HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
nocnaptica986

#13376 Re: HS kablovska

Post by nocnaptica986 »

Benq wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ne placa se dodatno nista.

Ja koristim Trio grande i placam 49km. Svi paketi se placaju koliko pise, nista dodatno.
Dzaba to ovdje govorit , ja sam to napisao 10 puta najmanje jos kad je krenula prica oko Telemacha , i eto opet neki pucaju svoje.
Samo su u cjenovniku od hs-a naveli cijene umanjene za 15KM za KKS i ispod paketa napisali da se na cijenu paketa placa jos 15KM , dakle nema apsolutno nikakve zabune niti prevare.
neki su ovdje,koji tvrde da su na tm-u, tvrdili da se placa dodatno na cijenu paketa...nemam ja kristalnu kuglu da znam sta je istina a sta ne
u svakom slucaju hvala na pojasnjenju :thumbup:
Benq

#13377 Re: HS kablovska

Post by Benq »

nocnaptica986 wrote: neki su ovdje,koji tvrde da su na tm-u, tvrdili da se placa dodatno na cijenu paketa...nemam ja kristalnu kuglu da znam sta je istina a sta ne
u svakom slucaju hvala na pojasnjenju :thumbup:
Vidi drug , cijene paketa koje mozes naci ovdje su prikazane u totalu , dakle te cijene koje su prekrizene odnose se na standardne cijene koje se placaju poslije isteka akcijske cijene koja je istaknuta ispod i to izgleda ovako bez dodatnog placanja bilo cega: http://telemach.ba/PAKETI/2192/TRIO+GRA ... av_start=0

Cijene koje su prikazane na sljedecem linku su bez uracunate pretplate za KKS u iznosu od 15KM i onda to izgleda ovako : http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... .2015..pdf , sto nam daje za primjer
Trio Grande Family 41,9KM + 15KM za KKS = 56,9KM total
Ja trenutno placam KID22 47,3KM + 9,5KM pretplata za fiksnu telefoniju i mene to mjesecno izadje 56,8KM , kad predjem na Trio Grande Family , dobit cu 10Mb brzi internet i D3GO za 10 feninga skuplju pretplatu. To je sto se tice mene licno jer sam sve izracunao koliko sad placam i koliko bih placao njihov paket koji je ekvivalent mom paketu.
Benq

#13378 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Iza Horizonta wrote:
Benq wrote:
Ja trenutno placam KID22 47,3KM + 9,5KM pretplata za fiksnu telefoniju i mene to mjesecno izadje 56,8KM , kad predjem na Trio Grande Family , dobit cu 10Mb brzi internet i D3GO za 10 feninga skuplju pretplatu. To je sto se tice mene licno jer sam sve izracunao koliko sad placam i koliko bih placao njihov paket koji je ekvivalent mom paketu.
dodaš još HD paket i HBO Premium/HBO GO i imaš sve
Razmisljao sam o HBO Premium , vjerovatno cu taj paket i uzeti , ali HD paket ne jer mi ne treba iskreno gledam samo Discovery Science navece kad legnem , kod mene u sobi tv radi 2-3 sata dnevno :)
opticum

#13379 Re: HS kablovska

Post by opticum »

Napokon da i ja dobijem racun?
The Realist

#13380 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Saka wrote: A koji si dosad paket imao?
Duo Net Grande Family je 59,9KM ukupna cijena, jel tako? Zbuniše me ovi što tvrde da se doda još 15KM za analognu, iako ovdje piše da je to uključeno: http://telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+NET+ ... av_start=0
KID 8 plus HBO, pa 42+ izađe.
zubi

#13381 Re: HS kablovska

Post by zubi »

opticum wrote:Napokon da i ja dobijem racun?
Nema ni meni racuna za novembar, u cem je fazon??
skafiskafsnjak

#13382 Re: HS kablovska

Post by skafiskafsnjak »

The Realist wrote:
Saka wrote: A koji si dosad paket imao?
Duo Net Grande Family je 59,9KM ukupna cijena, jel tako? Zbuniše me ovi što tvrde da se doda još 15KM za analognu, iako ovdje piše da je to uključeno: http://telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+NET+ ... av_start=0
KID 8 plus HBO, pa 42+ izađe.
Ljudi , nema toga dodatno za analognu . To ne postoji niti u jednom paketu i nemojte da se zamarate tim. Odrzavanje postoji samo ako koristite usluge analogne. Ako koristite ove Duo ili Trio pakete, cijena vam je ta koja pise i nema tog dodatnog placanja .
The Realist

#13383 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

skafiskafsnjak wrote: Ljudi , nema toga dodatno za analognu . To ne postoji niti u jednom paketu i nemojte da se zamarate tim. Odrzavanje postoji samo ako koristite usluge analogne. Ako koristite ove Duo ili Trio pakete, cijena vam je ta koja pise i nema tog dodatnog placanja .
Pitao me šta na HS-u koristim, a to je KID 8 + HBO.

Paket koji je gledam na Telemachu je 59+KM (Duo Net Grande Family).
jastuk1

#13384 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Benq wrote:
zubi wrote: Znaci identicnu uslugu dobijam za 10% skuplje... sjajno :-x :-x :-x
Pa dobit ces SK u analognoj ponudi :), a sa digitalnom sta ce se desiti ostaje da se vidi do 17.1.
Ali ima i nas puno što nas ne interesuju ni SK ni Arene. Moram to da naglasim jer ispada kao da to interesuje sve korisnike, a što nikako, i nikako nije tačno!

I sad da objedinjujem i prelazim na neki od trio paketa (radi iste cijene koju sada razjedinjeno plaćam) i da pri tome obaram brzinu sa 16 na 10 mbps - pa ko bi to radio... Plus - ništa se ne zna šta je sa fiksnim i koliko usrvari naplaćuju uspostavu poziva i slično...

Super za vas kojima treba više usluge, kanala i sl. - ali za nas kojima ne treba ništa više dodatno - nije nikako bolje jer će biti skuplje za istu uslugu... Ja ništa ne diram...

I koliko je flat telefonija flat????
soha96

#13385 Re: HS kablovska

Post by soha96 »

Koliko kukanja :-) :-) :-) :-) :-)

Kome ne odgovara ima i druge opcije, pa nije Telemach jedini.
Benq

#13386 Re: HS kablovska

Post by Benq »

jastuk1 wrote: Ali ima i nas puno što nas ne interesuju ni SK ni Arene. Moram to da naglasim jer ispada kao da to interesuje sve korisnike, a što nikako, i nikako nije tačno!
Znam ja to drug , evo prvi sam ja takav , dakle niti me interesuju Arene niti SK , ali isto tako ne mozemo govoriti o cijeni pretplate za analognu jer se svaki operater ogradio sa "zadrzavamo pravo izmjene programske sheme" , a "pretplata" koja se placa za analognu je samo naknada za odrzavanje KKS , nigdje ne pise da mi placamo kanale koji su na analognoj iako tako misli 90% stanovnistva koji koriste KTV.
tataćusak

#13387 Re: HS kablovska

Post by tataćusak »

Benq wrote:
tataćusak wrote:
Benq wrote:
Pa dobit ces SK u analognoj ponudi :), a sa digitalnom sta ce se desiti ostaje da se vidi do 17.1.
Nemoj pisati sta ce samo dobiti, nabroji sta ce sveizguniti jer je cini mi se lista poduga
Nisam napisao sta ce izgubiti jer sto se mene licno tice analogna shema nije vrijedna pomena jer istu nisam nikad ni gledao , gledam samo kanale koji su u digitalnoj. Sto se tice gubitaka , izgubit cemo pink kanale koje svakako ni ne gledam jer se ponavljaju filmovi kao na traci, naravno ukusi su razliciti pa ce nekome to nedostajati.
Kad analogna šema nije vrijedna pomena zašto onda nisu stavili jeftiniju cijenu a ne skuplju od dosadašnje. I gube se i arene, odnosno ona jedna u analognoj.

@mosaljoze imal šta primamljivo na mojoj tv, čini mi se da sam vidio u novinama neku novu akciju ali nisam imao vremena da tabirim, na portalu nema nista
Benq

#13388 Re: HS kablovska

Post by Benq »

tataćusak wrote: Kad analogna šema nije vrijedna pomena zašto onda nisu stavili jeftiniju cijenu a ne skuplju od dosadašnje. I gube se i arene, odnosno ona jedna u analognoj.

@mosaljoze imal šta primamljivo na mojoj tv, čini mi se da sam vidio u novinama neku novu akciju ali nisam imao vremena da tabirim, na portalu nema nista
Skuplja je za citavu 1KM i ne vidim razloga za dizanje prasine. Kablovski operater diktira cijene , a na tebi je hoces li prihvatiti ili ne.

Samo molim ostalu raju na forumu koja ce prigovarat zbog ove marke vise za KTV da ne trose zivce dzaba , sa pricom poput "znas li ti kolika je marka i koliko znaci" .. vidim svaki dan koliko ta marka znaci , pogotovo u kaficima..

Ima naravno i raje koja nece pristati da plati tu 1KM vise iz nekog principa , ali to je opet njihov problem , neka nabace riblju kost na krov ili nadju drugog operatera, nista nije vrijedno zivaca :)
Astrix

#13389 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Ja koristim Trio grande i placam 49km. Svi paketi se placaju koliko pise, nista dodatno.
Posto si ti telemachov korisnik haj mi samo ovo reci.
Ja planiram uzeti DUO NET GRANDE paket, da li cu ja imati sve kanale SK, internet ce mi biti 50/3 sve za 47,9 KM?
Imam dva TV-a u kuci i trenutno na oba koristim resiver, hoce li oni mozda mjenjati te resivere i da li ce se sta dodatno na sve to placati???
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13390 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kipitsimpl wrote:De ljudi nemojte vise da postate pogresne informacije vezano za besplatno odrzavanje TELEMACH kablovske televizije

Nemojte se zavaravati da se kod Telemacha ne placa odrzavanje kablovkse televizije.
Ali po uzasnoj navici telemacha sve je nastimano da jedva mozemo skontati koliko nas sta kosta. Asociraju na sibicare sa ovim fazonima.

Na stranici cjenovnik digitalne televizije pise da, citiram: "Na cijenu digitalnog paketa plaća se Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV. Ali ne piše na istoj stranici koliko je to..

http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0

Ali na stranici cijenovnika analogne televizije pise da je to 15 KM. Jer uzimanjem digitalnog start paketa (najmanjeg) moras uzeti i analogni paket.
http://telemach.ba/Analogna+televizija/ ... v_start2=0

Koliko cemo placati TELEMACHOV osnovni DUO net paket??

Znaci 15 KM (tzv odrzavanje analognih kanala) + 3 KM (Start paket tj. uzasno slabasan izbor digitalnih kanala) + 22KM (Internet) = 40 KM!.

40 KM za paket koji je 40 posto losiji od KID 8 paketa od 36 KM!

Ono sto valja kod telemacha i sto se moze usporediti sa ponudom KID 8 paketa je:
15 KM (tzv odrzavanje analognih kanala) + 10 KM (Prosireni paket tj. bolji digitalnih kanali) + HD paket (ono sto mi imamo) + 22KM (Internet) = 55 KM!!!

Sto je oko 20 KM SKUPLJE OD ONOGA STO VEC IMAMO A GOTOVO JE ISTO po sadrzaju!!! ONDA NEMA PINK FILMSKIH KANALA I BBC ENTERTAINMENT-A

OVCE, IZADJITE NA SISANJE
Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV u iznosu od 15 KM uključena je u navedene cijene DUO NET GRANDE paketa.

A da ipak procitas malo bolje pa onda pises
TheWatcher

#13391 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

imal kanala :oops: folovi golovi :lol:
SM1967

#13392 Re: HS kablovska

Post by SM1967 »

Može li neko objasniti koji digitalni kanali idu uz Duo NET Grande?
Hvala!
zubi

#13393 Re: HS kablovska

Post by zubi »

Benq wrote:
tataćusak wrote: Kad analogna šema nije vrijedna pomena zašto onda nisu stavili jeftiniju cijenu a ne skuplju od dosadašnje. I gube se i arene, odnosno ona jedna u analognoj.

Skuplja je za citavu 1KM i ne vidim razloga za dizanje prasine.
Tacno, jbo marku, nek pretplata onda bude 12,9 KM, kad je jbo marku... al marka od mene, marka od tebe, pofino se to skupi... prema tome nemoj te suplje sta je marka, jbo marku. :roll:
kakaljin

#13394 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

zubi wrote:
Benq wrote:

Skuplja je za citavu 1KM i ne vidim razloga za dizanje prasine.
Tacno, jbo marku, nek pretplata onda bude 12,9 KM, kad je jbo marku... al marka od mene, marka od tebe, pofino se to skupi... prema tome nemoj te suplje sta je marka, jbo marku. :roll:
Naravno jebo marku, a tu marku će plaćati preko 50000 korisnika mjesečno. Ne znam zašto je tolika cijena održavanja kablovske kada su je proveli sa najjeftinijih opremom i ne održavaju je i ne poboljšavaju kvalitet opreme. Održavane treba maksimalno da bude do 5 KM.
Benq

#13395 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Kao sto rekoh , slazem se sa vasim misljenjem jer sam i sam korisnik , ali druge vam nema :)
skafiskafsnjak

#13396 Re: HS kablovska

Post by skafiskafsnjak »

Astrix wrote:

Posto si ti telemachov korisnik haj mi samo ovo reci.
Ja planiram uzeti DUO NET GRANDE paket, da li cu ja imati sve kanale SK, internet ce mi biti 50/3 sve za 47,9 KM?
Imam dva TV-a u kuci i trenutno na oba koristim resiver, hoce li oni mozda mjenjati te resivere i da li ce se sta dodatno na sve to placati???
Evo, da svi vide koji su kanali u kojem paketu .

Evo spisak svih kanala i paketa

Evo koji paketi kanala su kojim paketima usluga

U duo ili trio su isti kanali, bitno je ovo grande , family ili grande extra
zubi

#13397 Re: HS kablovska

Post by zubi »

http://telemach.ba/Analogna+televizija/ ... v_start2=0

aaaaaaaaaaaaaaaa... ostadoh bez Fox Crime i History :unesvijest:
skafiskafsnjak

#13398 Re: HS kablovska

Post by skafiskafsnjak »

zubi wrote:http://telemach.ba/Analogna+televizija/ ... v_start2=0

aaaaaaaaaaaaaaaa... ostadoh bez Fox Crime i History :unesvijest:
Eh da, crime ima samo na d3
Nogatrans

#13399 Re: HS kablovska

Post by Nogatrans »

Kad cemo moci mi koristiti ovu HBO GO uslugu?
Capsicum

#13400 Re: HS kablovska

Post by Capsicum »

Ja koliko vidim najviše će zavaliti ove koji su imali KID8. Izgleda da nam valja tražiti neku alternativu.
Locked