Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bluemore

#13401 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

I ta sara ne pada s neba... i mnogi zele da se za djecu zrtvuju... ono sami ce se snaci ali neka djeca imaju vise izbora
Kad podjes od sebe onda razumijes i drugoga osim ako ustanes na lijevu :)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13402 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Grobtejebo kakvim se vi debilnim ciframa gađate, rođak mi u Beču u 10 becirku stan od 87 kvadrata plaćao 450 eura i onda ga kupio, rata 600.

Fakat ne znam đe iskopate te cifre od 800 eura za 30 kvadrata.
SaraFina

#13403 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

славянин wrote:A rezije ne placas kada iznajmis krevet za 400 eur - :lol: , sta mislis naprimjer jel bolje 2 da se utali i uzme stan koji izadje sve sa rezijama 500 eur po osobi ili krevet za 400 :lol:

Ne plaćaš režije sve je u tih 300/400 eura. Ovisi cijena od broja kreveta u sobi. Ukucaj smjestaj Beč.

A ovi stanovi nisu ni za kakvo utaljivanje, niti možeš dobiti ugovor na njih. Vjerovatno i prijavu na neki period odmora (3 mjeseca max) Sve i da pristane ova teta tražila bi ti polog od minimalno tri mjesečne kaucije i tri provizije unaprijed. U visini kirija pa saberi. Oko 6000 ojrića da uđeš u ovo uz njenu dobru volju i tvoju sreću.
славянин

#13404 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

Tako je 60 000 eur treba ti da iznajmis stan :lol: , ko kaze da se ne moze utaliti ??? Jos evo pregledaj stanove 800 eur dobar stan - rezije placas sam (izadju oko 100 eur pise na opisu stana) polog 3 kirije .. problem ?

Ali jedno znam sa tobom se ne treba raspravljati - jer zivot je prekratak za tako nesto a isto nece nikakav rezultat donijeti :wink:
SaraFina

#13405 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Jimmy McNulty wrote:Grobtejebo kakvim se vi debilnim ciframa gađate, rođak mi u Beču u 10 becirku stan od 87 kvadrata plaćao 450 eura i onda ga kupio, rata 600.

Možda je živio tridesetak godina u toj zgradi ili je ova opcija sa gesib-a ili sozialbau. Uđeš i 10 godina živiš kasnije u ovisnosti od procjene uzmeš kredit i plaćaš.
Ali budi siguran da je dao 20 000 eura kad he ulazio u takav stan. Pod uvjetom da zgrada nije kakva rujina. Ako je rujina nadoknadiće mu to 600 sa još 200 za renoviranje. A deseti je turski getto. Bukvalno.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13406 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

SaraFina wrote:
Jimmy McNulty wrote:Grobtejebo kakvim se vi debilnim ciframa gađate, rođak mi u Beču u 10 becirku stan od 87 kvadrata plaćao 450 eura i onda ga kupio, rata 600.

Možda je živio tridesetak godina u toj zgradi ili je ova opcija sa gesib-a ili sozialbau. Uđeš i 10 godina živiš kasnije u ovisnosti od procjene uzmeš kredit i plaćaš.
Ali budi siguran da je dao 20 000 eura kad he ulazio u takav stan. Pod uvjetom da zgrada nije kakva rujina. Ako je rujina nadoknadiće mu to 600 sa još 200 za renoviranje. A deseti je turski getto. Bukvalno.
Jebo mater odoh ga baš nazvat i pitat, ne mogu više ovo šuplje.
SaraFina

#13407 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

славянин wrote:Tako je 60 000 eur treba ti da iznajmis stan :lol: , ko kaze da se ne moze utaliti ??? Jos evo pregledaj stanove 800 eur dobar stan - rezije placas sam (izadju oko 100 eur pise na opisu stana) polog 3 kirije .. problem ?

Ali jedno znam sa tobom se ne treba raspravljati - jer zivot je prekratak za tako nesto a isto nece nikakav rezultat donijeti :wink:

6000. Znaš ti čitati?Pismen?

Tri kaucije i tri provizije. Plus tri platne liste sa stabilnim primanjima i posao... Da ti odobre ući. Kužiš? Nemaš posla i nemaš posao makar 1 godinu unazad nema ulaska.
славянин

#13408 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

60 000 je stilska firgura koja demonstrira tvoje napuhavanje teskoca u becu a svaki dan klimatizovan bus za sarajevo imas :lol:

Monthly rent
Paid later to the advertiser
€803
Security deposit
€1500
Bills
Water: included
Gas: not included
Electricity: not included
Internet: not included
Estimated bills
€100
Minimum stay
4 months

Dobar stan , al
SaraFina

#13409 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Jimmy McNulty wrote:
SaraFina wrote:

Jebo mater odoh ga baš nazvat i pitat, ne mogu više ovo šuplje.

Koju korist imam da te lažem? Kažem ti kako je. Zna se cijena kvadratnog metra u sve i jednom bizirku, a ima ih 23. Na cijenu utječe još štošta...
Pa imaš onda Energie pas i kategoriju A,B,C koja također uvjetuju cijenu.(starost zgrade I održavanja) i dostupnost srestava prevoza. Plus okrug gdje stan spada. Itd itd
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13410 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Ma ovo turski geto, a nigdje turčina nisam vidio a bio.sam.mjesec dana
SaraFina

#13411 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

славянин wrote:60 000 je stilska firgura koja demonstrira tvoje napuhavanje teskoca u becu a svaki dan klimatizovan bus za sarajevo imas :lol:

Monthly rent
€803
Security deposit
€1500
Bills
Water: included
Gas: not included
Electricity: not included
Internet: not included
Estimated bills
€100
Minimum stay
4 months

Dobar stan , al

Pa ima još raje u Beču izvoli pitati. Džordž, animalis itd..

Ja sam postala najpovoljnije opcije i po meni najregularnije za rješenje stambenog pitanja.

Gesiba i Sozialbau.

To što ti kontaš da si pametniji i da ja lažem imaš također klimatiziran bus iz tebi najbližeg grada i bujrum snađi i uvjeri se u istinitost mojih navoda.
SaraFina

#13412 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Jimmy McNulty wrote:Ma ovo turski geto, a nigdje turčina nisam vidio a bio.sam.mjesec dana

Ja ti kažem turski getto.

Tamo Austrijanca nema ni nacrtanog. Vidio ih ili ne. Tako je. Opće poznata stvar. 1160 je Balkanska ulica i balkanski getto a 1100 Wien je turska prćija.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13413 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

De me još ubijedi da je onaj komšija što sam ga upoznao Mustafa, a ne Hans :lol:
HAVANA

#13414 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Gudrira li se hans,otkud on tamo? :D
SaraFina

#13415 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

Jimmy McNulty wrote:De me još ubijedi da je onaj komšija što sam ga upoznao Mustafa, a ne Hans :lol:

Hans je statistička greška :D
muha_sa

#13416 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Jimmy McNulty wrote:De me još ubijedi da je onaj komšija što sam ga upoznao Mustafa, a ne Hans :lol:
ako je istina što Sara kaže--ja joj vjerujem :thumbup: taj Hans je socijalni slucaj il je tu negdje :-)
pustopoljina

#13417 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

SaraFina wrote:
славянин wrote:Tako je 60 000 eur treba ti da iznajmis stan :lol: , ko kaze da se ne moze utaliti ??? Jos evo pregledaj stanove 800 eur dobar stan - rezije placas sam (izadju oko 100 eur pise na opisu stana) polog 3 kirije .. problem ?

Tri kaucije i tri provizije. Plus tri platne liste sa stabilnim primanjima i posao... Da ti odobre ući. Kužiš? Nemaš posla i nemaš posao makar 1 godinu unazad nema ulaska.
Zabranili su tri provizije odavno. Jedna. Maksimalno dvije.
Ovaj drugi sto pise..nema hebene sanse da je miete za 87 kvadrata 450 eur!
I da nisu Betriebskosten ukljuceni...nema ba sanse.
400 eur je soba u wg.
Jedino ako je ovako kako sarafina pise, da je uzeo mietkauf opciju od sozialbau i da opet nisu bk ukljuceni.
Evo me bas ko s baustela pisem..hbg...brzina
muha_sa

#13418 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Gudrira li se hans,otkud on tamo? :D
ako nije drogeraš jest nakav cuger :-)
SaraFina

#13419 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

pustopoljina wrote:
SaraFina wrote:

Zabranili su tri provizije odavno. Jedna. Maksimalno dvije.
Ovaj drugi sto pise..nema hebene sanse da je miete za 87 kvadrata 450 eur!
I da nisu Betriebskosten ukljuceni...nema ba sanse.
400 eur je soba u wg.
Jedino ako je ovako kako sarafina pise, da je uzeo mietkauf opciju od sozialbau i da opet nisu bk ukljuceni.
Evo me bas ko s baustela pisem..hbg...brzina
Nisam znala da uvedeno zabrana za 3 provizije. 2017 sam nekoj mamimoj poznanici zadnji put zvala za stan zetu i kćerki. Uglavnom, za ostalo drago mi da si potvrdila. Što bi lagao bilo ko od nas?
Ako predočim najpovoljnije opcije i po mom mišljenju najregularnije. (Gesiba i Sozialbau)
insomnia78

#13420 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Ali na imternetu pise :lol:
SaraFina

#13421 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SaraFina »

muha_sa wrote:
ako je istina što Sara kaže--ja joj vjerujem :thumbup: taj Hans je socijalni slucaj il je tu negdje :-)
Pa sa U1 stanice sve u desetom obiđeš i uvjeriš se u moju tvrdnju. Kad dođeš na rad. :D
Sve kebab kućice, pitarnice, pekare i restorani turski. I turski jezik na ulici. Kao da si u Adapazar četvrti nekoj a ne u Wieni :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#13422 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Eh evo, skupio sam sve infose.
Dakle 10 becirk, Wienerberg City kod nekih twin towera i nekog business parka, jest eto, sjecam se tih zgradurina.
Živio u zgradi toj, novogradnja, njegov na drugom bio, 50 i nesto kvadrata placao 420 eura najamninu samo. Tu bio 4 godine i onda se oslobodio stan do njega, 87 kvadrata sa zatvorenim balkončetom i kupio ga, kredit na 30 godina, rata mu bila isprva 530 pa je haman narasla i na 580 i reče mi da neće ići u budućnosti iznad 650, ne znam kako naštimao da svake godine pomalo raste :-) Dakle bez komunalija.

Eh sad popljuj i to nastavi srat da je turski geto i šta li da ti duša bude zadovoljnija

evo to je to
Image
Image

Evo ako nije tačno i ulaz ovaj
Image
MarlboroGold

#13423 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by MarlboroGold »

Ma turski geto... eno haman zastave Galatasaraya na balkonu. :mrgreen:
512MB

#13424 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
Jimmy McNulty wrote:Ma ovo turski geto, a nigdje turčina nisam vidio a bio.sam.mjesec dana

Ja ti kažem turski getto.

Tamo Austrijanca nema ni nacrtanog. Vidio ih ili ne. Tako je. Opće poznata stvar. 1160 je Balkanska ulica i balkanski getto a 1100 Wien je turska prćija.
Al zato 10. ima najbolji sladoled u evropi ako ne i svijetu :)
pustopoljina

#13425 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

славянин wrote:A rezije ne placas kada iznajmis krevet za 400 eur - :lol: , sta mislis naprimjer jel bolje 2 da se utali i uzme stan koji izadje sve sa rezijama 500 eur po osobi ili krevet za 400 :lol:
Kad se tako dogovoris, onda su rezije vec ukljucene.
Naravno da mozes ti i jos koji drug iznajmiti i 3-4 sobni stan i nspraviti wg od toga. Problem je sto neko treba potpisati ugovor, platiti kauciju i mahom i proviziju...a malo ko ima nekog kome toliko vjeruje da ga nece ostaviti na cjedilu i za mjesec-dva iseliti i ostaviti tebe sa 1000eur mjesecnih troskova.
Imaju i zweckswg...po fb stranicama...ulazis u sobu, sam...u stanu zive jos neki ljudi...ne znas ih...ali tu bukvalno ides na srecu i soba ti je jedini trosak...i kad hoces izaci ispostujes otkazni rok i izadjes...nisi vezan ni za koga.
Post Reply