FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Iker C

#13376 Re: FC Barcelona

Post by Iker C »

Ovi Indijci se zezaju sa svijetom, prvo objave da je "debeli" Ronaldo dao gol protiv Barce pa sad ovo.I naravno svi polete da objave članak.I negativna reklama je reklama.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13377 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Guardiola: "If Madrid gets so many points, they deserve to be champions. We need to think about how we can improve."

Guardiola: "To beat Madrid, it's not enough to be good, you have to do more than a great job. They are very strong, in all meanings."

Guardiola: "Will I come back? But I didn't even left yet, there are three more games. You never know. I started here as ballboy..."

Guardiola: "Since the announcement that I will leave, I feel free. But apart from that, nothing has changed in my life."
Entropio

#13378 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

:lol:
Zmijuga loma

#13379 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

ultima_palabra wrote: Pa zna se da je Eto'o bio među zvijezdama kojih se Pep namjerio riješiti još kod dolaska... ostao je još godinu, ali teško je raditi za nekoga kad znaš da jedva čeka da te se riješi... onda je Eto'o odlučio da se revanšira neproduživanjem ugovora. Vjerovatno je Eto'o prejak karakter za ekipu kakvu je Pep napravio, ali umjesto njega su doveli još jačeg :D
Jedva čekao da ga se riješi ali mu ipak ponudio 5-godišnju ekstenziju ugovora. :D Nema tu nikakvog ličnog sukoba, opet kažem. Veće su šanse da Eto'o iz nekog razloga nije bio omiljen u svlačionici. Ne znam sjeća li se neko kad je zabio gol Sevilli, ulazi Eto'o s loptom u gol a svi igrači trče prema asistentu (Xavi ili Iniesta, ne sjećam se), kamera prikazuje Eto'a samog u golu s loptom kako ih nejasno gleda. :lol: Sve je to ostalo na nivou medijskih špekulacija.
ultima_palabra wrote:Zaboravih ti odgovoriti za Mourinhovu pressicu... ako vjeruješ da postoji neka zavjera, poštenije je reći šta misliš nego insinuirati nešto kao što je Guardiola neki dan i onda maskirati to nekakvim čestitkama preko neke stvari... not cool.
Ne znam baš. Bolje je i ćutati nego onakve gluposti pričati.

Da je Mourinho rekao da mu se kasno sviraju penali pretpostavljam da bi to bilo isto pošteno i iskreno. Očito da je Guardioli teško naći neki ozbiljan medijski ispad pa mu se čestitke moraju smatrati da su preko neke stvari. Bilo da su preko neke stvari ili ne, ima frajer dovoljno dostojanstva da čestita i to je uradio svaki put kad je ispao. Guardiola čestita u maniru gospodina kakav jest. Mourinho to malo drugačije ispoljava, onako krkanski prstom u oko. :D
Riddle

#13380 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

Jose Mourinho: ''Još prije 13 godina sam ja rekao da će on postati vrhunski trener.''
Svi hvale covjeka, a Mo prica kako je ON znao sta ce se desiti. :D
Kemal Malovčić

#13381 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Riddle wrote:
Jose Mourinho: ''Još prije 13 godina sam ja rekao da će on postati vrhunski trener.''
za sebe je znao da će biti najbolji trener svih svjetova :D
p206

#13382 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Riddle wrote:
Mou je mason, vidi mu se na čehri :mrgreen:
ultima_palabra

#13383 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Riddle wrote:
:lol:
Zmijuga loma wrote:Jedva čekao da ga se riješi ali mu ipak ponudio 5-godišnju ekstenziju ugovora. :D Nema tu nikakvog ličnog sukoba, opet kažem. Veće su šanse da Eto'o iz nekog razloga nije bio omiljen u svlačionici. Ne znam sjeća li se neko kad je zabio gol Sevilli, ulazi Eto'o s loptom u gol a svi igrači trče prema asistentu (Xavi ili Iniesta, ne sjećam se), kamera prikazuje Eto'a samog u golu s loptom kako ih nejasno gleda. :lol: Sve je to ostalo na nivou medijskih špekulacija.
Pa nije baš krio kad je došao na klupu da želi da se riješi Dinha, Deca i Eto'a... Eto'o je ostao tvrd i odbio sve transfere te godine kako bi naredne godine on diktirao uslove.
Zmijuga loma wrote:Ne znam baš. Bolje je i ćutati nego onakve gluposti pričati.

Da je Mourinho rekao da mu se kasno sviraju penali pretpostavljam da bi to bilo isto pošteno i iskreno. Očito da je Guardioli teško naći neki ozbiljan medijski ispad pa mu se čestitke moraju smatrati da su preko neke stvari. Bilo da su preko neke stvari ili ne, ima frajer dovoljno dostojanstva da čestita i to je uradio svaki put kad je ispao. Guardiola čestita u maniru gospodina kakav jest. Mourinho to malo drugačije ispoljava, onako krkanski prstom u oko. :D
Pa bilo bi u skladu sa imidžem koji je izgradio... sa Guardiolinim nije.
Zmijuga loma

#13384 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

ultima_palabra wrote: Pa nije baš krio kad je došao na klupu da želi da se riješi Dinha, Deca i Eto'a... Eto'o je ostao tvrd i odbio sve transfere te godine kako bi naredne godine on diktirao uslove.
I gdje se tu konkretno ogleda lični sukob?
ultima_palabra

#13385 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Zmijuga loma wrote:
ultima_palabra wrote: Pa nije baš krio kad je došao na klupu da želi da se riješi Dinha, Deca i Eto'a... Eto'o je ostao tvrd i odbio sve transfere te godine kako bi naredne godine on diktirao uslove.
Pa ne znam konkretno šta je bio razlog... možda je ovaj bio nedisciplinovan jer sumnjam da Guardiola nije vidio da je Eto'o idealan centarfor za njegov tim. A kad je ovaj naposljetku ostao, onda je postalo lično :D
skenderija04

#13386 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Stanite malo, Etoo je u zadnjoj Rajkardovoj sezoni napravio haos. Na utakmici protiv racinga je odbio da udje u igru zadnjih 10 minuta. Rajkard i Ronaldinho su izjavili da se Etoo cuva i da ne misli na tim. Nije proslo 24 sata i Sami je odgovorio i to kako. "Rakjkard je los covjek" " Ronaldinho nema pravo da daje lekcije o sebicnosti kad ga cekamo osam mjeseci". Pocastio je i upravu " Kada se uprava raspada od nas se ocekuje zajednistvo"
- Guardiola koji je preuzimao tim je bio savjetovan da ga odstrani. Ne zaboravimo da je to bila njegova prva sezona i da je klub bio u velikim problemima. Guardiola koji je bio igrac,znao je sta treba da radi. Okruzio se domacim igracima i napravio jezgro.Jedan drugom su cuvali ledja i to ih je i dovelo do svih titula. Nakon cetiri godine jezgro vise nije tako cvrsto i Guardiola odlazi
veljaca

#13387 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Zaista ne znam cemu poredjenje Guardiole i mourinja ?

Ako neko misli da treba - neka otvori posebnu temu, a ne da time "prlja" ovu ....
Layne

#13388 Re: FC Barcelona

Post by Layne »

Tuzlak 035

#13389 Re: FC Barcelona

Post by Tuzlak 035 »

Velike su razlike između PEPA i Spešl 5 :D

Image
Kemal Malovčić

#13390 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

možda gore bude još jedan trofej :thumbup:
Entropio

#13391 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

ultima_palabra wrote:
Zmijuga loma wrote:
Pa ne znam konkretno šta je bio razlog... možda je ovaj bio nedisciplinovan jer sumnjam da Guardiola nije vidio da je Eto'o idealan centarfor za njegov tim. A kad je ovaj naposljetku ostao, onda je postalo lično :D
Lupaš gluposti...

Guardiola je uklopio Eto'oa u tim jer je pokazao na pripremama da zaslužuje da bude tu. Igrao je cijelu sezonu odlično, ali se na kraju pokazalo da se Eto'o nikako ne uklapa u taktičke zamisli Guardiole. Eto'o je klasični strajker i njegove tehničke sposobnosti s loptom su mizerne u odnosu na ostale igrače Barce. I sad se vidi da Guardiola ne želi strajkera, nego što više igrača koji znaju s loptom. Budući da je Guardiola pomjerio Messija s desne strane u sredinu (način da se probije bunker protivničke ekipe), to je značilo da je Eto'o morao ići na desnu stranu. To se i desilo (druga polovina utakmice protiv Chelsea, finale protv Uniteda) gdje je bio nevidljiv i neiskorišten (iako je dao gol u finalu jer je ušao u sredinu). Prema tome, da je Eto'o ostao, gdje bi igrao? Na krilu? Ne bih rekao. Dovođenje Ibrahimovića je bilo više zbog spektakularnosti Laporte nego stvarne potrebe.

Par čisto informativnih linkova:

http://www.fcbarcelona.com/club/detail/ ... ement_etoo
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... es-won-in-

U svakom slučaju, veoma glupa i suvišna diskusija... Madriđani pokušavaju da blate najvećeg trenera u historiji Barcelone; čovjeka koji ih je pobjedio nebrojeno puta. Smiješno.
ultima_palabra

#13392 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ukućanima govori da lupaju gluposti, ovdje nauči uljudno komunicirati :-)
Entropio

#13393 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

ultima_palabra wrote:Ukućanima govori da lupaju gluposti, ovdje nauči uljudno komunicirati :-)
Pa i očekivao sam ovakvu repliku punu argumenata... ;-)
ultima_palabra

#13394 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Entropio wrote:
ultima_palabra wrote:Ukućanima govori da lupaju gluposti, ovdje nauči uljudno komunicirati :-)
Ne ispunjavaš uslove da bih ti sastavljao ikakvu repliku.
Entropio

#13395 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

ultima_palabra wrote:
Entropio wrote:
Ne ispunjavaš uslove da bih ti sastavljao ikakvu repliku.
Heh.
Charuga
Globalni moderator

#13396 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Tema je Barcelona, ne Mourinho, ne Real i ne bilo sta drugo! Za sva poredjenja, kad je Spanija u pitanju, imate temu o njihovoj ligi!
alphonse kauders

#13397 Re: FC Barcelona

Post by alphonse kauders »

Messi 50-i gol u prvenstvu ove sezone, momak je nestvaran!
strong69

#13398 Re: FC Barcelona

Post by strong69 »

Messi 4 gola za sada dade Espanyolu :-)
Zatamnjena stakla

#13399 Re: FC Barcelona

Post by Zatamnjena stakla »

Messi vam je zvijer :lol:
LSD

#13400 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Messi - 50 golova u Primeri :shock: :lol: momak obara mnoge rekorde ove sezone... ali šta mu vrijedi kad promaši onaj penal protiv Čelzija, poklonio bi on odmah pola ovih golova samo da je zabio tad za finale LP.
Post Reply