Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
R9..

#13401 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by R9.. »

Storm of the Century je bio na dvije kasete u videotekama a svaku od te tvije kasete su naplacivali posebno kod iznajmljivanja.... :izet:
Point.

#13402 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

karanana wrote:
SanskiBiser wrote:
milann1971 wrote:http://www.imdb.com/title/tt5071412/epi ... t_eps_sn_1

veceras, msm nesto naaaj u 2017.

Pogledao prvu epizodu i vec sam Hooked :D Ide na bindzanje. :lol:

pogledo prvu epizodu, nisam hooked nit ubindzan, ali dovoljno solidna da se za sad nastavi gledati i pored nekih rupica u seriji.
bumo videli sta dalje.
Jel ovo na Netflixu? Ima li gdje prevod za ovo?
Donnie Smith

#13403 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Donnie Smith »

listopad wrote:Ja sam Storm of the Century gledao prosle godine, valjda iz neke znatizelje. Kao klinac sam volio gledati sve one lose TV ekranizacije romana Stephena Kinga. Oni su moj guilty pleasure. :-D

Storm of the Century traje nesto vise od cetiri sata, a ne sest. Rijec je naravno o miniseriji iz tri dijela, baziranoj na scenariju umjesto knjige. It, Tommyknockers i recimo Langoliers su takodjer miniserije, mada vise lice na dvodjelne filmove.

Sjecam se da u SOTC glumi i Jeffrey DeMunn, poznatiji kao Dale Horvath iz TWD-a. Ima nastupe u nekoliko filmova i serija koje baziraju na romanima Kinga. Uopce se pojavljuje gdje ga najmanje ocekujete. Mora biti u svakom filmu i seriji k'o Bata Zivojinovic.
Ja nisam Džefrija upratila ni u jednom od tri dijela? Ali jesam čini mi se Kinga osobno. Neko mi reče da mu je to fetiš, dodijeliti si neku vanredno sporednu ulogu gdje jedva da budeš zamijećen. Da, 4 sata. Nisam znala da ima još tih njegovih miniserija. Moglo bi se odgledati. Bez imalo guilty :oops:
listopad

#13404 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by listopad »

Donnie Smith wrote:Ja nisam Džefrija upratila ni u jednom od tri dijela? Ali jesam čini mi se Kinga osobno. Neko mi reče da mu je to fetiš, dodijeliti si neku vanredno sporednu ulogu gdje jedva da budeš zamijećen. Da, 4 sata. Nisam znala da ima još tih njegovih miniserija. Moglo bi se odgledati. Bez imalo guilty :oops:
Evo ga:

Image

On glumi nacelnika. Ne sjecam se da li King ima nastup, ali po obicaju uvijek ima neku malu ulogu u skoro svim njegovim ekranizacijama.
karanana

#13405 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Point. wrote: Jel ovo na Netflixu? Ima li gdje prevod za ovo?
Jeste sa netflixa. Ja sam pilot/prvu gledo bez prevoda. Tek su jucer izasle, ne znam jesu li preveli ista do sad
dale cooper

#13406 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Pogledo' pilot od The Handmaid's Tale (znam, kasnim). :D Dobar. :)
karanana

#13407 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Praised be
dale cooper

#13408 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Dobro su uboli što se tiče tematike. Desničarski religijski luđaci su u modi. :mrgreen: Najstrašnija stvar
je što u današnjim vremenima nije tako teško zamisliti da svijet sklizne u nekakav sličan totalitaristički
scenario. I ponovo Ann Dowd kao i u The Leftoversu dominira u ulozi munjare. Ovaj put totalitarne i autokratske,
ali ipak munjare. :mrgreen:
Tito_i_Partija

#13409 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Dobro su uboli što se tiče tematike. Desničarski religijski luđaci su u modi. :mrgreen: Najstrašnija stvar
je što u današnjim vremenima nije tako teško zamisliti da svijet sklizne u nekakav sličan totalitaristički
scenario. I ponovo Ann Dowd kao i u The Leftoversu dominira u ulozi munjare. Ovaj put totalitarne i autokratske,
Zavrsio sinoc, odgled'o 4 epizode u cugu. Fantasticna serija, Moss fenomenalna i definitivno zasluzuje Emmy za koji je nominovana. Fiennes mi je isto dobar bio, ne mozes ga lahko procitat' i nikad ne znas na cemu si sa njim. Dowd je posebna prica, toj zeni tako lahko ide od ruke gluma karaktera koga svako mrzi. :-D

Ma cista desetka, mislim da ces se odusevit'. (a ti znas moj ukus, bio si odusevljen sa svim sto sam ti dosad preporucio :-D )
Point.

#13410 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

karanana wrote:
Point. wrote: Jel ovo na Netflixu? Ima li gdje prevod za ovo?
Jeste sa netflixa. Ja sam pilot/prvu gledo bez prevoda. Tek su jucer izasle, ne znam jesu li preveli ista do sad
Gledo sam na nasim stranicama nisam nista nasao, cak ni najavu da ce neko prevoditi.
ferratilis

#13411 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Zasto niko ne spominje Ozark, sto ste se usutili? Jedna od najboljih serija ove godine :thumbup: Smijem se kladit da ce Laura Liney dobit Emmy, ovo joj je uloga zivota
Point.

#13412 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

ferratilis wrote:Zasto niko ne spominje Ozark, sto ste se usutili? Jedna od najboljih serija ove godine :thumbup: Smijem se kladit da ce Laura Liney dobit Emmy, ovo joj je uloga zivota
Pa spominjemo ali nigdje prevoda jos.
dale cooper

#13413 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:Dobro su uboli što se tiče tematike. Desničarski religijski luđaci su u modi. :mrgreen: Najstrašnija stvar
Zavrsio sinoc, odgled'o 4 epizode u cugu. Fantasticna serija, Moss fenomenalna i definitivno zasluzuje Emmy za koji je nominovana. Fiennes mi je isto dobar bio, ne mozes ga lahko procitat' i nikad ne znas na cemu si sa njim. Dowd je posebna prica, toj zeni tako lahko ide od ruke gluma karaktera koga svako mrzi. :-D

Ma cista desetka, mislim da ces se odusevit'. (a ti znas moj ukus, bio si odusevljen sa svim sto sam ti dosad preporucio :-D )
Jeste dobra Mossova. Sjajna je bila i i The Top Of The Lake. Ko' bi rekao da će ona djevojčica iz West Winga izrasti
u ovakvu glumicu. :thumbup:
SanskiBiser

#13414 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

ferratilis wrote:Zasto niko ne spominje Ozark, sto ste se usutili? Jedna od najboljih serija ove godine :thumbup: Smijem se kladit da ce Laura Liney dobit Emmy, ovo joj je uloga zivota

Ja izbindzao vec, necu da pisem nista jer lako bi otisli u spojlere a serija takva da ima nekoliko kljucnih obrta pa je bas osjetljiva po tom pitanju, a nema jos ni prevoda, uglavnom serija je takva da se strpljenje prvih par epizoda pocne otplacivati tamo negdje od 5-6 epizode a one rupe u zapletu i nelogicnosti pokrpi sve 8 epizoda, bas zbog NETFLIX formata i mogucnosti da se bindza sezona tj. pogleda u nekom razumno kratkom roku takav pristup je ok, a 8 epizoda ide kao uvod za finale koje se bolje poveze zbog te 8 epizode nego da je ta osma epizoda bila prva a sto je mogla biti. Liney & Bateman su oboje odradili odlican posao. Bateman je i rezirao par epizoda.

Ne znam zasto ali na momente mi se cinilo da gledam neku krimi seriju iz BBC produkcije a ne americke.

I da serija (krimi triler) je "posudila" puno toga iz Noire zanra mada nisu zagazili do kraja po tom pitanju jer ima dosta tragikomicnih i onih "comic relief" momenata ali morbidnog crnog humora...hebiga mislim da bi i Teslu odusevili :evil: :mrgreen:
ferratilis

#13415 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ferratilis »

Najjace mi je bilo kad mali drzi uciteljici predavanje o vaznosti droge za americku ekonomiju, u sljedecoj sceni na razgovoru kod direktora :D :D Fakat serija ima dosta satiricnih elemenata, pogotovo o juznjacima :thumbup:
Njanjavi

#13416 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Njanjavi »

Ja sam tek na cetvrtoj epizodi i pocinjem dobijat utisak da je onaj matori creep sto im zivi u podrumu neki ubaceni igrac, dea il neka slicna agencija, mozda cak i neki kartelov igrac da ih drzi na oku.
Sve u svemu cisto sumnjam da je ona njegova prica koju je rekao istina, ne bi rekao da umire lik uopste :roll:
More bit i da sam previse paranoican :lol:
Point.

#13417 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Point. »

Dajte ljudi koji vam je...spojlate bez veze. Napisite u spoiler tek je serija prikazana neki dan.
Donnie Smith

#13418 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Donnie Smith »

listopad wrote:
Donnie Smith wrote:Ja nisam Džefrija upratila ni u jednom od tri dijela? Ali jesam čini mi se Kinga osobno. Neko mi reče da mu je to fetiš, dodijeliti si neku vanredno sporednu ulogu gdje jedva da budeš zamijećen. Da, 4 sata. Nisam znala da ima još tih njegovih miniserija. Moglo bi se odgledati. Bez imalo guilty :oops:
Evo ga:

Image

On glumi nacelnika. Ne sjecam se da li King ima nastup, ali po obicaju uvijek ima neku malu ulogu u skoro svim njegovim ekranizacijama.
King je navodno u prvom dijelu, lik u TV-u razbijenom :D
Vidiš, načelnik mi je bio toliko iritantan i svo vrijeme kontam odakle ga znam, poznat mi ali, nisam ni pogledala uloge. A fakat, mirišu se on i King.

Helem, ja počela gledati Twin Peaks, prvu sezonu. Znam, kasnim sto godina samo :lol: ali, nije prije bilo prilike.
I tek sam dvije odgledala i više me drži nego recimo TD. Dinamičnija je. I po intru, i još nekim scenama, sjećam se recimo pilane i Dale Coopera, skužim da sam ovo nekad ko i gledala. :-)

ultima_palabra

#13419 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ultima_palabra »

karanana wrote:Praised be
May the Lord open.
Jack Be Nimble

#13420 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

Ozark je solidna serija. Meni ne sjeda toliko puno, ali se moze gledati.
karanana

#13421 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

ultima_palabra wrote:
May the Lord open.
Under his eye
Romanija

#13422 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Romanija »

karanana wrote:
ultima_palabra wrote:
May the Lord open.
Under his eye
Blessed be the fruit.
omar little

#13423 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

cime se to gadjate vi, jesu to neke handmaid's baze or vat?
Tito_i_Partija

#13424 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tito_i_Partija »

ultima_palabra wrote:
May the Lord open.
Jesil' je to i ti sagled'o? :-D

Kakvi su utisci?
ultima_palabra

#13425 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ultima_palabra »

Daleko najbolja serija 2017. Doduse nisam jos Ozark sagledao.

Problem serije bi mogao biti sto se roman zavrsio na mjestu gdje je stala prva sezona, tako da ce sad dopisivati drugu sezonu, sto moze ispasti bezveze.
Post Reply