Netačno, potpuni zaokret rogova u vreći na temu BiH, koju popularno zovemo kao MZ se desio puno prije Pruda, nakon odbijanja Aprilskog paketa.madner wrote:Sada brkas sta su uzroci i posljedice.Ned071 wrote:uzroci posljedice. da je prosao ap paket, prud bi bio mjesto u mjesnoj zajednici zvanoj rs...madner wrote:Pa ti tvrdis da je to njegova zasluga, googlanje je na tebi.
Tacno, no zbog Pruda bi Tihica trebalo streljat.
Posljedica odbijanja AP je zastoj.
Posljedica Pruda je potpuni zaokret MZ bez mehanizma deblokade.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
VjecitiStudent
#13401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#13402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne, nakon odbijanja AP je ideja bila sacekati jedan izborni ciklus.
Nakon Pruda je druga politika.
Nakon Pruda je druga politika.
- shibonja
#13403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Emire Suljagicu,svaka ti je zlatna !
Jedva cekam da ti ime zaokruzim!
Jedva cekam da ti ime zaokruzim!
-
Area_51
#13404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ni za koga. Sadasnja politicka ponuda je jako siromasna.rajvosa1 wrote:Za NS ili SDAoakville wrote:Evo pročitali smo ih, cjeli DF sve ubleha do ublehe, sad nam predloži za koga da glasamo umjesto njih ?Corto Maltese wrote:Zaista ne bih bio u Komšićevoj ili Suljagićevoj koži, kad ih provalite.
Sretni su ako sve završi na perju i katranu.
NS se sveo na to da Pedja Kojovic ima budzetsku platu, sva je kampanja priredjena radi toga. Toliko nevjerovatno glupih (izvinjavam se na izrazu) i pravno neutemeljenih stvari (kao izraz »NISTAVOST« umjesto »NISTAVNOST« koji Kojovic rece vise puta (dakle nije lapsus) odavno nisam cuo. NS je imala moju podrsku, dok ih nisam dovoljno upoznao. To je stranka ublehe i politickog propuha, za uhljebljenje propalih scenarista i inih filmadzija. Nista drugo.
SDP je talentirano kadrovski nepismen, stavljajuci na liste one sto znaju da nije po zakonu ali im se zuri, odnosno osobe bez potrebnih znanja. Mene na drzavnom nivou ne mogu neka djeca bez fakulteta predstavljati, propali veterinari ili neki tamo arheolozi koji su umislili da su politicari. Taj kadrovski promasaj SDP se cesto dogadja da bi dobio moje povjerenje.
DF dok nije dodao imenu - (povlaka) Zeljko Komsic licio je na neku alternativu. Poslije prosirenja imena stranke i naprasnim dolaskom Emira Suljagica, ispostavilo se ono sto smo ranije govorili, da su on i njegovi pajtasi napravili stranku za sebe, gdje je Zeljko Komsic samo paravan oko koga ce se okupiti. Neka se niko ne ljuti, ja veceg lazova od Emira Suljagica odavno nisam vidio (ne znam ga licno, vec pratim njegove scenske nastupe). Kad dodas jos da covjek tuce zene, takav mene ne moze ni u ludilu predstavljati.
SDA - demokratija, nula poena, svedeno na pet familija.
SBB - nema sanse, jer smatram zaludjenim sve one koji pored ociju ne vide da se Fahrudin Radoncic obogatio na lopovluku i kradjama, izgleda i ubistvima, tako da ne mogu smatrati ozbiljnim bilo koga ko toga Radoncica smatra ozbiljnim politicarem ili biznismenom. Njemu stranka sluzi da spasi zivu glavu od zatvora, nista drugo.
Svi oni SDU, USD, Zivko Budimir, sluze da Nermin Pecanac, Zivko Budimir ili Miro Lazovic imaju budzetske plate, neka iskusnije verzija NS, koji se sveo samo na Pedju Kojovica, koji ce ostat bez posla ako ne bude izabran.
Ove godine, Izbori idu bez mene. Necu da glasam, hvala lijepo dok ne dodje neko kome se moze iskreno vjerovati.
Last edited by Area_51 on 23/09/2014 11:27, edited 2 times in total.
-
goibos
#13405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je već u koaliciji sa SBBom i to je osnovni razlog zbog kojeg ne treba glasti za njih...
- drug_profi
#13406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za koga treba?goibos wrote:DF je već u koaliciji sa SBBom i to je osnovni razlog zbog kojeg ne treba glasti za njih...
----------------------------------
...s tipfeler masine...
- drug_profi
#13407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve ok. Postujem stav ali mi apstinencija nije jasna. Iz posta se moze zakljuciti da imas soli u glavi. Trebalo bi ti biti onda jasno kome apstinencija najvise odgovara.Area_51 wrote:Ni za koga. Sadasnja politicka ponuda je jako siromasna.rajvosa1 wrote:Za NS ili SDAoakville wrote:
Evo pročitali smo ih, cjeli DF sve ubleha do ublehe, sad nam predloži za koga da glasamo umjesto njih ?
NS se sveo na to da Pedja Kojovic ima budzetsku platu, sva je kampanja priredjena radi toga. Toliko nevjerovatno glupih (izvinjavam se na izrazu) i pravno neutemeljenih stvari (kao izraz »NISTAVOST« umjesto »NISTAVNOST« koji Kojovic rece vise puta (dakle nije lapsus) odavno nisam cuo. NS je imala moju podrsku, dok ih nisam dovoljno upoznao. To je stranka ublehe i politickog propuha, za uhljebljenje propalih scenarista i inih filmadzija. Nista drugo.
SDP je talentirano kadrovski nepismen, stavljajuci na liste one sto znaju da nije po zakonu ali im se zuri, odnosno osobe bez potrebnih znanja. Mene na drzavnom nivou ne mogu neka djeca bez fakulteta predstavljati, propali veterinari ili neki tamo arheolozi koji su umislili da su politicari. Taj kadrovski promasaj SDP se cesto dogadja da bi dobio moje povjerenje.
DF dok nije dodao imenu - (povlaka) Zeljko Komsic licio je na neku alternativu. Poslije prosirenja imena stranke i naprasnim dolaskom Emira Suljagica, ispostavilo se ono sto smo ranije govorili, da su on i njegovi pajtasi napravili stranku za sebe, gdje je Zeljko Komsic samo paravan oko koga ce se okupiti. Neka se niko ne ljuti, ja veceg lazova od Emira Suljagica odavno nisam vidio (ne znam ga licno, vec pratim njegove scenske nastupe). Kad dodas jos da covjek tuce zene, takav mene ne moze ni u ludilu predstavljati.
SDA - demokratija, nula poena, svedeno na pet familija.
SBB - nema sanse, jer smatram zaludjenim sve one koji pored ociju ne vide da se Fahrudin Radoncic obogatio na lopovluku i kradjama, izgleda i ubistvima, tako da ne mogu smatrati ozbiljnim bilo koga ko toga Radoncica smatra ozbiljnim politicarem ili biznismenom. Njemu stranka sluzi da spasi zivu glavu od zatvora, nista drugo.
Svi oni SDU, USD, Zivko Budimir, sluze da Nermin Pecanac, Zivko Budimir ili Miro Lazovic imaju budzetske plate, neka iskusnije verzija NS, koji se sveo samo na Pedju Kojovica, koji ce ostat bez posla ako ne bude izabran.
Ove godine, Izbori idu bez mene. Necu da glasam, hvala lijepo dok ne dodje neko kome se moze iskreno vjerovati.
----------------------------------
...s tipfeler masine...
- Corto Maltese
#13408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Trudim se da budem precizan, zbog toga i piše:joint union wrote:Ma realno ne pada mi na pamet da se toliko udubljujem, a niti imam vremena. Ipak, mislim da bi ocjenu uspjesnosti tog projekta 1.mart trebali dati sami povratnici - glasaci u Srebrenici i Bratuncu (i drugdje ako ih ima), koji su jedini mjerodavni za to.Corto Maltese wrote:
Emir je najzagriženiji i najzadrtiji predsjednički kandidat u sva tri naroda.
Ikad.
Manipulacija povratnicima, nosanje mrtvih kao odlikovanja, laži koje jedna drugu stižu... ne može to svako.
Svako ko smatra da takva osoba treba da bude predsjednik, mora glasati za njega.
Uvrijedio bih se da je drukčije.
Što se tiče završavanja, mislim da ti nije pametno da guraš tu priču.
Ukoliko dovoljno dugo istražuješ, na kraju ćeš uvijek nabasati na činjenicu da je, od svega što je u politici započeo, Emir je završio samo knjigu o Lagumdžiji.
Ovo podvuceno ne bih se slozio da ne moze svako, naime moze i to svaki kandidat u bilo kojem nivou vlasti. Pa i gore od ovoga. To je nasa "politika" i vjerovatno smo je i zasluzili.
P.S. Zavrsio je i knjigu "Razglednica iz grobnice" ili tako nesto, zar ne?
"Ukoliko dovoljno dugo istražuješ, na kraju ćeš uvijek nabasati na činjenicu da je, od svega što je u politici započeo, Emir je završio samo knjigu o Lagumdžiji."
- Banksy
#13409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To ''perje i katran'' si ponovio već nekoliko puta, dobar fol, pročitali smo, u redu je ...Corto Maltese wrote:Zaista ne bih bio u Komšićevoj ili Suljagićevoj koži, kad ih provalite.
- joint union
#13410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ok, ja isao u vezi onog podvucenog gore, pa uvrstio i ovu knjigu u "politiku".Corto Maltese wrote:Trudim se da budem precizan, zbog toga i piše:joint union wrote:Ma realno ne pada mi na pamet da se toliko udubljujem, a niti imam vremena. Ipak, mislim da bi ocjenu uspjesnosti tog projekta 1.mart trebali dati sami povratnici - glasaci u Srebrenici i Bratuncu (i drugdje ako ih ima), koji su jedini mjerodavni za to.Corto Maltese wrote:
Emir je najzagriženiji i najzadrtiji predsjednički kandidat u sva tri naroda.
Ikad.
Manipulacija povratnicima, nosanje mrtvih kao odlikovanja, laži koje jedna drugu stižu... ne može to svako.
Svako ko smatra da takva osoba treba da bude predsjednik, mora glasati za njega.
Uvrijedio bih se da je drukčije.
Što se tiče završavanja, mislim da ti nije pametno da guraš tu priču.
Ukoliko dovoljno dugo istražuješ, na kraju ćeš uvijek nabasati na činjenicu da je, od svega što je u politici započeo, Emir je završio samo knjigu o Lagumdžiji.
Ovo podvuceno ne bih se slozio da ne moze svako, naime moze i to svaki kandidat u bilo kojem nivou vlasti. Pa i gore od ovoga. To je nasa "politika" i vjerovatno smo je i zasluzili.
P.S. Zavrsio je i knjigu "Razglednica iz grobnice" ili tako nesto, zar ne?
"Ukoliko dovoljno dugo istražuješ, na kraju ćeš uvijek nabasati na činjenicu da je, od svega što je u politici započeo, Emir je završio samo knjigu o Lagumdžiji."
Isto tako, gledajuci ove fotografije te intervju nacelnika iz NG (u kojima se itekako "prislanjaju") ne bih rekao da projekat 1.mart nije zavrsen, no dobro, iskoristicu tvoje rijeci: "zavisi od ugla gledanja".
Ovo za Tihog ozbiljan ili se zahebavas?
- dustaban
#13411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da mi lijepo rezimiramo: Komsic i Suljagic su karikature... za koje cemo glasati, jer svi drugi su smrtovnice!

- ultima_palabra
#13412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čeka da ga SDA-ovci pohvale, onda možemo ići dalje s temomBanksy wrote:To ''perje i katran'' si ponovio već nekoliko puta, dobar fol, pročitali smo, u redu je ...Corto Maltese wrote:Zaista ne bih bio u Komšićevoj ili Suljagićevoj koži, kad ih provalite.
- madner
#13413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Oni ne kontaju asocijaciju, tako da mozemo jos cekati. 
- Banksy
#13414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Saćemo urgirat .. 
- ultima_palabra
#13415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
madner wrote:Oni ne kontaju asocijaciju, tako da mozemo jos cekati.
- joint union
#13416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad spomenes perje i katran SDA-ovci se razbjeze k'o u crtanom.ultima_palabra wrote:Čeka da ga SDA-ovci pohvale, onda možemo ići dalje s temomBanksy wrote:To ''perje i katran'' si ponovio već nekoliko puta, dobar fol, pročitali smo, u redu je ...Corto Maltese wrote:Zaista ne bih bio u Komšićevoj ili Suljagićevoj koži, kad ih provalite.
- Corto Maltese
#13417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Citiraću Suljagića: "Moj posao u 1. Martu je završen. Ja sam potrebniji na drugom mjestu, ovi što ostaju će nastaviti aktivnosti... "joint union wrote: Ok, ja isao u vezi onog podvucenog gore, pa uvrstio i ovu knjigu u "politiku".
Isto tako, gledajuci ove fotografije te intervju nacelnika iz NG (u kojima se itekako "prislanjaju") ne bih rekao da projekat 1.mart nije zavrsen, no dobro, iskoristicu tvoje rijeci: "zavisi od ugla gledanja".
Uvidu u službenu stranicu 1. Marta, lako je provjeriti i uvidjeti da aktivnosti nema.
A Emir zna, da bi ih trebalo biti, jer, ne ulazeći u raspravu o ideji 1. Marta, posao koji su naumili da obave ni slučajno nije mogao biti završen u aprilu 2014. Najbolje je to vidljivo iz odnosa prijavljenih za glasanje iz inostranstva i onih koji su se odazvali na izbore 2010. Odnos je bio otprilike 55-60%. Što će reći da je prva faza nagovoriti ljude da se prijave, a drugi par cipela je podsjetiti ih na to da izađu na izbore. 42000 prijavljenih ne znaći 42000 na glasačkim mjestima. Dakle, posao traje do 12. oktobra, ali glavni baja ima važnija posla. Važniji posao je, od početka, bio dio tala. Samo je bilo pitanje trenutka do kad će se to tajiti.
O aroganciji koja izbija iz: "Ja imam važnija posla..." neću ni raspravljati.
Samo je falilo da doda"... a vi miševi, nastavite..."
- madner
#13418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Problem sa tom tezom je sto onda ispade da je Suljagic zasluzan za sve napore 1. Marta, ako nema nikakvih aktivnosti nakon sto je otisao. Sto je znatno veci plus od minusa da nije ostao do kraja.
- joint union
#13419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ispade 1.mart = projekat jednog covjeka. Nema covjeka, nema projekta.Corto Maltese wrote:Citiraću Suljagića: "Moj posao u 1. Martu je završen. Ja sam potrebniji na drugom mjestu, ovi što ostaju će nastaviti aktivnosti... "joint union wrote: Ok, ja isao u vezi onog podvucenog gore, pa uvrstio i ovu knjigu u "politiku".
Uvidu u službenu stranicu 1. Marta, lako je provjeriti i uvidjeti da aktivnosti nema.
A Emir zna, da bi ih trebalo biti, jer, ne ulazeći u raspravu o ideji 1. Marta, posao koji su naumili da obave ni slučajno nije mogao biti završen u aprilu 2014. Najbolje je to vidljivo iz odnosa prijavljenih za glasanje iz inostranstva i onih koji su se odazvali na izbore 2010. Odnos je bio otprilike 55-60%. Što će reći da je prva faza nagovoriti ljude da se prijave, a drugi par cipela je podsjetiti ih na to da izađu na izbore. 42000 prijavljenih ne znaći 42000 na glasačkim mjestima. Dakle, posao traje do 12. oktobra, ali glavni baja ima važnija posla. Važniji posao je, od početka, bio dio tala. Samo je bilo pitanje trenutka do kad će se to tajiti.
O aroganciji koja izbija iz: "Ja imam važnija posla..." neću ni raspravljati.
Samo je falilo da doda"... a vi miševi, nastavite..."
Pa kakav je to onda covjek kad je sam(?) uspio uraditi ono sto sve vodece (uslovno receno bosnjacke) stranke nisu uspjele za 20 godina, a u sta su se (svaka redom) zaklinjali (aneks 7, povratak izbjeglica...)?
Pa kakav je to onda covjek kad je sam(?) uspio pokrenuti projekat na kojeg se sad kaleme vodece (uslovno receno bosnjacke) stranke i to bez ikakve pomoci sa strane?
Pa kakav je to onda covjek kad je sve to isplanirao za svoju predizbornu kampanju 2 godine unaprijed znajuci sta ce se i kako sve odvijati?
- Altsa
#13420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
sve da je i tako a nije 1.mart je jedini (ja ga zovem politicki pokret) koji mogu da razjedinjene bosnjacke glasove ujedine u jedan glas i njihov trud da dijaspora glasa kako bi se parlamentarna slika u rs promijenila je svakako za pohvalu. u 1. martu se nalaze stranke za koje ja nikad nisam niti cu ikad glasati ali ocito je da se drugacije nije moglo i ne bih 1. mart toliko osudivao i sve njih stavljao kroz prizmu Emira kao predsjednickog kandidata pogotovo sto on nije vise aktivan u 1.martuCorto Maltese wrote:1. Mart, ili bilo koji drugi NVO, kao paravan za nečiju političku kampanju ne treba da postoji.
Dalekovidost? Može se i tako nazvati, zavisi od ugla gledanja.
Emir je prije dvije godine osnovao NVO da mu bude reklamni pano za buduću predsjedničku kampanju.
Ako bismo tako mjerili dalekovidost, onda bi, mirne duše, svakog studenta mogli zvati prorokom.
Zbog toga što je upisao fakultet da bi nakon 3-4 godine postao inženjer, ekonomista ili nešto treće.
- Mister Yes
#13421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja koliko vidim Suljagiću niko ne spori da je sposoban. Kod njega je sporan karakter.madner wrote:Problem sa tom tezom je sto onda ispade da je Suljagic zasluzan za sve napore 1. Marta, ako nema nikakvih aktivnosti nakon sto je otisao. Sto je znatno veci plus od minusa da nije ostao do kraja.
Kod Komšića je pak obratno.
- Mister Yes
#13422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sposoban. I ujedno kvaran ko kvaran zub.joint union wrote: Ispade 1.mart = projekat jednog covjeka. Nema covjeka, nema projekta.
Pa kakav je to onda covjek kad je sam(?) uspio uraditi ono sto sve vodece (uslovno receno bosnjacke) stranke nisu uspjele za 20 godina, a u sta su se (svaka redom) zaklinjali (aneks 7, povratak izbjeglica...)?
Pa kakav je to onda covjek kad je sam(?) uspio pokrenuti projekat na kojeg se sad kaleme vodece (uslovno receno bosnjacke) stranke i to bez ikakve pomoci sa strane?
Pa kakav je to onda covjek kad je sve to isplanirao za svoju predizbornu kampanju 2 godine unaprijed znajuci sta ce se i kako sve odvijati?
Ima još jedan takav ali doduše taj je u RS-u.
- dustaban
#13423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DEMOKRATSKA FRONTA - ZELJKO SULJAGICMister Yes wrote: Ja koliko vidim Suljagiću niko ne spori da je sposoban. Kod njega je sporan karakter.
- joint union
#13424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mister Yes wrote:Sposoban. I ujedno kvaran ko kvaran zub.joint union wrote: Ispade 1.mart = projekat jednog covjeka. Nema covjeka, nema projekta.
Ima još jedan takav ali doduše taj je u RS-u.
- madner
#13425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tek posebno glupa teza.Mister Yes wrote:Ja koliko vidim Suljagiću niko ne spori da je sposoban. Kod njega je sporan karakter.madner wrote:Problem sa tom tezom je sto onda ispade da je Suljagic zasluzan za sve napore 1. Marta, ako nema nikakvih aktivnosti nakon sto je otisao. Sto je znatno veci plus od minusa da nije ostao do kraja.
Komsic je za manje od dvije godine osnovao i organizovao stranku koja ce biti pri vrhu BiH politicke scene.