Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Bakir1 wrote:Mene nerviraju papani koji se sa nikakvim gumama upute jutros preko nisica i karaule ili bilo gdje gdje trebaju dobre gume i ispravan auto. Jutros od srednjeg do Stupara samo sam prestizao te i takve, 30-40 km/h okuka 13 km/h uz pipkanje kočnice, prodjes ih na isprekidanoj sa nekih 60/70 gledaju blicaju odmahuju glavom vidi budale....
A naslazu iza sebe 15 auta ne pomisljaju da nekog puste.
nemoj mi kolegicu, vozi 80 autoputem :mrgreen: :mrgreen:

ja prošle sedmice išao, prije onog snijega za Tuzlu... isto...

ne smije niko da pretiče nikoga
na kraju šticar popizdi i krene da pretiče :mrgreen: :mrgreen:
tempuser

#13377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Bakir1 wrote:Mene nerviraju papani koji se sa nikakvim gumama upute jutros preko nisica i karaule ili bilo gdje gdje trebaju dobre gume i ispravan auto. Jutros od srednjeg do Stupara samo sam prestizao te i takve, 30-40 km/h okuka 13 km/h uz pipkanje kočnice, prodjes ih na isprekidanoj sa nekih 60/70 gledaju blicaju odmahuju glavom vidi budale....
Usporavaju saobracaj ispred sebe! :lol:
triconja

#13378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Ima li neki propis kad se tacno koristi zmigavac prilikom koristenja kruznog toka?
MOSALJOZE

#13379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

triconja wrote:Ima li neki propis kad se tacno koristi zmigavac prilikom koristenja kruznog toka?
Tanka trola
triconja

#13380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

MOSALJOZE wrote:
triconja wrote:Ima li neki propis kad se tacno koristi zmigavac prilikom koristenja kruznog toka?
Tanka trola
Nije trola, nego kad god sjednem nesto se mijenja, danas niko u kruznom nije davao signale pa pomislih da nije nesto novo izaslo a ja prespavao. :lol:
tempuser

#13381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Po nasim propisima valjda desni kad prelazis iz unutrasnje u vanjsku i kad se iskljucujes.
Bakir1

#13382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

mk ultra wrote:
nemoj mi kolegicu, vozi 80 autoputem :mrgreen: :mrgreen:

ja prošle sedmice išao, prije onog snijega za Tuzlu... isto...

ne smije niko da pretiče nikoga
na kraju šticar popizdi i krene da pretiče :mrgreen: :mrgreen:
Dodaj na to sve strah od radara i do zivinica guliš ko do makarske...
Povratak preko doboja u gužvu sam upao u maglaju milion auta niko ni habera mubera 50 taman kisa pada polako kud ces. Prestignem 50 auta na vrh kolone stočar i auto škola iza kandidatkinja ispred sebe ne pomišlja kamion preci a lola sa stocarskim vozilom podbio ruku telefon i laganini...
triconja

#13383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

tempuser wrote:
Po nasim propisima valjda desni kad prelazis iz unutrasnje u vanjsku i kad se iskljucujes.
Treba za vrijeme svakih reklama da bude 7 minuta obuke o kruznim tokovima, pogotovo kad je zvijezde granda ili zvijezda mozes biti ti pa da se nauci jednom :roll: .

Ili ono iskljucuje se iz unurasnje na izlazu i ulazi u desnu traku a ti metar iza izlaza i koci u kruznom da tokmak moze uci i da ne napravis udes :-) .
tempuser

#13384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

triconja wrote:
Ili ono iskljucuje se iz unurasnje na izlazu i ulazi u desnu traku a ti metar iza izlaza i koci u kruznom da tokmak moze uci i da ne napravis udes :-) .
Fol je sto se takodjer po pravilu iz unutrasnje mozes iskljuciti jedino ako na izlazu postoje dvije trake i pod uslovom da onaj iz vanjske postuje pravila pa ne nastavlja voznju kruznim tokom da te ne spuca u vrata.
Laertes

#13385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Ja dajem lijevi kad ulazim u kružni, a desni kad izlazim.
triconja

#13386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

tempuser wrote:
triconja wrote:
Fol je sto se takodjer po pravilu iz unutrasnje mozes iskljuciti jedino ako na izlazu postoje dvije trake i pod uslovom da onaj iz vanjske postuje pravila pa ne nastavlja voznju kruznim tokom da te ne spuca u vrata.
Naravno to stoji ali raja vozi kao da se nagradjuje krsenje propisa, slaloma koliko hoces, u kruznom se mijenjaju trake kako je kome cejf i izlazi u traku kako je kome cejf, ako ne zakocis mozes samo najebat itd. :-)
tempuser

#13387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

triconja wrote: Naravno to stoji ali raja vozi kao da se nagradjuje krsenje propisa, slaloma koliko hoces, u kruznom se mijenjaju trake kako je kome cejf i izlazi u traku kako je kome cejf, ako ne zakocis mozes samo najebat itd. :-)
Donji si kako god.
triconja

#13388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Laertes wrote:
Pravilno je u slucaju da ides na 3. ili 4. izlaz ako ih toliko ima ili 3. ako imaju tri izlaza. U slucaju kad hoces pravo (2. izlaz) ili desno (1. izlaz) onda nema potreba davati lijevi zmigavac. :thumbup:
MOSALJOZE

#13389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

Kažem ja trola
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Bakir1 wrote: Dodaj na to sve strah od radara i do zivinica guliš ko do makarske...
Povratak preko doboja u gužvu sam upao u maglaju milion auta niko ni habera mubera 50 taman kisa pada polako kud ces. Prestignem 50 auta na vrh kolone stočar i auto škola iza kandidatkinja ispred sebe ne pomišlja kamion preci a lola sa stocarskim vozilom podbio ruku telefon i laganini...
istim putem sam išao
i u doboju čekao 10 minuta da se uključim
dvica ispred i kamion
dvica čeka i čeka... :mrgreen:

mene samo čudi kako damara niko nema jbt... imaš li želju da dođeš
meni je na tih 380km razlika idem li 50 60 ili 80...
triconja

#13391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

E raja zanima me sta bi bilo kad bi izletio pjesak pred auto i da ga udaris ono nedje dje ne bi trebao prelaziti (primjer je glavna stanica u Sarajevu ili Sarajevska u Zenici) koja bi tu bila procedura? Moze li se dobiti zatvora ili nekih kazni u slucaju da se ubije pjesak?

Pitam ovo jer oko pola sest prolazim Sarajevskom i vidim pet-deset metara od mene neki ljudi stoje na onom mjestu dje su ona drva izmedju traka i cini mi se kao da ce pretrcati i kontam u sebi odose ljudi alarahmetile. Kad sam se jos malo priblizio i bolje pogledao vidim pajkani nesto cackaju oko radara :lol: .
MOSALJOZE

#13392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

:zid: :zid:
bleee_sa

#13393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

triconja wrote:E raja zanima me sta bi bilo kad bi izletio pjesak pred auto i da ga udaris ono nedje dje ne bi trebao prelaziti (primjer je glavna stanica u Sarajevu ili Sarajevska u Zenici) koja bi tu bila procedura? Moze li se dobiti zatvora ili nekih kazni u slucaju da se ubije pjesak?

Pitam ovo jer oko pola sest prolazim Sarajevskom i vidim pet-deset metara od mene neki ljudi stoje na onom mjestu dje su ona drva izmedju traka i cini mi se kao da ce pretrcati i kontam u sebi odose ljudi alarahmetile. Kad sam se jos malo priblizio i bolje pogledao vidim pajkani nesto cackaju oko radara :lol: .
ubi vas haveru to isparavanje, vidiš da utiče na vugla :D
triconja

#13394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

MOSALJOZE wrote::zid: :zid:
Ma hajde bolan svi pjesaci kao i vozaci imaju osjecaja jedni za druge i saobracaj tece ko med i mlijeko. Znaci nikad ti se nije desilo da si morao naglo kociti i umalo izazvati sudar da izbjegnes pjesaka koji pretrcaje ili iskace gdje ne treba?
triconja

#13395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

bleee_sa wrote:
triconja wrote:E raja zanima me sta bi bilo kad bi izletio pjesak pred auto i da ga udaris ono nedje dje ne bi trebao prelaziti (primjer je glavna stanica u Sarajevu ili Sarajevska u Zenici) koja bi tu bila procedura? Moze li se dobiti zatvora ili nekih kazni u slucaju da se ubije pjesak?

ubi vas haveru to isparavanje, vidiš da utiče na vugla :D
Moze bit a i cumur se osjeti :lol: :lol: :lol: , ljudi ko muhe bez glave lete.
MOSALJOZE

#13396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by MOSALJOZE »

triconja wrote:
MOSALJOZE wrote::zid: :zid:
Ma hajde bolan svi pjesaci kao i vozaci imaju osjecaja jedni za druge i saobracaj tece ko med i mlijeko. Znaci nikad ti se nije desilo da si morao naglo kociti i umalo izazvati sudar da izbjegnes pjesaka koji pretrcaje ili iskace gdje ne treba?
Samo nastavi ispitivat :kiss:
bleee_sa

#13397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

E što ja tu Zenicu ne volim... :D
amar1994

#13398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Eh moj Bakire , kad to spomenes ide kontruša , znas neimastiana ih natjerala a nu snijega i zime , moraju i oni vozat , vlaja njima radit , nemoj tako :D

a to sto su potencijalne ubice to niko ne jebe ni 2% :sax:
Laertes

#13399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

triconja wrote:
Laertes wrote:
Pravilno je u slucaju da ides na 3. ili 4. izlaz ako ih toliko ima ili 3. ako imaju tri izlaza. U slucaju kad hoces pravo (2. izlaz) ili desno (1. izlaz) onda nema potreba davati lijevi zmigavac. :thumbup:
Ma ja ti to tako da ravnomjerno trošim i lijeve i desne sijalice :lol:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#13400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Onda sva četiri upali kada ideš prema kružnom
Post Reply