A jbg boje se da ce postat ko otac jojSo What! wrote:Ja ne razumijem zašto Varys i Tyrion pokušavaju zaustaviti Daenerys jer vjeruju da je ljudi neće prihvatiti kao kraljicu.
Cersei je digla Veliku septu u zrak, pobila jako bitne ljude, hodala gola ulicama Kings Landinga i sada vlada bez neke pobune.
I ko god da se nalazi na IMDB listi, više ga nema. Prošle sezone neko je najavio ovdje na forumu, da je glumac koji glumi Benjen Starka ponovo na spisku za tadašnju sljedeću epizodu, pa smo mogli pretpostaviti, šta će se desiti.
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
drogon2
#13376 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- Krokodajl
#13377 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To je Littlefingerova uzrečica "chaos is a ladder" time on aludira na svoj plan da se dočepa iron throna tako što će kreirati haos, on je na kraju krajeva i započeo sve ubistvom onog kings handa muža od one iz Valea, zbog toga je Kralj Robert i otišao u Winterfell po Neda da mu on bude kings hand jer je vjerovao da je u opasnosti ali od Lanistera odnosno od svoje žene, dolazak Neda Starka u Kings Landing je prouzrokovao ostatak radnje jer je on skontao da Joffrey nije njegov sin...sumirprimus wrote:a sta je bilo to sa ljestvama???nisam to skonto..
dobor onaj mali invalid je pao s prozora,to znam..
I onda kada je kao zapovjednik gradske straže zarobio Neda, mogao je on postupiti ispravno i privesti Joffreya tada kao nelegalnog nasljednika, ali zna šta bi se desilo, Stanis Baratheon bi došao na vlast, iskusan borac i strateg, koji bi uživao poštovanje većeg dijela kraljevstva, uz Neda kao kings handa imao bi i sjever uz sebe, Lannisteri tu nebi mogli ništa.
Ali gdje je tu onda Littlefinger, nema ga nigdje, on je tipovao uvijek na slabije, jer bi te slabije opet zbacio s jačim, proračunata osoba.
Chaos is a ladder.
Ne mogu se sjetiti kome je to sada tačno rekao, ali mali Bran nije mogao znati za to osim ako nije ono što jest, ako da je Littlefinger preblijedio jer je skontao da ovaj zna sve.
-
brain bubbles
#13378 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bas tako, on je sve poceo, i uz Varysa je bio glavni pokretac dogadjaja od pocetka, znao je da ce nakon smrti Jon Arryna morati doci Ned Stark, a i poznavao je Neda, pa je pretpostavio da ce zasrati u Kings Landingu, tako ga je malo samo potpalio nekim informacijama, sto je kasnije eskaliralo u ratKrokodajl wrote:To je Littlefingerova uzrečica "chaos is a ladder" time on aludira na svoj plan da se dočepa iron throna tako što će kreirati haos, on je na kraju krajeva i započeo sve ubistvom onog kings handa muža od one iz Valea, zbog toga je Kralj Robert i otišao u Winterfell po Neda da mu on bude kings hand jer je vjerovao da je u opasnosti ali od Lanistera odnosno od svoje žene, dolazak Neda Starka u Kings Landing je prouzrokovao ostatak radnje jer je on skontao da Joffrey nije njegov sin...sumirprimus wrote:a sta je bilo to sa ljestvama???nisam to skonto..
dobor onaj mali invalid je pao s prozora,to znam..
Chaos is a ladder.
Ne mogu se sjetiti kome je to sada tačno rekao, ali mali Bran nije mogao znati za to osim ako nije ono što jest, ako da je Littlefinger preblijedio jer je skontao da ovaj zna sve.
a imas iznad video, razgovor s Varysom, jako dobra konverzacija
-
sumirprimus
#13379 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
heh vlja odgledat bar prvu sezonu ispocetka..ja se toga nist ne sjecamm
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13380 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Maloprsti je napravio Haos to je sigurno, ne treba zaboraviti da je kriv i za smrt starog Arryna a zenu mu natezao njemu iza ledja i nagovorio da posalje pismo Cat o zavjeri i trovanju njenog muza sto u kasijim epizodama ona otkriva kad je bila nasamo sa maloprstim, vjencali su se bacio je kroz mjeseceva vrata i postao tutor malome zatim Sansu poslao Boltonovima i kasnije joj ponudio spas zapravo non stop joj je nudio to neko spasenje... njegov cilj je Lord sjevera i napast na KL i osvojiti zeljezni tron...Jon mu je dobro pomrsio konce sad ide njegovo spletkarenje izmedju Arye i Sanse
Ned je odbio Roberta prvi put al kad je Cat dobila pismo od sestre o zavjeri i trovanju onda je i pristao tako je sve pokrenuto...
Ned je odbio Roberta prvi put al kad je Cat dobila pismo od sestre o zavjeri i trovanju onda je i pristao tako je sve pokrenuto...
-
brain bubbles
#13381 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nece on jurisati na dvorac, on bi dosao do iron throna direktno svojim spletkama, on ce jurisati samo kada je 100% siguran u pobjedu (kao kada udara na Boltone s ledja ispred Winterfella)
-
black64
#13382 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
napokon dobra epizoda u ovoj sezoni, ocekujem da se jon i dany malo
samo me zanima kad ce bran reci jonu da je targaryen
samo me zanima kad ce bran reci jonu da je targaryen
- pici
#13383 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kako god cilj mu je jasan preko sjevera do zeljeznog prestolja...brain bubbles wrote:nece on jurisati na dvorac, on bi dosao do iron throna direktno svojim spletkama, on ce jurisati samo kada je 100% siguran u pobjedu (kao kada udara na Boltone s ledja ispred Winterfella)
-
zenit dozic
#13384 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sto arya nije roknula odmah littlefingera kad ga je vidila, zar nije on na njenom popisu 
Jamie od najjaceg ratnika u cijelom kontinentu posto predmet sprdnje
- pici
#13385 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zenit dozic wrote:Sto arya nije roknula odmah littlefingera kad ga je vidila, zar nije on na njenom popisu
nije na popisu

ova zadnja dva su jos uvjek ziva
- Radar71
#13386 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zašto the red woman?pici wrote:zenit dozic wrote:Sto arya nije roknula odmah littlefingera kad ga je vidila, zar nije on na njenom popisu
nije na popisu
ova zadnja dva su jos uvjek ziva
- pici
#13387 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
e jebi ga sad moram li svakog po na osob... zato sto je uzela Gendrija a Berik i Thoros sto su ga prodali njoj... recimo Cersei nije ubila Neda nego Joffri ona je htjela da prizna izdaju odrekne se titule i posalje ga u nocnu strazu a preko udaje Sanse za Joffreja kontrolise sjever... onaj Joffri je bio glup ko qurac
-
zenit dozic
#13388 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stani pici kako arya ne zna da je LF izdao joj ocapici wrote:e jebi ga sad moram li svakog po na osob... zato sto je uzela Gendrija a Berik i Thoros sto su ga prodali njoj... recimo Cersei nije ubila Neda nego Joffri ona je htjela da prizna izdaju odrekne se titule i posalje ga u nocnu strazu a preko udaje Sanse za Joffreja kontrolise sjever... onaj Joffri je bio glup ko qurac
Ja sam bio uvjeren da ona zna
Jebiga sto im onda onaj invalid ne kaze jebo ga ja
Jamie kako vidim nije htio ubit zmaja nego plavku i time zavrsit rat iako bi sebe zrtvovo za visi cilj
- pici
#13389 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ne zna to niko osim Brana naravno, njega je vidjela i cula na sastanku u Harrenhaldu sa Tyvinom al nije nista skontala da se sprema Red Wedding i ja sam bio uvjeren da LF je na njenom popisu al nije, a Jamie je topuz njemu je smisao da bude hrabri vitez zato se je divio Brienni a jurisanje na Dany i zmaja mu je doslo ko kec na desetku a i gledanje njegovih spaljenih vojnika, Tyrion je stalno govorio kako je on mozak a Jamie mac a i njegovo saputanje kako je budala i idiot dok jurisa na Dany i Drogona sve govorizenit dozic wrote:Stani pici kako arya ne zna da je LF izdao joj ocapici wrote:e jebi ga sad moram li svakog po na osob... zato sto je uzela Gendrija a Berik i Thoros sto su ga prodali njoj... recimo Cersei nije ubila Neda nego Joffri ona je htjela da prizna izdaju odrekne se titule i posalje ga u nocnu strazu a preko udaje Sanse za Joffreja kontrolise sjever... onaj Joffri je bio glup ko qurac![]()
Ja sam bio uvjeren da ona zna![]()
Jebiga sto im onda onaj invalid ne kaze jebo ga ja![]()
Jamie kako vidim nije htio ubit zmaja nego plavku i time zavrsit rat iako bi sebe zrtvovo za visi cilj
-
brain bubbles
#13390 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Plavku nego sta, al se malo zajebo, pravi fool 
Mislim da ne zna Arya, nije tu bila, vjerovatno je bila na casovima "plesa" kod Syria, tako da ne zna puno toga, bila je izolirana od svega poslije toga, pa i na Braavosu, nema puno informacija, vjerovatno zato nije znala da su Boltoni mrtvi.
A Bran, mozda vidi u vizijama neku korist od Littlefingera, pa nece da ga oda, ili ga jednostavno zaboli Kiki Musampa, vidjeli smo kako hladno Meeru isprati
Mislim da ne zna Arya, nije tu bila, vjerovatno je bila na casovima "plesa" kod Syria, tako da ne zna puno toga, bila je izolirana od svega poslije toga, pa i na Braavosu, nema puno informacija, vjerovatno zato nije znala da su Boltoni mrtvi.
A Bran, mozda vidi u vizijama neku korist od Littlefingera, pa nece da ga oda, ili ga jednostavno zaboli Kiki Musampa, vidjeli smo kako hladno Meeru isprati
-
brain bubbles
#13391 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da. Dobro si, bio je tu dok je ona posluzivala vino. Pitanje je samo, sta je shvatila iz tog razgovora, ili je bila bazirana da se sakrije od njega
- pici
#13392 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vise se je usresredila da je LF ne prepozna
-
Juliuscezar
#13393 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bran ustvari vise nije Bran i kozda ga boli k ko je ubio Neda. Jedino mozda nekad slucajno kaze kao nebitnu informaciju.
Sjever pao kurcu za usi ne mogu ni 10 hiljada ljudi skupit.
Davos bi kresno Missandei.
Cudi me da Lanisteri nisu imali neke izvidnice jbt neprimjeceno ti do vojske dodje 100 000 ljudi.
Ma lahko je Dotrakijima dok imaju avijaciju vidii bi ih na sjeveru ili pod zidinama grada. Pa i neokaljani su ih porazili na slican nacin kako su se sad bili postrojili Lanisteri.
Sjever pao kurcu za usi ne mogu ni 10 hiljada ljudi skupit.
Davos bi kresno Missandei.
Cudi me da Lanisteri nisu imali neke izvidnice jbt neprimjeceno ti do vojske dodje 100 000 ljudi.
Ma lahko je Dotrakijima dok imaju avijaciju vidii bi ih na sjeveru ili pod zidinama grada. Pa i neokaljani su ih porazili na slican nacin kako su se sad bili postrojili Lanisteri.
- pici
#13394 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
znaci Cersei je dobila zlato e sad sta ce sa njim, vratiti banci koja bi joj opet dala kredit za kupovinu Golden Company kojih ima 10 000 ali ne vrijede joj kad je i ona izgubila Lannistersku armiju i sve saveznike sem Eurona... uglavnom nema nikoga da se bori za nju iz uvjerenja sem zlata... a da ostala joj je i ona vatra
- pici
#13395 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

"Flee you idiot". "You fucking idiot"
- Sarcom
#13396 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Izgleda da ono nije bila sva armija od Lannistera ,vec samo jedan dio od onih sto su napali Highgarden .pici wrote:znaci Cersei je dobila zlato e sad sta ce sa njim, vratiti banci koja bi joj opet dala kredit za kupovinu Golden Company kojih ima 10 000 ali ne vrijede joj kad je i ona izgubila Lannistersku armiju i sve saveznike sem Eurona... uglavnom nema nikoga da se bori za nju iz uvjerenja sem zlata... a da ostala joj je i ona vatra
-
brain bubbles
#13397 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gine im vojska na svakom koraku, od Castelry Rocka, preko ovih poljana, dio jos cuva Twinse na sjeveru, vjerovatno imaju jos vojske sad i u Highgardenu, na frontovima, Kings Landing...sumnjam da imaju neke vojske za jurisa. Vjerovatno ce sada Deneris da ide na zapad da skupi svu vojsku (tamo je Grey Worm i njegova četa), bar bi ja to uradio, ne znam je li jos Euron tamo, moze ga spaliti sa zmajevima kompletnog, osim ako nije puno ozlijedjen Drogon.
- banjaluka078
- Moderator
- pici
#13399 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tyrion rece da Lannistera ima najmanje 10000 Jamie je koristio taktiku Robba Starka i zrtvovao najmanje 1000 do 2000 u Casterly Rock koje su pregazili neokaljani... Dothrajiji su sigurno pregazili oko 6000 do 8000 Lannistera tako da i ako ih je ostalo 2000 do 3000 ne predstavljaju opsanost po Dany... Cersei se nada Euronu, Golden Company, Balistima protiv zmajeva, Wildfire i poneke placenike koje kupi za zlato kao i kraljeva garda koja cuva KL
- Radar71
#13400 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Većina vojske je sa zlatom stigla u Kings LandingSarcom wrote:Izgleda da ono nije bila sva armija od Lannistera ,vec samo jedan dio od onih sto su napali Highgarden .pici wrote:znaci Cersei je dobila zlato e sad sta ce sa njim, vratiti banci koja bi joj opet dala kredit za kupovinu Golden Company kojih ima 10 000 ali ne vrijede joj kad je i ona izgubila Lannistersku armiju i sve saveznike sem Eurona... uglavnom nema nikoga da se bori za nju iz uvjerenja sem zlata... a da ostala joj je i ona vatra