PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#13401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

starii wrote:
Havatar wrote:evo koliko je danas bilo demonstranata

Image
hocel i danas 50 demonstranata drzati u okupaciji grad sa 400.000 -500.000 stanovnika ?
ako bude kisa - 30tak...
guruman

#13402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Drago mi je što ljudi pomalo dolaze tobe,evo Cerić koji je sad kao Bosanac okreće ploču koja se u stvarnosti još uvijek vrti u tri dimenzije.Postove sam pisao o ovome ne baš tako davno da smo mi prije svega svi Bosanci,da živimo u Bosni i Hercegovini i da mi je odvratno izjašnjavanje floskularnog tipa Bošnjak,Srbin,Hrvat.To je donijelo bijedu i moralnu i materijalnu,torove i gomilu neradnika koji su zaposjeli sve što su drugi prije njih stvorili naravno u okrilju svojih sektora koje su za ovaj poso izmislili, pritom bezdušno pljačkajući svoj narod,koji je tek sada počeo kontati o čemu se ovdje radi.
To je jedina istina a iza toga na volju neka se dalje svak naziva i proziva kako mu srce traži.Meni svi neki drugi ne smetaju dok ja njima ne smetam kao autohtoni Bosanac.
Alfons Kauders

#13403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

U toku akcija hapšenja više stotina osoba u BiH, učestvuje preko 2.000 policajaca

U toku je opsežna združena policijska akcija širom Federacije BiH. Više od stotinu osoba trenutno je na obradi.

Akcija kodnog naziva "Sigurnost" je počela tačno u šest sati. Uhapšene osobe sumnjiče se za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom drogom, ucjenama, kamatarenjem i drugim kaznenim djelima, javlja Federalna televizija.

Pretresi se vrše na 250 lokacija. U akciji učestvuje više od 2.000 policajaca, državno i kantonalna tužilaštva kao i sve policijske agencije u Federaciji BiH.
pitanje je - koliko ce uhapsenih "slucajno" imati veze s nasiljen 7.2...

al dobar su fazon skontali, da ih ABA3 ne proziva - uhapse huligane u paketu s dilerima i kamatarima, da se ne moze kmecati i traziti amnestija... zivi bili pa vidjeli, ali imam osjecaj da ce u paketu biti pokupljeno dosta ljudi koji su ucestvovali u nemirima

pa onda recite da su drotovi glupi :wink:
madner

#13404 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Mislim da ih precjenjujes. Ovo je fakat ono sto kazu da jeste. :D
hellue

#13405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Plenumasi na udaru policije :D
Havatar

#13406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

Sto Alfons neofirno povezuje demonstrante sa spidom :mrgreen:
Corto Maltese

#13407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Spid je zanimljiva priča. Znate li da je Neki Trenerki ta informacija podmetnuta par minuta prije one konferencije za štampu?
Alfons Kauders

#13408 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Mislim da ih precjenjujes. Ovo je fakat ono sto kazu da jeste. :D
zivi bili pa vidjeli - sigurno ce se neka imena poklopiti... elegantno i tiho, ja bi tako napravio...
Alfons Kauders

#13409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:Spid je zanimljiva priča. Znate li da je Neki Trenerki ta informacija podmetnuta par minuta prije one konferencije za štampu?
ko mu je ucinio tu "uslugu"? neko iz MUPa ili partije?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Corto Maltese wrote:Spid je zanimljiva priča. Znate li da je Neki Trenerki ta informacija podmetnuta par minuta prije one konferencije za štampu?
ma puštena je ta informacija medijima u toku dana kolko se sjećam a Nerko Trenerko je naveče gostovao....do njegovog gostovanja ta je informacija bila stara već par sati
Corto Maltese

#13411 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote:
ma puštena je ta informacija medijima u toku dana kolko se sjećam a Nerko Trenerko je naveče gostovao....do njegovog gostovanja ta je informacija bila stara već par sati
Tačno, trebao sam naglasiti da mu je informacija podmetnuta kao zvanična, par minuta prije konferencije za štampu. Jako je zanimljiv nedostatak priloške odredbe mjesta, a naglašavanje priloške odredbe vremena u izjavi koju je Irfan Nefić, dao, negdje u rano popodne, 8. februara:
“Privedeno je 37 izgrednika, od čega šest maloljetnih osoba. Na njima se vrši kriminalna obrada kako bi se utvrdili detalji o njihovoj umiješanosti u toku protesta. Samo da dodam da je policija oduzela tokom održavanja protesta 12 kilograma droge spida, koju su neki pokušali da rasturaju”, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo
Onda ide Neka Trenerka, konferencija za štampu, pa još dublje uvaljivanje tokom gostovanja u Fejsu.
Pola sata nakon (a možda i u toku, teško je pohvatat sve detalje) emisije u kojoj su se Neka i Kirba isprovaljivali, ide Nefićeva izjava za Avaz, ovaj put sa uključenim prilogom "Na", koji označava mjesto. Tu je i jedno prekrasno "Dakle", kao eufimizam za: "Ne da sam mu šukn'o, nego uši otpadaju!":
''Dvanaest kilograma droge speed pripadnici Odjela za borbu protiv narkotika nisu pronašli na protestima u Sarajevu'', potvrdio je za Oslobođenje Irfan Nefić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nefić je kazao da su pripadnici Odjela za borbu protiv narkotika u svojim redovnim aktivnostima na području općina Novi Grad i Ilidža lišili slobode tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Kod njih je pronađeno 12 kilograma materije koja asocira na opojnu drogu speed, jedna automatska puška, municija i neki drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela. Dakle, treba napomenuti da taj pronalazak droge nema veze s protestima", naglasio je Nefić.
MOSALJOZE

#13412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by MOSALJOZE »

starii wrote:

Image
hocel i danas 50 demonstranata drzati u okupaciji grad sa 400.000 -500.000 stanovnika ?
Nije vas stid tako pisat,umjesto da nas izadje 5 000(što je i dalje smiješna cifra)vi ste najpametniji preko foruma,a kada prolazite pored demonstranata i ne vidite ih.Vama dobro pravo
JoseMujica

#13413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Nefić je tu samo frontalni kokuz.......pravo pitanje je pitanje ko Nefića brifuje? ...ko drži MUP KS sada?

njega vidiš na TV-u a što se tiče sadržaja izjava koje daje pita se otprilike kolko i ti i ja
Alfons Kauders

#13414 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

MOSALJOZE wrote:
starii wrote:

Image
Nije vas stid tako pisat,umjesto da nas izadje 5 000(što je i dalje smiješna cifra)vi ste najpametniji preko foruma,a kada prolazite pored demonstranata i ne vidite ih.Vama dobro pravo
pa kad bi imali konkretne zahtjeve iza kojih bi stali svi gradjani i kada te iste gradjane ne bi antagonizirali besmislenom blokadom saobracaja, mozda bi izaslo vise svijeta?

jer ovo se svelo na "hocemo bolji zivot al ne znamo kako, drz'te lopova, podrzite nas - a u isto vrijeme jebite se i hodajte sat vremena do posla"
Corto Maltese

#13415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Građani Sarajeva umoljavaju svih 30 demonstranata da im se pridruže u naporima da se svim građanima omogući slobodno kretanje, u skladu sa Opštom Poveljom o Ljudskim Pravima i Zakonom o Bezbjednosti Saobraćaja.
Pređite na našu stranu, na trotoar!
MOSALJOZE

#13416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by MOSALJOZE »

Ja sam za da tramvaji saobraćaju.Mislim da nije toliko teško regulisati saobraćaj,ali problem su auta,tako da bi vožnja tramvajem od Baščaršije do Skenderije bila sigurno 20+ minuta
StupskaBitanga

#13417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by StupskaBitanga »

Znali smo da smo generalno nesposobni za bilo šta pa tako sada evo i proteste održati
Alfons Kauders

#13418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

MOSALJOZE wrote:Ja sam za da tramvaji saobraćaju.Mislim da nije toliko teško regulisati saobraćaj,ali problem su auta,tako da bi vožnja tramvajem od Baščaršije do Skenderije bila sigurno 20+ minuta
ja sam za da se oslobodi cesta i da fino naprave turneju po stranackim centralama

ne vidim kako im cilj protesta moze biti da npr. jebu mog prijatelja koji mora proci tom raskrsnicom sa zenom da bi obje dosli na posao... imaju malo dijete i vec mjesec dana gube vise od sat vremena bez ikakvog razloga

plus pare... svaki dan vozace jebu u zdrav mozak i bezveze se spali metar goriva... ako neko potrosi pola litra goriva vise da ode na posao i da se vrati, to je markica dnevno vec mjesec dana, puta desetine hiljada vozaca koje jebu u zdrav mozak
JoseMujica

#13419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

Alfons Kauders wrote:
MOSALJOZE wrote:Ja sam za da tramvaji saobraćaju.Mislim da nije toliko teško regulisati saobraćaj,ali problem su auta,tako da bi vožnja tramvajem od Baščaršije do Skenderije bila sigurno 20+ minuta
ja sam za da se oslobodi cesta i da fino naprave turneju po stranackim centralama

ne vidim kako im cilj protesta moze biti da npr. jebu mog prijatelja koji mora proci tom raskrsnicom sa zenom da bi obje dosli na posao... imaju malo dijete i vec mjesec dana gube vise od sat vremena bez ikakvog razloga

plus pare... svaki dan vozace jebu u zdrav mozak i bezveze se spali metar goriva... ako neko potrosi pola litra goriva vise da ode na posao i da se vrati, to je markica dnevno vec mjesec dana, puta desetine hiljada vozaca koje jebu u zdrav mozak

bolje potrošiti koji litar goriva na pravom mjestu....na Poljinama na primjer :D
Alfons Kauders

#13420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:

bolje potrošiti koji litar goriva na pravom mjestu....na Poljinama na primjer :D
u kontekstu motora sa unutrasnjim sagorjevanjem, dakako? :D
zippoo87

#13421 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by zippoo87 »

...
guruman

#13422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guruman »

Pojavilo se par dobrih ideja.Treba osloboditi građane koji trče da zarade koji fening da bi opstali i ne postavljati nikakve prepreke za kretanje saobračaja.Tu šemu smo vidjeli u "srpskim krajinama" kada su obarali stabla preko puteva.Nije ih zanimalo što prave štetu drugima niti će istu ikada platiti.Uputno je da prosvjede prave jedanput mjesečno koji će biti sigurno masovniji i djelotvorniji.U međuvremenu potrebno je svaki dan da budu pred centralama političkih partija i nabiju im na nos svu prljavštinu koju su proizveli.Njihovi predstavnici sjede u svakom djeliću onoga što se zove vlast.Neka im ispred nastambi u kojima obitavaju ,duvaju u zviždaljke i td.Nismo ni mi za te protuhe koje su nam uhelačile "pola života",niti ih podržavamo.Treba pronalaziti pametna i efikasna rješenja.Upravo sada "trude se da vrate pokradene milione" u državnu kasu za opće namjene i dobrobit svih.Malo morgen.
DaffyDuck

#13423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DaffyDuck »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:

Sad se na baricama otimaju za zemlju, vec je niklo nekoliko vila :wink:
O'zone
Globalni moderator

#13424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Slika sa protesta

Image

Dvoje u pozadini :mrgreen:
DaffyDuck

#13425 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by DaffyDuck »

:lol: :lol: :lol: :lol: