Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
T-Rexx

#13401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by T-Rexx »

Vi koji mislite da NS ne treba ici sa SDA, onda nam recite zasto bi trebali ici sa SDP-SBB??

Jesu li SDP-SBB nasa buducnost??
Ujak Sam

#13402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ujak Sam »

T-Rexx wrote:Vi koji mislite da NS ne treba ici sa SDA, onda nam recite zasto bi trebali ici sa SDP-SBB??

Jesu li SDP-SBB nasa buducnost??
Nisam siguran da su SDP-SBB naša budućnost, al' sam siguran u jedno - da je SDA naša prošlost, i da tako treba ostati za vijek vijekova. :x
FOČANSKI PROPISI

#13403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

T-Rexx wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
tvsabina wrote: Zar je SDA naša budućnost ? Zar SDA zaslužuje šansu ? ONI ???
Ne mogu da vjerujem da hvatate ovakve vozove. Zbog čega ?
:thumbup:
Isto pitanje u skraćenoj verziji.
A sa kime drugim? Jel mozda sa SDP i SBB??
Bolje sa crnim đavolom nego sa onima koji su sve uništili.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#13404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

cyprus wrote:Naravno da nemam ništa protiv ulaska u 'neprincipijelne koalicije' (naime takve su danas jedino moguće), al brate zašto u ovaj blok? :-) :-)
Cyprus , nimalo nisi fer. Duhovit ok :-D ali fer nisi.
Naime i drugi "blok" nudi - ništa ,nulu , ništicu.

Ništa. Nema viška vrijednosti.
cyprus

#13405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

T-Rexx wrote:
cyprus wrote:Naravno da nemam ništa protiv ulaska u 'neprincipijelne koalicije' (naime takve su danas jedino moguće), al brate zašto u ovaj blok? :-) :-)
Je li SBB-SDP blok bolji??
Jeste.
Challenger__

#13406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

cyprus wrote: Jeste.
Nebitno za cijelu priču.

Peđa.

Iako slutim da ćete ignorisati moje pitanje, ipak ću probati: šta je dobila NS, a šta vas trojica (Danis, Dino i vi lično) za sklapanje koalicije sa "kriminalnom organizacijom" (vaše riječi za SDA)? Koliko košta premoštavanje "nepremostivih civilizacijskih razlika" između SDA i vas, citiram - građanske stranke? Šta se desilo?

Strah od SDA? "Dobar savjet" Emininog oca ili nekog drugog? Obećan novac za filmske projekte? Budžetske privilegije za vaše kadrove? Neki drugi lični interes? Ili je riječ o pukom konformizmu, potrebi za građanskim mirom u turbulentnom periodu...?

Koliko košta cirka 10.000 vaših glasova?

Koji su motivi vas trojice?
T-Rexx

#13407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by T-Rexx »

cyprus wrote:
T-Rexx wrote:
Je li SBB-SDP blok bolji??
Jeste.
Vidimo ovih dana koliko su bolji.

Samo bih te pri tome napomenuo da nije SDA ta koja je ovih dana predala Srebrenicu srbima u ruke nego tvoj crveno-crni dvojac a sve po dogovoru iz Laktasa. A da ne govorimo o bijednom budzetu, i ustupcima drugu Mici kako bi Zlaja zadrzao fotelju. Evo sada ti je tvoj dvojac preuzeo i FTV, pa ce nam biti super kada nam se preko ekrana servira da SDPu i SBBu nema alternative.
zoro3

#13408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zoro3 »

Ne treba vjerovati ljudima s kojima smo se tek sprijateljili, a koji pokazuju da smo im draži od njihovih starih prijatelja; tako će se ponašati i s nama kada steknu nove prijatelje.
Hans Christian Andersen

Nešto sam razočaran ovih dana. Proći će... ili neće... jedno od to dvoje... :x
Đorđe Balašević
nosara

#13409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:
Mi preuzimamo punu odgovornost za nase ljude, a
zahvaljujuci sporazumu imacemo priliku da kontrolisemo i njihove.

p.k.
Image
StupskaBitanga

#13410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Nek vas je stid i sramota
Pljujete po Konakovicu na skupstini i po SDA i sada se lizete sa njima
FUJ
ko vama viseda glas nek se ubije
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#13411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

convict wrote:
Pedja Kojovic wrote:drugi profil

Vi ste u pravu u prvom dijelu vaseg posta.
Mi smo u pregovore i sa SDP-om(na osnovu iskustva iz 2008) i sa SDA(na osnovu ideoloske nekompatibilnosti) usli svijesni da od programske koalicije u izvrsnoj vlasti nema nista.
Upravo zbog toga je domet sporazuma ogranicen na izbor opstinskog rukovodstva i gradskih vjecnika i ne sadrzi smjernice o zajednickom djelovanju nakon toga.

p.k.
Ma kakogod vi to nazvali, ne možete se oprati od s.... koja će praviti postavljeni SDA kadrovi nakon uspostavljanja vlasti, ako ste ih vi svojim rukama doveli na vlast.

Ne, ne njih su na vlast doveli prvi višestranački izbori. I kako su se pozicionirali nikako da se "odpozicioniraju"(izuzev 2000-2002) a toliko su demokratični da potežu pitanje nacionalnog interesa jer neki njihov neradnik i dalje ne želi da radi ali želi da prima platu !!! Eh sad i SDP je prvi prekršio sve ideološke dogme i način interpretacije vlasti i odgovornosti tako što je htio mijenjati sistem sa onima koji su taj sistem kreirali a ostao je u koaliciji sa onima koji su htjeli biti samo malo samostalniji a suštinski - isti. NS izgleda slijedi te SDP-ove tragove . Kvalitetno. Ako kome nije šta jasno tu je Dino. Konaković naravno.
Control panel

#13412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

Challenger__ wrote:
cyprus wrote: Jeste.
Nebitno za cijelu priču.

Peđa.

Iako slutim da ćete ignorisati moje pitanje, ipak ću probati: šta je dobila NS, a šta vas trojica (Danis, Dino i vi lično) za sklapanje koalicije sa "kriminalnom organizacijom" (vaše riječi za SDA)? Koliko košta premoštavanje "nepremostivih civilizacijskih razlika" između SDA i vas, citiram - građanske stranke? Šta se desilo?

Strah od SDA? "Dobar savjet" Emininog oca ili nekog drugog? Obećan novac za filmske projekte? Budžetske privilegije za vaše kadrove? Neki drugi lični interes? Ili je riječ o pukom konformizmu, potrebi za građanskim mirom u turbulentnom periodu...?

Koliko košta cirka 10.000 vaših glasova?

Koji su motivi vas trojice?
vise para za MESS tj Nasu stranku

NS je Neozbiljna Stranka. sastali se kulturnjaci niti znaju gdje su krenuli ni ti gdje su posli.
i igraju se politike. a ne zanju da se igraju sa ljudskim zivotima.

mislio sam da su se najgore stvari desile u ovoj godini koja je na izmaku. ali sam se prevario. jedino gore se jos moze desiti 21.12. :D

ljudi uzivajte sa vasom strankom.
Control panel

#13413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Control panel »

tvsabina wrote:
convict wrote:
Pedja Kojovic wrote:drugi profil

Vi ste u pravu u prvom dijelu vaseg posta.
Mi smo u pregovore i sa SDP-om(na osnovu iskustva iz 2008) i sa SDA(na osnovu ideoloske nekompatibilnosti) usli svijesni da od programske koalicije u izvrsnoj vlasti nema nista.
Upravo zbog toga je domet sporazuma ogranicen na izbor opstinskog rukovodstva i gradskih vjecnika i ne sadrzi smjernice o zajednickom djelovanju nakon toga.

p.k.
Ma kakogod vi to nazvali, ne možete se oprati od s.... koja će praviti postavljeni SDA kadrovi nakon uspostavljanja vlasti, ako ste ih vi svojim rukama doveli na vlast.

Ako kome nije šta jasno tu je Dino. Konaković naravno.
jeli to onaj anstajn sto je zavrsio faks za 13 dana.
webby-x

#13414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

Pedja Kojovic wrote:convict

Mi preuzimamo punu odgovornost za nase ljude, a
zahvaljujuci sporazumu imacemo priliku da kontrolisemo i njihove.

p.k.
Von Papen je ovo isto rekao Hindenburgu za Hitlera.
Ne brini ništa, mi ga kontroliramo.

:lol:
webby-x

#13415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by webby-x »

tvsabina wrote:
KatarinaKosaca wrote:Sa nekim se mora koalirati.
Ne mora.
Stvarno. Otkud ovo da se mora koalirati?

:-?
convict

#13416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Ma ja ovo jednostavno ne mogu da svarim! Nakon zadnjih opštih izbora, kada je SDP koalirala sa SDA i tako razočarala desetine hiljada ljudi koji su htjeli promjene, bio sam ponosan što sam glasao za Našu stranku koja je ostala van toga. Tokom cirkusijada sa prekompzicijama u zadnjih pola godine, opet sam bio ponosan što sam da glas za stranku koja se nije prodala nijednom bloku. Odjednom, kao da su neki drugi ljudi u pitanju, radi podrške za nekoliko funkcija, daju Grad u kandže stranke koju i sami s punim pravom nazivaju kriminalnom organizacijom.

Ne znam da li mi teže pada osjećaj razočaranosti ili beznadežnosti zbog činjenice da će SDA uvijek biti na vlasti, za koga god mi glasali
SA 071

#13417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by SA 071 »

webby-x wrote:
tvsabina wrote:
KatarinaKosaca wrote:Sa nekim se mora koalirati.
Ne mora.
Stvarno. Otkud ovo da se mora koalirati?

:-?
Stvarno. Zašto Naša Stranka mora ući u vlast?

Zašto ne podrži boljeg kandidata kojeg ponude ovi blokovi, a odbije učestvovati u tim neprincipijelnim koalicijama? I time pokažu da su oni principijelni, ali i odgovorni. Druga stvar koju mogu uraditi jeste biti neodgovorni - suzdržani kao i dosada. U narodu se za to kaže niti smrde niti mirišu, a to je najgore.

Negdje sam naveo i za SBiH da im je najbolje da podrže neku opciju (u ovom slučaju SDA kao manje zlo) ali da ne ulaze u izvršnu vlast i time pokažu da to nisu oni stari foteljaši nego neki novi val, novi ljudi. To isto mislim i za NS.
SA 071

#13418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by SA 071 »

convict wrote:Ma ja ovo jednostavno ne mogu da svarim! Nakon zadnjih opštih izbora, kada je SDP koalirala sa SDA i tako razočarala desetine hiljada ljudi koji su htjeli promjene, bio sam ponosan što sam glasao za Našu stranku koja je ostala van toga. Tokom cirkusijada sa prekompzicijama u zadnjih pola godine, opet sam bio ponosan što sam da glas za stranku koja se nije prodala nijednom bloku. Odjednom, kao da su neki drugi ljudi u pitanju, radi podrške za nekoliko funkcija, daju Grad u kandže stranke koju i sami s punim pravom nazivaju kriminalnom organizacijom.

Ne znam da li mi teže pada osjećaj razočaranosti ili beznadežnosti zbog činjenice da će SDA uvijek biti na vlasti, za koga god mi glasali
Na žalost moram ovo reći iako teška srca - bolje i SDA nego SDP, to smo se (opet na žalost) uvjerili u ovih nekoliko mjeseci ako ne u zadnje 2 godine...
convict

#13419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

SA 071 wrote:
convict wrote:Ma ja ovo jednostavno ne mogu da svarim! Nakon zadnjih opštih izbora, kada je SDP koalirala sa SDA i tako razočarala desetine hiljada ljudi koji su htjeli promjene, bio sam ponosan što sam glasao za Našu stranku koja je ostala van toga. Tokom cirkusijada sa prekompzicijama u zadnjih pola godine, opet sam bio ponosan što sam da glas za stranku koja se nije prodala nijednom bloku. Odjednom, kao da su neki drugi ljudi u pitanju, radi podrške za nekoliko funkcija, daju Grad u kandže stranke koju i sami s punim pravom nazivaju kriminalnom organizacijom.

Na žalost moram ovo reći iako teška srca - bolje i SDA nego SDP, to smo se (opet na žalost) uvjerili u ovih nekoliko mjeseci ako ne u zadnje 2 godine...
Ma ne bih se složio, SDA je najgore što nam se dogodilo ikad! Jeste SDP napravio niz kardinalnih grešaka, ali ne treba zaboraviti 20 najtežih godina! Ne treba zaboraviti ni da su i tokom zadnje 2 godine koje se fakturišu SDP-u skupa s njima sjedili ljudi iz SDA i još uvijek u najvećoj mjeri sjede.
ime_kojeg_nema

#13420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ime_kojeg_nema »

Branio sam kandidaturu Fincija za gradonacelnika, ali moram reci da je ovo uzas. Nemam rijeci.
SARAJEVO - Međureligijsko vijeće u BiH priredilo je prošlog tjedna neviđeni skandal. Na samom početku 65. zasjedanja prošlog četvrtka u Sarajevu članovi Međureligijskog vijeća (kardinal Vinko Puljić, episkop Grigorije, muftija sarajevski Husein Smajić i Jakob Finci, predsjednik Židovske zajednice BiH) dodijelili su posebnu zahvalnicu Vasiliju Kačavendi, episkopu Zvorničko-tuzlanske i primorske eparhije.
Fudo Bosna

#13421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Fudo Bosna »

Pitanje?

Da li će „Naša stranka“ podržati ovu inicijativu, jer objektivno, 95% glasova je dobila upravo od glasača Bošnjaka? Ako će je podržati , a to bi bilo fer prema najbrojnijim svojim glasačima, na koji će način poduprijeti ovu inicijativu ?

http://www.youtube.com/watch?v=wu_BlzhUZYI

Hvala!
spreca

#13422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by spreca »

ime_kojeg_nema wrote:Branio sam kandidaturu Fincija za gradonacelnika, ali moram reci da je ovo uzas. Nemam rijeci.
SARAJEVO - Međureligijsko vijeće u BiH priredilo je prošlog tjedna neviđeni skandal. Na samom početku 65. zasjedanja prošlog četvrtka u Sarajevu članovi Međureligijskog vijeća (kardinal Vinko Puljić, episkop Grigorije, muftija sarajevski Husein Smajić i Jakob Finci, predsjednik Židovske zajednice BiH) dodijelili su posebnu zahvalnicu Vasiliju Kačavendi, episkopu Zvorničko-tuzlanske i primorske eparhije.
Nek ga vode kuci ako im je dobar :twisted:
FOČANSKI PROPISI

#13423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

Manite se ćorava posla,ako imate snage:
Progurajte za gradonačelnika mladu , obrazovanu osobu.
Gradski

#13424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Gradski »

Što stariji to bolji treba mu za jači koeficijent kad ode u penziju po meni je bolje riješenje Bogić Bogičević čovjek je dokazani patriota, a ne kao ovaj koji ne zna kako je bilo u Sarajevu, a tu čitav rat proveo.
ime_kojeg_nema

#13425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ime_kojeg_nema »

Fudo Bosna wrote: Da li će „Naša stranka“ podržati ovu inicijativu, jer objektivno, 95% glasova je dobila upravo od glasača Bošnjaka?
Mislim da je izborna baza Nase Stranke u najvecoj mjeri sastavljena od pripadnika Ostalih i da bi svaka podrska ovoj inicijativi znacila poprilican gubitak birackog tijela.
Locked