Kad podjes od sebe onda razumijes i drugoga osim ako ustanes na lijevu
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Bluemore
#13401 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ta sara ne pada s neba... i mnogi zele da se za djecu zrtvuju... ono sami ce se snaci ali neka djeca imaju vise izbora
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13402 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Grobtejebo kakvim se vi debilnim ciframa gađate, rođak mi u Beču u 10 becirku stan od 87 kvadrata plaćao 450 eura i onda ga kupio, rata 600.
Fakat ne znam đe iskopate te cifre od 800 eura za 30 kvadrata.
- SaraFina
#13403 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
славянин wrote:A rezije ne placas kada iznajmis krevet za 400 eur -, sta mislis naprimjer jel bolje 2 da se utali i uzme stan koji izadje sve sa rezijama 500 eur po osobi ili krevet za 400
Ne plaćaš režije sve je u tih 300/400 eura. Ovisi cijena od broja kreveta u sobi. Ukucaj smjestaj Beč.
A ovi stanovi nisu ni za kakvo utaljivanje, niti možeš dobiti ugovor na njih. Vjerovatno i prijavu na neki period odmora (3 mjeseca max) Sve i da pristane ova teta tražila bi ti polog od minimalno tri mjesečne kaucije i tri provizije unaprijed. U visini kirija pa saberi. Oko 6000 ojrića da uđeš u ovo uz njenu dobru volju i tvoju sreću.
- славянин
#13404 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tako je 60 000 eur treba ti da iznajmis stan
, ko kaze da se ne moze utaliti ??? Jos evo pregledaj stanove 800 eur dobar stan - rezije placas sam (izadju oko 100 eur pise na opisu stana) polog 3 kirije .. problem ?
Ali jedno znam sa tobom se ne treba raspravljati - jer zivot je prekratak za tako nesto a isto nece nikakav rezultat donijeti
Ali jedno znam sa tobom se ne treba raspravljati - jer zivot je prekratak za tako nesto a isto nece nikakav rezultat donijeti
- SaraFina
#13405 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:Grobtejebo kakvim se vi debilnim ciframa gađate, rođak mi u Beču u 10 becirku stan od 87 kvadrata plaćao 450 eura i onda ga kupio, rata 600.
Možda je živio tridesetak godina u toj zgradi ili je ova opcija sa gesib-a ili sozialbau. Uđeš i 10 godina živiš kasnije u ovisnosti od procjene uzmeš kredit i plaćaš.
Ali budi siguran da je dao 20 000 eura kad he ulazio u takav stan. Pod uvjetom da zgrada nije kakva rujina. Ako je rujina nadoknadiće mu to 600 sa još 200 za renoviranje. A deseti je turski getto. Bukvalno.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13406 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jebo mater odoh ga baš nazvat i pitat, ne mogu više ovo šuplje.SaraFina wrote:Jimmy McNulty wrote:Grobtejebo kakvim se vi debilnim ciframa gađate, rođak mi u Beču u 10 becirku stan od 87 kvadrata plaćao 450 eura i onda ga kupio, rata 600.
Možda je živio tridesetak godina u toj zgradi ili je ova opcija sa gesib-a ili sozialbau. Uđeš i 10 godina živiš kasnije u ovisnosti od procjene uzmeš kredit i plaćaš.
Ali budi siguran da je dao 20 000 eura kad he ulazio u takav stan. Pod uvjetom da zgrada nije kakva rujina. Ako je rujina nadoknadiće mu to 600 sa još 200 za renoviranje. A deseti je turski getto. Bukvalno.
- SaraFina
#13407 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
славянин wrote:Tako je 60 000 eur treba ti da iznajmis stan, ko kaze da se ne moze utaliti ??? Jos evo pregledaj stanove 800 eur dobar stan - rezije placas sam (izadju oko 100 eur pise na opisu stana) polog 3 kirije .. problem ?
6000. Znaš ti čitati?Pismen?
Tri kaucije i tri provizije. Plus tri platne liste sa stabilnim primanjima i posao... Da ti odobre ući. Kužiš? Nemaš posla i nemaš posao makar 1 godinu unazad nema ulaska.
- славянин
#13408 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
60 000 je stilska firgura koja demonstrira tvoje napuhavanje teskoca u becu a svaki dan klimatizovan bus za sarajevo imas
Monthly rent
Paid later to the advertiser
€803
Security deposit
€1500
Bills
Water: included
Gas: not included
Electricity: not included
Internet: not included
Estimated bills
€100
Minimum stay
4 months
Dobar stan , al
Monthly rent
€803
Security deposit
€1500
Bills
Estimated bills
€100
Minimum stay
4 months
Dobar stan , al
- SaraFina
#13409 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:Jebo mater odoh ga baš nazvat i pitat, ne mogu više ovo šuplje.SaraFina wrote:Jimmy McNulty wrote:Grobtejebo kakvim se vi debilnim ciframa gađate, rođak mi u Beču u 10 becirku stan od 87 kvadrata plaćao 450 eura i onda ga kupio, rata 600.
Koju korist imam da te lažem? Kažem ti kako je. Zna se cijena kvadratnog metra u sve i jednom bizirku, a ima ih 23. Na cijenu utječe još štošta...
Pa imaš onda Energie pas i kategoriju A,B,C koja također uvjetuju cijenu.(starost zgrade I održavanja) i dostupnost srestava prevoza. Plus okrug gdje stan spada. Itd itd
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13410 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ovo turski geto, a nigdje turčina nisam vidio a bio.sam.mjesec dana
- SaraFina
#13411 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
славянин wrote:60 000 je stilska firgura koja demonstrira tvoje napuhavanje teskoca u becu a svaki dan klimatizovan bus za sarajevo imas![]()
Monthly rent
€803
Security deposit
€1500
Bills
Estimated bills
€100
Minimum stay
4 months
Dobar stan , al
Pa ima još raje u Beču izvoli pitati. Džordž, animalis itd..
Ja sam postala najpovoljnije opcije i po meni najregularnije za rješenje stambenog pitanja.
Gesiba i Sozialbau.
To što ti kontaš da si pametniji i da ja lažem imaš također klimatiziran bus iz tebi najbližeg grada i bujrum snađi i uvjeri se u istinitost mojih navoda.
- SaraFina
#13412 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:Ma ovo turski geto, a nigdje turčina nisam vidio a bio.sam.mjesec dana
Ja ti kažem turski getto.
Tamo Austrijanca nema ni nacrtanog. Vidio ih ili ne. Tako je. Opće poznata stvar. 1160 je Balkanska ulica i balkanski getto a 1100 Wien je turska prćija.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13413 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
De me još ubijedi da je onaj komšija što sam ga upoznao Mustafa, a ne Hans 
- HAVANA
#13414 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Gudrira li se hans,otkud on tamo? 
- SaraFina
#13415 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jimmy McNulty wrote:De me još ubijedi da je onaj komšija što sam ga upoznao Mustafa, a ne Hans
Hans je statistička greška
- muha_sa
#13416 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ako je istina što Sara kaže--ja joj vjerujemJimmy McNulty wrote:De me još ubijedi da je onaj komšija što sam ga upoznao Mustafa, a ne Hans
- pustopoljina
#13417 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zabranili su tri provizije odavno. Jedna. Maksimalno dvije.SaraFina wrote:славянин wrote:Tako je 60 000 eur treba ti da iznajmis stan, ko kaze da se ne moze utaliti ??? Jos evo pregledaj stanove 800 eur dobar stan - rezije placas sam (izadju oko 100 eur pise na opisu stana) polog 3 kirije .. problem ?
Tri kaucije i tri provizije. Plus tri platne liste sa stabilnim primanjima i posao... Da ti odobre ući. Kužiš? Nemaš posla i nemaš posao makar 1 godinu unazad nema ulaska.
Ovaj drugi sto pise..nema hebene sanse da je miete za 87 kvadrata 450 eur!
I da nisu Betriebskosten ukljuceni...nema ba sanse.
400 eur je soba u wg.
Jedino ako je ovako kako sarafina pise, da je uzeo mietkauf opciju od sozialbau i da opet nisu bk ukljuceni.
Evo me bas ko s baustela pisem..hbg...brzina
- muha_sa
#13418 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ako nije drogeraš jest nakav cugerHAVANA wrote:Gudrira li se hans,otkud on tamo?
- SaraFina
#13419 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam znala da uvedeno zabrana za 3 provizije. 2017 sam nekoj mamimoj poznanici zadnji put zvala za stan zetu i kćerki. Uglavnom, za ostalo drago mi da si potvrdila. Što bi lagao bilo ko od nas?pustopoljina wrote:Zabranili su tri provizije odavno. Jedna. Maksimalno dvije.SaraFina wrote:
Ovaj drugi sto pise..nema hebene sanse da je miete za 87 kvadrata 450 eur!
I da nisu Betriebskosten ukljuceni...nema ba sanse.
400 eur je soba u wg.
Jedino ako je ovako kako sarafina pise, da je uzeo mietkauf opciju od sozialbau i da opet nisu bk ukljuceni.
Evo me bas ko s baustela pisem..hbg...brzina
Ako predočim najpovoljnije opcije i po mom mišljenju najregularnije. (Gesiba i Sozialbau)
- insomnia78
#13420 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ali na imternetu pise 
- SaraFina
#13421 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa sa U1 stanice sve u desetom obiđeš i uvjeriš se u moju tvrdnju. Kad dođeš na rad.muha_sa wrote:ako je istina što Sara kaže--ja joj vjerujemJimmy McNulty wrote:De me još ubijedi da je onaj komšija što sam ga upoznao Mustafa, a ne Hanstaj Hans je socijalni slucaj il je tu negdje
Sve kebab kućice, pitarnice, pekare i restorani turski. I turski jezik na ulici. Kao da si u Adapazar četvrti nekoj a ne u Wieni
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#13422 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eh evo, skupio sam sve infose.
Dakle 10 becirk, Wienerberg City kod nekih twin towera i nekog business parka, jest eto, sjecam se tih zgradurina.
Živio u zgradi toj, novogradnja, njegov na drugom bio, 50 i nesto kvadrata placao 420 eura najamninu samo. Tu bio 4 godine i onda se oslobodio stan do njega, 87 kvadrata sa zatvorenim balkončetom i kupio ga, kredit na 30 godina, rata mu bila isprva 530 pa je haman narasla i na 580 i reče mi da neće ići u budućnosti iznad 650, ne znam kako naštimao da svake godine pomalo raste
Dakle bez komunalija.
Eh sad popljuj i to nastavi srat da je turski geto i šta li da ti duša bude zadovoljnija
evo to je to

Evo ako nije tačno i ulaz ovaj

Dakle 10 becirk, Wienerberg City kod nekih twin towera i nekog business parka, jest eto, sjecam se tih zgradurina.
Živio u zgradi toj, novogradnja, njegov na drugom bio, 50 i nesto kvadrata placao 420 eura najamninu samo. Tu bio 4 godine i onda se oslobodio stan do njega, 87 kvadrata sa zatvorenim balkončetom i kupio ga, kredit na 30 godina, rata mu bila isprva 530 pa je haman narasla i na 580 i reče mi da neće ići u budućnosti iznad 650, ne znam kako naštimao da svake godine pomalo raste
Eh sad popljuj i to nastavi srat da je turski geto i šta li da ti duša bude zadovoljnija
evo to je to

Evo ako nije tačno i ulaz ovaj

- MarlboroGold
#13423 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma turski geto... eno haman zastave Galatasaraya na balkonu. 
- 512MB
#13424 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Al zato 10. ima najbolji sladoled u evropi ako ne i svijetuSaraFina wrote:Jimmy McNulty wrote:Ma ovo turski geto, a nigdje turčina nisam vidio a bio.sam.mjesec dana
Ja ti kažem turski getto.
Tamo Austrijanca nema ni nacrtanog. Vidio ih ili ne. Tako je. Opće poznata stvar. 1160 je Balkanska ulica i balkanski getto a 1100 Wien je turska prćija.
- pustopoljina
#13425 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad se tako dogovoris, onda su rezije vec ukljucene.славянин wrote:A rezije ne placas kada iznajmis krevet za 400 eur -, sta mislis naprimjer jel bolje 2 da se utali i uzme stan koji izadje sve sa rezijama 500 eur po osobi ili krevet za 400
Naravno da mozes ti i jos koji drug iznajmiti i 3-4 sobni stan i nspraviti wg od toga. Problem je sto neko treba potpisati ugovor, platiti kauciju i mahom i proviziju...a malo ko ima nekog kome toliko vjeruje da ga nece ostaviti na cjedilu i za mjesec-dva iseliti i ostaviti tebe sa 1000eur mjesecnih troskova.
Imaju i zweckswg...po fb stranicama...ulazis u sobu, sam...u stanu zive jos neki ljudi...ne znas ih...ali tu bukvalno ides na srecu i soba ti je jedini trosak...i kad hoces izaci ispostujes otkazni rok i izadjes...nisi vezan ni za koga.