Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
duminjo

#13376 Re: Sa-x liga, komentari

Post by duminjo »

:lol:
Logovan

#13377 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Logovan »

roboth wrote:Kakva greška sajprusa pred svojim golom. :D
:lol:
Neiskustvo. :D
perfect_guy

#13378 Re: Sa-x liga, komentari

Post by perfect_guy »

šta mu je, protiv mene kao gost odigra bonus, sad ovo :D
Hantraga

#13379 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

perfect_guy wrote:šta mu je, protiv mene kao gost odigra bonus, sad ovo :D
Nema biti nista drugo, nego kakva zena mu ispila mozak... :lol:
Hantraga

#13380 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Sa-X Liga 26 Kolo - Poluvrijeme

abondanzieri* - SaPna 0:0
roboth - cyprus** 0:0
madtv* - Legollas 0:0
Ajatolah_ - Dzontra Volta* 0:0
perfect_guy - Logovan 1:1
riko-ga - Admir_1984 0:0
phillie* - van Basten 0:0
duminjo - mistek 0:0
Hantraga - shalla*** 0:0

* nisu stavili prognoze
** suspendovana ponuda zbog duplikata
***suspendovana ponuda zbog koristenja zavrsene utakmice
Last edited by Hantraga on 09/03/2014 17:10, edited 1 time in total.
van Basten

#13381 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

jel' ovo novi rekord - 5 parova , 5 pogođenih "stativa"... sa posebnim osvrtom na gol Chelsea u 80i nekoj...
Hantraga

#13382 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Shalla,
Tuznim srcem ti javljam da kad si postavio ponudu u 18:26, ove dvije utakmice su vec bile zavrsene:
Hamburger - Frankfurt 2:1
Elazigspor - Kasimpasa 1:0

Tako ti je kad se ponuda postavlja sa HTC One.. :D
shalla

#13383 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Hantraga wrote:Shalla,
Tuznim srcem ti javljam da kad si postavio ponudu u 18:26, ove dvije utakmice su vec bile zavrsene:

E jebo me konj...
Ma bio na moru i brzinski uhvatim neki wifi u kaficu i odigram, kontam postavljano je hronoloski pa izostavim onih prvih nekoliko al eto jebase me ove iz bonusa :(
Cisto informativno, kolko bi se zavrsila tekma?

Sent from my HTC One
cyprus

#13384 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

roboth wrote:Kakva greška sajprusa pred svojim golom. :D
roboth wrote: Schalke - Hoffenheim 2:0

Bordeaux - Lyon 1:1
Juventus - Fiorentina 2:0
Napoli - AS Roma 1:1
cyprus wrote:Chelsea - Tottenham 2:1
Valenciennes - Rennes 1:1
Schalke - Hoffenheim 2:0
Celta Vigo - Atletico Madrid 1:1
Terek - Spartak Moscow 1:2
Bordeaux - Lyon 1:1
Juventus - Fiorentina 2:0
Napoli - AS Roma 1:1

PAOK - Olympiakos 1:2
Dinamo Moscow - CSKA Moscow 1:0
36. Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo.
E jbt, to se fakat još provjerava :shock: :mrgreen: Hinjski ti je ovo :P
Hantraga

#13385 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

shalla wrote:

E jebo me konj...
Ma bio na moru i brzinski uhvatim neki wifi u kaficu i odigram, kontam postavljano je hronoloski pa izostavim onih prvih nekoliko al eto jebase me ove iz bonusa :(

Sent from my HTC One
Cisto informativno bi zavrsila 1:3 u tvoju korist...

Sve se nema, a u martu se na more ide... :D
Last edited by Hantraga on 10/03/2014 02:58, edited 1 time in total.
Hantraga

#13386 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Sa-X Liga 26 Kolo

abondanzieri - SaPna 2:0
roboth - cyprus** 0:0
madtv* - Legollas 0:0
Ajatolah_ - Dzontra Volta 2:0
perfect_guy - Logovan 2:1
riko-ga - Admir_1984 0:0
phillie* - van Basten 0:0
duminjo - mistek 0:1
Hantraga - shalla*** 1:0

* nisu stavili prognoze
** suspendovana ponuda zbog duplikata
***suspendovana ponuda zbog koristenja zavrsene utakmice

Code: Select all

Pos |      Tim        |Pld| W | D | L | F | A |Pts
----------------------------------------------------
01. | Hantraga        | 26| 16| 3 | 7 | 38| 24| 51
02. | roboth          | 26| 14| 6 | 6 | 44| 32| 48
03. | Admir_1984      | 26| 14| 6 | 6 | 41| 23| 48
04. | perfect_guy     | 26| 14| 5 | 7 | 33| 28| 47
05. | shalla          | 24| 13| 5 | 6 | 39| 33| 44
06. | Dzontra Volta   | 25| 12| 6 | 7 | 36| 26| 42
07. | van Basten      | 23| 12| 6 | 5 | 31| 22| 42
08. | cyprus          | 24| 12| 5 | 7 | 33| 26| 41
09. | SaPna           | 26| 12| 5 | 9 | 29| 26| 41
10. | Ajatolah        | 23| 12| 2 | 9 | 32| 30| 38
11. | abondanzieri    | 23| 10| 6 | 7 | 31| 28| 36
12. | mistek          | 25| 9 | 6 | 10| 35| 34| 33
13. | riko-ga         | 26| 9 | 6 | 11| 34| 33| 33
14. | Legollas        | 26| 8 | 7 | 11| 22| 28| 31
15. | madtv           | 25| 7 | 6 | 12| 23| 31| 27
16. | phillie         | 17| 5 | 2 | 8 | 16| 33| 17
17. | duminjo         | 3 | 1 | 0 | 2 | 2 | 3 | 3
18. | Logovan         | 3 | 0 | 1 | 2 | 3 | 5 | 1
roboth

#13387 Re: Sa-x liga, komentari

Post by roboth »

36. Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo.

Prema ovom pravilu cyprusu bi trebao biti upisan poraz, a ne suspendovana prognoza, sto bi znacilo da bi njegovom protivniku trebala biti upisana pobjeda prema nekoj logici.
shalla

#13388 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Hantraga wrote:
shalla wrote:

E jebo me konj...

Sent from my HTC One
Cisto informativno bi zavrsila 1:3 u tvoju korist...

Sve se nema, a u martu se na more ide... :D
Koji sam ja kreten... Što je najgore ti rezultati su bili pogrešni, jest' nam glupo pravilo :mrgreen: :mrgreen:
A za ovo drugo, spajao sam posao i užitak :mrgreen:
mistek

#13389 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mistek »

Ja bih svakako, makar na kraju sezone, pozvao vas koji odlučujete da ovo pravilo zbog kojeg je shalla izgubio promijenite. Ne znam što se upisuje poraz ako je neko pogodio druge parove. Jednostavno, samo mu se ti ne pikaju i kraj priče.
I meni se milion puta desi da igram recimo u subotu navečer, i vazda idem logikom da prva dva bonus para ne diram, a druga dva igram. Da neko stavi drugačije, našao bih se u mat poziciji.
Hantraga

#13390 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

roboth wrote:36. Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo.

Prema ovom pravilu cyprusu bi trebao biti upisan poraz, a ne suspendovana prognoza, sto bi znacilo da bi njegovom protivniku trebala biti upisana pobjeda prema nekoj logici.
Nemozes pobjediti, ako nisi pogodio bar jedan par, a pravilo podrazumijeva da ces moci pogoditi bar jedan par i pobjediti protivnika kojem se nebroji nijedan par.... :D
Hantraga

#13391 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

mistek wrote:Ja bih svakako, makar na kraju sezone, pozvao vas koji odlučujete da ovo pravilo zbog kojeg je shalla izgubio promijenite. Ne znam što se upisuje poraz ako je neko pogodio druge parove. Jednostavno, samo mu se ti ne pikaju i kraj priče.
I meni se milion puta desi da igram recimo u subotu navečer, i vazda idem logikom da prva dva bonus para ne diram, a druga dva igram. Da neko stavi drugačije, našao bih se u mat poziciji.
Slazem se da je ovo pravilo diskutabilno, dakle kad se zavbrsi sezona i izglasa novi odbor, onda mozemo razmatrati o promjenama pravilnika...

Jedini problem sa ovim je sto onda niko nece obracati paznju da li su utakmice pocele i prenosi se sav taj posao na onoga koji pregleda rezultate.

Recimo ko stavlja prognozu moze specificno razdvojiti subotnje i nedeljne utakmice ukljucujuci i bonuse...
roboth

#13392 Re: Sa-x liga, komentari

Post by roboth »

Hantraga wrote:
roboth wrote:36. Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo.

Nemozes pobjediti, ako nisi pogodio bar jedan par, a pravilo podrazumijeva da ces moci pogoditi bar jedan par i pobjediti protivnika kojem se nebroji nijedan par.... :D
Zasto u pravilu onda stoji ovo boldirano, zasto cyprusu nije upisan poraz, a koliko znam neko ne moze izgubiti rezultatom 0:0. To bi značilo da njegov protivnik, tj. ja :D nosim 3 boda, dal ce se rezultat registrovat 1:0, 3:0 ili nekim desetim rezultatom nije bitno, bitno je ono sto stoji u pravilniku, a to je da se cyprus kažnjava porazom, i jos jednom ponavljam, igracu se ne moze pripisati poraz tako sto ce stajati rezultat 0:0.
mistek

#13393 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mistek »

Hantraga wrote:Jedini problem sa ovim je sto onda niko nece obracati paznju da li su utakmice pocele i prenosi se sav taj posao na onoga koji pregleda rezultate.

Recimo ko stavlja prognozu moze specificno razdvojiti subotnje i nedeljne utakmice ukljucujuci i bonuse...
Ma nemoj ti to pratiti, nego onaj ko igra :D Nije valjda da pratiš i ovo ko je koliko parova prepisao? Što se mene tiče, haman možeš napisati da sam primio 4 gola svako kolo, ja ne bih skontao. Doduše, svoje parove pratim :D
roboth wrote:Zasto u pravilu onda stoji ovo boldirano, zasto cyprusu nije upisan poraz, a koliko znam neko ne moze izgubiti rezultatom 0:0. To bi značilo da njegov protivnik, tj. ja :D nosim 3 boda, dal ce se rezultat registrovat 1:0, 3:0 ili nekim desetim rezultatom nije bitno, bitno je ono sto stoji u pravilniku, a to je da se cyprus kažnjava porazom, i jos jednom ponavljam, igracu se ne moze pripisati poraz tako sto ce stajati rezultat 0:0.
Kod nas može, ako se ne varam :-D Imaš recimo situaciju da protivnik ne odigra, ti igraš i ne zabiješ ništa. Rezultat je 0-0, ti nosiš 1 bod, a protivnik 0. Mislim da se analogija može primijeniti i na tvom primjeru.
Uglavnom, da bi dobio, moraš da zabiješ gol. Odnosno, moguća je situacija koja je u realnosti nepostojeća - da jedan igrač dobije 1, a drugi 0 bodova :D
roboth

#13394 Re: Sa-x liga, komentari

Post by roboth »

@mistek, ako u pravilniku stoji da se cyprusu mora upisati poraz, ne razumijem zasto se to ne postuje.
Pravilo o kojem ti pricas je:
41. U slučaju nepojavljivanja takmičara u jednom kolu, on ne osvaja niti jedan bod u tom kolu, a računa se kao da nije postigao niti jedan gol, dok na njegovog protivnika to nema nikakvog uticaja.
A ovo je pravilo koje se ocito ne postuje, i po treci put to postavljam:
Ova dva pravila nisu ista. Ako se vec takmicaru upisuje poraz (jos jednom kazem da je nemoguce izgubiti rezultatom 0:0), onda se njegovom protivniku upisuje pobjeda. Mozda nekom ne odgovara ovo pravilo, ali ako cemo igrati, onda daj da igramo po pravilima.
Hantraga

#13395 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Ok, da razjasnim, onome ko pogrijesi se upisuje poraz, sa tim da nedobija nikakve bodove...Ali to neznaci da se njegovom protivniku automatski upisuje pobjeda...

Znaci u ovoj specificnoj situaciji, Kipar je izgubio, i nije dobio niti jedan bod, ali to neznaci da je robothu poklonjena pobjeda, bez da nista ne uradi...

Ako vec hoces da cijepamo dlake, da u nasoj ligi je moguce da jedna utakmica ima porazenog i onog koji nije pobjedio...

Dakle, sad kad znas sta u stvari pravilo znaci, da cujem prijedlog, kako bi ti srocio to pravilo, da nebude nerazumljivo ili zbunjujuce.
roboth

#13396 Re: Sa-x liga, komentari

Post by roboth »

Hantraga wrote:
Dakle, sad kad znas sta u stvari pravilo znaci, da cujem prijedlog, kako bi ti srocio to pravilo, da nebude nerazumljivo ili zbunjujuce.
Jednostavno je to srociti: Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo. Međutim to na njegovog protivnika nema nikakvog uticaja, što znači da se istom upisuje pobjeda tek u slučaju ako pogodi barem jedan rezultat.

Eto kako bi trebalo glasiti pravilo koje bi odgovaralo prvom tebi. Ovo postojece potpuno drugacije glasi i pod automatskim porazom jednog igraca za to kolo se podrazumijeva i automatska pobjeda njegovog protivnika.
Hantraga

#13397 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

roboth wrote:
Hantraga wrote:
Jednostavno je to srociti: Dva protivnika u jednom kolu ne smiju imati više od 3 iste prognoze za utakmice, a u slučaju prekšaja kažnjava se takmičar koji je kasnije postavio svoju prognozu sa automatskim porazom za to kolo. Međutim to na njegovog protivnika nema nikakvog uticaja, što znači da se istom upisuje pobjeda tek u slučaju ako pogodi barem jedan rezultat.

Eto kako bi trebalo glasiti pravilo koje bi odgovaralo prvom tebi. Ovo postojece potpuno drugacije glasi i pod automatskim porazom jednog igraca za to kolo se podrazumijeva i automatska pobjeda njegovog protivnika.
Slazem se sa navedenim prijedlogom, i ako su ostali clanovi UO Ok, neka Kipar izmjeni pravilo na prvoj strani...
mistek

#13398 Re: Sa-x liga, komentari

Post by mistek »

Hajde ba roboth, bez brige, dobiješ van Bastena i prvi si, pošto Hantraga nema šanse na vrućem gostovanju kod mene.

I slučajno na pogledah datum s početka ove lige, na tekmi utakmice. Čovječe, od 2007. ovo traje. Ko je na kraju igrao sve sezone osim cyprusa? Ti si Hantraga nekad odsustvovao, jelde? van Basten i abondanzieri onda prednjače po statusu?

I koja je ovo zvanično sezona? Broj? :D

I evo nađoh da sam te Hantraga dobio u prvoj sezoni 2-0, samo prije gašenja starog kluba. Neka se rezultat i ovo kolo ponovi.
Hantraga

#13399 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Ja sam propustio jednu sezonu jel su mi na poslu blokirali Sa-X i nisam bio u mogucnosti redovno da igram. Onda sam upozno neke ljude iz obezbjedjenja internet saobracaja, pa su skinuli Sa-X iz filtera i opet sam na firmin racun mogo da igram... :D
cyprus

#13400 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Mi smo igrali dugi niz sezona prema ovim pravilima i nije bilo zbunjujuće... Prvo se igralo normalno - ko pogriješi ili se ne pojavi - njegov protivnik je automatski pobjednik... Međutim, uvidjeli smo da nema baš smisla, tj. nije baš fer da neko ko je fulio sve dobije tri boda... Zbog toga smo uveli pravilo da u istoj utakmici može biti jedan koji je izgubio, a da drugi nije pobjedio... Kontam da je tako fer i ne znam šta nije jasno :D
Post Reply