samo ga blazenog proglasitiCrkva se oglasila o snimci vjeroučitelja koju je objavio Index: "Razmotrit ćemo slučaj i odlučiti"
Desavanja u Hrvatskoj
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13401 Re: Desavanja u Hrvatskoj
- Banksy
- CSKA
#13403 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A to je cuvena jelka od 83 000 evra.Banksy wrote:https://www.srbijadanas.com/clanak/beog ... 13-12-2014CSKA wrote:Sinisa Mali na aparatima
BG jelka skuplja od Rokfelerove, raskida se ugovor
Šef odbornika Demokratske stranke u Skupštini grada Balša Božović rekao je novinarima pre početka sednice Skupštine grada da je metar te jelke koštao 5.500 evra i da je takva jelka, na primer, u Rimu, tri puta jeftinija.
Jelka u Beogradu, koja je s PDV-om koštala skoro 10 miliona dinara, skuplja je i od najskuplje jelke na svetu koja se nalazi u luksuznom hotelu "Emirates Palace" (Palata Emirata), koja bez ukrasa košta 10.000 dolara. Sa ukrasima od dijamanata i zlata ova jelka košta 11 miliona dolara.
Od beogradske jelke jeftinija je čak i novogodišnja jelka koja je ove godine izazvala najveću pažnju svetske javnosti, ona na Trgu Venecija u Rimu.
Kako se navodi, da bi kupio jelku, Sekretarijat je u septembru promenio plan javnih nabavki i opredelio dodatnih 8.333.333 dinara za tu svrhu.
U novembru je raspisan tender, na kom je 18. decembra posao dobila firma "Kip lajt".
Tri dana pre nego što je kupljena, jelka od 83.000 evra već je bila postavljena na početku Knez Mihailove ulice.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1338654
- sheilak
#13404 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hrvatska i zagreb sigurno imaju dosta (teskog) posla oko prociscavanja vlastitih redova, ali u hr postoji spremnost ogromnog dijela ljudi da se toga prihvate (a i aktivno se prihvataju). zg zaista nije samo praljak & co, ludjakinja zeljka markic i kler, nije ni utvrda hercegovaca, a pogotovo ne nacionalista, samo su oni jako glasni. a na poteze vlade, koja zeli i mora podrzavati razne stvari zarad politickog pragmatizma, ne bi se trebalo obracati toliko paznje pri ocjeni cjelokupne svijesti hr ili barem shvatiti sto je tu u pitanju. hr je drugacija nego srbija stotinu puta barem po broju ljudi koji nisu ostrasceni nacionalisti.
a btw nema naglaska koji (mi) je vise sexy od zg.
- Drvosjeca iz Dejcica
#13405 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zagreb kao Zagreb je odlčan grad to ne sporimo međutim zadnjih godinu-dvije su pali na tom nekom ispitu i nije to samo Zagreb. Često sam u HR, često sam u dijelu Istre i Rijeke čak i nekim rodbinskim vezama vezan za taj dio tamo prema Puli, nebitno za temu sada, ali ti ljudi su me totalno razočarali. Rijeka i Istra su važili za otvoren grad, progresivnu i otvorenu regiju, drugi mentalitet spram recimo Splita, međutim velika većina je oplakivala Praljka i suosjećala sa njim, iskazivali žaljenje za Praljkom a bilo je dosta pogrdnih riječi iz tih sredina koje su tradicionalno važile kao kospolotiske. Sve se istopilu za minut-dva pa čak i neki nazovi FB prijatelji su histerrično počeli ljepiti Praljkove slike, naravno svi su ekspresno unfriend-ovani. Da se razumijemo to nije profil ljudi najnižeg sloja već gotovo svi akademski obrazovani, situirani, ono reklo bi se osvješteni, progresivni. Dakle možemo konstatovati ako je taqkva situacija u tim sredinama o kojima govorim možeš misliti kako je u drugim manjim mjestima. Hrvatska i nije baš ono za šta se žele prodati pa ni Zagreb.sheilak wrote:hrvatska i zagreb sigurno imaju dosta (teskog) posla oko prociscavanja vlastitih redova, ali u hr postoji spremnost ogromnog dijela ljudi da se toga prihvate (a i aktivno se prihvataju). zg zaista nije samo praljak & co, ludjakinja zeljka markic i kler, nije ni utvrda hercegovaca, a pogotovo ne nacionalista, samo su oni jako glasni. a na poteze vlade, koja zeli i mora podrzavati razne stvari zarad politickog pragmatizma, ne bi se trebalo obracati toliko paznje pri ocjeni cjelokupne svijesti hr ili barem shvatiti sto je tu u pitanju. hr je drugacija nego srbija stotinu puta barem po broju ljudi koji nisu ostrasceni nacionalisti.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#13407 Re: Desavanja u Hrvatskoj
jedem ovaj laptop ako se bozanić javno izvine,oni to ne rade,oni ne kažnjavaju pedofile u svojim redovima,ni svećenike koji veličaju ustaše
http://www.index.hr/vijesti/clanak/javi ... 15220.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/javi ... 15220.aspx
- Edin H.
#13408 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zasto hrvatski pasos ima plave korice, u Evropskoj su uniji (moraju biti crvene)?
Zasto ih ne ishcheraju?
Zasto ih ne ishcheraju?
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#13409 Re: Desavanja u Hrvatskoj
sheilak wrote:hrvatska i zagreb sigurno imaju dosta (teskog) posla oko prociscavanja vlastitih redova, ali u hr postoji spremnost ogromnog dijela ljudi da se toga prihvate (a i aktivno se prihvataju). zg zaista nije samo praljak & co, ludjakinja zeljka markic i kler, nije ni utvrda hercegovaca, a pogotovo ne nacionalista, samo su oni jako glasni. a na poteze vlade, koja zeli i mora podrzavati razne stvari zarad politickog pragmatizma, ne bi se trebalo obracati toliko paznje pri ocjeni cjelokupne svijesti hr ili barem shvatiti sto je tu u pitanju. hr je drugacija nego srbija stotinu puta barem po broju ljudi koji nisu ostrasceni nacionalisti.
Naravno!Dovoljno je čitati komentare ispod pojedinih tekstova i shvatiti da se Hrvatska uopšte ne može porediti sa Srbijom,niti je ikada mogla.
Nadati se da će ovakvih slučajeva kao ovaj vjeroučutelj biti što manje,mada ni kod nas idiota nikada nije nedostajalo.Ako se uzme u obzir
odakle je porijeklom vjeroučitelj,stvari postaju kud i kamo jasnije.
- ¤ jelena ¤
#13410 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Vrlo jasnije.
Nema većih Srba i Hrvata u okruženju od Hercegovaca. Eventualno im Krajišnici mogu parirati.
A puna nam usta/tastature ustaštva i četništva iz susjedstva i komšiluka.
Koje licemjerje.
Nema većih Srba i Hrvata u okruženju od Hercegovaca. Eventualno im Krajišnici mogu parirati.
Koje licemjerje.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#13412 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/c ... o-20171222
Član Vladina savjeta veliča NDH: 'Dok sam ja predsjednik društva, Pavelićeva bista ostaje'
Ante Pavelić bio je jedan od najvećih Hrvata u povijesti, a Nezavisna država Hrvatska (NDH) bila je hrvatska država čije osnivanje obilježavamo svake godine, rekao je član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske Ante Jurić u intervjuu za australski radio SBS
Jurić, inače predsjednik Australsko-hrvatskog društva Melbourne (AHDM) više od 20 godina, u Savjet Vlade imenovan je u rujnu na mandat od četiri godine. Riječ je o savjetodavnom tijelu koje pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa koji se tiču Hrvata izvan naših granica. Jurić je imenovan u Savjet kao predstavnik Australije, u kojoj i živi.
Dom u kojem se nalazi AHDM od osnivanja 1976. do 2006. nosio je ime Ante Pavelića, a i sada se u njemu nalaze Pavelićeve slike i bista te društvo redovito obilježava 10. travnja, dan osnivanja NDH. Na pitanje novinarke zašto društvo slavi državu koja je provodila nacističke rasne zakone i koja je izvršila zločin protiv svojih građana, Jurić kaže kako ona 'nije ništa nacističko provodila'.
NDH je bila hrvatska država i drago mi je da je bila, i on (Pavelić, op. a.) je meni bio jedan od najvećih Hrvata u povijesti i danas ja ne bih bio Hrvat da nije bilo njega. A slika dr. Ante Pavelića, kao i druge slike, bila je u domu od prvog dana', odgovorio je Jurić u intervjuu.
Poručio je da se, dok on bude predsjednik društva, Pavelićeva bista neće maknuti te da će se i dalje svake godine obilježavati 10. travnja.
Novinarka ga je pitala i misli li da će imati problema ako bi se temeljem budućeg mišljenja Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima u Hrvatskoj u Republici Hrvatskoj zabranilo korištenje ustaškog pozdrava 'za dom spremni' i veličanje NDH.
'Neću. Ne volim to, ali mogu reći da je tamo hrvatska država i ljudi koji tamo žive će glasati za', odgovorio je Jurić i dodao kako mu je žao što se Sabor i premijer Andrej Plenković bave prošlošću, umjesto da se bave time kako spriječiti odlazak mladih ljudi u Irsku i Njemačku.
Odgovarajući na pitanje o tome kako mediji u Hrvatskoj tretiraju NDH i Pavelića te što mu je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović govorila o tome prilikom svojeg posjeta Australiji u kolovozu, Jurić je rekao da mu je 'i sama predsjednica rekla da su naše novine jugonostalgičarske'.
Dugogodišnji predsjednik AHDM-a Ante Jurić poznat je u hrvatskoj zajednici u Australiji, no u Hrvatskoj je rijetko tko čuo za njega. U našoj zemlji se njegovo ime pojavilo 2008., kad je bio jedan od 80-ak potpisnika otvorenog pisma hrvatskoj javnosti u povodu zabrane koncerta Marka Perkovića Thompsona.
'U Hrvatskoj je počelo zabranjivanje koncerata Marka Perkovića Thompsona. Prihvaćanje zabrane tih nastupa značilo bi dopustiti Hrvatsku u kojoj se ne smije pjevati', pisalo je u pismu.
Član Vladina savjeta veliča NDH: 'Dok sam ja predsjednik društva, Pavelićeva bista ostaje'
Ante Pavelić bio je jedan od najvećih Hrvata u povijesti, a Nezavisna država Hrvatska (NDH) bila je hrvatska država čije osnivanje obilježavamo svake godine, rekao je član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske Ante Jurić u intervjuu za australski radio SBS
Jurić, inače predsjednik Australsko-hrvatskog društva Melbourne (AHDM) više od 20 godina, u Savjet Vlade imenovan je u rujnu na mandat od četiri godine. Riječ je o savjetodavnom tijelu koje pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa koji se tiču Hrvata izvan naših granica. Jurić je imenovan u Savjet kao predstavnik Australije, u kojoj i živi.
Dom u kojem se nalazi AHDM od osnivanja 1976. do 2006. nosio je ime Ante Pavelića, a i sada se u njemu nalaze Pavelićeve slike i bista te društvo redovito obilježava 10. travnja, dan osnivanja NDH. Na pitanje novinarke zašto društvo slavi državu koja je provodila nacističke rasne zakone i koja je izvršila zločin protiv svojih građana, Jurić kaže kako ona 'nije ništa nacističko provodila'.
NDH je bila hrvatska država i drago mi je da je bila, i on (Pavelić, op. a.) je meni bio jedan od najvećih Hrvata u povijesti i danas ja ne bih bio Hrvat da nije bilo njega. A slika dr. Ante Pavelića, kao i druge slike, bila je u domu od prvog dana', odgovorio je Jurić u intervjuu.
Poručio je da se, dok on bude predsjednik društva, Pavelićeva bista neće maknuti te da će se i dalje svake godine obilježavati 10. travnja.
Novinarka ga je pitala i misli li da će imati problema ako bi se temeljem budućeg mišljenja Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima u Hrvatskoj u Republici Hrvatskoj zabranilo korištenje ustaškog pozdrava 'za dom spremni' i veličanje NDH.
'Neću. Ne volim to, ali mogu reći da je tamo hrvatska država i ljudi koji tamo žive će glasati za', odgovorio je Jurić i dodao kako mu je žao što se Sabor i premijer Andrej Plenković bave prošlošću, umjesto da se bave time kako spriječiti odlazak mladih ljudi u Irsku i Njemačku.
Odgovarajući na pitanje o tome kako mediji u Hrvatskoj tretiraju NDH i Pavelića te što mu je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović govorila o tome prilikom svojeg posjeta Australiji u kolovozu, Jurić je rekao da mu je 'i sama predsjednica rekla da su naše novine jugonostalgičarske'.
Dugogodišnji predsjednik AHDM-a Ante Jurić poznat je u hrvatskoj zajednici u Australiji, no u Hrvatskoj je rijetko tko čuo za njega. U našoj zemlji se njegovo ime pojavilo 2008., kad je bio jedan od 80-ak potpisnika otvorenog pisma hrvatskoj javnosti u povodu zabrane koncerta Marka Perkovića Thompsona.
'U Hrvatskoj je počelo zabranjivanje koncerata Marka Perkovića Thompsona. Prihvaćanje zabrane tih nastupa značilo bi dopustiti Hrvatsku u kojoj se ne smije pjevati', pisalo je u pismu.
- Alfons Kauders
#13413 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Matere mi, kako su krenuli, ocekujem da pocnu stizati vijesti o spaljivanju vjestica po Zagori i Lici...
Srednjovjekovna kolektivna histerija
Srednjovjekovna kolektivna histerija
- mayab
#13414 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da citiram sam sebe , moj post od prije tacno mjesec dana
Glede ovog nazovi vjeroučitelja, ja bih bio zadovoljan i sretan samo kad bi se majmunu sudilo za , šta ja znam sada tačno, nesto kao poticanje na mržnju, prijetnje i slicno, i da debil to onda fino odleži u zatvoru
Kod doticne je sve to pocelo prilicno bezazleno izbacivanjem Titove biste iz njene rezidencije , i to ide i ide i ide sve dalje i dalje i dalje... postaje opasan mainstreamJebomater, dok ona Kolinda nije postala predsjednica Hrvatske, čini mi se da ovakvih nebuloza ipak nije bilo, a otkad je ona tu, prvo što ih ona blamira i provaljuje i po svijetu i u domovini, em se sve češće dešavaju ovakvi problematični "iventi"!
K'o da se takmiče sa Srbima , Vučićem i dezINFORMER-om![]()
Glede ovog nazovi vjeroučitelja, ja bih bio zadovoljan i sretan samo kad bi se majmunu sudilo za , šta ja znam sada tačno, nesto kao poticanje na mržnju, prijetnje i slicno, i da debil to onda fino odleži u zatvoru
- animals
#13415 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Takvi budala ima oduvijek..samo se sada vise eksponiraju u javnosti..mayab wrote:Da citiram sam sebe , moj post od prije tacno mjesec dana
Kod doticne je sve to pocelo prilicno bezazleno izbacivanjem Titove biste iz njene rezidencije , i to ide i ide i ide sve dalje i dalje i dalje... postaje opasan mainstreamJebomater, dok ona Kolinda nije postala predsjednica Hrvatske, čini mi se da ovakvih nebuloza ipak nije bilo, a otkad je ona tu, prvo što ih ona blamira i provaljuje i po svijetu i u domovini, em se sve češće dešavaju ovakvi problematični "iventi"!
![]()
znaci kad budalama das prostora, kao i u politici..
uvijek su budale imale vise paznje..
zalosno je da takvi dolaze u dodir sa djecom..
- Alfons Kauders
#13416 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dijete koje ga je snimilo ce po svemu sudeci najebati gore od njeg.mayab wrote:Da citiram sam sebe , moj post od prije tacno mjesec dana
![]()
To mi govori sasvim dovoljno o stanju hrvatskog drustva danas.
- SmokingMan
#13417 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ono kada se Kolinda poziva na poštivanje prava hrvata u BIH,a sa druge strane vjeroučitelj žali za danima u kojima su glave srba uz put trebale biti na kolac nabijane,nepodobni hvarti smaknuti,a bošnjaci istrebljeni.
- spreca
#13418 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jos je zalosnije da ga evo i ravnateljica i mnogi brane a malog koji je objavio okrivljujuanimals wrote:
Takvi budala ima oduvijek..samo se sada vise eksponiraju u javnosti..
- problemnatravunu
#13419 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Što bi rekao moj poznanik Jehovin svjedok, vrijeme je za armagedon
jer je sve otišlo u neku stvar!
- Alfons Kauders
#13420 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa kad je crveni izdajnik, tako mu i treba!spreca wrote:Jos je zalosnije da ga evo i ravnateljica i mnogi brane a malog koji je objavio okrivljujuanimals wrote:
Takvi budala ima oduvijek..samo se sada vise eksponiraju u javnosti..
- spreca
#13421 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nebi me iznenadilo da neki supci pocnu i djecu djeliti na crvene komunjare i one svojeAlfons Kauders wrote:
Pa kad je crveni izdajnik, tako mu i treba!
- Drvosjeca iz Dejcica
#13422 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da, to je najveći problem po meni, to što on ima privatno mišljenje kakvo ima je de facto njegova privatna svtar ali kada to mišljenje uđe u obrazovni sistem to je onda problem.sherbett wrote:Nije tocno da ga ravnateljica brani tip je odmah dobio otkaz. Nitko ga ne brani niti opravdava. U RH je javnost prilicno okrutna i razapet ce tog covjeka. Tako da ne bulaznite ako ne znate.
Sto se tice situacije.. meni je zastrasujuce da relativno mlad covjek ispoljava tako brutalno svoju mrznju i to pred djecom.
A cinjenica je da nije usamljen u mrznji pusicke i mesica, to nije nista nova ni senzacionalno. Zna se i zasto i sto im se zamjera.
Vise brine cinjenica da su zadojeni tipovi neciji odgajatelji i siju sjeme dalje.
-
kakavdanakneiskustvu
#13423 Re: Desavanja u Hrvatskoj
mayab wrote:Da citiram sam sebe , moj post od prije tacno mjesec dana
![]()
daj bože da se to desi,ne bi me iznanedilo da za kratko vrijeme pođe raditi u nekoj drugoj školi i isto ovo predavati drugoj djeci,i još gore stvari govoriti poslije ovoga
-
kakavdanakneiskustvu
#13424 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Alfons Kauders wrote:Dijete koje ga je snimilo ce po svemu sudeci najebati gore od njeg.mayab wrote:Da citiram sam sebe , moj post od prije tacno mjesec dana
![]()
To mi govori sasvim dovoljno o stanju hrvatskog drustva danas.
kao i mnoga djeca koja budu žrtve pedofila svećenika,jer valjda o tome trebaju šutiti
- LBVIEW
#13425 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa, ovaj, pominjali su se "posteni" Nevesinjeci na drugoj temi, pa nije valajalo.¤ jelena ¤ wrote:Vrlo jasnije.
Koje licemjerje.