Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nagibSA

#13401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nagibSA »

Kruzni nema konfliktnih tacaka ako se postuju pravila. Kod nasih, vanjska traka je svakako za desno ili zadrzavanje pravca, a lijeva za lijevo iskljucivanje i vracanje nazad. Obicno ukoliko je guzva koriste se i da kazem lijeva iskljucenja /u lijevu traku/, a po nekim pravilima prestrojva se u vanjsku na izlazu i iskljucuje.

Fazon je sto kod nas kruze stalno vanjskom pa moras pratiti da kome ne presjeces put iz unutrasnje i ne oslanjas se mnogo na pravila.

Naravno i lijevi zmigavac se zna koristiti u kruznom, pa svaka promjena pravca se registruje zmigavcem.

Ovo u vezi lijevih/desnih, brzih/sporih traka, previse su ovde osjetljivi na neka ometanja, i previse rigorozno tumace taj famozni clan zakona. Dobro neko napomenu, neces 60 kmh uletiti u izlivnu traku, za skretanje lijevo. Naravno da se mora usporiti krajnjom lijevom...

I kao da sam negdje nekad citao /mrsko mi kopati sad/, prilikom prstrojavanja kad das zmigavac, ovaj iza da je duzan da uspori da propusti. Ova prica o ometanja bi onda imala vise smisla, ali... :)

Zato raja konta, bolje guslati krajnjom lijevom pa se sigurno iskljuciti, nego guslati desnom pa se zadnjih 100m (ne)sigurno iskljucivati, nesto slicno poput koriscenja samo vanjske trake u kruznom... :bih: :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#13402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

nagibSA wrote:neces 60 kmh uletiti u izlivnu traku, za skretanje lijevo. Naravno da se mora usporiti krajnjom lijevom...

pa nije izlivna traka duga 3 metra da moras kociti i usporavati kad ulazis u nju ,valjda joj ime samo govori....
seoBIH

#13403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

U BIH koristim samo vanjsku traku na kruznom toku, dok u EU zemljama korsitim sve trake. Jednostavno kod nas nema kulture, te je bolje cuvati svoje zdravlje i imovinu vozeci nepropisno, nego glumiti i provoditi zakon koji se ne provodi.
bleee_sa

#13404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Zavisi kolika je popunjenost izlivne trake, ima tu više zavisnih faktora :D

jesam vam sad kosku bacio
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

bleee_sa wrote:Zavisi kolika je popunjenost izlivne trake, ima tu više zavisnih faktora :D

jesam vam sad kosku bacio
Sah mat. :mrgreen: o
triconja

#13406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

seoBIH wrote:U BIH koristim samo vanjsku traku na kruznom toku, dok u EU zemljama korsitim sve trake. Jednostavno kod nas nema kulture, te je bolje cuvati svoje zdravlje i imovinu vozeci nepropisno, nego glumiti i provoditi zakon koji se ne provodi.
Ma slobodno ba, mozes i saltati trake u kruznom po tri puta do izlaza sto se mene tice, a bogami i one policije sto kofol gledaju kruzni da se uvjere da vozaci svjesno voze i postuju propise :lol: :thumbup:
Laertes

#13407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Leon16v wrote:Onda sva četiri upali kada ideš prema kružnom
Jah, onda bi bila dupla potrošnja. Znaš ti pošto su sijalice?
Naslovnica

#13408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Nema mi ništa odvratnije nego kada debil ide ulicom Kurta Šorka uđe u vanjsku i, vozeći se vanjskom, prođe 3 izlaza i uključi se na obilaznicu. A nisam jednom vidio debila da pravi puni krug vanjskom. Jebote, svi stoje dok retard obiđe krug. Pa imaš li grama mozga debilu, je li te stid ljudi što te gledaju?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#13409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Nemoj jope o kružnom, past će mrtva glava :lol:
Al' da nema goreg poteza u kružnom, nema
konektovan

#13410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:Nema mi ništa odvratnije nego kada debil ide ulicom Kurta Šorka uđe u vanjsku i, vozeći se vanjskom, prođe 3 izlaza i uključi se na obilaznicu. A nisam jednom vidio debila da pravi puni krug vanjskom. Jebote, svi stoje dok retard obiđe krug. Pa imaš li grama mozga debilu, je li te stid ljudi što te gledaju?
Sasvim normalna pojava kod nas, i u gotovo svakom kruznom ista pojava uzrokovana strahom, da neko ne naleti slucajno u suvozaceva vrata prilukom mjenjanja trake, pa se vanjska troši nemilice. :mrgreen:
amar1994

#13411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:Nema mi ništa odvratnije nego kada debil ide ulicom Kurta Šorka uđe u vanjsku i, vozeći se vanjskom, prođe 3 izlaza i uključi se na obilaznicu. A nisam jednom vidio debila da pravi puni krug vanjskom. Jebote, svi stoje dok retard obiđe krug. Pa imaš li grama mozga debilu, je li te stid ljudi što te gledaju?
:lol: :lol:

Stid je odavno postao misaona imenica , mislim da su pobjednici oni sto skrate puni krug :P
bitanga_sa_otesa

#13412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

konektovan wrote: ista pojava uzrokovana strahom
jel to onaj isti strah od lezecih?
konektovan

#13413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote: ista pojava uzrokovana strahom
jel to onaj isti strah od lezecih?
Ne moze to dvoje pod isto. Kruzni moze napraviti mnogo više štete, tako da je to dvoje neuporedivo.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Samo vi imajte stida, pa kada zbog stida budete lezali u bolnici cisto radi sigurnosti vrtiti cete i po dva kruga vanjskom, pa se tek onda iskljuciti :)

Ti znas kakav si ti debil, ali nikada ne znas kakav je debil iza tebe. Nakon par pokušaja isključenja iz unutrašnje, ista se ne koristi. :bih:

U Sarajevu je i dobro stanje sa kruznim tokovima, kakvo je u Zenici, Tuzli, ili novootvoreni u Zivinicama :lol: :lol:

:run:
Last edited by un1ted on 06/12/2017 10:52, edited 4 times in total.
bitanga_sa_otesa

#13415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

un1ted wrote:
Ti znas kakav si ti debil, ali nikada ne znas kakav je debil iza tebe. Nakon par pokušaja isključenja iz unutrašnje, ista se ne koristi. :bih:
dobro si nam otkrio da si i ti jedan od njih ...
zdruzdjo

#13416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Jutros 07:20. Psihicke prirpreme za voznju u spici i guzvi.
Izlazim napolje, maglustina a cesta ko staklo. Hajde dobro. Vozim ali nesto mi cudno. Nikoga na cesti. Gledam da nisam fulio vrijeme, nisam 07:30. Dolazim u bp na kruzni. Prilaz kruznom prazan. Nikoga na prilazu. Ulazim u kruzni niko. I pravca safeta zajke 3 auta prilaze.
Na izlazu ispod podvoznjaka kolona odnekih 10-ak auta ali fino svi idu bez stajanja. Ma kontam gdje je skrivena kamera majku joj. Skontam razlog. Magla i poledica i ne smiju na cestu. Vjerovatno ljubitelji ljetnih, pocetnici, sporaci i slicni.
A miline dragi boze za voziti. Da nije nezdravo i pogano tacno bih pozelio vise ovakvih dana.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#13417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Da jesam, ne bjezim od toga. Krsim zakon, ometam normalne, ali je problem sto vise ima nenormalnih, pa stitim sebe, svoju imovinu i porodicu.

Ne glumimd da ima drzave i da postoje jednaki zakoni za sve.
bitanga_sa_otesa

#13418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ja nemam problem nikad s unutrasnjom trakom,jer pratim sta se desava i ko je pored i iza mene ...za to ti sluze retrovizori ,a mozes i glavu nekad okrenuti malo :thumbup:
zdruzdjo

#13419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

un1ted wrote:Samo vi imajte stida, pa kada zbog stida budete lezali u bolnici cisto radi sigurnosti vrtiti cete i po dva kruga vanjskom, pa se tek onda iskljuciti :)

U Sarajevu je i dobro stanje sa kruznim tokovima, kakvo je u Zenici, Tuzli, ili novootvoreni u Zivinicama :lol:

Isto i ja razmisljam. Jednostavno borba sa vjetrenjacama da se vozi po pravilima u kruznom. Dva tri puta sam imao pravo bliske susrete i od tada sam sebi rekao "jok". Suvise volim i cjenim sebe, svoju imovinu i svoje vrijeme da bih tjerao mak na konac sa slonovima. Sad fino u vanjsku, ako je guzva pustim dvoje troje da se ukljuce radi kosmickog mira i dobre karme, i mirna bosna.
Pusti ti ko je kriv kad ti se izbaci auto iz stroja na dvije tri sedmice. Pa moras ganjati osiguranja, salijetati djelove, placati taksi, dzigericu jesti sebi....ihhh. A da se ne prica ako ti jos ne daj Boze sta bude pa bolnice zaglavis.

A ovaj kruzni u zivinicama. Eeeee pa to je visi nivo kruznog. DVOSMJERNI. Ti su namjenjeni samo za vise nivoe vozaca. Nije to za nas sitne gradske duse.
un1ted

#13420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Probao sam i nema problema dok su normalni vozaci koji koriste kruzni tok ispravno. O kakvim pravilima i okretanju glave pricas kada pokusas u izvristi iskljucenje a kraj tebe 5 auta fura vanjskom? U kruznom toku nema stanjana, pa kruzi unutrasnjom jos jednom, pa onda opet isto.

Jednostavno kulture nema i moje vozacke sposobnosti to ne mogu izmijeniti.
boshniak

#13421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by boshniak »

un1ted wrote:Samo vi imajte stida, pa kada zbog stida budete lezali u bolnici cisto radi sigurnosti vrtiti cete i po dva kruga vanjskom, pa se tek onda iskljuciti :)

U Sarajevu je i dobro stanje sa kruznim tokovima, kakvo je u Zenici, Tuzli, ili novootvoreni u Zivinicama :lol: :lol:
Mislim da je dobro rjesenje kruzni tok na skveru u Tuzli, gdje je fizicki onemogućeno praviti puni krug vanjskom trakom zbog onih malih izbocina na cesti na izlazima iz kruznog, koje same po sebi izvode vozaca iz kruznog, a i oblik samog kruznog je dobro urađen

Image
zdruzdjo

#13422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:ja nemam problem nikad s unutrasnjom trakom,jer pratim sta se desava i ko je pored i iza mene ...za to ti sluze retrovizori ,a mozes i glavu nekad okrenuti malo :thumbup:

Sve ja to postujem i cjenim i radim.
Ali u jutarnjoj spici u kruznom se pravo puno oslanja covjek i na druge vozace i njihovu voznju pa je onda i sansa za kontakte veca stoga, neka hvala. Polako cu ja. Mahnem prstima dvoje troje da se ukljuce i laganini.
konektovan

#13423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

zdruzdjo wrote:Jutros 07:20. Psihicke prirpreme za voznju u spici i guzvi.
Izlazim napolje, maglustina a cesta ko staklo. Hajde dobro. Vozim ali nesto mi cudno. Nikoga na cesti. Gledam da nisam fulio vrijeme, nisam 07:30. Dolazim u bp na kruzni. Prilaz kruznom prazan. Nikoga na prilazu. Ulazim u kruzni niko. I pravca safeta zajke 3 auta prilaze.
Na izlazu ispod podvoznjaka kolona odnekih 10-ak auta ali fino svi idu bez stajanja. Ma kontam gdje je skrivena kamera majku joj. Skontam razlog. Magla i poledica i ne smiju na cestu. Vjerovatno ljubitelji ljetnih, pocetnici, sporaci i slicni.
A miline dragi boze za voziti. Da nije nezdravo i pogano tacno bih pozelio vise ovakvih dana.

Ti u stilu svjedoka. :mrgreen:

https://youtu.be/N9lg-MP4OZM
beni-bu-man

#13424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

sto si picio citav krug kad si mogo odma iza traktora zalomiti :?
tempuser

#13425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

beni-bu-man wrote:

sto si picio citav krug kad si mogo odma iza traktora zalomiti :?
Najgore je kad je kad se ulaz i izlaz prakticno poklapaju sa pravcem iz kojeg dolazis, tipa ovaj ili u Sarajevu u Velesicima gdje idioti bez usporavanja ulijecu u kruzni tok...
Post Reply