Cilj SDA se upravo realizuje, nestanak pokušaja.ultima_palabra wrote:Bolje bi bilo da nije ni sa kim... šta mogu uraditi sa 10% poslanika? Ovako će potrošiti taj neki kredibilitet zbog par fotelja... ako to nije i bio cilj od početkaJoseMujica wrote:trenutno je bolje da je NS uz SDA nego uz SDP...inači bi sad Peđi tovarili da svaki dan s Mićom ispija kafe i prodaje Kanton Sarajevo dušmanima.
Kao argument bi koristili i činjenicu da jedan zlotvor poput Rajka Vasića čita Peđin blog
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- FOČANSKI PROPISI
#13376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
- drug_profi
#13377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja,
SDA ce vas sazvakati i ispljunuti, kao sto su uradili svakom partneru koji je bio ideoloski razlicit do sad. Nakon toga SDA ce ostati ista SDA, a vi cete vise liciti na SDA.
Moram reci da sam ocekivao od principijelnosti vise.
Ako je motiv funkcionisanje vlasti, onda ste mogli dati podrsku bez koalicije. Jer ovo jest koalicija cim ste nesto potpisali.
Posto ja od vlasti u kojoj je SDA ili SDU ne ocekujem ama bas nista normalno, necu se truditi ni da pratim sta rad(it)e, da mi ne utice na zdravlje.
Mislim, jel veliki problem skontati da ako si dobio glasove pored SDP i SDA, to znaci da ljudi hoce nesto drugo od vas, a ne nikako njih sa vama, odnosno da je direktno moj glas doveo opet SDA na vlast. Jel to fakat toliko komplikovano? Uglavnom, sve mi se vise cini da je najbolje pustiti vas da se rastaljujete i takav nekakav zakon donijeti, jer izbori postaju besmisao. Makar cemo ustediti nesto.
SDA ce vas sazvakati i ispljunuti, kao sto su uradili svakom partneru koji je bio ideoloski razlicit do sad. Nakon toga SDA ce ostati ista SDA, a vi cete vise liciti na SDA.
Moram reci da sam ocekivao od principijelnosti vise.
Ako je motiv funkcionisanje vlasti, onda ste mogli dati podrsku bez koalicije. Jer ovo jest koalicija cim ste nesto potpisali.
Posto ja od vlasti u kojoj je SDA ili SDU ne ocekujem ama bas nista normalno, necu se truditi ni da pratim sta rad(it)e, da mi ne utice na zdravlje.
Mislim, jel veliki problem skontati da ako si dobio glasove pored SDP i SDA, to znaci da ljudi hoce nesto drugo od vas, a ne nikako njih sa vama, odnosno da je direktno moj glas doveo opet SDA na vlast. Jel to fakat toliko komplikovano? Uglavnom, sve mi se vise cini da je najbolje pustiti vas da se rastaljujete i takav nekakav zakon donijeti, jer izbori postaju besmisao. Makar cemo ustediti nesto.
- Corto Maltese
#13378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
+1ime_kojeg_nema wrote:Ne raduje me ova saradnja sa SDA ali kao neko je dao glas NS moram reci da vam jedino Radoncica ne bih oprostio.Pedja Kojovic wrote: Sigurni smo da glasači Naše stranke nisu očekivali da će, glasajući za one koji su obećavali borbu protiv nacionalizna i kriminala, zapravo svoj glas dati SDA-u - zaključuju iz SDP-a.
-
Pedja Kojovic
#13379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drugi profil
Vi ste u pravu u prvom dijelu vaseg posta.
Mi smo u pregovore i sa SDP-om(na osnovu iskustva iz 2008) i sa SDA(na osnovu ideoloske nekompatibilnosti) usli svijesni da od programske koalicije u izvrsnoj vlasti nema nista.
Upravo zbog toga je domet sporazuma ogranicen na izbor opstinskog rukovodstva i gradskih vjecnika i ne sadrzi smjernice o zajednickom djelovanju nakon toga.
p.k.
Mi smo u pregovore i sa SDP-om(na osnovu iskustva iz 2008) i sa SDA(na osnovu ideoloske nekompatibilnosti) usli svijesni da od programske koalicije u izvrsnoj vlasti nema nista.
Upravo zbog toga je domet sporazuma ogranicen na izbor opstinskog rukovodstva i gradskih vjecnika i ne sadrzi smjernice o zajednickom djelovanju nakon toga.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 11/12/2012 19:06, edited 1 time in total.
-
maher
#13380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sinoc je u dijaloskoj emisiji na bht jedan od gostiju pomenuo film nicija zemlja u negativnom kontekstu, sto je njegovo pravo, ali je to potkrijepio neistinama...rekao je da je nicija zemlja od nagrada dobila "samo" oskara...dok je konkurentski film amelie dobio 50-tak nagrada....upravo je suprotno, nicija zemlja je pored oskara dobila i jos 60-tak drugih nagrada (kan, cezar, venecija,...)...
pretpostavljam da je ovo potezanje danisovog u filma u lazljivom kontekstu vezano za njegov politicki angazman, pa mislim da bi zbog onih mladjih koji se bas ne sjecaju 2001 trebalo naglasiti i ostale nagrade koje je danis dobio, a ne "samo" oskara...
samo me cudi kako ostali gosti u emisiji nisu reagovali ne ovakve neistine...koje su ocigledno bile zlonamjerne...mozda ovome ne bi trebalo davati veliku vaznost, ali ipak lazi ne smiju proci neprimjecene
pretpostavljam da je ovo potezanje danisovog u filma u lazljivom kontekstu vezano za njegov politicki angazman, pa mislim da bi zbog onih mladjih koji se bas ne sjecaju 2001 trebalo naglasiti i ostale nagrade koje je danis dobio, a ne "samo" oskara...
samo me cudi kako ostali gosti u emisiji nisu reagovali ne ovakve neistine...koje su ocigledno bile zlonamjerne...mozda ovome ne bi trebalo davati veliku vaznost, ali ipak lazi ne smiju proci neprimjecene
-
Pedja Kojovic
#13381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Najnovije saopštenje Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo polazi od prozirne izmišljotine da Naša stranka sebe proglašava ljevičarskom. To je daleko od istine: sebe definiramo kao političku formaciju lijevog centra, i nemamo nikakvih ambicija da se guramo u onaj prostor na ljevici koji tako uspješno zauzimaju SDP BiH i njena sestrinska stranka, SNSD Milorada Dodika, stoji u saopštenju Naše stranke
"S druge strane, ovo saopštenje otkriva šta je, u protekle dvije godine, bila glavna preokupacija SDP-ovog premijera i ministara u koalicionoj vladi SDP/SDA u Kantonu Sarajevo: oni su se borili za agresivnije prisustvo Djeda Mraza u glavnom gradu. Posvećenost tom uzvišenom cilju spriječila ih je da makar pokušaju riješiti trivijalne probleme poput gradskog saobraćaja, pasa lutalica ili noćnih redukcija vode. A sada se Naša stranka, ako je vjerovati Kantonalnom odboru SDP BiH Sarajevo, sprema da poništi taj jedini rezultat njihovog dvogodišnjeg vršenja vlasti.
Građani ipak mogu mirno spavati: u skladu sa svojim načelima, Naša stranka neće pristati - tamo gdje bude u poziciji da odlučuje - ni na agresivno uvođenje ni na agresivno ukidanje bilo kakvih simbola, vjerskih, tradicionalnih ili sekularnih.
Nažalost, i ovoga puta naći će se članova, simpatizera i glasača SDP koji će povjerovati da je dvogodišnje koaliranje Socijaldemokratske partije sa Strankom demokratske akcije bilo motivirano javnim dobrom, i da su se njihovi jučerašnji koalicioni partneri pukim činom raskida najednom pretvorili u nacionaliste i kriminalce.
Srećom, članovi, simpatizeri i glasači Naše stranke dobro znaju da Protokol o formiranju vijećničkih većina, izboru rukovodstava vijeća u svim općinama Kantona Sarajevo, te izboru vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva koji je NS, nakon nerazumnih zahtjeva pregovaračkog tima SDP-a i SBB-a, potpisala sa Strankom demokratske akcije i SDU ne podrazumijeva ni koaliciju ni ideološku saradnju: naši vijećnici u opštinama i u Gradu i dalje će se principijelno opredjeljivati prema kvalitetu inicijativa, odakle god dolazile", navodi se u saopštenju.
"S druge strane, ovo saopštenje otkriva šta je, u protekle dvije godine, bila glavna preokupacija SDP-ovog premijera i ministara u koalicionoj vladi SDP/SDA u Kantonu Sarajevo: oni su se borili za agresivnije prisustvo Djeda Mraza u glavnom gradu. Posvećenost tom uzvišenom cilju spriječila ih je da makar pokušaju riješiti trivijalne probleme poput gradskog saobraćaja, pasa lutalica ili noćnih redukcija vode. A sada se Naša stranka, ako je vjerovati Kantonalnom odboru SDP BiH Sarajevo, sprema da poništi taj jedini rezultat njihovog dvogodišnjeg vršenja vlasti.
Građani ipak mogu mirno spavati: u skladu sa svojim načelima, Naša stranka neće pristati - tamo gdje bude u poziciji da odlučuje - ni na agresivno uvođenje ni na agresivno ukidanje bilo kakvih simbola, vjerskih, tradicionalnih ili sekularnih.
Nažalost, i ovoga puta naći će se članova, simpatizera i glasača SDP koji će povjerovati da je dvogodišnje koaliranje Socijaldemokratske partije sa Strankom demokratske akcije bilo motivirano javnim dobrom, i da su se njihovi jučerašnji koalicioni partneri pukim činom raskida najednom pretvorili u nacionaliste i kriminalce.
Srećom, članovi, simpatizeri i glasači Naše stranke dobro znaju da Protokol o formiranju vijećničkih većina, izboru rukovodstava vijeća u svim općinama Kantona Sarajevo, te izboru vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva koji je NS, nakon nerazumnih zahtjeva pregovaračkog tima SDP-a i SBB-a, potpisala sa Strankom demokratske akcije i SDU ne podrazumijeva ni koaliciju ni ideološku saradnju: naši vijećnici u opštinama i u Gradu i dalje će se principijelno opredjeljivati prema kvalitetu inicijativa, odakle god dolazile", navodi se u saopštenju.
- T-Rexx
#13382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDP i SBB su maksimalno omrazene i krajnje nepopularne stranke. To je brod koji tone.
Ma kakva god da je SDA, mislim da su iz NS postupili takticki ispravno ulaskom u koaliciju sa SDA. To je zato sto je SDA ipak u daleko boljem politickom/populistickom polozaju zahvaljujuci otporu kojeg pruzaju antiBiH crveno-crnom dvojcu. SDA je trenutno najbolji izbor za NS odnosno izbor sa najmanje minusa koje svako koaliranje nosi sa sobom.
NS

Ma kakva god da je SDA, mislim da su iz NS postupili takticki ispravno ulaskom u koaliciju sa SDA. To je zato sto je SDA ipak u daleko boljem politickom/populistickom polozaju zahvaljujuci otporu kojeg pruzaju antiBiH crveno-crnom dvojcu. SDA je trenutno najbolji izbor za NS odnosno izbor sa najmanje minusa koje svako koaliranje nosi sa sobom.
NS
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#13383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SDP i NS se sicaju nekim smijesnim proglasima. A zapravo SDA ih prevlaci i presvlaci kako im je ceJf.
Pitanje za Pedju. Zasto NS ne tuzi SDP zbog izjava vezano za licnu korist pojedinaca iz vrha NS, a za protuuslugu podrska u opstinskim vijecima na relaciji NS i SDA.
Tuzite ih, dokazite da pisu klevete ako pisu.
Prozivali ste SDP zbog neprincipijelne i ideoloski totalno neprirodne koalicije. Pozivali ste ih da se izvuku iz te price, jer je SDA najvise zasluzna za dosadasnje stanje u kojem se nalazimo...i onda ste, uz par ustupaka i dodatnih fotelja, pristali na istu tu pricu i zagrljaj SDA.
Barem ste trebali preskociti ovo u svom saopstenju. Ovako je tragicno i smijesno
Oprosti Pedja, proteklih 20 godina nismo zivjeli u Svedskoj ili Njemackoj, pa da ne znamo kako kod nas funkcionise situacija u politickim pregovorima i trgovinama. Nema sanse da su vas podrzali cisto tako, eto "na lijepe oci"
Samo mogu zamisliti trijumfalni osmijeh Konakovica, hajde ako nista drugo, sada taj cin podjele kifli u skupstini vise i ne izgleda jednako papanski (kao sto si onu noc to okarakterisao Pedja), sada je to vise nepromisljeno i nesto sto se moze propisati krilatici " mladost ludost"

Pitanje za Pedju. Zasto NS ne tuzi SDP zbog izjava vezano za licnu korist pojedinaca iz vrha NS, a za protuuslugu podrska u opstinskim vijecima na relaciji NS i SDA.
Tuzite ih, dokazite da pisu klevete ako pisu.
A ovaj pasos iz saopstenja NS se moze, samo ako zarotiramo i promijenimo mjesta u tekstu SDP I NS, citati i na drugi nacin.Nažalost, i ovoga puta naći će se članova, simpatizera i glasača SDP koji će povjerovati da je dvogodišnje koaliranje Socijaldemokratske partije sa Strankom demokratske akcije bilo motivirano javnim dobrom, i da su se njihovi jučerašnji koalicioni partneri pukim činom raskida najednom pretvorili u nacionaliste i kriminalce
Prozivali ste SDP zbog neprincipijelne i ideoloski totalno neprirodne koalicije. Pozivali ste ih da se izvuku iz te price, jer je SDA najvise zasluzna za dosadasnje stanje u kojem se nalazimo...i onda ste, uz par ustupaka i dodatnih fotelja, pristali na istu tu pricu i zagrljaj SDA.
Barem ste trebali preskociti ovo u svom saopstenju. Ovako je tragicno i smijesno
Ali zato je SDA 17 godina u kontinuitetu rejsavala i sanirala jako uspjesno sve te osnovne probleme u nasem gradu. SDP je odgovoran, za tromost i nesposobnost, ali kako onda tek tumaciti vas sporazum sa nekim ko je sustinsku unistio sve servise gradjana Sarajeva od vodovoda i grijanja, do kanalizacije i gradskog saobracaja???"S druge strane, ovo saopštenje otkriva šta je, u protekle dvije godine, bila glavna preokupacija SDP-ovog premijera i ministara u koalicionoj vladi SDP/SDA u Kantonu Sarajevo: oni su se borili za agresivnije prisustvo Djeda Mraza u glavnom gradu. Posvećenost tom uzvišenom cilju spriječila ih je da makar pokušaju riješiti trivijalne probleme poput gradskog saobraćaja, pasa lutalica ili noćnih redukcija vode. A sada se Naša stranka, ako je vjerovati Kantonalnom odboru SDP BiH Sarajevo, sprema da poništi taj jedini rezultat njihovog dvogodišnjeg vršenja vlasti.
A ovaj dio je nesto u sta, i uz najbolju volju, ne mogu da povjerujem. SDA vam da dodatna mjesta (mjesto precjedavajuce u opstini Centar), da vam i podrsku u dogovorima cak i oko mjesta gradonacelnika Fincija (ovo mora da su velike kombinacije u pitanu).a onda kao svi mi treba da vjerujemo da za protuuslugu ne traze nista.Srećom, članovi, simpatizeri i glasači Naše stranke dobro znaju da Protokol o formiranju vijećničkih većina, izboru rukovodstava vijeća u svim općinama Kantona Sarajevo, te izboru vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva koji je NS, nakon nerazumnih zahtjeva pregovaračkog tima SDP-a i SBB-a, potpisala sa Strankom demokratske akcije i SDU ne podrazumijeva ni koaliciju ni ideološku saradnju: naši vijećnici u opštinama i u Gradu i dalje će se principijelno opredjeljivati prema kvalitetu inicijativa, odakle god dolazile", navodi se u saopštenju.
Oprosti Pedja, proteklih 20 godina nismo zivjeli u Svedskoj ili Njemackoj, pa da ne znamo kako kod nas funkcionise situacija u politickim pregovorima i trgovinama. Nema sanse da su vas podrzali cisto tako, eto "na lijepe oci"
Samo mogu zamisliti trijumfalni osmijeh Konakovica, hajde ako nista drugo, sada taj cin podjele kifli u skupstini vise i ne izgleda jednako papanski (kao sto si onu noc to okarakterisao Pedja), sada je to vise nepromisljeno i nesto sto se moze propisati krilatici " mladost ludost"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#13384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ocito je na pragu dogovor i da date svoju podrsku vladi "experata" u kantonu. Tragicno, majke mi....VERIFIKOVAN DOGOVOR NAŠE STRANKE, STRANKE PENZIONERA, SDU, SBIH, SDA I BPS-a
Gradonačelnik Kljuić, zamjenik Našoj stranci?!
Pozvali smo Našu stranku da nam se priključi i u Skupštini KS-a. Prema prvim utiscima, moglo se vidjeti da ni tu stavovi nisu mnogo udaljeni, kaže Zlatar Sa konstituirajuće sjednice Novog Grada
Pregovori koalicijskog bloka SDA - SDU na lokalnom nivou sa Našom strankom idu zadovoljavajućim pravcem. Ovo je u izjavi za Oslobođenje kazao Emir Zlatar, predsjednik KO SDU, koji je naglasio kako je već dogovoreno da se formiraju vijećničke većine.
- U bloku koji je dogovorio zajedničko djelovanje nalaze se Naša stranka, Stranka penzionera, SDU, SBiH, SDA i BPS. Također, dogovoreno je da se konsenzusom izaberu rukovodstva općinskih i Gradskog vijeća, te gradonačelnik Sarajeva i njegovi zamjenici, pojasnio je Zlatar.
Prema Zlatarovim riječima, ono što je najbitnije u dogovoru navedenih stranaka su principi na osnovu kojih će djelovati.
- Nikome vrata našeg bloka nisu zatvorena. Stjepan Kljuić ostaje naš kandidat za gradonačelnika i očekujemo da Naša stranka, koja ima svog nestranačkog kandidata, prihvati poziciju dogradonačelnika Sarajeva. Jasno je da imamo dva veoma kvalitetna kandidata, ali cijenim da će Naša stranka, ipak, prihvatiti Kljuića, kojeg je SDU predložio mnogo prije održavanja lokalnih izbora, zaključio je Zlatar.
Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke, potvrdio je da su pregovori još u toku.
- Nadamo se pozitivnom ishodu. Dogovaramo se isključivo u vezi sa četiri gradske općine, a da li će biti nekih dogovora u budućnosti o višim nivoima to ne mogu isključiti. U ovom trenutku su nam interes četiri gradske općine, naš program i naš nestranački kandidat Jakob Finci za poziciju gradonačelnika Sarajeva, naglasio je Gratz.
S druge strane, Zlatar je izjavio kako je SDU u bilateralnim sastancima već pozvao Našu stranku da se priključi većini u Skupštini Kantona Sarajevo.
- U Kantonu nema koalicije već samo sporazum o političkom djelovanju koji je napravljen na bazi principa. Pozvali smo Našu stranku da nam se priključi i očekujem da će oni naš prijedlog razmotriti u rukovodstvu stranke. Prema prvim utiscima, moglo se vidjeti da ni tu stavovi nisu mnogo udaljeni i može se očekivati dogovor u narednom periodu, kazao je Zlatar.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#13385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne mora.KatarinaKosaca wrote:Nije se rodio ko je svima ugodio, pa tako ni NS. Sa nekim se mora koalirati. Ako će napraviti i mrvu pomaka u tim koalicijama, u smislu uvođenja etike u politiku... imaju moju podršku.. ali to samo vrijeme može pokazati. Mislim da je rano i za razočarenja i za podršku.
Zarad principa.
Mislila sam da je NS stranka budućnosti a ne stranka prošlosti ili sadašnjosti.
Još neću reći da sam se prevarila ali sam na dobrom putu.
Koalcija sa bilo kojim" blokom" je smrtonosna. Katastrofalna. Užas.
Gdje počinje blok tu nestaje nezavisnost. I sve one mrlje koje se nisu htjele preuzeti jer se nisu mogle očistiti ( za to postoji opcija "suzdržan") će se raširiti , uvećati i predimenzionirati.
Etiku u politici uče laici. Bezskrupulozni mesožderi koji dvadeset godina haraju , melju sve odreda , kao i njihovi "opozicioni" klonovi se ne mogu naučiti ničemu. Pa pogledajte ih .Sve !!! Pogledajte društvo , sistem , pogledajte kako funkcioniramo , koliko ulažemo u pamet u proizvodnju...oni ne "ulažu" ni u najbliže , samo u sebe. Etika?
Moju podršku - nemaju , pozelenila sam od muke , ali sam samo glasačica
pemanapemani wrote:Peđa,
zar nisi prije nekih 20-ak dana kada su bili u toku pregovori sa SDP-om i SBB-om, te iste pregovore pravdao rečenicom: "Znate li koja je alternativa ovome?" Kako sad ta grozna alternativa postade konstruktivan pregovarač i budući partner?
Glupo je uopće pregovarati sa SDA, SDP-om i SBB-om. Svi pobrojani su u zadnje dvije godine napravili toliku količinu političkog kretenluka da zdrav razum nikako ne može dokučiti šta je cilj svemu tome. I sada NS, manje od dvije godine prije izbora, pravi vlast sa jednim od navedenih. Poštujem sve, ali nikako više ne mogu podnijeti prodavanje muda pod bubrege. Sretno s novim partnerima.
S vama se slažem u
Mada je kod razočarenja nastupilo jedno veliko R. Svoj glas nisam dala ni SDA-u , ni Pećancu , ni SDP-u ni Utemeljitelju.KatarinaKosaca wrote:Mislim da je rano i za razočarenja i za podršku.
Čekaćemo još malo...svakako je zima...
- Challenger__
#13386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Libero, bolan... Kakva NS, drug moj. Spas je u nama; tebi, meni, petom, desetom a ne u ovim političkim ljigavcima, prevrtljivcima i interešdžijama.
Laganini, ko ih *ebe.
Laganini, ko ih *ebe.
-
convict
#13387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma kakogod vi to nazvali, ne možete se oprati od s.... koja će praviti postavljeni SDA kadrovi nakon uspostavljanja vlasti, ako ste ih vi svojim rukama doveli na vlast.Pedja Kojovic wrote:drugi profil
p.k.
-
Pedja Kojovic
#13388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
convict
Mi preuzimamo punu odgovornost za nase ljude, a
zahvaljujuci sporazumu imacemo priliku da kontrolisemo i njihove.
p.k.
p.k.
- Challenger__
#13389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:
p.k.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#13390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa koja kontrola ? Vi (Naša Stranka ) ćete kontrolirati kadrove SDA partije ? Kako ?Pedja Kojovic wrote:convict
p.k.
Ok. Recimo i da hoćete ( a nećete).
Zar je to vizija Bosne i Hercegovine. Zar je SDA naša budućnost ? Zar SDA zaslužuje šansu ? ONI ???
Ne mogu da vjerujem da hvatate ovakve vozove. Zbog čega ? Šta GLASAČI Naše Stranke dobijaju ovim katastrofalnim dogovorom ? (članovi Naše Stranke koji imaju sitnokirjadžijske interese su nevažni , svoje interese mogu ostvariti i kao "nezavisni")
Pa zar ste vi Pećanac ?
Veliko hvala i unaprijed hvala na odgovoru.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#13391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
e moj Peđa...Pedja Kojovic wrote:convict
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#13392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A ne tako davno ovo je bila prica. Necu reci logika i stav, jer je sada sve to pregazeno..cisto prica.

I onda to isto urade svojim clanovima aktivistima, simpatizerima i glasacima. I svima onima koji su polagali nadu da su bas oni, NS, neko ko stoji iza svojih rijeci i stavova.DANIS TANOVIĆ:
Ako ne mislite radi ostanka u vlasti promiskuitetno mijenjati svoje političke partnere, onda se trebate povezivati sa strankama koje pripadaju vašoj ideološkoj porodici. Jedino pošteno prema glasačima je da im prije izbora kažete ne samo šta ćete, nego i s kim ćete to uraditi. Veliki dio SDA-ovih i SBB-ovih glasača se razočarao jer su glasali za nacionalnu stranku, a probudli se u krevetu sa strankom koja se zove socijaldemokratska. I obrnuto, naravno.
17.11.2012.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pećanac je duša kakav je onaj mali degen Zlatar...kao SBiH direktor TVSA otpuštao trudnice svojevremeno:-) inače student poznat po polaganju ispita u Dva ribara
Peđa ušli ste vezanih očiju u minsko polje, sad će vam biti s kim ste taki ste...nadam se da ćete ostati na prostoj matematičkoj koaliciji...sretno
Peđa ušli ste vezanih očiju u minsko polje, sad će vam biti s kim ste taki ste...nadam se da ćete ostati na prostoj matematičkoj koaliciji...sretno
Last edited by JoseMujica on 12/12/2012 13:34, edited 1 time in total.
- cyprus
#13394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Naravno da nemam ništa protiv ulaska u 'neprincipijelne koalicije' (naime takve su danas jedino moguće), al brate zašto u ovaj blok?

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
morebit se i SDA emacipovala pa su i oni sada FGR?
- FOČANSKI PROPISI
#13396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
tvsabina wrote: Zar je SDA naša budućnost ? Zar SDA zaslužuje šansu ? ONI ???
Ne mogu da vjerujem da hvatate ovakve vozove. Zbog čega ?
Isto pitanje u skraćenoj verziji.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#13397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemoj tako. Ovo je blok sa strankama koje su politicki, intelektualno i sa svojim potencijalima, dokazani pozitivni i progresivni faktor u nasoj dosadasnjo istorijicyprus wrote:Naravno da nemam ništa protiv ulaska u 'neprincipijelne koalicije' (naime takve su danas jedino moguće), al brate zašto u ovaj blok?![]()
Pogledaj samo kakav skup i koji potencijal: NAŠE STRANKE, STRANKE PENZIONERA, SDU, SBIH, SDA I BPS-a
- FOČANSKI PROPISI
#13398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nadam se da ćete zajedno sa SDA otići na smetljište istorije kao njihov pobačaj.JoseMujica wrote:Pećanac je duša kakav je onaj mali degen Zlatar...kao SDA direktor TVSA otpuštao trudnice svojevremeno:-) inače student poznat po polaganju ispita u Dva ribara
- T-Rexx
#13399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Je li SBB-SDP blok bolji??cyprus wrote:Naravno da nemam ništa protiv ulaska u 'neprincipijelne koalicije' (naime takve su danas jedino moguće), al brate zašto u ovaj blok?![]()
- T-Rexx
#13400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A sa kime drugim? Jel mozda sa SDP i SBB??FOČANSKI PROPISI wrote:tvsabina wrote: Zar je SDA naša budućnost ? Zar SDA zaslužuje šansu ? ONI ???
Ne mogu da vjerujem da hvatate ovakve vozove. Zbog čega ?![]()
Isto pitanje u skraćenoj verziji.