Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Altsa

#13426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

Mister Yes wrote:
madner wrote:Problem sa tom tezom je sto onda ispade da je Suljagic zasluzan za sve napore 1. Marta, ako nema nikakvih aktivnosti nakon sto je otisao. Sto je znatno veci plus od minusa da nije ostao do kraja.
Ja koliko vidim Suljagiću niko ne spori da je sposoban. Kod njega je sporan karakter.
Kod Komšića je pak obratno.
ha pa gdje si vidio karakternog i postenog politicara. taj brzo skonca svoju politicku karijeru ili zavrsi na barama.
joint union

#13427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Altsa wrote:
Mister Yes wrote:
madner wrote:Problem sa tom tezom je sto onda ispade da je Suljagic zasluzan za sve napore 1. Marta, ako nema nikakvih aktivnosti nakon sto je otisao. Sto je znatno veci plus od minusa da nije ostao do kraja.
Ja koliko vidim Suljagiću niko ne spori da je sposoban. Kod njega je sporan karakter.
ha pa gdje si vidio karakternog i postenog politicara. taj brzo skonca svoju politicku karijeru ili zavrsi na barama.
:thumbup:
Mister Yes

#13428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

madner wrote:
Mister Yes wrote:
To je tek posebno glupa teza.
Komsic je za manje od dvije godine osnovao i organizovao stranku koja ce biti pri vrhu BiH politicke scene.
1) Komšić je samo realizator i lutka. Pare su kod lutkara a taj lutkar ne živi u BiH
2) kad pogledaš liste DF-a jasno ti je kako je organizovano. Navrat nanos. Ja znam momka koji je na kantonalnoj listi a ne bih mu dao dvije nacrtane ovce da čuva. Pa pogledaj onu jadnicu sinoć kod Duške. Bože ti sačuvaj. DF je dno dna što se tiče ljudskih kapaciteta. Kao uostalom i velika većina stranaka. Sve što valja je ili u SDA (desno orjentisani) ili u SDP (lijevo orjentisani). Ostalima su ostale mrvice i to se vidi i kod SBB-a koji pokušava sa poznatim ličnostima (glumci, pjevači i slično) da nadoknadi nedostatak kvaliteta ali se posebno vidi kod DF-a gdje su bukvalno pokupili priosječne ljude sa ulice.
3) biće pri vrhu BIH političke scene jer nastupaju sa programom "nismo SDA, SDP i SBB". To će za ogroman broj glasača biti dovoljan argument. Nažalost :sad:
madner

#13429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Opet teorije. :D

Vrati se kada popijes dozu.
kandelabar

#13430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

madner wrote:
Mister Yes wrote:
To je tek posebno glupa teza.
Komsic je za manje od dvije godine osnovao i organizovao stranku koja ce biti pri vrhu BiH politicke scene.
Bitan je momentum u ovom rasulu SDP-a to je bio odlican potez ŽK iako nećkao se neko vrijeme ali Komšić nije sposoban kao političar on smo priča narod lijepe pričice za 8g on ništa nije uradio,a mogao je..Dobro znam koje su ovlasti Predsjedništva nije to samo imenovanje ambasadora..
@što se tiče Suljagića kažem opet šteta što je napustio 1mart imao je osobine poput muftije Zukorlica,a takav moras biti gdje si u manjini..Gdje je Anto Popović iz LIvna :lol: ljudi šta je problem hoćete čovjeka koji će da pogine za ovu zemlju pa evo vam ga Emir Suljagic koji je u lice gledo Ratku Mladicu ,a kad se okreno htjeli su da mu saspu rafal u leđa..e moj Željko..
kandelabar

#13431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

vidim ovih dana gdje god dođem da narod šuti,a to nije dobro..Znam teško je valja spremit djecu u školu pa uzet knjige sveske neke tene :-D prekuco je ovaj Željko Lagumdžiju
Mister Yes

#13432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

madner wrote:Opet teorije. :D
:lol: Ma jašta radi. Željko uštedio dovoljno da obljepi cijelo Sarajevo. Dominiraju naranđasti plakati kao što nikada niko nije dominirao tom "scenom" :izet:
joint union

#13433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Mister Yes wrote:
1) Komšić je samo realizator i lutka. Pare su kod lutkara a taj lutkar ne živi u BiH
2) kad pogledaš liste DF-a jasno ti je kako je organizovano. Navrat nanos. Ja znam momka koji je na kantonalnoj listi a ne bih mu dao dvije nacrtane ovce da čuva. Pa pogledaj onu jadnicu sinoć kod Duške. Bože ti sačuvaj. DF je dno dna što se tiče ljudskih kapaciteta. Kao uostalom i velika većina stranaka. Sve što valja je ili u SDA (desno orjentisani) ili u SDP (lijevo orjentisani). Ostalima su ostale mrvice i to se vidi i kod SBB-a koji pokušava sa poznatim ličnostima (glumci, pjevači i slično) da nadoknadi nedostatak kvaliteta ali se posebno vidi kod DF-a gdje su bukvalno pokupili priosječne ljude sa ulice.
3) biće pri vrhu BIH političke scene jer nastupaju sa programom "nismo SDA, SDP i SBB". To će za ogroman broj glasača biti dovoljan argument. Nažalost :sad:
Stani malo, pod1) kazes: "Komšić je samo realizator i lutka. Pare su kod lutkara a taj lutkar ne živi u BiH", a pod 2) "kad pogledaš liste DF-a jasno ti je kako je organizovano. Navrat nanos."
Onda ti je i taj lutkar neki salabajzer.

Zamisli samo kakvi su ljudski kapaciteti SDA, SDP i SBB gdje je po tebi: "Sve što valja je ili u SDA (desno orjentisani) ili u SDP (lijevo orjentisani)" kad je kao argument potencijalnim glasacima dovoljno samo ovo: "nismo SDA, SDP i SBB". A tih kojima je taj argument dovoljan ima (opet po tebi) "ogroman broj". Nekako nisi ovo dobro slozio nikako...
madner

#13434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Dakle to sto je nasao finacijska sredstva i sponzore je dokaz kako je zapravo nesposoban i paravan, jer samo jako sposoban organizator bi mogao iskoristit svoje kontakte za tako nesto. :D

Tipicna suplja teorija, prvo napravi zakljucak pa onda pokusa sklepati teoriju oko toga. Logika nula bodova.
Mister Yes

#13435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

joint union wrote:Stani malo, pod1) kazes: "Komšić je samo realizator i lutka. Pare su kod lutkara a taj lutkar ne živi u BiH", a pod 2) "kad pogledaš liste DF-a jasno ti je kako je organizovano. Navrat nanos."
Lutkar je izabrao nesposobnog realizatora. Ali nije šalabajzer. Zna lutkar da narod ne gleda u liste već u predsjednika stranke a Željko je omiljen i to je tako.
joint union wrote:Zamisli samo kakvi su ljudski kapaciteti SDA, SDP i SBB gdje je po tebi: "Sve što valja je ili u SDA (desno orjentisani) ili u SDP (lijevo orjentisani)" kad je kao argument potencijalnim glasacima dovoljno samo ovo: "nismo SDA, SDP i SBB". A tih kojima je taj argument dovoljan ima (opet po tebi) "ogroman broj". Nekako nisi ovo dobro slozio nikako...
Mišljenje naroda se kreira u medijima. A mediji rade za lutkara. SDA i SDP OČIGLEDNO imaju najkvalitetniji kadar. Ali đaba ako nemaju medije. Mediji su čudo.
Mister Yes

#13436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

madner wrote:Dakle to sto je nasao finacijska sredstva i sponzore je dokaz kako je zapravo nesposoban i paravan
Sponzori su našli njega a ne on njih (inače priča njegovog života). Željko Komšić je alat. Uvijek bio i biće. U rukama dobrog majstora čini čuda.
madner

#13437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Jer u suprotnom bi ZK bio izrazito sposoban a to svakako nije moguce prihvatiti. :D
joint union

#13438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Mister Yes wrote:
joint union wrote:Stani malo, pod1) kazes: "Komšić je samo realizator i lutka. Pare su kod lutkara a taj lutkar ne živi u BiH", a pod 2) "kad pogledaš liste DF-a jasno ti je kako je organizovano. Navrat nanos."
Lutkar je izabrao nesposobnog realizatora. Ali nije šalabajzer. Zna lutkar da narod ne gleda u liste već u predsjednika stranke a Željko je omiljen i to je tako.
joint union wrote:Zamisli samo kakvi su ljudski kapaciteti SDA, SDP i SBB gdje je po tebi: "Sve što valja je ili u SDA (desno orjentisani) ili u SDP (lijevo orjentisani)" kad je kao argument potencijalnim glasacima dovoljno samo ovo: "nismo SDA, SDP i SBB". A tih kojima je taj argument dovoljan ima (opet po tebi) "ogroman broj". Nekako nisi ovo dobro slozio nikako...
Mišljenje naroda se kreira u medijima. A mediji rade za lutkara. SDA i SDP OČIGLEDNO imaju najkvalitetniji kadar. Ali đaba ako nemaju medije. Mediji su čudo.
"Lutkar je izabrao nesposobnog realizatora. Ali nije šalabajzer" Malo mi je ova recenica/e logicki deficitarna...

Pa vidi, taj OCIGLEDNO najkvalitetniji kadar sa smjenama vlada vec 20 godina. Ako su za tih 20 godina uspjeli da danas dovedu sebe do: "Ali đaba ako nemaju medije", onda i nisu bas tako kvalitetni, zar ne? Uostalom, Scepo ima medij pa?
madner

#13439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Preopterecen je centar za logiku, poceo je sebe pobijati u istoj recenici. :D
joint union

#13440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

madner wrote:Preopterecen je centar za logiku, poceo je sebe pobijati u istoj recenici. :D
Samo da mi je iscackati koji li je cilj tog (ili tih?) lutkara? Sto oni daju pare jednom "nesposobnjakovicu"?
madner

#13441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

To zavisi od daljnjeg razvoja situacije, nije taj dio jos razradio. :D
Mister Yes

#13442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Osnovno pitanje ovdje je zašto zapadnjaci sklanjaju SDP i SDA a u igru ubacuju glupake i poslušnike? Zašto baš sad pred ustavne promjene?

Ja ovdje lično imam dilemu kako da se postavim. Sa jedne strane veliki sam fan Amerike i zapada. Ako je njihov plan da se napravi treći entitet i da nas takve prime u EU to mi je puno draže nego da ostanu SDA i SDP koji bi to blokirali. Pri tome je jasno da SDA i SDP to blokiraju ne zato što su dobričine već zato što u ovako nesređenoj državi mogu bolje da kradu (kod SDA je tu vjerovatno i Turska neki faktor). Ali bez obzira šta im je motiv jasno je da SDA i SDP rade na nastavku rahat patnje i da ih se zbog toga pokušava skloniti a ubaciti nagodne poslušnike. Jedne (DF) bi imali u šaci jer su ih finansirali a druge (SBB) jer će Fahro u zatvor ako ne bude radio kako mu se kaže. I eto nama trećeg.

Ali kažem, u velikoj sam dilemi. Možda je i bolje da dobijemo treći ako ćemo s njime u EU. Možda i treba skloniti rahat patnjičare i naguzit se kako ICG kaže :?
joint union

#13443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Mister Yes wrote:Osnovno pitanje ovdje je zašto zapadnjaci sklanjaju SDP i SDA a u igru ubacuju glupake i poslušnike? Zašto baš sad pred ustavne promjene?

Ja ovdje lično imam dilemu kako da se postavim. Sa jedne strane veliki sam fan Amerike i zapada. Ako je njihov plan da se napravi treći entitet i da nas takve prime u EU to mi je puno draže nego da ostanu SDA i SDP koji bi to blokirali. Pri tome je jasno da SDA i SDP to blokiraju ne zato što su dobričine već zato što u ovako nesređenoj državi mogu bolje da kradu (kod SDA je tu vjerovatno i Turska neki faktor). Ali bez obzira šta im je motiv jasno je da SDA i SDP rade na nastavku rahat patnje i da ih se zbog toga pokušava skloniti a ubaciti nagodne poslušnike. Jedne (DF) bi imali u šaci jer su ih finansirali a druge (SBB) jer će Fahro u zatvor ako ne bude radio kako mu se kaže. I eto nama trećeg.

Ali kažem, u velikoj sam dilemi. Možda je i bolje da dobijemo treći ako ćemo s njime u EU. Možda i treba skloniti rahat patnjičare i naguzit se kako ICG kaže :?
Da Amerika i Zapad zele nekakav treci, on bi bio nevezano da li je ovdje SDA, SDP, DF ili onaj nezavisni kandidat. I pri tome bi potrosili puno manje para nego sto po tebi sad daju DF-u.
Mislim kakva im uopste prepreka moze biti SDA, SDP ili bilo ko drugi? Dici ce narod na kuku i motiku, sta?
VjecitiStudent

#13444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Mister Yes wrote:Osnovno pitanje ovdje je zašto zapadnjaci sklanjaju SDP i SDA a u igru ubacuju glupake i poslušnike? Zašto baš sad pred ustavne promjene?

...
Da režimskim podrepnim muhama zagorčaju malo život?
madner

#13445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

madner wrote:To zavisi od daljnjeg razvoja situacije, nije taj dio jos razradio. :D
:D

Ako ne bude treci, onda je to sasvim logicna posljedica a ako bude to je opet bilo sasvim jasno. :D
joint union

#13446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

VjecitiStudent wrote:

...
Da režimskim podrepnim muhama zagorčaju malo život?
Tek sad vidjeh ovo: "sklanjaju SDP i SDA a u igru ubacuju glupake i poslušnike" :D
joint union

#13447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

madner wrote:

madner wrote:To zavisi od daljnjeg razvoja situacije, nije taj dio jos razradio. :D

:D

Ako ne bude treci, onda je to sasvim logicna posljedica a ako bude to je opet bilo sasvim jasno. :D
Znaci ogradjen sa svih strana :mrgreen:
Corto Maltese

#13448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Uvid u postizbornu mapu će dati jasan odgovor na to pitanje.
Najjače stranke u Bošnjaka, SDA, SDP, i svojevremeno Za BiH su uvijek imali odbore u RS i na teritoriji bivše HZ HB, i, makar simbolične rezultate.
Eventualnim izbornim uspjehom DF, prvi put bi se kao važan faktor pojavila stranka koja pokriva samo i isključivo teritoriju koju je krajem rata kontrolisala AR BiH. (izuzimajući Antin stan u Livnu)
Takvom papiru makaze i ne trebaju, sam se cijepa na tri strane.
ultima_palabra

#13449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Haha, kakav si ti spiner, svaka čast... izražava zabrinutost, dileme, svi su elementi tu :lol:
joint union

#13450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Corto Maltese wrote:Uvid u postizbornu mapu će dati jasan odgovor na to pitanje.
Najjače stranke u Bošnjaka, SDA, SDP, i svojevremeno Za BiH su uvijek imali odbore u RS i na teritoriji bivše HZ HB, i, makar simbolične rezultate.
Eventualnim izbornim uspjehom DF, prvi put bi se kao važan faktor pojavila stranka koja pokriva samo i isključivo teritoriju koju je krajem rata kontrolisala AR BiH. (izuzimajući Antin stan u Livnu)
Takvom papiru makaze i ne trebaju, sam se cijepa na tri strane.

A Nasa Stranka?
Post Reply