Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
insomnia78

#13376 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Gomila gluposti sa proarapske strane
Juga ga gomilala 45 godina
BHCluster

#13377 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:Gomila gluposti sa proarapske strane
Juga ga gomilala 45 godina
Proarapske strane. :lol:
BHCluster

#13378 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

A isti je slucaj bio i sa izvozom oruzija u Ruandu, Mjanmar.
Last edited by BHCluster on 30/12/2017 22:54, edited 1 time in total.
insomnia78

#13379 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Poredis Ruandu sa jugoslovenskom namjenskom koja je ceteres godina gomilala oruzje kojeg je 95% zavrsilo u Srbiji
animals

#13380 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Prvi put cujem podatak da je Izrael naoruzavao Srbe..
ovo je gore od lavova..
BHCluster

#13381 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Evo linkic pa si previdite preko znate vech chega. http://elyon1.court.gov.il/files/15/280/049/M13/15049280.M13.htm
TomANDJerry

#13382 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by TomANDJerry »

kada te 1000 godina protjeruju i ubijaju budale koje vjeruju u teorije zavjere i slicne gluposti --- jednostavno dodjes u situaciju da i sam poludis i kazes "J**** vam m***u svima , od sada cim me neko ruzno pogleda ja pucam , mozete plakat, molim, prokljinjat itd ... ne zanima me". A govoriti kako nema antisemitizma u svijetu (a pogotovo kod nas , rekao bih da je u BiH to drustveno pravilo da mrzis jevreje) znaci da si slijep.

Ja sam na strani mira i toga da Palestinci dobiju drzavu , neka se ograde zidom jedni od drugih nekih 50 godina i gotovo ... ali naravno znam koliko je to tesko za napraviti. Kada bi bilo manje antisemitizma u globalu bilo bi i vece sanse za Palestince, ovako tesko.
BHCluster

#13383 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

TomANDJerry wrote:kada te 1000 godina protjeruju i ubijaju budale koje vjeruju u teorije zavjere i slicne gluposti --- jednostavno dodjes u situaciju da i sam poludis i kazes "J**** vam m***u svima , od sada cim me neko ruzno pogleda ja pucam , mozete plakat, molim, prokljinjat itd ... ne zanima me". A govoriti kako nema antisemitizma u svijetu (a pogotovo kod nas , rekao bih da je u BiH to drustveno pravilo da mrzis jevreje) znaci da si slijep.

Ja sam na strani mira i toga da Palestinci dobiju drzavu , neka se ograde zidom jedni od drugih nekih 50 godina i gotovo ... ali naravno znam koliko je to tesko za napraviti. Kada bi bilo manje antisemitizma u globalu bilo bi i vece sanse za Palestince, ovako tesko.
:thumbup:
cyprus

#13385 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

commendatore wrote:
cyprus wrote:Evo mali prilog za onu raspravu od neki dan, tj. ono kako ovdje nema antisemitizma, nego je samo riječ o anticionizmu :oops: :zzzz:

Na svakoj, ali bukvalno svakoj vijesti koja se bar djelomično dotiče Jevreja dominiraju ovakvi komentari...
pratim ja tvoje "liberalne" stavove dugi niz godina - namazan si bojama da bi ti pozavidio i Van Gog sa PIkasom....

ti se sjetio bosnjama prišit antisemitizam - nešto te nema na opcijama kad su bošnje našutane, upucani, flašama gadjani, skrnavljeni i slicno.... tacno te gledam kako bi guz'ce dao da je kako smrdija zavladala ovim prostorima.... mozebitno i kurvatska....

P.S. sad cu ja bit antisemita pravi pa cu rec da mi se jebe i za muslimane i za zidove....a boga mi i tvoje maodakle da su.....

sad nastavi da još malo farbaš
1) Pratiš me dugi niz godina? Dobro, trebam li bit počašćen ili prepadnut?

2) Sebe ne doživljavam toliko kao liberala, koliko kao antifašistu, antinacionalistu i antiklerikalistu... Zbog toga džabe stavljaš to "liberalne" pod navodnike...

3) Van Gog i Pikaso nisu bili namazani bojama... Metafora li je promašena na logičkom niovu...

4) Naravno da bošnjama ne prišivam ništa... Bošnje su široka grupa ljudi i većina ih nema ništa sa ovim na šta ukazujem... Dakle, ne laži...

5) Ukazujem na trand pred kojim mnogi zatvaraju oči, a to je bolesna i iracionalna mržnja prema jednoj etnoreligijskoj grupi među nemali brojem pojedinaca koji pripadaju bošnjačkom narodu... Ponovit ću - time ne prišivam ništa Bošnjacima kao kolektivu, nego onim pripadnicima ovog naroda čije iskazane stavove ne mogu tumačiti nikako drugačije nego kao fašističke, antisemitske i neljudske... Zapravo, ne prišivam im ja ništa, oni su sami sebi prišili javnim ispoljavanjem svoje mentalne dijareje...

6) Još jednom, nije lijepo lagat... To je jedan od Bogu najodvatnijih grijehova... Čak ako si i ateista, i u njihovom poimanju morala, laž jako nisko kotira... Nije lijepo slagat da me nema na ''opcijama'' :-) kad su bošnje žrtve... To što me možda ima manje na takvim temama je plod jednostavne činjenice da na ovom forumu nema mnogo ljudi koje treba ubjeđivati da nije lijepo Bošnjake šutati, pucati na njih, gađati ih flašama ili skrnaviti njihove svetinje... Englezi to obilježavaju frazom "preach to a choir" - a ja to nešto ne volim, tj. ne vidim naročito svrhu... S druge strane, na ovom forumu ima više pojedinaca koji misle da šutanje Jevreja, Srba, Hrvata, te još drugih i nije toliko strašno, pa mi se onda kao svrsishodnije čini više angažovati na takvim temama, ne bih li te hudnjake pokušao razuvjeriti...

7) Tvoje insinuacije o "smrdiji" i "kurvatskoj" su žalosno smješne, pa ih ne vrijedi ni komentarisati...

8 ) Ne znam baš da li bi trebao biti tako gord u ispoljavanju manjka empatije prema muslimanima, židovima, a i ovim mojim (ko god da smatraš da su :mrgreen: )... Ni to ti nije baš vrlina kojom bi se trebao ponositi...

I nevezano za tvoj post - ovaj gore kolažni screenshot sam postavio samo sa ciljem raskrinkavanja bacanja šuplje o tome kako ovdje nema antisemitizma, nego je samo tobože riječ o anticionizmu :oops: A ne bih ga stavio da je to neki incidentni slučaj, a ne već ustaljena praksa na skoro svaki članak koji bar u dalekom kontekstu pominje Jevreje... I nije to stanje samo na društvenim mrežama... Nebrojeno puta sam i u real lifeu imao priliku čuti iste stvari... Smatram da ovo definitivno nije problem kojeg treba ignorisati ili šminkati...
Last edited by cyprus on 31/12/2017 02:30, edited 1 time in total.
BHCluster

#13386 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

cyprus wrote:

I nevezano za tvoj post - ovaj gore kolažni screenshot sam postavio samo sa ciljem raskrinkavanja bacanja šuplje o tome kako ovdje nema antisemitizma, nego je samo tobože riječ o anticionizmu :oops: A ne bih ga stavio da je to neki incidentni slučaj, a ne već ustaljena praksa na skoro svaki članak koji bar u dalekom kontekstu pominje Jevreje... I nije to stanje samo na društvenim mrežama... Nebrojeno puta sam i u real lifeu imao priliku čuti iste stvari... Smatram da ovo definitivno nije problem kojeg treba ignorisati ili šminkati...
Zar nije Finci izjavio da u BiH neJma antisemitizma? :oops:
cyprus

#13387 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:

To je prije svega promišljena i vrlo pametna izjava sa Fincijeve strane... U interesu te izrazito malobrojne jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini nije da se talasa, pogotovo zato što srećom još uvijek nije bilo fizičkih napada na Jevreje i njihovu imovinu... Da Finci daje suprotne izjave, povećao bi se rizik da ta mala zajednica konkretno na sebe privuče bijes ostrašćenog dijela javnosti... Zasad su previše mali, neprimjetni i uslovno rečeno nebitni da bi se neko ozbiljnije osvrtao na njih, a ova izjava je upravo u cilju održavanja takvog stanja...

Međutim, sumnjam da je Finci budala i da ne vidi antijevrejski sentiment koji kod nas iz godine u godinu jača... Moguće je i da se uzda u onu "ne boj se psa koji laje...'' Ja se nadam da će sve zaista i ostat na lajanju ovih maloumnih kerova na internetu, ali se bojim da bi nastavak ignorisanja i zatvaranja očiju pred tim trendom mogao dovesti do toga da antisemitizam postane potpuno prihvatljiv i uobičajen način razmišljanja u našem društvu...
BHCluster

#13388 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote:

To je prije svega promišljena i vrlo pametna izjava sa Fincijeve strane... U interesu te izrazito malobrojne jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini nije da se talasa, pogotovo zato što srećom još uvijek nije bilo fizičkih napada na Jevreje i njihovu imovinu... Da Finci daje suprotne izjave, povećao bi se rizik da ta mala zajednica konkretno na sebe privuče bijes ostrašćenog dijela javnosti... Zasad su previše mali, neprimjetni i uslovno rečeno nebitni da bi se neko ozbiljnije osvrtao na njih, a ova izjava je upravo u cilju održavanja takvog stanja...

Međutim, sumnjam da je Finci budala i da ne vidi antijevrejski sentiment koji kod nas iz godine u godinu jača... Moguće je i da se uzda u onu "ne boj se psa koji laje...'' Ja se nadam da će sve zaista i ostat na lajanju ovih maloumnih kerova na internetu, ali se bojim da bi nastavak ignorisanja i zatvaranja očiju pred tim trendom mogao dovesti do toga da antisemitizam postane potpuno prihvatljiv i uobičajen način razmišljanja u našem društvu...
Kojem nasem drustvu ti si samo spomenuo Bosnjake? A sam kaze da se samo jedan odselio u Izrael a oko 20 se vratilo u BiH iz Izraela.
Gojeni H

#13389 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

sekerbay wrote:
cyprus wrote:mali prilog za onu raspravu od neki dan, tj. ono kako ovdje nema antisemitizma
Koji bezvezan i prije svega površan komentar :-)
Ljudi se ocjenjuju na osnovu djela a nikako na osnovu komentara naškrabanih na nekim društvenim mrežama.
Bošnjaci nikada nisu bili antisemiti. Nikada.
Kada je trebalo primiti židove koje je progonila kršćanska evropa, primila ih je muslimanska vlast.
Kada je trebalo kriti jevreje pred najezdom nacističke ideologije, krili su ih bh muslimani.
Kad je trebalo spašavati kulturološke vrijednosti, recimo hagadu, spasili su je muslimani.
Da, ali je bilo i onih izroda koji su ih ubijali, ili ih samo "ispracali" do Jasenovca, da se ne lazemo ... bas zbog bosnjackog nacionalnog zdravlja i zdravlja drustva u kojem zivimo.

Treba se protiviti na-guzove nametanju anti-semitizma Bosnjacima, jer ga kao ideologiju jedonostavno nemamo. Isto tako ne treba biti slijepac, ponovo radi nas a ne drugih.
Gojeni H

#13390 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

Bloo wrote: Otomanska vlast
Krili su ih svi normalni ljudi
Spasio ju je Jozo Petrović uz pomoć Derviša Korkuta, sakrivši je u većinski muslimanskom selu na Bjelašnici

Antisemitizam je bolest pojedinaca, a ne naroda, isto kao i nacizam i svi ostali izmi.
Naravno da uvecano nije tacno ili barem nije u potpunosti tacno i ako zelimo da se kao drustvo borimo protiv te bolesti, moramo ukazivati na to da postoji kulturoloski i historijski "pogodno tlo" za anitsemitizam.

Tema o antisemitizmu postoji na pdf-u Historija i ja bih zaista zamolio da se ta prica prebaci na ovu temu:

jevreji-u-evropi-uzroci-mrznje-t147644s250.html
Bloo
Globalna šefica

#13391 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bloo »

Gojeni H wrote:
Bloo wrote: Otomanska vlast
Krili su ih svi normalni ljudi
Spasio ju je Jozo Petrović uz pomoć Derviša Korkuta, sakrivši je u većinski muslimanskom selu na Bjelašnici

Antisemitizam je bolest pojedinaca, a ne naroda, isto kao i nacizam i svi ostali izmi.
Naravno da uvecano nije tacno ili barem nije u potpunosti tacno i ako zelimo da se kao drustvo borimo protiv te bolesti, moramo ukazivati na to da postoji kulturoloski i historijski "pogodno tlo" za anitsemitizam.

Tema o antisemitizmu postoji na pdf-u Historija i ja bih zaista zamolio da se ta prica prebaci na ovu temu:

jevreji-u-evropi-uzroci-mrznje-t147644s250.html
Ne pada mi na pamet da komentarisem na toj temi. Cuj koji uzroci? Podsjeti me na temu merhametluk kod Bosnjaka. Citav narod fin i blecak zato ga handre stoljecima. A druga tema smrdi na:
Jako lijepo upakovan "izam".
cyprus

#13392 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:To je prije svega promišljena i vrlo pametna izjava sa Fincijeve strane... U interesu te izrazito malobrojne jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini nije da se talasa, pogotovo zato što srećom još uvijek nije bilo fizičkih napada na Jevreje i njihovu imovinu... Da Finci daje suprotne izjave, povećao bi se rizik da ta mala zajednica konkretno na sebe privuče bijes ostrašćenog dijela javnosti... Zasad su previše mali, neprimjetni i uslovno rečeno nebitni da bi se neko ozbiljnije osvrtao na njih, a ova izjava je upravo u cilju održavanja takvog stanja...

Kojem nasem drustvu ti si samo spomenuo Bosnjake? A sam kaze da se samo jedan odselio u Izrael a oko 20 se vratilo u BiH iz Izraela.
Pa pominjem naše, bosanskohercegovačko društvo, kojeg su Bošnjaci dio... Istina, skloniji sam reći da ovdje egzistiraju tri paralelna društva, ali to je neka druga tema...

Bez obzira na Fincijevu kurtoaziju, evidentna činjenica je da u ovom društvu antisemitizam postoji... Srećom, još uvijek je riječ o verbalnom i neorganizovanom antisemitizmu, ali postojanje antijevrejskog sentimenta među mnogim članovima ovog društva je vrlo teško osporiti... Iako takvi primjeri postoje i među Hrvatima (zbog naslijeđa pogane ideologije koja je trebala biti sahranjena 45-te, a eto ipak nije) i Srbima (zbog ukorjenjenosti globalnih teorija zavjere među ovom populacijom, a gdje su globalne zavjere, tu mora biti mjesta i za priču o Jevrejima), najveći broj ovih individua se danas nalazi među Bošnjacima... Jevreji su katolicima i pravoslavcima danas krajnje marginalna tema, dok u slučaju muslimana baš i nisu toliko... Imam osjećaj da neki muslimani smatraju da im je vjerska dužnost mrziti Jevreje i želit im sve najgore...

Po ko zna koji put podcrtavam da ovim ne lijepim nikakvu etiketu svim Bošnjacima, ni većini Bošnjaka, niti Bošnjacima kao kolektivu, nego da govorim o jednom značajnom broju pojedinaca koji su sami sebi zalijepili tu etiketu kroz vrlo eksplicitno iznošenje bolesnih stavova... Bez obzira na to što je riječ o pojedincima, njihov broj više nije toliko mali da ga se može ignorisati...
Nadzornik

#13393 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

aratet wrote:Sukb traje 70 godina i nesto od juce je simbol otpora.

Image

:D :D
Nadzornik

#13394 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#13395 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Nadzornik »

Facebook daje Izraelu prakticno neogranicenu kontrolu palestinskih medija i mogucnost blokiranja i brisanja racuna.

Image

https://theintercept.com/2017/12/30/fac ... vernments/
insomnia78

#13396 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Nadzornik wrote:Facebook daje Izraelu prakticno neogranicenu kontrolu palestinskih medija i mogucnost blokiranja i brisanja racuna.

Image

https://theintercept.com/2017/12/30/fac ... vernments/
Ima i za to lijeka. Napravi ti svoju drustvenu mrezu i maltretiraj Izraelce
insomnia78

#13397 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Nadzornik wrote:

Image

“Zvoni zvonce zatvorsko u cetiri sata...”
seln

#13398 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

insomnia78 wrote:
Nadzornik wrote:

Image

“Zvoni zvonce zatvorsko u cetiri sata...”
Jes' ti godra...
insomnia78

#13399 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Samo pravna drzava. Dvi iljade za gospodina
seln

#13400 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by seln »

cyprus wrote:
BHCluster wrote:
cyprus wrote:To je prije svega promišljena i vrlo pametna izjava sa Fincijeve strane... U interesu te izrazito malobrojne jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini nije da se talasa, pogotovo zato što srećom još uvijek nije bilo fizičkih napada na Jevreje i njihovu imovinu... Da Finci daje suprotne izjave, povećao bi se rizik da ta mala zajednica konkretno na sebe privuče bijes ostrašćenog dijela javnosti... Zasad su previše mali, neprimjetni i uslovno rečeno nebitni da bi se neko ozbiljnije osvrtao na njih, a ova izjava je upravo u cilju održavanja takvog stanja...

Pa pominjem naše, bosanskohercegovačko društvo, kojeg su Bošnjaci dio... Istina, skloniji sam reći da ovdje egzistiraju tri paralelna društva, ali to je neka druga tema...

Bez obzira na Fincijevu kurtoaziju, evidentna činjenica je da u ovom društvu antisemitizam postoji... Srećom, još uvijek je riječ o verbalnom i neorganizovanom antisemitizmu, ali postojanje antijevrejskog sentimenta među mnogim članovima ovog društva je vrlo teško osporiti... Iako takvi primjeri postoje i među Hrvatima (zbog naslijeđa pogane ideologije koja je trebala biti sahranjena 45-te, a eto ipak nije) i Srbima (zbog ukorjenjenosti globalnih teorija zavjere među ovom populacijom, a gdje su globalne zavjere, tu mora biti mjesta i za priču o Jevrejima), najveći broj ovih individua se danas nalazi među Bošnjacima... Jevreji su katolicima i pravoslavcima danas krajnje marginalna tema, dok u slučaju muslimana baš i nisu toliko... Imam osjećaj da neki muslimani smatraju da im je vjerska dužnost mrziti Jevreje i želit im sve najgore...

Po ko zna koji put podcrtavam da ovim ne lijepim nikakvu etiketu svim Bošnjacima, ni većini Bošnjaka, niti Bošnjacima kao kolektivu, nego da govorim o jednom značajnom broju pojedinaca koji su sami sebi zalijepili tu etiketu kroz vrlo eksplicitno iznošenje bolesnih stavova... Bez obzira na to što je riječ o pojedincima, njihov broj više nije toliko mali da ga se može ignorisati...
Ne treba se zavaravati, nije ni bosansko drustvo imuno na antisemitizam, koliko god se mi kitili nasom "tolerancijom". Zapravo, od srednjeg vijeka do danas, ne postoji ni jedna zemlja zapadnog svijeta u kojoj nije bio prisutan antisemitizam... nekad vise, nekad manje, ovisno od politickih i ekonomskih okolnosti. Jednostavno, Jevreji su bili vrlo pogodni za ulogu zrtvenog jarca: bili su manjina, inovjerci, cesto bez zastite od strane drzave, a uz to su cesto bili ekonomski uspjesniji od prosjeka stanovnistva, sto je izazivalo zavist, koja je cesto prelazila u mrznju, pogotovo u kriznim vremenima. Ponekad se pitam, da li bi holokaust bio moguc (ili toliko brutalan) bez velike ekonomske krize.
U Bosni je antisemitizam prije rata bio skoro nepoznat. Drzava je najostrije kaznjavala govor mrznje, osim toga, Jevreji su uglavnom zivjeli u vecim gradovima, koji su u to doba bili doista multietnicki, sta god neko o tome danas mislio.
Poslijeratni antisemitizam je uglavnom na nivou ulicne "kulture", iako vjerovatno postoji i onaj "salonski". Uslovljen je pomalo situacijom u Palestini, malo vise sveopstim raspadom sistema, a ponajvise socijalnim medijima, u kojima svaki supak moze prezentirati neke bolesne ideje.
Locked