ustala, zaprimila je, kao i Dzenan, udar LJubinom palicom u lijevu stranu glave i amenzija od tog udarca nastupa kao retrogradna, unazad. Pri tome joj se nakon dva dana vratio fragment "prljavog lica razbarusene kose", sto potvrdjuje da je napadac izasao iz kombija, da se ne radi o saobracaji u kojoj bi ih kombi udario i samo produzio.

To odgovara i prvoj optuznici Kantonalnog tuzilastva, koju je sud odbio i nalozio da se prekvalifikuje na saobracajku i sutradan, cim je tuzilastvo uradilo, sud je potvrdio osnovanu sumnju za saobracajku i LJubu vratio u pritvor, ali sada za saobracajku.
Elmira Karahasanović, koja je šefica odjela za biološka vještačenja u Federalnoj upravi policije utvrdila je, da tragovi krvi nisu izuzeti kako je trebalo, jer nedostaje trag između traga 7 i 8, te da Alisina majica nije izuzeta i dostavljena na vještačenje, dok tragovi krvi na Alisinoj jakni jasno ukazuju, da je od udarca pa nadalje bila u uspravnom položaju, što nesumnjivo govori, da je Alisa Mutap lagala, da je bila u nesvjesti, nego je zapravo cijelo vrijeme hodala.Alisa Mutap je tako bezočno i hladnokrvno lagala, kada je 10. 02. 2016. godine izjavila, da je „pogledala u Dženana i izgubila svijest i došla svijesti u hitnoj pomoći“, dok su upravo na glavnom pretresu 02. 11. 2016. godine pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, decidno izjavili, da je „Alisa Mutap cijelo vrijeme bila svjesna, komunikativna, da je ponudila sve podatke o sebi i da je u rukama držala i svoj i Dženanov mobitel“.

Ne laži :oops:
Ne kontas ti ni sta pise. Ovo sto sam napisao upravo je u skladu sa Alisinim uspravnim polozajem nakon povrede glave palicom.

Prvo je, identicno kao i Dzenan, udarena sledja (rascjep na farmericama na debelom mesu), oborena naprijed (tragovi prasine od pada su samo sa prednje strane, sto znaci da je udarena sa straznje strane, a pala naprijed). Auta se se sjeca iz lezeceg dogadjaja, a nema slika (osim naknadno vracenih fleševa) od trenutka udara koji je dosao sledja. Dakle, nakon udara kombijem sledja, pada naprijed i biva osamucena, (polu)onesvijestena. Iz tog polozaja vidjela je auto. A onda, kad je dosla k sebi i ustala, Ljubo je vec udario palicom Dzenana i potom udario i nju. Otud se ona naknadno, kao fleš, sjeca "prljavog lica razbarusene kose". Da je Ljubo samo "profurao" kombijem nakon udara a udario ih sledja, ne bi mogla vidjeti njegovo lice. Znaci, izlazio je iz kombija, kao sto je Vasvija ispricala. Tada je Alisa, kao i Dzenan, u istu lijevu stranu glave, dobila udarac palicom, od kojeg je dobila retrogradnu mehanicki uzrokovanu amneziju. Nakon ovog udarca, kojeg je dobila u stojecem polozaju, nije lezala (lezala je, bila osamucena, ranije). To odgovara njenom vertikalnom polozaju tijela prilikom slijevanja krvi.
Ja ne znam kome ti vrijeđaš inteligenciju.
Čuj udarac palicom je toliko jak bio, da godinama iza ima posljedice, i da je dobila amneziju, ali je nije oborio. Važi družeeeeee. Savjetujem ti da se liječiš. :thumbup:
GAU8

#13431 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

vjeshalica wrote: 26/06/2021 12:00
vjeshalica wrote: 26/06/2021 08:22 cinjenica da se ne mozes drugacije zabaviti osim da pises bljuvotine paralelno sa nekoliko profila dovoljno govori o tvom "zadovoljstvu"
Nemoj samo ti o bljuvotinama... Tvoja maslo isto nije za Ramazana. Samo što dijeliš popularno mišljenje, pa se malo gleda kroz prste

kad ne mozes nekome reci nista onda mu poruci da mu maslo nije za ramazana,uobicajni metod razmisljanja i podmetanja od strane kriminalnih istomisljenika

Bar te ne nazivam qurvom, čačkalicom its... Ne pravi se naivna
Koume

#13432 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

Mer11 wrote: 26/06/2021 12:54
denden wrote: 26/06/2021 10:54
Mer11 wrote: 26/06/2021 00:57

Elmira Karahasanović, koja je šefica odjela za biološka vještačenja u Federalnoj upravi policije utvrdila je, da tragovi krvi nisu izuzeti kako je trebalo, jer nedostaje trag između traga 7 i 8, te da Alisina majica nije izuzeta i dostavljena na vještačenje, dok tragovi krvi na Alisinoj jakni jasno ukazuju, da je od udarca pa nadalje bila u uspravnom položaju, što nesumnjivo govori, da je Alisa Mutap lagala, da je bila u nesvjesti, nego je zapravo cijelo vrijeme hodala.Alisa Mutap je tako bezočno i hladnokrvno lagala, kada je 10. 02. 2016. godine izjavila, da je „pogledala u Dženana i izgubila svijest i došla svijesti u hitnoj pomoći“, dok su upravo na glavnom pretresu 02. 11. 2016. godine pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, decidno izjavili, da je „Alisa Mutap cijelo vrijeme bila svjesna, komunikativna, da je ponudila sve podatke o sebi i da je u rukama držala i svoj i Dženanov mobitel“.

Ne laži :oops:
Ne kontas ti ni sta pise. Ovo sto sam napisao upravo je u skladu sa Alisinim uspravnim polozajem nakon povrede glave palicom.

Prvo je, identicno kao i Dzenan, udarena sledja (rascjep na farmericama na debelom mesu), oborena naprijed (tragovi prasine od pada su samo sa prednje strane, sto znaci da je udarena sa straznje strane, a pala naprijed). Auta se se sjeca iz lezeceg dogadjaja, a nema slika (osim naknadno vracenih fleševa) od trenutka udara koji je dosao sledja. Dakle, nakon udara kombijem sledja, pada naprijed i biva osamucena, (polu)onesvijestena. Iz tog polozaja vidjela je auto. A onda, kad je dosla k sebi i ustala, Ljubo je vec udario palicom Dzenana i potom udario i nju. Otud se ona naknadno, kao fleš, sjeca "prljavog lica razbarusene kose". Da je Ljubo samo "profurao" kombijem nakon udara a udario ih sledja, ne bi mogla vidjeti njegovo lice. Znaci, izlazio je iz kombija, kao sto je Vasvija ispricala. Tada je Alisa, kao i Dzenan, u istu lijevu stranu glave, dobila udarac palicom, od kojeg je dobila retrogradnu mehanicki uzrokovanu amneziju. Nakon ovog udarca, kojeg je dobila u stojecem polozaju, nije lezala (lezala je, bila osamucena, ranije). To odgovara njenom vertikalnom polozaju tijela prilikom slijevanja krvi.
Ja ne znam kome ti vrijeđaš inteligenciju.
Čuj udarac palicom je toliko jak bio, da godinama iza ima posljedice, i da je dobila amneziju, ali je nije oborio. Važi družeeeeee. Savjetujem ti da se liječiš. :thumbup:
Ma ja ne mogu da vjerujem da jos uvijek potenciraju slucaj saobracajne nesrece, vi ste fakat nerazvijenih mozgova
skaljicmufid

#13433 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by skaljicmufid »

Kako se lako etiketiraju i vrijeđaju oni koji se usude pomisliti drugo i drugačije kada izađu iz matrice, iz svojevrsnog mainstreama ove teme i ovog slučaja! Nisam nikakva "botina" ili "sendvičar", samo mislim svojom glavom.

Dakle, ako na trenutak napustimo zvaničnu verziju potvrđene optužnice za saobračajku po kojoj se još uvijek SUDI, nije povučena, nije odbačena, niko nije oslobođen od nje, sada je pred Vrhovnim sudom, dolazimo u "sivu" zonu teorija...

pa tako dolazimo do toga da je Ljubo ubica jer je Kantonalno tužilaštvo pogrešno odustalo od ubistva i prihvatilo se nedokazive optužnice za saobraćajku... pa tako se došlo do toga, javno u medijima objavljeno, da je ubica Budnjin sin što je uskoro odbačeno jer je dokazano da nije (ima "debeli" alibi).. pa varijanta da je ubica neko iz zelenog malog vozila sa bejzbol palicom.. pa da je ubica Alisa sa Zijadom, ili Zijad... pa do toga da je ubica likvidator neko po nalogu iz automafije ili organizirane prostitucije...

I to sve pored "žive" optužnice?!

Iz svih posljednjih nastupa Memića i Ferageta ja zaključujem da oni ipak ne znaju ko je ubica/ubice i da se nadaju da će to možda otkriti Državno tužilaštvo, koje takođe ne zna. Pa me uvrijedi kada obojica tvrde da oni znaju, pa da još i javnost to zna.

Nažalost, mislim da Državno tužilaštvo neće ovom istragom istjerati "zvjerku iz rupe", jer se pokazalo da nikoga od osumnjičenih u pritviou taj pritvor nije "slomio" pa da "progovore".

A kada je u pitanju Alisa, sumnjam da će pritvor nju slomiti ili zbog nje njenog oca pa da oboje prigovore, prije će biti da će je dovesti do toga, nedaj Bože, da izgubi dijete.

A novo vještačenje? Ako novo vještačenje pokaže da nema amneziju, na suđenju će odbrana provesti svoje vještaćenje da ima amneziju, i šta onda? Pravilom "In dubio pro reo", u slučaju sumnje se optuženi oslobađa, itd...

Ali kao što sam to ranije podijelio sa vama, ovu agoniju će presjeći, zaustaviti Vrhovni sud jer će osuditi Seferoviće zbog saovraćajke.

That's All Folks!
vjeshalica

#13434 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

GAU8 wrote: 26/06/2021 13:37

Nije čačkalica nego fačkalica

A ja to nisam izmislila za nju vec je njen gazda Bludnjo je nazvao takvom,u emisiji Senadovoj dok je gostovao, a ocito s pravom jer je isti upucen u njeno "postenje".
Zao mi je sto hoces sviju strpati u isti kos i napraviti od Alise postenu osobu=zenu
Ali i sam vidis da to se nece nikada dogoditi
Msm razumijem to sazaljevanje jer ste iz istih krugova
Ali necete niciju inteligenciju sa tim sjebati
saint_mirad

#13435 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saint_mirad »

nije fačkalica nego faćkalica. neverovatno da neko elementarno pismen ne razlikuje ć i č.
vjeshalica

#13436 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by vjeshalica »

saint_mirad wrote: 26/06/2021 14:03 nije fačkalica nego faćkalica. neverovatno da neko elementarno pismen ne razlikuje ć i č.
Velikim pocetnim slovom se pise prva pocetna rijec u recenici.
Neverovatno da neko elementarno pismen to ne zna.
🤣🖕
td_maajka

#13437 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

skaljicmufid wrote: 26/06/2021 12:37 "Mnogi su me pitali zašto javno ne kažem o kome je riječ. Uvijek sam navodio da je to na sudu i tužilaštvu, da to ja ne trebam raditi. Međutim, evo sada kažem da ću izgleda na kraju ja to uraditi i otkriti ime ukoliko država to ne učini. Međutim, evo pokrenuta je istraga za organizirani kriminal, ubice će doći same po sebi na red. Ali ko je nalogodavac, to će biti najvažnije pitanje. Ubice ne mogu pobjeći, evo ja to narodu obećavam. Znam ko je nalogodavac, ali nam trebaju čvrsti dokazi i vidjet ćemo hoćemo li ih uspjeti pribaviti”, naglasio je Muriz Memić.

Dakle gospon Muriz zna i ko je ubica i ko je nalogodavac, a njegov advokat kaže da to i javnost zna.

Pretpostavljam da je neko od njih ili od njihovih bliznjih na ovom forumu redovno, pa vas molim u ime nas, dijela javnosti koja to ne zna, da nam bar anonimno saopštite ko je ubica i ko je nalogodavac, plz!

Da naglasim, da podržavam borbu porodice Memić i da vjerujem da je ubistvo, ali me je kao dio javnosti počeo vrijeđati takav pristup Muriza i Ferageta kada nastupaju na način podcjenjivanja inteligencije te iste javnosti!
tugy plaky :(
bas mi vas zao, sto ne znate ime ubice i/li nalogodavca :(

evo, sve mi suze niz ledja…

koliko puta jos treba da se objasni, zasto se ne govori javno o tome? pusti price, rekla-kazala, mahalsko.
dok se ne kaze na sudu tj. dok tuzilastvo ne izda nalog i ne privede doticne, ni slovo tih imena nece izaci u javnost, jer bi tako postojala ozbiljna mogucnost bijega. do sada svi mogu samo sumnjati u to koliko Muriz doista zna, a takodjer po mom nekom shvatanju, stvarni nalogodavac i ubice nisu jos nigdje spomenute i vjerovatno su ubjedjeni da se njima jos nije uslo u trag. da li je to tako ili nije, to znaju samo Muriz i Ifet za sad, premda ja mislim da i drzavno tuzioci to off-the-record znaju.
spinel_

#13438 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by spinel_ »

Jel to jos neko vjeruje da ona famfulja imala i ima amneziju?
Ako je tako moze li jedan eksperiment.
Stavite svoju glavu na panj i recite nekome da vas maljem po potiljku svom snagom udari.
Kad se probudite recite cega se zadnjeg sjecate.
Vjerovatno ce sve biti ok i sjecat cete se svega pa i udarca.
Eh takav udarac ova famfulja nije primiila ali ima laznu amneziju.
To treba utokom dok ne progovori.
td_maajka

#13439 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by td_maajka »

spinel_ wrote: 26/06/2021 14:08 Jel to jos neko vjeruje da ona famfulja imala i ima amneziju?
Stavite svoju glavu na panj i recite nekome da vas maljem po potiljku svom snagom udari.
vjeruje se i to, i da je bila saobracajka (“spala Dzenanu tena”), i da je Alisa nevina, i da su Mutapi jadni, i da Budnjo nema ama bas nikakve veze s tim, i da Muriz laze, i da ne zna ni ko su ni ubice ni nalagodavac… hajd dobro, ovo zadnje se s pravom moze sumnjati. ali, kada to dolazi od osoba koje nakon 5 godina potenciraju saobracajku, onda to mnogo govori.
uglavnomja

#13440 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

vjeshalica wrote: 26/06/2021 13:50

A ja to nisam izmislila za nju vec je njen gazda Bludnjo je nazvao takvom,u emisiji Senadovoj dok je gostovao, a ocito s pravom jer je isti upucen u njeno "postenje".
Zao mi je sto hoces sviju strpati u isti kos i napraviti od Alise postenu osobu=zenu
jesi li ti gledala tu emisiju?

koliko se sjecam rekao je da ne zna ni alisu ni dzenana

a muriz je pricao o alisi u mutnim poslovima ili tako nesto
Mer11

#13441 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Mer11 »

skaljicmufid wrote: 26/06/2021 13:39 Kako se lako etiketiraju i vrijeđaju oni koji se usude pomisliti drugo i drugačije kada izađu iz matrice, iz svojevrsnog mainstreama ove teme i ovog slučaja! Nisam nikakva "botina" ili "sendvičar", samo mislim svojom glavom.

Dakle, ako na trenutak napustimo zvaničnu verziju potvrđene optužnice za saobračajku po kojoj se još uvijek SUDI, nije povučena, nije odbačena, niko nije oslobođen od nje, sada je pred Vrhovnim sudom, dolazimo u "sivu" zonu teorija...

pa tako dolazimo do toga da je Ljubo ubica jer je Kantonalno tužilaštvo pogrešno odustalo od ubistva i prihvatilo se nedokazive optužnice za saobraćajku... pa tako se došlo do toga, javno u medijima objavljeno, da je ubica Budnjin sin što je uskoro odbačeno jer je dokazano da nije (ima "debeli" alibi).. pa varijanta da je ubica neko iz zelenog malog vozila sa bejzbol palicom.. pa da je ubica Alisa sa Zijadom, ili Zijad... pa do toga da je ubica likvidator neko po nalogu iz automafije ili organizirane prostitucije...

I to sve pored "žive" optužnice?!

Iz svih posljednjih nastupa Memića i Ferageta ja zaključujem da oni ipak ne znaju ko je ubica/ubice i da se nadaju da će to možda otkriti Državno tužilaštvo, koje takođe ne zna. Pa me uvrijedi kada obojica tvrde da oni znaju, pa da još i javnost to zna.

Nažalost, mislim da Državno tužilaštvo neće ovom istragom istjerati "zvjerku iz rupe", jer se pokazalo da nikoga od osumnjičenih u pritviou taj pritvor nije "slomio" pa da "progovore".

A kada je u pitanju Alisa, sumnjam da će pritvor nju slomiti ili zbog nje njenog oca pa da oboje prigovore, prije će biti da će je dovesti do toga, nedaj Bože, da izgubi dijete.

A novo vještačenje? Ako novo vještačenje pokaže da nema amneziju, na suđenju će odbrana provesti svoje vještaćenje da ima amneziju, i šta onda? Pravilom "In dubio pro reo", u slučaju sumnje se optuženi oslobađa, itd...

Ali kao što sam to ranije podijelio sa vama, ovu agoniju će presjeći, zaustaviti Vrhovni sud jer će osuditi Seferoviće zbog saovraćajke.

That's All Folks!
Ako novo vještačenje pokaže da nema amneziju, džaba joj sto odvjetnika i odbrana! :kiss: That's all :D
dzolix

#13442 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

td_maajka wrote: 26/06/2021 14:13 vjeruje se i to, i da je bila saobracajka (“spala Dzenanu tena”)
Image
Ne trazim od tebe objasnjenje .Imas svoj stav. Svako mu je mogo skinuti patiku ako je namjestanje, podvaljivanje saobracajke.
Toga sam svjestan.
Slazes li se da desna patika nije navucena na desno stopalo isto kao lijeva, kao sto normalno obuca bude na nozi.
Desna patika se nalazi pored stopala a ne na njemu. Izvucena je. Ispala je.
Primaketa je.
saint_mirad

#13443 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by saint_mirad »

vjeshalica wrote: 26/06/2021 14:07
saint_mirad wrote: 26/06/2021 14:03 nije fačkalica nego faćkalica. neverovatno da neko elementarno pismen ne razlikuje ć i č.
Velikim pocetnim slovom se pise prva pocetna rijec u recenici.
Neverovatno da neko elementarno pismen to ne zna.
🤣🖕
ovakav način pisanja je deo estetike mog nastupa na forumu u ovoj inkarnaciji. ne očekujem da razumeš, ali budi svesna da itekako dobro znam kako počinju rečenice. :-D
GAU8

#13444 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

GAU8 wrote: 26/06/2021 13:37

Ne želim od Alise praviti ništa, ali volio bih od tebe napraviti malo kulturniju osobu. To je sve.
GAU8

#13445 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

spinel_ wrote: 26/06/2021 14:08 Jel to jos neko vjeruje da ona famfulja imala i ima amneziju?
Hajde ti budi dobrovoljac.

Koji bolid, jbt. :run:
GAU8

#13446 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

td_maajka wrote: 26/06/2021 14:13
vjeruje se i to, i da je bila saobracajka (“spala Dzenanu tena”), i da je Alisa nevina, i da su Mutapi jadni, i da Budnjo nema ama bas nikakve veze s tim, i da Muriz laze, i da ne zna ni ko su ni ubice ni nalagodavac… hajd dobro, ovo zadnje se s pravom moze sumnjati. ali, kada to dolazi od osoba koje nakon 5 godina potenciraju saobracajku, onda to mnogo govori.
Nije bitno šta ko vjeruje. Bitno je samo šta se može dokazati.
GAU8

#13447 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

td_maajka wrote: 26/06/2021 14:08
skaljicmufid wrote: 26/06/2021 12:37 "Mnogi su me pitali zašto javno ne kažem o kome je riječ. Uvijek sam navodio da je to na sudu i tužilaštvu, da to ja ne trebam raditi. Međutim, evo sada kažem da ću izgleda na kraju ja to uraditi i otkriti ime ukoliko država to ne učini. Međutim, evo pokrenuta je istraga za organizirani kriminal, ubice će doći same po sebi na red. Ali ko je nalogodavac, to će biti najvažnije pitanje. Ubice ne mogu pobjeći, evo ja to narodu obećavam. Znam ko je nalogodavac, ali nam trebaju čvrsti dokazi i vidjet ćemo hoćemo li ih uspjeti pribaviti”, naglasio je Muriz Memić.

tugy plaky :(
bas mi vas zao, sto ne znate ime ubice i/li nalogodavca :(

evo, sve mi suze niz ledja…

koliko puta jos treba da se objasni, zasto se ne govori javno o tome? pusti price, rekla-kazala, mahalsko.
dok se ne kaze na sudu tj. dok tuzilastvo ne izda nalog i ne privede doticne, ni slovo tih imena nece izaci u javnost, jer bi tako postojala ozbiljna mogucnost bijega. do sada svi mogu samo sumnjati u to koliko Muriz doista zna, a takodjer po mom nekom shvatanju, stvarni nalogodavac i ubice nisu jos nigdje spomenute i vjerovatno su ubjedjeni da se njima jos nije uslo u trag. da li je to tako ili nije, to znaju samo Muriz i Ifet za sad, premda ja mislim da i drzavno tuzioci to off-the-record znaju.
Mogućnost bijega je do sada najdebilniji argument. Ako neko čeka da mu se spomene ime pa da bježi, taj je mnogo glup.
Nego ko je mislio bježati, davno je pobjegao.
suspect_zero

#13448 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by suspect_zero »

uglavnomja wrote: 26/06/2021 14:24

Pregledaj čitavu emisiju, rekao je.
uglavnomja

#13449 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

suspect_zero wrote: 26/06/2021 15:09

nemam 2 sata da gledam, u tekstualnom transkriptu to se ne spominje
ali znam da se branio kad mu je muriz rekao nesto o prostituciji u hotelima, u stilu svakom trazi licnu i ne moze on kontrolistati ako ima fackalica oko hotela... (parafraziram)

a za alisu tvrdi da je ni znaju ni on ni muamer

uostalom da je to stvarno rekao to bi bilo izvuceno u naslovima svih novina i bilo koristeno kao krunski dokaz o organizovam kriminalu, bakiru i ostalim
Koume

#13450 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Koume »

uglavnomja wrote: 26/06/2021 15:14
suspect_zero wrote: 26/06/2021 15:09

nemam 2 sata da gledam, u tekstualnom transkriptu to se ne spominje
ali znam da se branio kad mu je muriz rekao nesto o prostituciji u hotelima, u stilu svakom trazi licnu i ne moze on kontrolistati ako ima fackalica oko hotela... (parafraziram)

a za alisu tvrdi da je ni znaju ni on ni muamer

uostalom da je to stvarno rekao to bi bilo izvuceno u naslovima svih novina i bilo koristeno kao krunski dokaz o organizovam kriminalu, bakiru i ostalim
Rekao je isto da ce dat milion onom ko dokaze da su snimci obrisani, pa nigdje miliona ne oglasava se. Sramota da se pojedinim vjeruje na rijec iako su dokazani lazovi, a drugi se nazivaju lazovima iako sve sto su rekli da ce biti tako i bi na kraju
Locked