ako bude kisa - 30tak...starii wrote:hocel i danas 50 demonstranata drzati u okupaciji grad sa 400.000 -500.000 stanovnika ?Havatar wrote:evo koliko je danas bilo demonstranata
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Alfons Kauders
#13401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
guruman
#13402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Drago mi je što ljudi pomalo dolaze tobe,evo Cerić koji je sad kao Bosanac okreće ploču koja se u stvarnosti još uvijek vrti u tri dimenzije.Postove sam pisao o ovome ne baš tako davno da smo mi prije svega svi Bosanci,da živimo u Bosni i Hercegovini i da mi je odvratno izjašnjavanje floskularnog tipa Bošnjak,Srbin,Hrvat.To je donijelo bijedu i moralnu i materijalnu,torove i gomilu neradnika koji su zaposjeli sve što su drugi prije njih stvorili naravno u okrilju svojih sektora koje su za ovaj poso izmislili, pritom bezdušno pljačkajući svoj narod,koji je tek sada počeo kontati o čemu se ovdje radi.
To je jedina istina a iza toga na volju neka se dalje svak naziva i proziva kako mu srce traži.Meni svi neki drugi ne smetaju dok ja njima ne smetam kao autohtoni Bosanac.
To je jedina istina a iza toga na volju neka se dalje svak naziva i proziva kako mu srce traži.Meni svi neki drugi ne smetaju dok ja njima ne smetam kao autohtoni Bosanac.
- Alfons Kauders
#13403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pitanje je - koliko ce uhapsenih "slucajno" imati veze s nasiljen 7.2...U toku akcija hapšenja više stotina osoba u BiH, učestvuje preko 2.000 policajaca
U toku je opsežna združena policijska akcija širom Federacije BiH. Više od stotinu osoba trenutno je na obradi.
Akcija kodnog naziva "Sigurnost" je počela tačno u šest sati. Uhapšene osobe sumnjiče se za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom drogom, ucjenama, kamatarenjem i drugim kaznenim djelima, javlja Federalna televizija.
Pretresi se vrše na 250 lokacija. U akciji učestvuje više od 2.000 policajaca, državno i kantonalna tužilaštva kao i sve policijske agencije u Federaciji BiH.
al dobar su fazon skontali, da ih ABA3 ne proziva - uhapse huligane u paketu s dilerima i kamatarima, da se ne moze kmecati i traziti amnestija... zivi bili pa vidjeli, ali imam osjecaj da ce u paketu biti pokupljeno dosta ljudi koji su ucestvovali u nemirima
pa onda recite da su drotovi glupi
- madner
#13404 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mislim da ih precjenjujes. Ovo je fakat ono sto kazu da jeste. 
-
hellue
#13405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Plenumasi na udaru policije 
- Havatar
#13406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sto Alfons neofirno povezuje demonstrante sa spidom 
- Corto Maltese
#13407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Spid je zanimljiva priča. Znate li da je Neki Trenerki ta informacija podmetnuta par minuta prije one konferencije za štampu?
- Alfons Kauders
#13408 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
zivi bili pa vidjeli - sigurno ce se neka imena poklopiti... elegantno i tiho, ja bi tako napravio...madner wrote:Mislim da ih precjenjujes. Ovo je fakat ono sto kazu da jeste.
- Alfons Kauders
#13409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ko mu je ucinio tu "uslugu"? neko iz MUPa ili partije?Corto Maltese wrote:Spid je zanimljiva priča. Znate li da je Neki Trenerki ta informacija podmetnuta par minuta prije one konferencije za štampu?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ma puštena je ta informacija medijima u toku dana kolko se sjećam a Nerko Trenerko je naveče gostovao....do njegovog gostovanja ta je informacija bila stara već par satiCorto Maltese wrote:Spid je zanimljiva priča. Znate li da je Neki Trenerki ta informacija podmetnuta par minuta prije one konferencije za štampu?
- Corto Maltese
#13411 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tačno, trebao sam naglasiti da mu je informacija podmetnuta kao zvanična, par minuta prije konferencije za štampu. Jako je zanimljiv nedostatak priloške odredbe mjesta, a naglašavanje priloške odredbe vremena u izjavi koju je Irfan Nefić, dao, negdje u rano popodne, 8. februara:JoseMujica wrote:ma puštena je ta informacija medijima u toku dana kolko se sjećam a Nerko Trenerko je naveče gostovao....do njegovog gostovanja ta je informacija bila stara već par satiCorto Maltese wrote:Spid je zanimljiva priča. Znate li da je Neki Trenerki ta informacija podmetnuta par minuta prije one konferencije za štampu?
Onda ide Neka Trenerka, konferencija za štampu, pa još dublje uvaljivanje tokom gostovanja u Fejsu.“Privedeno je 37 izgrednika, od čega šest maloljetnih osoba. Na njima se vrši kriminalna obrada kako bi se utvrdili detalji o njihovoj umiješanosti u toku protesta. Samo da dodam da je policija oduzela tokom održavanja protesta 12 kilograma droge spida, koju su neki pokušali da rasturaju”, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo
Pola sata nakon (a možda i u toku, teško je pohvatat sve detalje) emisije u kojoj su se Neka i Kirba isprovaljivali, ide Nefićeva izjava za Avaz, ovaj put sa uključenim prilogom "Na", koji označava mjesto. Tu je i jedno prekrasno "Dakle", kao eufimizam za: "Ne da sam mu šukn'o, nego uši otpadaju!":
''Dvanaest kilograma droge speed pripadnici Odjela za borbu protiv narkotika nisu pronašli na protestima u Sarajevu'', potvrdio je za Oslobođenje Irfan Nefić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
Nefić je kazao da su pripadnici Odjela za borbu protiv narkotika u svojim redovnim aktivnostima na području općina Novi Grad i Ilidža lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
"Kod njih je pronađeno 12 kilograma materije koja asocira na opojnu drogu speed, jedna automatska puška, municija i neki drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela. Dakle, treba napomenuti da taj pronalazak droge nema veze s protestima", naglasio je Nefić.
- MOSALJOZE
#13412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije vas stid tako pisat,umjesto da nas izadje 5 000(što je i dalje smiješna cifra)vi ste najpametniji preko foruma,a kada prolazite pored demonstranata i ne vidite ih.Vama dobro pravostarii wrote:hocel i danas 50 demonstranata drzati u okupaciji grad sa 400.000 -500.000 stanovnika ?Havatar wrote:evo koliko je danas bilo demonstranata
- JoseMujica
#13413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nefić je tu samo frontalni kokuz.......pravo pitanje je pitanje ko Nefića brifuje? ...ko drži MUP KS sada?
njega vidiš na TV-u a što se tiče sadržaja izjava koje daje pita se otprilike kolko i ti i ja
njega vidiš na TV-u a što se tiče sadržaja izjava koje daje pita se otprilike kolko i ti i ja
- Alfons Kauders
#13414 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa kad bi imali konkretne zahtjeve iza kojih bi stali svi gradjani i kada te iste gradjane ne bi antagonizirali besmislenom blokadom saobracaja, mozda bi izaslo vise svijeta?MOSALJOZE wrote:Nije vas stid tako pisat,umjesto da nas izadje 5 000(što je i dalje smiješna cifra)vi ste najpametniji preko foruma,a kada prolazite pored demonstranata i ne vidite ih.Vama dobro pravostarii wrote:hocel i danas 50 demonstranata drzati u okupaciji grad sa 400.000 -500.000 stanovnika ?Havatar wrote:evo koliko je danas bilo demonstranata
jer ovo se svelo na "hocemo bolji zivot al ne znamo kako, drz'te lopova, podrzite nas - a u isto vrijeme jebite se i hodajte sat vremena do posla"
- Corto Maltese
#13415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Građani Sarajeva umoljavaju svih 30 demonstranata da im se pridruže u naporima da se svim građanima omogući slobodno kretanje, u skladu sa Opštom Poveljom o Ljudskim Pravima i Zakonom o Bezbjednosti Saobraćaja.
Pređite na našu stranu, na trotoar!
Pređite na našu stranu, na trotoar!
- MOSALJOZE
#13416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja sam za da tramvaji saobraćaju.Mislim da nije toliko teško regulisati saobraćaj,ali problem su auta,tako da bi vožnja tramvajem od Baščaršije do Skenderije bila sigurno 20+ minuta
-
StupskaBitanga
#13417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Znali smo da smo generalno nesposobni za bilo šta pa tako sada evo i proteste održati
- Alfons Kauders
#13418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ja sam za da se oslobodi cesta i da fino naprave turneju po stranackim centralamaMOSALJOZE wrote:Ja sam za da tramvaji saobraćaju.Mislim da nije toliko teško regulisati saobraćaj,ali problem su auta,tako da bi vožnja tramvajem od Baščaršije do Skenderije bila sigurno 20+ minuta
ne vidim kako im cilj protesta moze biti da npr. jebu mog prijatelja koji mora proci tom raskrsnicom sa zenom da bi obje dosli na posao... imaju malo dijete i vec mjesec dana gube vise od sat vremena bez ikakvog razloga
plus pare... svaki dan vozace jebu u zdrav mozak i bezveze se spali metar goriva... ako neko potrosi pola litra goriva vise da ode na posao i da se vrati, to je markica dnevno vec mjesec dana, puta desetine hiljada vozaca koje jebu u zdrav mozak
- JoseMujica
#13419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote:ja sam za da se oslobodi cesta i da fino naprave turneju po stranackim centralamaMOSALJOZE wrote:Ja sam za da tramvaji saobraćaju.Mislim da nije toliko teško regulisati saobraćaj,ali problem su auta,tako da bi vožnja tramvajem od Baščaršije do Skenderije bila sigurno 20+ minuta
ne vidim kako im cilj protesta moze biti da npr. jebu mog prijatelja koji mora proci tom raskrsnicom sa zenom da bi obje dosli na posao... imaju malo dijete i vec mjesec dana gube vise od sat vremena bez ikakvog razloga
plus pare... svaki dan vozace jebu u zdrav mozak i bezveze se spali metar goriva... ako neko potrosi pola litra goriva vise da ode na posao i da se vrati, to je markica dnevno vec mjesec dana, puta desetine hiljada vozaca koje jebu u zdrav mozak
bolje potrošiti koji litar goriva na pravom mjestu....na Poljinama na primjer
- Alfons Kauders
#13420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
u kontekstu motora sa unutrasnjim sagorjevanjem, dakako?JoseMujica wrote:Alfons Kauders wrote:ja sam za da se oslobodi cesta i da fino naprave turneju po stranackim centralamaMOSALJOZE wrote:Ja sam za da tramvaji saobraćaju.Mislim da nije toliko teško regulisati saobraćaj,ali problem su auta,tako da bi vožnja tramvajem od Baščaršije do Skenderije bila sigurno 20+ minuta
-
zippoo87
-
guruman
#13422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pojavilo se par dobrih ideja.Treba osloboditi građane koji trče da zarade koji fening da bi opstali i ne postavljati nikakve prepreke za kretanje saobračaja.Tu šemu smo vidjeli u "srpskim krajinama" kada su obarali stabla preko puteva.Nije ih zanimalo što prave štetu drugima niti će istu ikada platiti.Uputno je da prosvjede prave jedanput mjesečno koji će biti sigurno masovniji i djelotvorniji.U međuvremenu potrebno je svaki dan da budu pred centralama političkih partija i nabiju im na nos svu prljavštinu koju su proizveli.Njihovi predstavnici sjede u svakom djeliću onoga što se zove vlast.Neka im ispred nastambi u kojima obitavaju ,duvaju u zviždaljke i td.Nismo ni mi za te protuhe koje su nam uhelačile "pola života",niti ih podržavamo.Treba pronalaziti pametna i efikasna rješenja.Upravo sada "trude se da vrate pokradene milione" u državnu kasu za opće namjene i dobrobit svih.Malo morgen.
- DaffyDuck
#13423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sad se na baricama otimaju za zemlju, vec je niklo nekoliko vilaJoseMujica wrote:Alfons Kauders wrote:ja sam za da se oslobodi cesta i da fino naprave turneju po stranackim centralamaMOSALJOZE wrote:Ja sam za da tramvaji saobraćaju.Mislim da nije toliko teško regulisati saobraćaj,ali problem su auta,tako da bi vožnja tramvajem od Baščaršije do Skenderije bila sigurno 20+ minuta
- O'zone
- Globalni moderator
#13424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Slika sa protesta

Dvoje u pozadini

Dvoje u pozadini
- DaffyDuck