Republika Turska

Post Reply
klixo

#13376 Re: Republika Turska

Post by klixo »

Point. wrote:Na pogresnoj si temi sa tom tvojom anti americkom propagandom. Poselami Trumpa.
Cek-mejt

@commendatore
:thumbup:
Point.

#13377 Re: Republika Turska

Post by Point. »

commendatore wrote:
Point. wrote:Na pogresnoj si temi sa tom tvojom anti americkom propagandom. Poselami Trumpa.
mnogi mi zamjere antiamerikanizam - ja naprotiv volim ameriku - ali bez kurtona iz naftogasnog kartela, zidovskih bankara koji upravljaju debelo supljom ekonomijom bez pokrica i bez porobljenih americkih radnika.... a svezao sam u temu samo iz osnove sto ti i tebi slicni nastupate - sa PROAMERICKOM propagandom.....
Kakvom proamerickom? Nisam Amerike spomenuo, nego si se ti odmah zado po Americi bez ikakve osnove. Ti pravdas Erdoganov teror americkim kapitalizmom. Nevjerovatno.
commendatore

#13378 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

Point. wrote:Ti pravdas Erdoganov teror americkim kapitalizmom. Nevjerovatno.
Teror americkog kapitalizma je doveo do erdoanovog a za to ipak treba povezat neke fakte i cinjenice na terenu u politici i istoriji.... a ne samo prdnut kako je erdoan terorista....

Eno salju specijalce i vojsku preostalim indijancima u Dakoti..... to nije teror
Point.

#13379 Re: Republika Turska

Post by Point. »

commendatore wrote:
Point. wrote:Ti pravdas Erdoganov teror americkim kapitalizmom. Nevjerovatno.
Teror americkog kapitalizma je doveo do erdoanovog a za to ipak treba povezat neke fakte i cinjenice na terenu u politici i istoriji.... a ne samo prdnut kako je erdoan terorista....

Eno salju specijalce i vojsku preostalim indijancima u Dakoti..... to nije teror
Eno opet blame it on America. I kad kazem to ti stavljas one glupe smajlice. Amerika kriva sto je Erdogan pozelio da bude ko Putin pa da vlada do smrti, unistavajuci pri tom svaki vid opozicije? Amerika kriva sto se Erdogan uvukao Putinu toliko u dupe da mu se ni brk ne vidi iz njegova anusa? Bitch, please.
insomnia78

#13380 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

commendatore wrote:drago mi je samo sto se turska (jos uvijek) nece razjebat unutrasnjim faktorom kao sto su to uradili sa nama hadaljima preko srbocetnickog elementa....

nahajcali kurde sa par kalaša nešto trotila i plinskih boca da se uskurce protiv drzave u kojoj zive i poravnaju im gradove i sela instantno - nema zajebavanja [emoji106] pa mami dizi u zrak civile i trgove..... :mrgreen:

kakav kurton moras bit da oruzanom borbom u vlastitoj drzavi pokusavas ostvariti svoja prava ubijajuci civile u desetinama i masakrima, paleci ljudima imovinu i unistavajuci samo ako nije kurdska....

sad vise nista nemaju u vlastitoj zemlji - i nek nemaju..... sad tek nemaju nista i nizasta da se bore.....
Pogresno ti poredjenje. Srbi su tu imali ulogu Turaka. Znad ono, oni kao hoce da se odvoje a mi im kao nedamo?
insomnia78

#13381 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kakve ljudi gluposti pisu to je nevjerovatno
commendatore

#13382 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by commendatore »

insomnia78 wrote:
commendatore wrote:drago mi je samo sto se turska (jos uvijek) nece razjebat unutrasnjim faktorom kao sto su to uradili sa nama hadaljima preko srbocetnickog elementa....

nahajcali kurde sa par kalaša nešto trotila i plinskih boca da se uskurce protiv drzave u kojoj zive i poravnaju im gradove i sela instantno - nema zajebavanja [emoji106] pa mami dizi u zrak civile i trgove..... :mrgreen:

kakav kurton moras bit da oruzanom borbom u vlastitoj drzavi pokusavas ostvariti svoja prava ubijajuci civile u desetinama i masakrima, paleci ljudima imovinu i unistavajuci samo ako nije kurdska....

sad vise nista nemaju u vlastitoj zemlji - i nek nemaju..... sad tek nemaju nista i nizasta da se bore.....
Pogresno ti poredjenje. Srbi su tu imali ulogu Turaka. Znad ono, oni kao hoce da se odvoje a mi im kao nedamo?
u turskoj ne postoji ni automna oblast a kamo li republika kurdska pa da se kurdski narod ima pravo pozvati plebiscitarno na samoopredjeljenje i otcjepljenje..... u nasem slucaju su oruzanom silom pokusavali da nam ospore to pravo zagarantovano ustavom

kurdi su htjeli iskoristiti historijski i politicki momentum da naprave svoju drzavu poslije sadama, erdoana i asada te u toj jednacini racunali na vaskoliku podrsku americkih snaga na terenu sto oruzanu sto obavjestajnu sto politicku - ali im se u jednacinu uvukla nepoznata koja je clan NATOa i domacin baze Indzirlik.... s tim u vezi se puno i ne petljaju i ne oglasavaju povodom jakih sukoba unutar turske dok izvan turske granice vlada druga prica.... :)
Last edited by commendatore on 05/11/2016 10:21, edited 1 time in total.
aratet

#13383 Re: Republika Turska

Post by aratet »

Nisu ni "Muslimani" imali republiku nego je ona bila i Muslimanska i Srpska i Hrvatska, sta mislis o tome?
commendatore

#13384 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

aratet wrote:Nisu ni "Muslimani" imali republiku nego je ona bila i Muslimanska i Srpska i Hrvatska, sta mislis o tome?
kad otvoris temu pricacemo o tome....
aratet

#13385 Re: Republika Turska

Post by aratet »

commendatore wrote:
mnogi mi zamjere antiamerikanizam - ja naprotiv volim ameriku - ali bez kurtona iz naftogasnog kartela, zidovskih bankara koji upravljaju debelo supljom ekonomijom bez pokrica i bez porobljenih americkih radnika.... a svezao sam u temu samo iz osnove sto ti i tebi slicni nastupate - sa PROAMERICKOM propagandom.....
Porobljeni americki radnici?
Sta tek onda reci za nase radnike? one koji imaju srece da dobiju posao?
insomnia78

#13386 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

aratet wrote:Nisu ni "Muslimani" imali republiku nego je ona bila i Muslimanska i Srpska i Hrvatska, sta mislis o tome?
Pa nisu samo muslimani glasali za na referendumu. Niti su samo muslimani branili i gradilo republiku
aratet

#13387 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by aratet »

insomnia78 wrote:
Pa nisu samo muslimani glasali za na referendumu. Niti su samo muslimani branili i gradilo republiku
Pa nisu, ali vodeci se njegovom logikom i njegovim pozivanjem na ustav, onda su i Srbi imali pravo na samoopredjeljenje, ali to je sasvim drga prica.

Kurdi su ovdje starosjedioci i treba ih podrzati u vjekovnoj borbi za svoje protiv doslja Oguza, njihovi simpatizeri su zadnji koji smiju u usta uzimati rijec porobljavanje, sirili su zaostalost i u nasoj zemlji.
commendatore

#13388 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by commendatore »

aratet wrote:
insomnia78 wrote:
Pa nisu, ali vodeci se njegovom logikom i njegovim pozivanjem na ustav, onda su i Srbi imali pravo na samoopredjeljenje, ali to je sasvim drga prica.

Kurdi su ovdje starosjedioci i treba ih podrzati u vjekovnoj borbi za svoje protiv doslja Oguza, njihovi simpatizeri su zadnji koji smiju u usta uzimati rijec porobljavanje, sirili su zaostalost i u nasoj zemlji.
o zaostalosti ima knjiga Borisava Stankovica - Necista Krv - tu se imade svasta procitat.... pa nemoj molim te a i o mom razredniku koji je dosao iz Srbije kao dosLo mogu nadugo i nasiroko....

samo me zanima sto srbi svoje pravo na otCepljenje nisu trazili po Cikagu i Australiji.... koliko ja znam srbi imaju svoju nacionalnu drzavu.... zao mi je sto niste uspjeli isparirati Tuljum-majstorima
Kikibombona

#13389 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Pisao sam o kanalu za djecu koji program emituje na kurdskom jeziku - ZAROK TV. Turci su ugasili program radi 'teroristicke propagande'.

Sada kazu da ce dozvoliti nastavak rada ZAROK TV ako osiguraju emitovanje 40% turskog jezika i kulture.

Znaci, kurdski jezik je bio 'teroristicka propaganda'. To se znalo u startu, sada su samo potvrdili.

Image

U turskoj ima na desetine, mozda i stotine, kanala za djecu koji program emituju na turskom jeziku. Problem jedan jedini koji to radi na kurdskom. Ovo je samo jedan pokazatelj patoloske mrznje (i straha) koji gaje prema Kurdima. Preziru svako jacanje kurdskog naroda, boje se. Politicko, kulturno, ekonomsko, intelektualno... al' bitku protiv naroda ne mogu dobiti...
Kikibombona

#13390 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Sebahat Tuncel, istaknuta clanica HDP. Izmedju ostalog, poznata je po knjizi 'Armenski genocid'. To joj turski fasisti nikada nisu oprostili. 2014. je predlozila da Turska prizna genocid nad Armenima i da se 24. april obiljezava kao dan sjecanja na genocid nad Armenima.

Image
listopad

#13391 Re: Republika Turska

Post by listopad »

Erdoganu je konacno uspjelo da Tursku pretvori u brutalnu diktaturu. Cilj AKP od dolaska na vlast i jeste bio uspostava autoritarne drzave islamskog poretka kakvom tezi Muslimansko bratstvo. Istanbul je vec godinama glavna destinacija pripadnika spomenutog pokreta. Ocigledno je da Erdogan sebe smatra vodjom Muslimanskog bratstva ili barem pretendira na njegovo prijestolje. Demokracija u Turskoj je nazalost mrtva i postaje sve ociglednije da Kurdima i svim demokratskim snagama preostaje oruzani otpor zlocinackoj drzavi i diktatoru koji istu vodi u gradjanski rat zbog licne opsjednutosti vlascu. Bezuvjetna podrska koju Erdogan uziva medju muslimanima u BiH i nazivanje ljudskih prava i demokracije "zapadnim glupostima" govori dovoljno o namjerama islamisticke, antidemokratske i kriminalne ispostave Erdoganove AKP u BiH, tzv. Stranke demokratske akcije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13392 Re: Republika Turska

Post by Truba »

nije bitno jel diktatura
važno je da je to jaka država :thumbup:
listopad

#13393 Re: Republika Turska

Post by listopad »

Black swan wrote:nije bitno jel diktatura
Onda ti toplo preporucujem selidbu u jednu takvu "jaku" drzavu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13394 Re: Republika Turska

Post by Truba »

jaka turska
jaka bosna :thumbup: :lol:

nas i mađara 200 milijuna :mrgreen:
ElRe

#13395 Re: Republika Turska

Post by ElRe »

Kikibombona wrote:
ElRe wrote:
Point. wrote: Ko treba da slusa i izvrsava?
Odluke donosi AKP, ostali slusaju i izvrsavaju. Narod izlazi na izbore i bira ko ce da donisi odluke.
Jesi ti ono Bosnjak iz crnogorskog Sandzaka? :D

Sta mislis da demokratski izabrana vlast u CG odluci pohapsiti bosnjacke politicare, profesore, novinare, intelektualce...?

Sta mislis da smijeni sve bosnjacke politicare i u bosnjacka mjesta na vlast postavi Crnogorce iz Niksica?

Sta mislis da te uhapsi zato sto se zalazes za ujedinjenje Srbije i CG, te autonomiju za Sandzak?

I to su samo sitnice sta Turci radi Kurdima od kada postoji Republika Turska.

Ti trebas pokazati solidarnost, jer si u neku ruku u slicnoj poziciji kao Kurdi... bar bi ti trebao imati malo senzibiliteta...
U CG se nikada ne bira vlast na demokratskim izborima. Oni koji predstavljaju Bosnjake su najvece izdajice, a takvi bi da dodju na vlast u Turskoj.
Meni se svidja ideja da se vrate nekadasnje granice Osmanskog carstva i ako ikada dodje do mogucnosti za njenu realizaciju imace moju podrsku na bilo koji nacin.
commendatore

#13396 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

listopad wrote:
proslo je vrijeme da bosnjacima "toplo preporucuju" iseljenje u drugu drzavu pa je u toj "jakoj" kako je zoves stotine hiljada naslo svoj mir i nista im ne fali zive zivot ko i svi ostali 8-)

Image

prva lijeva strelica oznacava dolazak erdoana na vlast.... pa bih te samo zamolio da mi obrazlozis kako je moguce da "jaka" drzava u 10ak godina ima ucetvorostrucen GDP....?
aratet

#13397 Re: Republika Turska

Post by aratet »

@Elre
Zar nisu Bosnjaci u postotku najveci glasaci DPS-a?
insomnia78

#13398 Re: RE: Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Black swan wrote:jaka turska
jaka bosna [emoji106] [emoji38]

nas i mađara 200 milijuna :mrgreen:
Spavas li mirno prvi srpski ustanče
aratet

#13399 Re: Republika Turska

Post by aratet »

commendatore wrote:
listopad wrote:
proslo je vrijeme da bosnjacima "toplo preporucuju" iseljenje u drugu drzavu pa je u toj "jakoj" kako je zoves stotine hiljada naslo svoj mir i nista im ne fali zive zivot ko i svi ostali 8-)

Image

prva lijeva strelica oznacava dolazak erdoana na vlast.... pa bih te samo zamolio da mi obrazlozis kako je moguce da "jaka" drzava u 10ak godina ima ucetvorostrucen GDP....?
Nista znacajno Erdo nije uradio, razvoj Turske je isao zajedno sa razvojem Svijeta, najznacajniji razvoj su ostvarili krajem osamdesetih kada su po GDP per capita izasli iznad GDP per capita u Svijetu, i dan danas su na istom ostojanju.

Image

Ta tvoja slika pokazuje laznu sliku ako se ne pogleda dublje, ukupan GDP zavisi i od broja stanovnistva jer su ljudi najvazniji resurs neke drzave.

Image
Last edited by aratet on 05/11/2016 18:26, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13400 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

listopad wrote:
svoji na svome u svojoj zemlji - tvoje tople preporuke shvatam kao velikosrpske metode humanog preseljenja i iseljavanja pod pritiskom za vrijeme kraljevine jugoslavije
volim tursku, mrzim tursku ili bilo koju drugu državu - šta je problem i šta ti imaš sa tim
smeta ti drugačije mišljenje i drugačiji pogled na život
Post Reply