vjerovatno si u pravu, a sta da radimo. ako neko ima neku ideju bujrum. ja sam slao mailove od pocetka, cak i medijima. jbg obecali su taj novi modul i sad ne mozemo nistaHaris033 wrote:Sve je ovo šuplja. Iz pouzdanih izvora znam da ta aplikacija neće zaživjeti za još min. tri mjeseca (volio bih da griješim), te da je ovo priča samo da bi se raja malo ušutila jer nisu očekivali onakve reakcije. I sve ovo što rade sa špediterima je protuzakonito i jedini smo u svijetu kome se naplaćuju špediterske usluge za internet pošiljke.spree wrote:pravo brzo su mi odgovorili na mail:
Poštovani,
U završnoj fazi je izrada novog modula carinske aplikacije ASYCUDA i očekujemo da će to biti aktivno za svega nekoliko dana. Tada neće postojati potreba da angažujete špeditera, već će kao i do sada nadležni poštanski ured podnosti usmenu prijavu za carinjenje, a obračun uvoznih dažbina će ići prema Carinskoj tarifi BiH, a ne po jedinstvenoj carinskoj stopi kao do sada. Novi sistem će omogućiti efikasniju kontrolu i provjere, tako da će svi oni koji se bave nezakonito privrednom djelatnošću oglašavanja razne robe putem interneta i prodaje iste biti temeljito kontrolisani, a svi građani koji za svoje lične potrebe naručuju robu putem interneta neće biti u potrebi za angažovanjem špeditera.
Savjetujemo Vam da se obratite nadležnom carinskom referatu gdje se Vaša pošiljka nalazi i kod njih ćete dobiti sve potrebne informacije, te možda da sačekate dok aplikativni sistem ne profunkcioniše i onda da okončate postupaqk carinjenja robe.Ukoliko Vam je hitno da dobijete predmetnu pošiljku na linku ispod nalaze špedicije u BiH (zastupnici u carinskom postupku).
http://spedicije.e-bih.com/
Srdačan pozdrav,
trazio sam da mi malo preciziraju ovo nekoliko dana, pa ako sta odgovore postavim.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- spree
#13376 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#13377 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mrzim ovu drzavu, ali nemojte neke stvari navoditi koje nisu istinite. Cuj jedina drzava koja naplacuje speditera za internet usluge 
- _Reds_
#13378 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kupi xioami 10.000 sa GB.victom wrote:iskreno, ne valja ni jedan. jedno i po punjenje maximum.hava123 wrote:Jel neko od vas naručivao preko ebay-a prenosivi punjač za mobitel od 4400 mAh ili više.
Ako jest da li možete postaviti link sa ebay-a da se ne zeznem i naručim nešto šta ne valja.
doduse kod mene je tablet malo veći.
- Haris033
#13379 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Treba opet dići hajku + tražiti da limit za carinjenje bude min. 200 KM. Hoće li to biti putem peticija, slanjem mail-ova, ili nekom drugom metodom, kako god, samo ne dozvoliti da im ovo prođe...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#13380 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne salje GB u BIH power bank._Reds_ wrote:
Kupi xioami 10.000 sa GB.
-
bosniamaj
#13381 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stigla mi danas obavijest da im pošaljem fakturu kao dokaz o vrijednosti.
U obavijesti naveden mail: [email protected]..
Kad sam poslao, gmail mi vratio obavijest:
Na koji mail ste vi slali?
U obavijesti naveden mail: [email protected]..
Kad sam poslao, gmail mi vratio obavijest:
Code: Select all
Address not found
Your message wasn't delivered to [email protected] because the address couldn't be found. Check for typos or unnecessary spaces and try again.-
probook
#13382 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas meni stigle tri posiljke - sve su sitnice od par $.
Izgleda je da je danas svima procepilo
Izgleda je da je danas svima procepilo
-
Spacedust
#13383 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Trenutno Google ima problema sa gmail, imaju neki bugova sa slanjem mailova, moze bit da je to do toga.bosniamaj wrote:Stigla mi danas obavijest da im pošaljem fakturu kao dokaz o vrijednosti.
U obavijesti naveden mail: [email protected]...
Kad sam poslao, gmail mi vratio obavijest:Na koji mail ste vi slali?Code: Select all
Address not found Your message wasn't delivered to [email protected] because the address couldn't be found. Check for typos or unnecessary spaces and try again.
- ledeni_caj
#13384 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja bi uzeo nesto 30 tak km, ali jos toliko postarine cu imati. Posto je to 60, da li to znaci da se i ja moram peglati sa ovim spediterima i budalastinama ili mi je samo bitna cijena?
- Amazonka27
#13385 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja cekam iz januara zilbericu 15 KM(ebay)... I onaj paket cokolada iz njemacke(privatno) jos nije stigao :/
-
epik
#13386 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nista ne treba da znaci.... ja jucer dobio paketic 70$+20$ shiping iz USA poslat 8.2.2017. . Niti je otvaran, niti sam dobijao obavjest, samo je postar bahnuo sa paketom.ledeni_caj wrote:Ja bi uzeo nesto 30 tak km, ali jos toliko postarine cu imati. Posto je to 60, da li to znaci da se i ja moram peglati sa ovim spediterima i budalastinama ili mi je samo bitna cijena?
-
jahac96
#13387 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ebi me ako ja mogu da skontam ovaj datumKvaziExpert wrote:Sto bi rek'o Galilej, ipak se okrece [emoji38]
Danas stiglo
-
dragan.s
#13388 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas stigla dva paketa sa alliexpress-a.
Jedan naručen 23.11.2016, a drugi 05.01.2017.
Što znači da ima šanse za ostale koji kasne iz novembra. Pomalo stižu.
Jedan naručen 23.11.2016, a drugi 05.01.2017.
Što znači da ima šanse za ostale koji kasne iz novembra. Pomalo stižu.
- O'zone
- Globalni moderator
#13389 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
22.07.2016jahac96 wrote:Ebi me ako ja mogu da skontam ovaj datumKvaziExpert wrote:Sto bi rek'o Galilej, ipak se okrece [emoji38]
Danas stiglo
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#13390 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
22.07.2016.jahac96 wrote: Ebi me ako ja mogu da skontam ovaj datum
- Running
#13391 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Uglavnom 7 mjesec, Sunce ti kalajisano. 
-
hava123
#13392 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas stigla 4 paketica. Sve iz januara.
- zincx
#13393 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Taj paket čokolada se strogo provjerava u akteditovanoj laboratoriji.Amazonka27 wrote:Ja cekam iz januara zilbericu 15 KM(ebay)... I onaj paket cokolada iz njemacke(privatno) jos nije stigao :/
Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk
- victom
#13394 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Novi sistem će omogućiti efikasniju kontrolu i provjere, tako da će svi oni koji se bave nezakonito privrednom djelatnošću oglašavanja razne robe putem interneta i prodaje iste biti temeljito kontrolisani, a svi građani koji za svoje lične potrebe naručuju robu putem interneta neće biti u potrebi za angažovanjem špeditera.
Poštovana gospodo iz UIO,
vi se očigledno nikada niste bavaili sitnim švercom, pa ne znate kako sivi biznis funkcioniše. Pa da vam objasnim.
Preprodavač naruči jedan artikal regularno na adresu u BiH da bi imao alibi, a u Hrvatskoj ili Srbiji naruči još 10 takvih istih. Onda tu robu iz Hrvatske ili Srbije preveze ličnim autom u BiH. Onda stavi na oglas da prodaje samo JEDAN komad artikla. A u stvari na tavanu ih ima još 10 takvih.
Tako da morate razumijete da se šverc ne dešava preko online naručivanja, već na granicama sa susjednim državama.
Stoga, ova nova pojačana kontrola neće ništa postići, osim što je nama (poštenom svijetu) uništila svo zadovoljstvo online kupovine.
Ja još čekam bateriju koja već 40 dana stoji na carini. Pa imal to smisla drage kolege iz UIO ?
Last edited by victom on 01/03/2021 05:35, edited 2 times in total.
- zemomak
#13395 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Heheh, odlicno 
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Sent from my MI 5 using Tapatalk
-
hava123
#13396 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
victom wrote:Novi sistem će omogućiti efikasniju kontrolu i provjere, tako da će svi oni koji se bave nezakonito privrednom djelatnošću oglašavanja razne robe putem interneta i prodaje iste biti temeljito kontrolisani, a svi građani koji za svoje lične potrebe naručuju robu putem interneta neće biti u potrebi za angažovanjem špeditera.
Poštovana gospodo iz UIO,
vi se očigledno nikada niste bavaili sitnim švercom, pa ne znate kako sivi biznis funkcioniše. Pa da vam objasnim.
Preprodavač naruči jedan artikal regularno na adresu u BiH da bi imao alibi, a u Hrvatskoj ili Srbiji naruči još 10 takvih istih. Onda tu robu iz Hrvatske ili Srbije preveze ličnim autom u BiH. Onda stavi na oglas da prodaje samo JEDAN komad artikla. A u stvari na tavanu ih ima još 10 takvih.
Tako da morate razumijete da se šverc ne dešava preko online naručivanja, već na granicama sa susjednim državama.
Stoga, ova nova pojačana kontrola neće ništa postići, osim što je nama (poštenom svijetu) uništila svo zadovoljstvo online kupovine.
Ja još čekam bateriju koja već 40 dana stoji na carini. Pa imal to smisla drage kolege iz UIO ?
Svi smo mi victom!
- holowey
#13397 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
situacija, preko ebaya kupljeno a preko paypala placeno... nakon vise od dva mjeseca dobio refund od ebaya koji se uredno iskazao na paypalu... cetiri mjeseca od kupovine posiljka ipak stize i hocu da ponovo platim, ali seller vise nema taj listing... u purchase history mi ne daje opciju da za ovaj artikl ponovo platim... na paypalu imam dvije transakcije sa sellerom, kupovinu i refund, i tamo je naveden sellerov email pa kontam da bih mogao da mu (preko navedene email adrese u transakciji) tako posaljem pare... ali kako da ebay onda obavijestim o ovome? kako da ebay ima trag?
-
bosniamaj
#13398 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo kažu na telefon da će možda za 10-ak dana proraditi haha.
Kažu, ako Vam se ne žuri, paket će stajati tu, ali ne zna se kad će proraditi. Ako Vam se žuri, imaju špediteri.
Cirkus.
Sent from my H60-L02 using Tapatalk
Kažu, ako Vam se ne žuri, paket će stajati tu, ali ne zna se kad će proraditi. Ako Vam se žuri, imaju špediteri.
Cirkus.
Sent from my H60-L02 using Tapatalk
- nadžak
#13399 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Tako i uradi, pošalji na taj email na koji si prvi put i platio. Tako sam uradio sto puta i sve OK. Nisam nikad našao ništa pametno da možeš uopšte obavjestit e-bay da si poslao čovjeku pare nazad, ako nađeš-napiši da i ja znam.holowey wrote:situacija, preko ebaya kupljeno a preko paypala placeno... nakon vise od dva mjeseca dobio refund od ebaya koji se uredno iskazao na paypalu... cetiri mjeseca od kupovine posiljka ipak stize i hocu da ponovo platim, ali seller vise nema taj listing... u purchase history mi ne daje opciju da za ovaj artikl ponovo platim... na paypalu imam dvije transakcije sa sellerom, kupovinu i refund, i tamo je naveden sellerov email pa kontam da bih mogao da mu (preko navedene email adrese u transakciji) tako posaljem pare... ali kako da ebay onda obavijestim o ovome? kako da ebay ima trag?
- spree
#13400 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jebo ih 10 dana vise. eto nek od danas bude 10 dana, ali daj da se zavrsi vise. jos koliko nas ima na cekanju i da proradi za 10 dana trebat ce mjesec da svima dodje