Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cassius wrote:Kakve su uopste dileme, ko je bio bolji sinoc ? po broju sansi ?
3-0 , pametnom dosta.
ne po broju, nego po kvalitetu šansi. za ozbiljnu analitiku broj šansi ništa ne znači.
sta znaci, kvalitet sansi ? koliko je suteva otislo u okvir gola ?
"Expected goals" is a metric which assesses every chance, essentially answering the question of whether a player should have scored from a certain opportunity. Put simply, it is a way of assigning a "quality" value (xG) to every attempt based on what we know about it.
pedla istu pricu koju sumirah u prijasnjem postu. barcelona nezasluzeno prosla. mos mislit. otkad to sreca i nesreca nisu sastavni dio fudbala da se sada moraju izdvajati i isticati? umtitijevo blokiranje se ne racuna kao genijalan obranbeni potez vec kao opasna i sjajna prilika plavaca. mislim, stvarno.
barcelona je sretna jer je chelsea napravio kardinalne greske. to sto tim koji pretendira na titulu prvaka europe pravi amaterske greske na ovoj razini takmicenja to nista, to nije ogledalo njihovih mana vec protivnicke srece. smijesno.
ispada barca kad naleti na prvi ozbiljniji tim(city,real,bayern pa mozda i juve,live)
nisu nista bili bolji od chelsea u dvomecu, chelsea je sam sebe greskama dobio
Crvena Tifoza wrote:Znači Barça nije dobila Chelsea nego su oni sami sebi uvalili 3 gola sinoć i ukupno 4.
sta ti nije jasno?
svi golovi su iz gresaka chelsea, a ne iz nekih njihovih akcija
i chelsea je hladno mogao uvaliti 2 gola da im je realizacija bolja, imali su opet stativu i precku
ali kako god, barca sekudne nije impresionirala, barem ne nas neutralne navijace
Crvena Tifoza wrote:Znači Barça nije dobila Chelsea nego su oni sami sebi uvalili 3 gola sinoć i ukupno 4.
sta ti nije jasno?
i chelsea je hladno mogao uvaliti 2 gola da im je realizacija bolja, imali su opet stativu i precku
ali kako god, barca sekudne nije impresionirala, barem ne nas neutralne navijace
Nije mi jasno kako akcija nije bila kod prvog, drugog i trećeg gola.
Rekao bi da je prvi gol malo sretan, iz onog ugla kroz noge pogodit desi se jednom od stotinu pokušaja. Ali kad ti igrač dva puta kroz noge provlači, i samim tim prolazi pored cijele odbrane onda to nije samo ‘sreća’. Sreća bi bila da je Suarez pogodio ono na početku drugog kad je presjekao loptu kod šesnaesterca.
Da je Chelsea mogla hladno zabit dva gola, zabili bi. Kraj priče.
Barça je imala povoljan rezultat iz prve utakmice i plus gol odmah na početku, tako da nije bilo potrebe da srljaju.
sta ti nije jasno?
pa sto su grijesili igraci chelsea ? sto nisu zabili 2 gola ?
Pricamo o tome da su imali stativu,gdje se lopta odbila u korner.
Valverde je pametno odigrao ovaj uzvrat. Nije previse srljao ka naprijed, niti je bilo kurcenja kao ranije sto je znalo biti. Imao je povoljan rezultat nakon 20 minuta (2:0) i strpljivo je cekao.
Nije bilo potrebe da se napada. Pustio je Chelsea da se otvori i da napadnu. Imao je Chelsea svoje prilike ali nisu bili efikasni. Nisu zasluzili sa 0 napustiti Camp Nou ali takav je fudbal. Nakon 2:0 morali su napast i otvorit se i u takvoj situaciji su bili opasni.
Barca je dobro igrala odbranu i to se mora reci. Izlazak Ineiste i Busquetsa se osjetio. Iniesta nije mogao a Valverde nije zelio da rizikuje povredu jer je bilo na granici da li ce igrat.
sta ti nije jasno?
Nemoj na crvenog. On uzdiše mediteransko-barcelonin kisik van katalonije naruči u bocama. šale malo.
Barca je prosla zasluzeno. Znali iskoristiti one tri cetiri šanse sto su imali u dvije utakmice i to je to. Tu je trebalo i srece. I imali su je. Kurcoa golman i jos par igraca onaj azkalupeta ili kako vec. Nula bili....
Sto se tice igre izmedju dva kaznena prostora tu su barca i chelsea u pet deka...
ja ne velicam barcu niti govorim da nisu ranjivi. ja prva imam hrpu primjedbi i nesigurnosti. timovi tipa juve su najveca mora. barci je, jednostavno, tesko kontra takvih, sad bez ubojitog trojca posebno. ali da mi se chelsea tu predstavlja kao nekakav dominator iz dva meca sa onakvom pateticnom conversion rate, ne kupujem.