Cek-mejtPoint. wrote:Na pogresnoj si temi sa tom tvojom anti americkom propagandom. Poselami Trumpa.
@commendatore
Cek-mejtPoint. wrote:Na pogresnoj si temi sa tom tvojom anti americkom propagandom. Poselami Trumpa.
Kakvom proamerickom? Nisam Amerike spomenuo, nego si se ti odmah zado po Americi bez ikakve osnove. Ti pravdas Erdoganov teror americkim kapitalizmom. Nevjerovatno.commendatore wrote:mnogi mi zamjere antiamerikanizam - ja naprotiv volim ameriku - ali bez kurtona iz naftogasnog kartela, zidovskih bankara koji upravljaju debelo supljom ekonomijom bez pokrica i bez porobljenih americkih radnika.... a svezao sam u temu samo iz osnove sto ti i tebi slicni nastupate - sa PROAMERICKOM propagandom.....Point. wrote:Na pogresnoj si temi sa tom tvojom anti americkom propagandom. Poselami Trumpa.
Teror americkog kapitalizma je doveo do erdoanovog a za to ipak treba povezat neke fakte i cinjenice na terenu u politici i istoriji.... a ne samo prdnut kako je erdoan terorista....Point. wrote:Ti pravdas Erdoganov teror americkim kapitalizmom. Nevjerovatno.
Eno opet blame it on America. I kad kazem to ti stavljas one glupe smajlice. Amerika kriva sto je Erdogan pozelio da bude ko Putin pa da vlada do smrti, unistavajuci pri tom svaki vid opozicije? Amerika kriva sto se Erdogan uvukao Putinu toliko u dupe da mu se ni brk ne vidi iz njegova anusa? Bitch, please.commendatore wrote:Teror americkog kapitalizma je doveo do erdoanovog a za to ipak treba povezat neke fakte i cinjenice na terenu u politici i istoriji.... a ne samo prdnut kako je erdoan terorista....Point. wrote:Ti pravdas Erdoganov teror americkim kapitalizmom. Nevjerovatno.
Eno salju specijalce i vojsku preostalim indijancima u Dakoti..... to nije teror
Pogresno ti poredjenje. Srbi su tu imali ulogu Turaka. Znad ono, oni kao hoce da se odvoje a mi im kao nedamo?commendatore wrote:drago mi je samo sto se turska (jos uvijek) nece razjebat unutrasnjim faktorom kao sto su to uradili sa nama hadaljima preko srbocetnickog elementa....
nahajcali kurde sa par kalaša nešto trotila i plinskih boca da se uskurce protiv drzave u kojoj zive i poravnaju im gradove i sela instantno - nema zajebavanja [emoji106] pa mami dizi u zrak civile i trgove.....![]()
kakav kurton moras bit da oruzanom borbom u vlastitoj drzavi pokusavas ostvariti svoja prava ubijajuci civile u desetinama i masakrima, paleci ljudima imovinu i unistavajuci samo ako nije kurdska....
sad vise nista nemaju u vlastitoj zemlji - i nek nemaju..... sad tek nemaju nista i nizasta da se bore.....
u turskoj ne postoji ni automna oblast a kamo li republika kurdska pa da se kurdski narod ima pravo pozvati plebiscitarno na samoopredjeljenje i otcjepljenje..... u nasem slucaju su oruzanom silom pokusavali da nam ospore to pravo zagarantovano ustavominsomnia78 wrote:Pogresno ti poredjenje. Srbi su tu imali ulogu Turaka. Znad ono, oni kao hoce da se odvoje a mi im kao nedamo?commendatore wrote:drago mi je samo sto se turska (jos uvijek) nece razjebat unutrasnjim faktorom kao sto su to uradili sa nama hadaljima preko srbocetnickog elementa....
nahajcali kurde sa par kalaša nešto trotila i plinskih boca da se uskurce protiv drzave u kojoj zive i poravnaju im gradove i sela instantno - nema zajebavanja [emoji106] pa mami dizi u zrak civile i trgove.....![]()
kakav kurton moras bit da oruzanom borbom u vlastitoj drzavi pokusavas ostvariti svoja prava ubijajuci civile u desetinama i masakrima, paleci ljudima imovinu i unistavajuci samo ako nije kurdska....
sad vise nista nemaju u vlastitoj zemlji - i nek nemaju..... sad tek nemaju nista i nizasta da se bore.....
kad otvoris temu pricacemo o tome....aratet wrote:Nisu ni "Muslimani" imali republiku nego je ona bila i Muslimanska i Srpska i Hrvatska, sta mislis o tome?
Porobljeni americki radnici?commendatore wrote:mnogi mi zamjere antiamerikanizam - ja naprotiv volim ameriku - ali bez kurtona iz naftogasnog kartela, zidovskih bankara koji upravljaju debelo supljom ekonomijom bez pokrica i bez porobljenih americkih radnika.... a svezao sam u temu samo iz osnove sto ti i tebi slicni nastupate - sa PROAMERICKOM propagandom.....Point. wrote:Na pogresnoj si temi sa tom tvojom anti americkom propagandom. Poselami Trumpa.
Pa nisu samo muslimani glasali za na referendumu. Niti su samo muslimani branili i gradilo republikuaratet wrote:Nisu ni "Muslimani" imali republiku nego je ona bila i Muslimanska i Srpska i Hrvatska, sta mislis o tome?
Pa nisu, ali vodeci se njegovom logikom i njegovim pozivanjem na ustav, onda su i Srbi imali pravo na samoopredjeljenje, ali to je sasvim drga prica.insomnia78 wrote:Pa nisu samo muslimani glasali za na referendumu. Niti su samo muslimani branili i gradilo republikuaratet wrote:Nisu ni "Muslimani" imali republiku nego je ona bila i Muslimanska i Srpska i Hrvatska, sta mislis o tome?
o zaostalosti ima knjiga Borisava Stankovica - Necista Krv - tu se imade svasta procitat.... pa nemoj molim te a i o mom razredniku koji je dosao iz Srbije kao dosLo mogu nadugo i nasiroko....aratet wrote:Pa nisu, ali vodeci se njegovom logikom i njegovim pozivanjem na ustav, onda su i Srbi imali pravo na samoopredjeljenje, ali to je sasvim drga prica.insomnia78 wrote:Pa nisu samo muslimani glasali za na referendumu. Niti su samo muslimani branili i gradilo republikuaratet wrote:Nisu ni "Muslimani" imali republiku nego je ona bila i Muslimanska i Srpska i Hrvatska, sta mislis o tome?
Kurdi su ovdje starosjedioci i treba ih podrzati u vjekovnoj borbi za svoje protiv doslja Oguza, njihovi simpatizeri su zadnji koji smiju u usta uzimati rijec porobljavanje, sirili su zaostalost i u nasoj zemlji.

Onda ti toplo preporucujem selidbu u jednu takvu "jaku" drzavu.Black swan wrote:nije bitno jel diktatura
važno je da je to jaka država
U CG se nikada ne bira vlast na demokratskim izborima. Oni koji predstavljaju Bosnjake su najvece izdajice, a takvi bi da dodju na vlast u Turskoj.Kikibombona wrote:Jesi ti ono Bosnjak iz crnogorskog Sandzaka?ElRe wrote:Odluke donosi AKP, ostali slusaju i izvrsavaju. Narod izlazi na izbore i bira ko ce da donisi odluke.Point. wrote: Ko treba da slusa i izvrsava?![]()
Sta mislis da demokratski izabrana vlast u CG odluci pohapsiti bosnjacke politicare, profesore, novinare, intelektualce...?
Sta mislis da smijeni sve bosnjacke politicare i u bosnjacka mjesta na vlast postavi Crnogorce iz Niksica?
Sta mislis da te uhapsi zato sto se zalazes za ujedinjenje Srbije i CG, te autonomiju za Sandzak?
I to su samo sitnice sta Turci radi Kurdima od kada postoji Republika Turska.
Ti trebas pokazati solidarnost, jer si u neku ruku u slicnoj poziciji kao Kurdi... bar bi ti trebao imati malo senzibiliteta...
proslo je vrijeme da bosnjacima "toplo preporucuju" iseljenje u drugu drzavu pa je u toj "jakoj" kako je zoves stotine hiljada naslo svoj mir i nista im ne fali zive zivot ko i svi ostalilistopad wrote:Onda ti toplo preporucujem selidbu u jednu takvu "jaku" drzavu.Black swan wrote:nije bitno jel diktatura

Spavas li mirno prvi srpski ustančeBlack swan wrote:jaka turska
jaka bosna [emoji106] [emoji38]
nas i mađara 200 milijuna
Nista znacajno Erdo nije uradio, razvoj Turske je isao zajedno sa razvojem Svijeta, najznacajniji razvoj su ostvarili krajem osamdesetih kada su po GDP per capita izasli iznad GDP per capita u Svijetu, i dan danas su na istom ostojanju.commendatore wrote:proslo je vrijeme da bosnjacima "toplo preporucuju" iseljenje u drugu drzavu pa je u toj "jakoj" kako je zoves stotine hiljada naslo svoj mir i nista im ne fali zive zivot ko i svi ostalilistopad wrote:Onda ti toplo preporucujem selidbu u jednu takvu "jaku" drzavu.Black swan wrote:nije bitno jel diktatura
važno je da je to jaka država![]()
prva lijeva strelica oznacava dolazak erdoana na vlast.... pa bih te samo zamolio da mi obrazlozis kako je moguce da "jaka" drzava u 10ak godina ima ucetvorostrucen GDP....?

svoji na svome u svojoj zemlji - tvoje tople preporuke shvatam kao velikosrpske metode humanog preseljenja i iseljavanja pod pritiskom za vrijeme kraljevine jugoslavijelistopad wrote:Onda ti toplo preporucujem selidbu u jednu takvu "jaku" drzavu.Black swan wrote:nije bitno jel diktatura