O cemu pricamo ?Mostarska Fronta wrote:treba vam satelitska antena lnb_ovi 3-4 i završena priča, u google ukucaš card sharing i nađeš šta te interesuje imaju i posebni forumi namjenjeni samo tome.
U svakoj prodavnici možete naći STB od Nokia, Samsung LG i dobijete pojašnjenje, ustvari mi pričamo o drambox-ovima
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
Mustang1
#13426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
1chris
#13427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gospodo iz Telemacha,
Imam jedan upit. Sobzirom da ste uveli uslugu "Ko je?" (veliki brat) besplatan videonadzor, zanima me od koga ste vi dobili dozvolu za takvo nešto? Da uvodite u zgrade gdje ima 2 ili više stanova koji koriste vaše usluge sa odobrenjem od svega 50 % stanara. Da li je policija upoznata s ovom vašom uslugom i kakvo je njihovo mišljenje o tome i uloga? Ja živim u zgradi koja ima cc 30 stanova. U zgradi žive prosječni normalni ljudi, a barem 20 % lopova i kriminalaca. Ja sam u invalidskim kolicima 100% invalid, živim sam. Ja za tu uslugu nisam niti ću ikad biti barem ne dok živim i djelim ulaz sa toliko ljudi. Smatram da ste s ovom uslugom direktno ugrozili moju sigurnost i moj život i moju privatnost, kao i svih oni koji nisu za takvo što kao što je videonadzor.
To neće nadgledati policija niti neka zaštitarska agencija već ko hoće i ko god ima pristup tv aparatu u zgradi. Neukim i dokonim ljudima ova Vaša usluga je zanimljiva i zabavna kao i Vaši kanali tv Igman,Behar Tv, OSM,Jasmin TV, Grand i ostali šund koji distribuirate. Krimininalcima ste omogućili da sjede udobno u fotelji i posmatraju i prate 24 sata ko i kad izlazi i ulazi u kuću bilo da se radi o poslu školi ili nečem trećem, pritom onaj pošteni svijet niste obavjestili niti upoznali ko kad i na koji naćin će nadgledati i snimati taj haustor koji uvede tu uslugu.
Naravno sutra ću otiči u policiju da vidim odkud vama to pravo da ugrožavate naše živote, pogotovo živote ljudi koji nisu u stanju da se odbrane i zaštite od eventualne provale ili nekog drugog incidenta. Ja vjerujem da nadležni sektor će uzeti ovo u razmatranje pri čemu mu se unaprijed zahvaljujem i šaljem srdačne pozdrave, al zaista neka se nemuči jer telemah je do sada pokazao barem iz mog iskustva šta su kadri sve učiniti nekome ko se nalazi u invalidskim kolicima a koliko vidim nisam ni jedini, barem ne na ovom forumu, a bogami ni šire. Dopustio sam i da me vaši službenici zovu i napadaju iz njima poznati razloga (meni ni danas dan nepoznatih), da me potkradate u više navrata preko računa sa apsurdnim izgovorima, da me tjerate da kilometre prelazim u invalidskim kolicima jer niste u stanju banalne stvari da riješite kada je bilo potrebno itd… al dragi moji ovo je vrhunac vaše bezobraštine, ako mislite da ću mirno sjediti i dopustiti da lopovima i kriminalcima i dokonom polusvjetu serviram svoju privatnost ovo malo sigurnosti i mira ZAJEBALI STE SE.
OD VAS ZAHTJEVAM KAO VAŠ KORISNIK KOJI NEŽELI U SVOM HAUSTORU VIDEONADZOR,DA OVDE NA OVOJ STRANICI JAVNO OBJAVITE KO, KADA I KAKO ĆE NADGLEDATI HAUSTOR, KOJA JE VAŠA ODGOVORNOST U SLUČAJU EVENTUALNE PROVALE, KRAĐE ILI NEDAJ BOŽE NEČEG GOREG????
Pored gore navedenog upita obavještavam Vas da će moj sljedeći korak biti kao što sam naveo prijava policiji, ako oni nebudu imali sluha za moj problem kao i svih oni drugih koji nisu potpisali, za oštečenja na opremi koju budete instalirali neću snositi odgovornost, kao što nećete ni vi predpostavljam ako neko provali, opljačka ili još što gore se desi…
A hipnotisanoj masi bi poručio da razmisli ko im u zgradi živi? kakva struktura ljudi? koliko kriminalaca, lopova imaju u zgradi? Da li su spremni da ih neko prati 24 sata kada napuštaju kuću, kada se vračaju kući? Koliko su im sigurna vrata od stana?Dali će vam djeca biti sigurna kada ih ostavite same doma?
Neko prati 24 sata, a vi neznate ko? Nebudite naivni. Videonadzor koji ne nadgleda policija niti ovlaštena sigurnosna agencija, je ništa drugo nego otvaranje vrata najgoroj vrsti kriminalaca koja je u stanju radi marke da vas ubije….
Telemache nadam se da ce onaj koje došao na ovu ideju i onaj ko je sprovodi u djelu i ko ju je odobrio odgovarati pred sudom i to uskoro.
Srdačnu propas Vam želim.
Imam jedan upit. Sobzirom da ste uveli uslugu "Ko je?" (veliki brat) besplatan videonadzor, zanima me od koga ste vi dobili dozvolu za takvo nešto? Da uvodite u zgrade gdje ima 2 ili više stanova koji koriste vaše usluge sa odobrenjem od svega 50 % stanara. Da li je policija upoznata s ovom vašom uslugom i kakvo je njihovo mišljenje o tome i uloga? Ja živim u zgradi koja ima cc 30 stanova. U zgradi žive prosječni normalni ljudi, a barem 20 % lopova i kriminalaca. Ja sam u invalidskim kolicima 100% invalid, živim sam. Ja za tu uslugu nisam niti ću ikad biti barem ne dok živim i djelim ulaz sa toliko ljudi. Smatram da ste s ovom uslugom direktno ugrozili moju sigurnost i moj život i moju privatnost, kao i svih oni koji nisu za takvo što kao što je videonadzor.
To neće nadgledati policija niti neka zaštitarska agencija već ko hoće i ko god ima pristup tv aparatu u zgradi. Neukim i dokonim ljudima ova Vaša usluga je zanimljiva i zabavna kao i Vaši kanali tv Igman,Behar Tv, OSM,Jasmin TV, Grand i ostali šund koji distribuirate. Krimininalcima ste omogućili da sjede udobno u fotelji i posmatraju i prate 24 sata ko i kad izlazi i ulazi u kuću bilo da se radi o poslu školi ili nečem trećem, pritom onaj pošteni svijet niste obavjestili niti upoznali ko kad i na koji naćin će nadgledati i snimati taj haustor koji uvede tu uslugu.
Naravno sutra ću otiči u policiju da vidim odkud vama to pravo da ugrožavate naše živote, pogotovo živote ljudi koji nisu u stanju da se odbrane i zaštite od eventualne provale ili nekog drugog incidenta. Ja vjerujem da nadležni sektor će uzeti ovo u razmatranje pri čemu mu se unaprijed zahvaljujem i šaljem srdačne pozdrave, al zaista neka se nemuči jer telemah je do sada pokazao barem iz mog iskustva šta su kadri sve učiniti nekome ko se nalazi u invalidskim kolicima a koliko vidim nisam ni jedini, barem ne na ovom forumu, a bogami ni šire. Dopustio sam i da me vaši službenici zovu i napadaju iz njima poznati razloga (meni ni danas dan nepoznatih), da me potkradate u više navrata preko računa sa apsurdnim izgovorima, da me tjerate da kilometre prelazim u invalidskim kolicima jer niste u stanju banalne stvari da riješite kada je bilo potrebno itd… al dragi moji ovo je vrhunac vaše bezobraštine, ako mislite da ću mirno sjediti i dopustiti da lopovima i kriminalcima i dokonom polusvjetu serviram svoju privatnost ovo malo sigurnosti i mira ZAJEBALI STE SE.
OD VAS ZAHTJEVAM KAO VAŠ KORISNIK KOJI NEŽELI U SVOM HAUSTORU VIDEONADZOR,DA OVDE NA OVOJ STRANICI JAVNO OBJAVITE KO, KADA I KAKO ĆE NADGLEDATI HAUSTOR, KOJA JE VAŠA ODGOVORNOST U SLUČAJU EVENTUALNE PROVALE, KRAĐE ILI NEDAJ BOŽE NEČEG GOREG????
Pored gore navedenog upita obavještavam Vas da će moj sljedeći korak biti kao što sam naveo prijava policiji, ako oni nebudu imali sluha za moj problem kao i svih oni drugih koji nisu potpisali, za oštečenja na opremi koju budete instalirali neću snositi odgovornost, kao što nećete ni vi predpostavljam ako neko provali, opljačka ili još što gore se desi…
A hipnotisanoj masi bi poručio da razmisli ko im u zgradi živi? kakva struktura ljudi? koliko kriminalaca, lopova imaju u zgradi? Da li su spremni da ih neko prati 24 sata kada napuštaju kuću, kada se vračaju kući? Koliko su im sigurna vrata od stana?Dali će vam djeca biti sigurna kada ih ostavite same doma?
Neko prati 24 sata, a vi neznate ko? Nebudite naivni. Videonadzor koji ne nadgleda policija niti ovlaštena sigurnosna agencija, je ništa drugo nego otvaranje vrata najgoroj vrsti kriminalaca koja je u stanju radi marke da vas ubije….
Telemache nadam se da ce onaj koje došao na ovu ideju i onaj ko je sprovodi u djelu i ko ju je odobrio odgovarati pred sudom i to uskoro.
Srdačnu propas Vam želim.
-
doff
#13428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Taj problem rješavaj sa kućnim savjetom a ne sa Telemachom. Isti slučaj je i sa uvođenjem kablovske u haustor, predsjednik kućnog savjeta daje saglasnost valjda u dogovoru sa ostalim stanarima. Ako je predsjednik kućnog savjeta samoinicijativno dao dozvolu i stavio svoj potpis, to rješavajte na drugi način. Ova usluga nije pod moranjem nego je opcionalna, na zahtjev
-
l33t
#13429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
boze budalastina, toliko im je bezveze program, da moraju snimati haustore

- van Basten
#13430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sta im znaci ono c62 za poziciju ovog dugo ocekivanog Breninog kanala za podrucje Sarajeva?
Meni na br 62 stoji Comedy Central, nece ga valja ukidati da bi ustupio prostor sundu?
Meni na br 62 stoji Comedy Central, nece ga valja ukidati da bi ustupio prostor sundu?
-
mali_balon
#13431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovim putem bi zamolio telemaha da prenese svojim nadredjenim da uvedu jos ovih obrazovno/kulturno muzickih kanala, jer cete time meni , a mozda jos kojem korisniku, pomoci da vas odjebem u skokovima.
-
acer5101
#13432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nazalost, ima nas nekolicina koji smo protiv sunda, al moramo biti svjesni da oni ispunjavaju zahtjeve vecine korisnika! A to je upravo taj sund! Pa sve su to neke zvezde, zmbt i p. materine, koje bih ja zabranio zakonom! Ovakvih poput mene mogu prebrojati na prste i jednostavno moraju ugoditi nasem drustvu u kojem zivimo. A nama bi bilo najbolje da furamo iz ovog regionamali_balon wrote:Ovim putem bi zamolio telemaha da prenese svojim nadredjenim da uvedu jos ovih obrazovno/kulturno muzickih kanala, jer cete time meni , a mozda jos kojem korisniku, pomoci da vas odjebem u skokovima.
- drug_profi
#13433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma uopste ne vjerujem da je nas tako malo. Pitanje je sta telemahov nadlezni sektor misli jer nikad nisu pokusali napraviti anketu medju korisnicima!!!!! Makar to nije problem, imaju portal.
Zamislite samo tvrdnje da se trude da ugode vecini, a i ne znaju sta je vecina.
Vecini u nadleznom sektoru?
-
kakavdanakneiskustvu
#13434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
drugi profil wrote:Ma uopste ne vjerujem da je nas tako malo. Pitanje je sta telemahov nadlezni sektor misli jer nikad nisu pokusali napraviti anketu medju korisnicima!!!!! Makar to nije problem, imaju portal.
boli ih klinac,većina želi ovakve kanale poput granda,većinu ne zanima problem oko engleske premijer lige,problem oko hrt2
- cenecimoveocino
#13435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
zip zap
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- avaks
#13436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo jedan veoma zanimljiv prijedlog za nadležni sektordrugi profil wrote:Ma uopste ne vjerujem da je nas tako malo. Pitanje je sta telemahov nadlezni sektor misli jer nikad nisu pokusali napraviti anketu medju korisnicima!!!!! Makar to nije problem, imaju portal.
Ali i njima ne ide u korist kada bi na svom portalu/stranici stavili anketu pa 70% ljudi tražilo Cinemaniu ili Cinestar Premiere eventualno više kvalitetnih programa haha
- Telemach
#13437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
avaks wrote:Evo jedan veoma zanimljiv prijedlog za nadležni sektordrugi profil wrote:Ma uopste ne vjerujem da je nas tako malo. Pitanje je sta telemahov nadlezni sektor misli jer nikad nisu pokusali napraviti anketu medju korisnicima!!!!! Makar to nije problem, imaju portal.
Ali i njima ne ide u korist kada bi na svom portalu/stranici stavili anketu pa 70% ljudi tražilo Cinemaniu ili Cinestar Premiere eventualno više kvalitetnih programa haha
@avaks
Vaš prijedlog je proslijeđen nadležnom sektoru.
Srdačan pozdrav,
Sent from my 2709_v92_jbla828 using Tapatalk
- agent_zero
#13438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene u hastoru su svi na telemachu, osim MOŽDA jednog ili dva stana i nije nam nikad ugrađena ta kamera.
Jel treba neki poseban dopis/zahtjev?
- Telemach
#13439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@agent_zeroagent_zero wrote:Kod mene u hastoru su svi na telemachu, osim MOŽDA jednog ili dva stana i nije nam nikad ugrađena ta kamera.
Potrebno je da predsjednik Vijeća stanara / kućnog savjeta preuzme formular u nekom od korisničkih servisa i isti, potpisan od strane svih stanara zgrade,preda u korisnički servis u svrhu pokretanja procesa aktivacije spomenute usluge.
Za sve dodatne informacije budite slobodni da pitate ili da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.
Srdačan pozdrav,
-
kakaljin
#13440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:@agent_zeroagent_zero wrote:Kod mene u hastoru su svi na telemachu, osim MOŽDA jednog ili dva stana i nije nam nikad ugrađena ta kamera.
Potrebno je da predsjednik Vijeća stanara / kućnog savjeta preuzme formular u nekom od korisničkih servisa i isti, potpisan od strane svih stanara zgrade,preda u korisnički servis u svrhu pokretanja procesa aktivacije spomenute usluge.
Za sve dodatne informacije budite slobodni da pitate ili da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7.
Srdačan pozdrav,
Postovani, molimo Vas da ne preskacete pitanja i da uvazavate sve korisnike isto.
Hvala
- Tiger 033
#13441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ljudi moji kako vam nije jasno da se ovi u Sarajevu nista NE pitaju
svi kanali tj. odobrenja dolaze iz Beograda ovi ovdje u Sarajevu su samo ISPOSTAVA SBB iz Srbije...evo pitam vas hoce li iko pitati korisnike pa i sam Telemach-BH da li ce ili NE u prog.semu pustiti "N1"
malo MORGEN
ocekujte USKORO ovaj kanal u prog.semi Telemach-a BH jer su "korisnici trazili"
Citaj te to ovako: "NADLEŽNI SEKTOR je u Beogradu-Srbiji"
Citaj te to ovako: "NADLEŽNI SEKTOR je u Beogradu-Srbiji"
- van helsing
#13442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sinoc umjesto kanala TV 5 nam je stigao Grand kanal na mmds platformu. Zahvaljujem se od srca sto ste nam pustili taj jako trazen i ultra mega popularan kanal.
One ostale kanale koje smo mi korisnici trazili ne trebate ubacivati,ovaj je zasjenio sve kanale sa svojom vrhunskom programskom shemom.
Molim kolegu @Telemach da se zahvali nadleznom sektoru u moje ime,od silnog ushicenja zbog novog kanala nisam mogao spavati cijelu noc. Hvala im do nebesa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
One ostale kanale koje smo mi korisnici trazili ne trebate ubacivati,ovaj je zasjenio sve kanale sa svojom vrhunskom programskom shemom.
Molim kolegu @Telemach da se zahvali nadleznom sektoru u moje ime,od silnog ushicenja zbog novog kanala nisam mogao spavati cijelu noc. Hvala im do nebesa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Altsa
#13443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
covjek je u pravu za kameru...lopov iz ulaza gleda ko izlazi iz stanova i kad se vraca i koristi to za obijanje i kradu...kojem li je kretenu to palo na pamet
Last edited by Altsa on 15/04/2014 10:21, edited 1 time in total.
- Radar71
#13444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bio bih vam jako zahvalan ako biste Grand tv emiitovali u HD rezoluciji

-
1chris
#13445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hoće lli se gospoda iz Telemacha udostojiti i odgovoriti mi na predhodno postavljeno pitanje?
Ja sam već obavio razgovor u policiji i rekli su mi da nemaju nista sa vašim videonadzorom, šta više sugerisali su mi da vas pitam
Dali će se videonadzor pohranjivati u vašoj bazi, i hoče li po potrebi korisnik moći doći do određenog snimka u slučaju nekog incidenta?
Ja sam već obavio razgovor u policiji i rekli su mi da nemaju nista sa vašim videonadzorom, šta više sugerisali su mi da vas pitam
Dali će se videonadzor pohranjivati u vašoj bazi, i hoče li po potrebi korisnik moći doći do određenog snimka u slučaju nekog incidenta?
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#13446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A kakva nam je drzava,isao bi na robiju kad bi ubio lopova koji ti je provalio u stan.Altsa wrote:covjek je u pravu za kameru...lopov iz ulaza gleda ko izlazi iz stanova i kad se vraca i koristi to za obijanje i kradu...kojem li je kretenu to palo na pamet
- dog_killer
#13447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu li pustili taj Grand?
ja sam totalno nestrpljiv i ne spavam noćima.
ja sam totalno nestrpljiv i ne spavam noćima.
- Tiger 033
#13448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
NE ...umjesto kanala RAI-unovan helsing wrote:Sinoc umjesto kanala TV 5 nam je stigao Grand kanal na mmds platformu
- south
#13449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vidim ovdje neki pisu kao narod trazio ovu grand televiziju pa eto kao Telemach uveo
ne pisite gluposti
jer na nigdje nisam procitao ni na FB ni ovdje na forumu da narod hoce grand televiziju (niko nije ni znao da krece ta televizija)
kao sto je vec neko napisao SBB je glavni pa kako oni odluce tako i oni nama kanali uvode..... SBB kad se "pomiri" (ali to se nece desiti) sa Arenom Sport onda je moguce i da gledamo ARENU
Bas me interesuje kad ste vi ubacili nesto sto korisnici traze
ovo mi je najsmjesnije kad vidim

Bas me interesuje kad ste vi ubacili nesto sto korisnici traze

-
PIMP-Meister-2000
#13450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne želimo mi mlađi koji smo iole inf. pismeni te kanale, ali sigurni da će ih naši starci prvi gledati, jbg žalosno jeste ali tako je. Ja ionako samo gledam tv kad je utakmica ili borba uživo (boks, k1 ili sl.) tako da smo sigurno u manjini a njima je bitno masu zadovoljiti, a od koje opet većina sluša te 'džigare'.south wrote:vidim ovdje neki pisu kao narod trazio ovu grand televiziju pa eto kao Telemach uveone pisite gluposti
jer na nigdje nisam procitao ni na FB ni ovdje na forumu da narod hoce grand televiziju (niko nije ni znao da krece ta televizija)
kao sto je vec neko napisao SBB je glavni pa kako oni odluce tako i oni nama kanali uvode..... SBB kad se "pomiri" (ali to se nece desiti) sa Arenom Sport onda je moguce i da gledamo ARENU
Bas me interesuje kad ste vi ubacili nesto sto korisnici trazeovo mi je najsmjesnije kad vidim
![]()