Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#13401 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

volta dzontra wrote:
Hafis wrote:
megaman4 wrote:
HDZ najvise stete nanosi upravo hrvatskom puku. Svaki dan slusam o masovnom odlasku Hrvata iz BiH. Sad ce ispasti po Kolindi i Covicu da su Bosnjaci krivi?
To bi ti ga izgledalo nekako ovako: S druge SDA nanosi najviše koristi bošnjačkom puku. Svaki dan slušam o masovnom doseljavanju Bošnjaka u BiH.
Rugala se ruga.... Sva sreća pa tiu jednosmjerni odlasci u EU idu malo teže s BiH pasošom, ali kad je mušterija vruća ništa nije teško.
Ti se i dalje dobro zajebav.as ali kao doktor i statisticar bi trebao primijetiti ozbiljnu progresiju. Ovo je sovinisticka inflacija zadnji nekoliko mjeseci
Kolega u pravu ste. Izvršio sam statističku obradbu ovih podataka. Distribuciju vjerojatnosti kvantitativnih varijabli testirao sam na normalnost Smirnov-Kolmogorovljevim testom. Podatci su odstupali od normalne Gaussove raspodjele te sam za prikaz srednje vrijednosti i mjere raspršenja kod kontinuiranih varijabli rabio medijan i interkvartilni raspon a za utvrđivanje razlika među skupinama koristio sam Kruskal-Wallis test.
Povezanost narastajućeg fašizma i antihrvatske histerije s neizbježnom promjenom nepravednog Izbornog zakona testirao sam Spearmanovim koeficijentom korelacije ranga. Dobivene statističke razlike sam prihvatio kao statistički značajne za P<0,05.
I gle čuda: dobio sam statistički značajnu pozitivnu korelaciju između antihrvatske histerije s promjenama Izbornog zakona.
Budući da sam slab prema prašinarima, a da se ne bi osjećali zakinutim, to bi u prijevodu značilo: što je veća nespremnost pristupu neophodnim promjenama Izbornog zakona to je i veća antihrvatska histerija i prateće društveno-politički neprihvatljivo ponašanje.
Novak20

#13402 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

HDZ će imati protiv sebe združenu hrvatsku opoziciju na izborima ali se jedna stvar ne razlikuje od stavova HNS-a.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/606 ... zbore.html

...Sedam ili osam opozicionih stranaka s hrvatskim predznakom zajednički će nastupiti na općim izborima u BiH naredne godine.

Predvodnik opozicionog bloka je HDZ 1990, koji će u zavisnosti od "raspoloženja u političkom Sarajevu", donijeti odluku hoće li imati i predsjedničkog kandidata.....

..- Sve je na stranačkim tijelima i ne mogu osobno za to garantirati. U slučaju da političko Sarajevo ponovo bude imalo namjeru Hrvatima nametnuti člana Predsjedništva BiH, odluku ćemo donijeti pod posebnim povećalom. Ukoliko se, pak, ostavi mogućnost da se Hrvati natječu između sebe, onda ćemo sigurno imati kandidata......
Last edited by Novak20 on 21/09/2017 13:07, edited 1 time in total.
volta dzontra

#13403 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

SaraFina wrote:
volta dzontra wrote:Zasto bi za tvoj sovinizam bila kriva Kolinda. Nemas kapaciteta razdvajati politicko i osobno?

Doktor ti moze objasniti dijagnozu stanja "svi oko mene krivi i neprijatelji samo ja mala nevina zrtva u zlom svijetu"

razina autoviktimizacije koju bildaju sarajevski mediji i stranke je na razini Politike s pocetka devedesetih

Pa nisu sarajevski mediji pumpali javnost sa rastućim fašizmom u HR... koji ne da je u porastu. .. nego je na gornjoj granici i prelazi je evo.
Nego zagrebački pumpaju EU i svijet skupa sa presjednicom o džihadlijama u BiH i rastećem islamskom ekstremizmu.

Kojim bona rastucim fasizmom!?? Kad si ti zadnji put bila u RH? Skejo i idotske udruga pijanih paraustasa!! Skika iz Pupovcevih Novosti i NVO uhljebara da im se presusi budzetka pipa!

Pa hebote valjda znas nesto drugo osim informirati se od polupismenjaka koji rade po portalima i placeni su po kliku!

Sto se tice politickog fajta na forumu on vam je ko da Dino Konakovic menadzerise s njim. Ima Hafisa ima lozarine...hafis popije ban pet sovinista dolazi svaki dan dijeli neduhovite primjedbe i pita gdje je Hafis

Samo je pitanje kad ce Hafis svojim odlaskom ostavit vas "u svojoj teoriji na svom forumu"
BHCluster

#13404 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

HNS-ov tj. HDZ-ov slogan za predstojeće izbore ce izgleda biti "Hrvate u rezervate".
BHCluster

#13405 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote:
Zbog tih EU pasoša, SDA nema računa da BiH ide u EU. Znaju kako bi se raja brzo ispalila da pobjegne od kuluka za male pare.

:lol: Izvala godine. Zar im ne bi bilo u interesu da idu onikoji bi protiv SDA glasali. :lol:
Alfons Kauders

#13406 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

volta dzontra wrote:
SaraFina wrote: Pa nisu sarajevski mediji pumpali javnost sa rastućim fašizmom u HR... koji ne da je u porastu. .. nego je na gornjoj granici i prelazi je evo.
Nego zagrebački pumpaju EU i svijet skupa sa presjednicom o džihadlijama u BiH i rastećem islamskom ekstremizmu.

Kojim bona rastucim fasizmom!?? Kad si ti zadnji put bila u RH? Skejo i idotske udruga pijanih paraustasa!! Skika iz Pupovcevih Novosti i NVO uhljebara da im se presusi budzetka pipa!

Pa hebote valjda znas nesto drugo osim informirati se od polupismenjaka koji rade po portalima i placeni su po kliku!

Sto se tice politickog fajta na forumu on vam je ko da Dino Konakovic menadzerise s njim. Ima Hafisa ima lozarine...hafis popije ban pet sovinista dolazi svaki dan dijeli neduhovite primjedbe i pita gdje je Hafis

Samo je pitanje kad ce Hafis svojim odlaskom ostavit vas "u svojoj teoriji na svom forumu"
Onim fasizmom o kojem uveliko pisu EU mediji, i zbog kojeg je Hrvatska u EU i NATO tijelima postala relavantna koliko i San Marino.

Ovo sto gledas na forumu je posljedica tog, ne uzrok.
Alfons Kauders

#13407 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

BHCluster wrote:HNS-ov tj. HDZ-ov slogan za predstojeće izbore ce izgleda biti "Hrvate u rezervate".
Covic prije nekoliko mjeseci najavio da Hrvati zivjeti na prostorima koje je odbranio HVO.

Trude se proizvesti izgovor za to novo "humano preseljenje" ali jebiga, ispade da su Hrvati skloniji proizvodnji teroristickih incidenata od nas tamnoputih, druge teksture lica.

A ocekivali su da ce biti obrnuto, ali se malo zajebali u procjeni kao i obicno.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13408 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Klub Hrvata u Domu naroda PFBiH napao medije: Prestanite nad nama vršiti hajku
Image
Drvosjeca iz Dejcica

#13409 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

volta dzontra wrote:
SaraFina wrote:
volta dzontra wrote:Zasto bi za tvoj sovinizam bila kriva Kolinda. Nemas kapaciteta razdvajati politicko i osobno?

Doktor ti moze objasniti dijagnozu stanja "svi oko mene krivi i neprijatelji samo ja mala nevina zrtva u zlom svijetu"

razina autoviktimizacije koju bildaju sarajevski mediji i stranke je na razini Politike s pocetka devedesetih

Pa nisu sarajevski mediji pumpali javnost sa rastućim fašizmom u HR... koji ne da je u porastu. .. nego je na gornjoj granici i prelazi je evo.

Piše DW, pišu mediji na zapadu o tim pojavama u HR. Mislim možemo mi, pogotovo Hrvati, zabijati glavu u pijesak, ali to neće riješiti problem. Priča koju priča Kolinda je stara barem koliko sam Dejtonski sporazum, istina da ima određenih skupina koje mogu biti problematične ali uzimajući sve obavještajne službe, vojno, političko i civilno prisustvo EU i Amerike u BiH mislim da je suludo misliti da oni mogu napraviti išta ozbiljnije. Jasno je da iza cijele te priče stoji nakana da se pritiscima Bošnjaci natjeraju na nešto što ni u ludilu ne bi pristali. Jasno je i to da određeni krugovi prizivaju "ukrajinski scenarij" u BiH po kojem će Hrvatska zauzeti pola BiH, Srbija RS a Bošnjaci bi bili stjerani u geto. Sve je to jasno i vidljivo kao dan ali mislim, iako ne bih 100% isključio, da od tog scenarija barem za sada nema ništa.
volta dzontra

#13410 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

Alfons Kauders wrote:
volta dzontra wrote:
SaraFina wrote: Pa nisu sarajevski mediji pumpali javnost sa rastućim fašizmom u HR... koji ne da je u porastu. .. nego je na gornjoj granici i prelazi je evo.

Onim fasizmom o kojem uveliko pisu EU mediji, i zbog kojeg je Hrvatska u EU i NATO tijelima postala relavantna koliko i San Marino.

Jao mediji u EU... pa hebote eto vas ko srednjoskolske polaznice seminara o ljudskkm pravima...

Da ti kratko objasnim. Ljubavnik nekog aktivista iz udruge Zagreb je nas ili slicne sljaka ko radnik na lizing u nekoj regonalnoj novini u EU pa mi se izjada na skajpu i rto clanka. onda ovaj iz ZG nagovori nekog klikbajtera u jutarnjem da to prenese. Pratis li ti uopce relevantne medije u EU. Pored Katalonije, Poljske, Madjara,brexita, izbora u Njemackoj, tehnoloskih pitanja, auto industrije vijesti o RH fasizmu su na razini "poskupio krompir"

bolan skini se Blica, Kurira i slicnih
oakville

#13411 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

PRijateljski odnosi Hrvatske i Srpske su na najvišem nivou :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-s ... /170921059
Image

Lijepo ih je vidjeti zajedno, i kad ih vidiš prosto ti bude drago što je Dejton podijelio BiH na FBih i RS da se hrvatska i srpska dijaspora u BiH više nikada ne sastave.
Drvosjeca iz Dejcica

#13412 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

volta dzontra wrote:
Jao mediji u EU... pa hebote eto vas ko srednjoskolske polaznice seminara o ljudskkm pravima...

Da ti kratko objasnim. Ljubavnik nekog aktivista iz udruge Zagreb je nas ili slicne sljaka ko radnik na lizing u nekoj regonalnoj novini u EU pa mi se izjada na skajpu i rto clanka. onda ovaj iz ZG nagovori nekog klikbajtera u jutarnjem da to prenese. Pratis li ti uopce relevantne medije u EU. Pored Katalonije, Poljske, Madjara,brexita, izbora u Njemackoj, tehnoloskih pitanja, auto industrije vijesti o RH fasizmu su na razini "poskupio krompir"

DW i Neue Zürcher Zeitung sopadaju u taj domen Blica i Kurira? :roll:
oakville

#13413 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:
BHCluster wrote:HNS-ov tj. HDZ-ov slogan za predstojeće izbore ce izgleda biti "Hrvate u rezervate".
Covic prije nekoliko mjeseci najavio da Hrvati zivjeti na prostorima koje je odbranio HVO.

Trude se proizvesti izgovor za to novo "humano preseljenje" ali jebiga, ispade da su Hrvati skloniji proizvodnji teroristickih incidenata od nas tamnoputih, druge teksture lica.

A ocekivali su da ce biti obrnuto, ali se malo zajebali u procjeni kao i obicno.
Dublin i Minhen su mjesta velikih bitaka HVOa, koje je HVO odbranio od turskog zuluma.
Alfons Kauders

#13414 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

volta dzontra wrote:
Alfons Kauders wrote:
volta dzontra wrote:

Ja medije ne pratim skoro nikako, a domace narocito.

Ali tesko je ne primjetiti da je nesto trulo u zemlji Hrvatskoj... I sad postaje ocito da tu istu trulez i bolest pokusavaju izvesti preko granice... A to znaci nasilje u BiH... Kao i 1941, kao i 1993.

I ja sam sovinista sto na to ukazujem?

Dobro, onda jesam. I sta cemo sad?
volta dzontra

#13415 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

Alfons Kauders wrote:

jarane jesi li ti bacio pogled na popis koji je objavio Velimir Jukic. Realno hrvati su na podrucjima gdje nije bilo hvoa debelo ispod 5%.
DonieBrasco

#13416 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Njima (HDZ-u) ako se dozvoli da biraju iz kojih ce mjesta ko glasati za njih i da glas hrvata ih Širokog B. vrijedi "3" a hrvata iz Tuzle "1" onda ja ne znam sta treba ocekivati u buducnosti.

Kazu ugrozen narod a sami svoj narod degradiraju odlucujuci ko je vrijedni u odnosu u kojem mjestu, selu, gradu, kantonu zivi.
oakville

#13417 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
volta dzontra wrote: Kojim bona rastucim fasizmom!?? Kad si ti zadnji put bila u RH? Skejo i idotske udruga pijanih paraustasa!! Skika iz Pupovcevih Novosti i NVO uhljebara da im se presusi budzetka pipa!

Piše DW, pišu mediji na zapadu o tim pojavama u HR. Mislim možemo mi, pogotovo Hrvati, zabijati glavu u pijesak, ali to neće riješiti problem. Priča koju priča Kolinda je stara barem koliko sam Dejtonski sporazum, istina da ima određenih skupina koje mogu biti problematične ali uzimajući sve obavještajne službe, vojno, političko i civilno prisustvo EU i Amerike u BiH mislim da je suludo misliti da oni mogu napraviti išta ozbiljnije. Jasno je da iza cijele te priče stoji nakana da se pritiscima Bošnjaci natjeraju na nešto što ni u ludilu ne bi pristali. Jasno je i to da određeni krugovi prizivaju "ukrajinski scenarij" u BiH po kojem će Hrvatska zauzeti pola BiH, Srbija RS a Bošnjaci bi bili stjerani u geto. Sve je to jasno i vidljivo kao dan ali mislim, iako ne bih 100% isključio, da od tog scenarija barem za sada nema ništa.
Hrvatska nema snage da održi stanovništvo Dubrovnika i Slavonije u zimskom periodu, a u RSu su konstitutivni samo preostali medvjedi i šume. Nema naroda, nema para i nema goriva za bilo kakve "velike poteze." Srbi iz RSa zauzimaju Beograd i dalje destinacije, Hrvati zauzimaju gradove po EU. Nek im je sretno.
Drvosjeca iz Dejcica

#13418 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

volta dzontra wrote:
Alfons Kauders wrote:

jarane jesi li ti bacio pogled na popis koji je objavio Velimir Jukic. Realno hrvati su na podrucjima gdje nije bilo hvoa debelo ispod 5%.
Ako je suditi po tom popisu koji spominješ onda možemo konstatovati da je manje više tako i kod ostala dva naroda. S tim da bih ja dodao tamo gdje je bila A.BiH tamo ima najviše drugih a gdje je bio HVO ili VRS izrazito manje u odnosu na teritorij pod A.BiH. I to nešto govori ako idemo tom logikom.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 21/09/2017 13:37, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#13419 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

volta dzontra wrote:
Alfons Kauders wrote:

A koliko ih je prije bilo na tim podrucjima? Recimo, Bihacu ili Tuzli? :-)

Ili ces morati traziti neki bolji argument za pravdanje terorizma i neprijateljskih poteza RH prema BiH?
Hafis

#13420 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

DonieBrasco wrote:Njima (HDZ-u) ako se dozvoli da biraju iz kojih ce mjesta ko glasati za njih i da glas hrvata ih Širokog B. vrijedi "3" a hrvata iz Tuzle "1" onda ja ne znam sta treba ocekivati u buducnosti.

Kazu ugrozen narod a sami svoj narod degradiraju odlucujuci ko je vrijedni u odnosu u kojem mjestu, selu, gradu, kantonu zivi.
Odlična analiza.
Profesore, kako bi glasiila Vaša poruka Hrvatima u BiH?
oakville

#13421 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

volta dzontra wrote:
Alfons Kauders wrote:

Modriča, Derventa, Brod, Šamac.....? Hrvati iz tog dijela su svjesno žrtvovani za etnički čistu Hrvatsku, i nakon protoka vremena možemo reći da su i pristali na to, jer njihovi legitimni predstavnici nemaju ništa protiv toga. Tako se pristaje i na današnje raseljavanje. Kad pogledaš, sve skupa je vrlo legitimno.
volta dzontra

#13422 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
volta dzontra wrote:

DW i Neue Zürcher Zeitung sopadaju u taj domen Blica i Kurira? :roll:
godisnje se u dnevnoj novini objavi 150 000 clanaka. kad dopsinik iz Beograda utrti jedan clanak o RH svaka tri mjeeeca to nije "cijela EU pise o bla bla"

znaci ne kazem da se ne pojavi povremeno od stotina tisuca clanaka u EU neki u Hrvatskoj. To sto blicevi i kuriri od toga stvaraju drame a lokalni geopoliticari se lijepe na budalastine i izvlace zakljucke da je RH propala u EU i Nato je prezabavno
oakville

#13423 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Hafis wrote:
DonieBrasco wrote:Njima (HDZ-u) ako se dozvoli da biraju iz kojih ce mjesta ko glasati za njih i da glas hrvata ih Širokog B. vrijedi "3" a hrvata iz Tuzle "1" onda ja ne znam sta treba ocekivati u buducnosti.

Odlična analiza.
Šta ima da poručuje, poručio im je već Čović da se presele, i da se predstavnici hrvatske dijaspore unutar BiH biraju iz onog dijela zapadne Hercegovine koji se još uvijek ne nalazi u Njemačkoj. I to je to, i tako to treba i prihvatiti.
Hafis

#13424 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

oakville wrote:
volta dzontra wrote:
Alfons Kauders wrote:

Modriča, Derventa, Brod, Šamac.....? Hrvati iz tog dijela su svjesno žrtvovani za etnički čistu Hrvatsku, i nakon protoka vremena možemo reći da su i pristali na to, jer njihovi legitimni predstavnici nemaju ništa protiv toga. Tako se pristaje i na današnje raseljavanje. Kad pogledaš, sve skupa je vrlo legitimno.
Odlična raščlamba.
Imate li vi neku poruku za Hrvate u BiH? Neki savjet, bilo što?
Hafis

#13425 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

oakville wrote:
Hafis wrote:

Odlična analiza.
Šta ima da poručuje, poručio im je već Čović da se presele, i da se predstavnici hrvatske dijaspore unutar BiH biraju iz onog dijela zapadne Hercegovine koji se još uvijek ne nalazi u Njemačkoj. I to je to, i tako to treba i prihvatiti.
Shvaćam. A što bi im vi poručili?
Post Reply