Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne kontam ove koji govore napasti Bjelorusiju... De malo realnosti. Ako je rusija raketirala, jedini medjunarodno validan odgovor moze biti na rusiju, il u ovom slucaju na ruske polozaje u Ukrajini.
Licno mislim da bi adekvatan odgovor bio da Poljaci malo prelete do ruskih polozaja u Ukrajini, sto bi ovi dozvolili, i uniste par lansera, time olaksaju i Ukrajini a i daju odmjeren odgovor na ubistvo dva Poljska civila kao znak agresije ruskih fasistickih govana.
Dope_Man wrote: ↑15/11/2022 22:14
Ne kontam ove koji govore napasti Bjelorusiju... De malo realnosti. Ako je rusija raketirala, jedini medjunarodno validan odgovor moze biti na rusiju, il u ovom slucaju na ruske polozaje u Ukrajini.
Licno mislim da bi adekvatan odgovor bio da Poljaci malo prelete do ruskih polozaja u Ukrajini, sto bi ovi dozvolili, i uniste par lansera, time olaksaju i Ukrajini a i daju odmjeren odgovor na ubistvo dva Poljska civila kao znak agresije ruskih fasistickih govana.
Poljski vojni analitičar Jaroslaw Wolski kaže da nakon pada projektila na tlo Poljske Ukrajina može očekivati „značajnu vojnu pomoć, uključujući i avione“.
In my opinion, Ukraine could count on further significant military assistance. For political reasons, the decision to hand over fighter jets to Ukraine is being suspended. It is quite possible that as a result of this incident they will get these fighter planes - he stressed.
"Our border is not at war. Despite the fact that such an incident has happened, it must be remembered that we are not attacked. This is not a deliberate attack, but an accident," Wolski added.
drag_gost wrote: ↑15/11/2022 22:10
Mislim da i ti i ja znamo odgovor na to pitanje.
Da li to znači da se vas dvojica ne radujete konačnom porazu fašističke tvorevine Rusije i bolesnog zlotvora, ratnog zločinca i Hitlera 21. vijeka?
Decko, ja sam rat osjetio na svojoj kozi u opkoljenom Sarajevu. Ne pada mi na pamet radovati se potencijalnom nuklearnom ratu, a ti slobodno ako ti se ratuje, pusku na ledja i znas gdje mozes otici. A ova pitanja - mozes nekome drugome pisati, Ukrajina dobro napreduje i nadam se da ce osloboditi svoju teritoriju od agresora, ali izravno ucesce NATO-a u ovome znaci nuklearna eskalacija i u tom slucaju mislim da niko u Europi ne bi bio siguran. Je li ti sada ista jasnije?
Last edited by drag_gost on 15/11/2022 22:18, edited 1 time in total.
Dope_Man wrote: ↑15/11/2022 22:14
Rusi ispaljuju rakete iz Bjelorusije
Znam, al i dalje je to uvlacenje trece strane ako bi Poljaci preletili ili raketirali Bjelorusiju koja formalno nije nista uradila osim ustupila zemlju.
mond wrote: ↑15/11/2022 21:39
A jel moguće da je Ukrajinska pvo raketa "zalutala" za metom?
Ne razumijem se u pvo.
Mašinac sam, znam nešto o raketama ali pvo ratovanje mi je strano.
Moguće u teoriji a i u praksi, zašto da ne, i rakete sirijskog S 200 su padale blizu izraelskog nuklearnog postrojenja u pustinji Nagev.
Last edited by Zumbul2 on 15/11/2022 22:21, edited 1 time in total.