Ukrajina

Post Reply
General War

#13376 Re: Ukrajina

Post by General War »

flexibila wrote:
Avetinho wrote:
Black swan wrote:đe su sad human rights watch kad su u pitanju prava civila u tzv donbasu
Bila je Komisija Ujedinjenih Nacija. Nasuprot ruskoj propagandi, rusko-cetnicko-nacisticki fasisti su bili masovni pocinioci nedjela protiv normalnih Ukrajinaca.
:gunjastajl: :janpi:
ne znam ko ovdje izgleda da se brlje dohvatio
Avetinho

#13377 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Putinko kmeci i kuka, plasi nas silnim cudima. U medjuvremenu, ode ne samo Ukrajina. Odose Gruzija, Moldavija. Jos malo fali pa ce i Majcica Rusija za njima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13378 Re: Ukrajina

Post by Truba »

http://lenta.ru/news/2014/06/27/seversk/

donbas zauzeo/oslobodio jedan grad :?
Avetinho

#13379 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Izgleda da se putinko preracunao. Otimacina tudjih teritorija se ipak ne isplati.
Bloomberg Businessweek wrote:Putin’s Economic Model Showing Strain as Russia Is Cut Off From Global Finance
http://www.businessweek.com/articles/20 ... eign-banks

Koga bude briga da procita clanak, ne moze a da ne primijeti ovo:
Bloomberg Businessweek wrote:• State-controlled enterprises now account for more than half the national economy, up from 30 percent when Putin came to power in 1999.

• The central bank is pouring unprecedented sums into a troubled banking system that’s largely under state control after foreign competitors were squeezed out.

• Now the overstretched central bank is being ordered to step up long-term financing to designated industries.
Google Translate wrote:• kontrolom države preduzeća sada čine više od polovine nacionalne ekonomije, u odnosu na 30 posto kada je Putin došao na vlast 1999.

• Centralna banka je sipa bez presedana sume u problematičnom bankarski sistem koji je u velikoj mjeri pod kontrolom države nakon stranih konkurenata su istisnuti.

• Sada se rastegnuti centralna banka je naređeno da pojača dugoročno finansiranje u za to predviđene industrije.
Truba

#13380 Re: Ukrajina

Post by Truba »

desni sektor osvojio babinu štalu i kuću

http://www.liveleak.com/view?i=760_1403894739

ustaše :D

http://www.youtube.com/watch?v=TB8pekzxaFA#t=16

europi smeta tomson i tri pijane drolje s podignutim rukama na koncertu :D
kod nas se europljani šokiraju zbog manjih stvari
a tamo podržavaju mnogo gore

zanimljiv dokumentarac

http://www.youtube.com/watch?v=cWgL1iwyewM

ko ima živaca nek pogleda 50 minuta
muzicar_iz_parka

#13381 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

U svemu tome kao sto sam vec rekao prije par mjeseci Ukrajinci nadrljase najvise.

Ovaj zajebancija od sporazuma sa EU je glupost kao i nasi "pregovori" sa evropskom unijom, da ne ispane nisu im nista dali, a realno ni za 20 godina nece vidjeti vrata ulaska.
General War

#13382 Re: Ukrajina

Post by General War »

muzicar_iz_parka wrote:U svemu tome kao sto sam vec rekao prije par mjeseci Ukrajinci nadrljase najvise.

Ovaj zajebancija od sporazuma sa EU je glupost kao i nasi "pregovori" sa evropskom unijom, da ne ispane nisu im nista dali, a realno ni za 20 godina nece vidjeti vrata ulaska.
Jes vala, da smo bog da i mi sa Putinom (tada jeljcinom) tikve sadili sad nebi bilo PC ili HZHB, vec jedna lepa domovina :roll:
Sve je normalno pa i kriviti nekoga nad kime je izvrsena agresija.
stup metropola

#13383 Re: Ukrajina

Post by stup metropola »

Vi i dalje ovdje razglabate, a vise ni putina ne zanima sta se desava u ukrajini.
General War

#13384 Re: Ukrajina

Post by General War »

stup metropola wrote:Vi i dalje ovdje razglabate, a vise ni putina ne zanima sta se desava u ukrajini.
NAravno, vise ga nervira cjelodnevni pozivi oligarha koliko ih sankcije handre. :mrgreen:
Truba

#13385 Re: Ukrajina

Post by Truba »

http://www.youtube.com/watch?v=5KHZILAP ... e=youtu.be

bombardovalo tržnicu
sva sreća nije pijačni dan
Joe McCarthy

#13386 Re: Ukrajina

Post by Joe McCarthy »

Fantassin wrote:
General War wrote: Ukolko nisi jedan od tih vojnika :razz:
Naravno da su civili nezasticeni i naravno da je gore, ali zlocin je zlocin...a ovaj u siriji je bez skrupula...ko izgubi - ode glava.
U poslednje vrjeme ta linija civil-vojnik je sve vise nedefinirana jer skoro sve teroristicke,pobunjenicke i "partizanske" formacije obilato koriste civilnu populaciju (sto mjesanjem sa civilima,koristenjem civilnih objekata i vozila,koristenjem civila kao izvidjaca itd) u direktne vojne svrhe.
U Siriji sumnjam da je uopce moguce da jedna strana izvojuje totalnu pobjedu a cak i ako se to deai bit ce primorani da amnestiraju veliku vecinu neprijatelja i njihovih cisto zato jer se radi o velikim brojevima populacije.
Godinu ili dve dana nakon "amnestije" tajna sluzba ce se pobrinuti za sve poglavice I arhitekte ovog sranja :thumbup:
hillbill

#13387 Re: Ukrajina

Post by hillbill »

Joe McCarthy wrote:
Fantassin wrote:
General War wrote: Ukolko nisi jedan od tih vojnika :razz:
Naravno da su civili nezasticeni i naravno da je gore, ali zlocin je zlocin...a ovaj u siriji je bez skrupula...ko izgubi - ode glava.
U poslednje vrjeme ta linija civil-vojnik je sve vise nedefinirana jer skoro sve teroristicke,pobunjenicke i "partizanske" formacije obilato koriste civilnu populaciju (sto mjesanjem sa civilima,koristenjem civilnih objekata i vozila,koristenjem civila kao izvidjaca itd) u direktne vojne svrhe.
U Siriji sumnjam da je uopce moguce da jedna strana izvojuje totalnu pobjedu a cak i ako se to deai bit ce primorani da amnestiraju veliku vecinu neprijatelja i njihovih cisto zato jer se radi o velikim brojevima populacije.
Godinu ili dve dana nakon "amnestije" tajna sluzba ce se pobrinuti za sve poglavice I arhitekte ovog sranja :thumbup:
hoce kao sto se i nasa brine
Truba

#13388 Re: Ukrajina

Post by Truba »

kakva je mogućnost da se desničari svih skupina krenu međusobno rokati i sa središnjom vladom
ako stanje na istoku brzo ne bude riješeno
Lincoln-Burrows

#13389 Re: Ukrajina

Post by Lincoln-Burrows »

Black swan wrote:kakva je mogućnost da se desničari svih skupina krenu međusobno rokati i sa središnjom vladom
ako stanje na istoku brzo ne bude riješeno
To se neće dogoditi po svemu sudeći.
Truba

#13390 Re: Ukrajina

Post by Truba »

previše gej ali zanimljivo
Challenger__

#13391 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Black swan wrote:

previše gej ali zanimljivo
Zašto "gej" majketi? Šta je ovdje "gej"?
llull

#13392 Re: Ukrajina

Post by llull »

Na Donbas se sprema velika ofanziva, jer vladine snage gomilaju tesku artiljeriju i oklop... ne znam da li imaju sanse da uspiju ali da ce biti zrtava na obije strane, biti ce !

https://www.youtube.com/watch?v=D48KS19foM4
jastuk1

#13393 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
Zašto "gej" majketi? Šta je ovdje "gej"?

Kad budeš sagledo puno serija i filmova kao recimo Labud ili ja, ondaš znat. :mrgreen:

I CaspianReport (Shirvan je jako dobar analitičar kad izbaci video, ali je isto baš gay). StormCloudsGathering, je samo malo gay. Al puno sere.

Kad mi treba anti-gay doza, samo onem na Charlie Mcgrath (nekadašnji crabbydogtrix). 6 riječi u jednoj sekundi. :thumbup:

Za dobro smijanje na analizu teških političkih aktuelnosti Paul Begley je neprevaziđen. Teatralan i potpuno neupućen... :lol: :lol: :lol:

Da se vratim na temu:

Evo, Ukrajinci slave prekid vatre. Sramili se do groba, ali kad srama nemaju....

Image
Truba

#13394 Re: Ukrajina

Post by Truba »

čuj zašto je gej
pa nije mi zanimljivo 10 minuta gledati frajera
to mi je promašaj u režiji ili šta već
pa da je u pozadini njegov glas a slike idu to je ok ovako previše pažnje oduzima a žene ga gledaju samo da ga vide ionako niš ne kontaju
a pola muškaraca će odutati gledati samo zbog njega

bio jedan super dokumentarac o hitlerovoj tajnici

90 jebenih minuta njena zgužvana faca kako priča o tim događanjima.... fenomenalna priča a režija ljudi nula bodova
ko želi babu 90 minuta gledati pa makar nek je osobno znala hiću :roll:
Klavikula

#13395 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

pobunjenici zarobili Buk. bice veselo.
General War

#13396 Re: Ukrajina

Post by General War »

Klavikula wrote:pobunjenici zarobili Buk. bice veselo.
Jos kad zarobe S-400, i Topol M kao i TU-160 moci ce cak i da uzvrate na provokacije nacista i banderasa :D
dječak sa šibicama

#13397 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

llull wrote:Na Donbas se sprema velika ofanziva, jer vladine snage gomilaju tesku artiljeriju i oklop... ne znam da li imaju sanse da uspiju ali da ce biti zrtava na obije strane, biti ce !

https://www.youtube.com/watch?v=D48KS19foM4
Velika ofanziva traje vec dugo vremena, ovo su samo pojacanja.

Ali tanki su im rezultati.
dječak sa šibicama

#13398 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Black swan wrote:čuj zašto je gej
pa nije mi zanimljivo 10 minuta gledati frajera
to mi je promašaj u režiji ili šta već
pa da je u pozadini njegov glas a slike idu to je ok ovako previše pažnje oduzima a žene ga gledaju samo da ga vide ionako niš ne kontaju
a pola muškaraca će odutati gledati samo zbog njega

bio jedan super dokumentarac o hitlerovoj tajnici

90 jebenih minuta njena zgužvana faca kako priča o tim događanjima.... fenomenalna priča a režija ljudi nula bodova
ko želi babu 90 minuta gledati pa makar nek je osobno znala hiću :roll:
Istina, previse njegove face u kadru, ali je rekao samo istinu.

Stara prozvakana strategija Washingtona, proglasi svoju zrtvu agresorom, krvolocnim osvajacem, i onda se obracunaj sa njim.

Kao, Rusija je krenula da pokori okolne zemlje, Putin novi Hitler, i slicne nebuloze.

Patern je isti, uvijek isti, svaka zrtva Washingtona je na isti nacin medijski ocrnjena, svaki put rade istu stvar, ponavljaju taktiku... jedino sto ovaj put nisu krenuli progutati zabu, kao sto je bio Gadafi ili Sadam, ovaj put je americki orao krenuo na grizlija. Pa da vidimo kako ga kani progutati.
jastuk1

#13399 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

I onda neko ima obraza reć kako je strijeljanje vojnika koji su se predali kao gore od ovoga:

#Ukraine Graphic. Whats left of the 64 year old farmer who got shelled to pieces by #Kiev regime near #Slavyansk

https://twitter.com/OlehTyukov/status/4 ... 76/photo/1
jastuk1

#13400 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Danas samo na jednom mjestu 8 civila ubijeno granatama u Kramatorsku...

U međuvremenu,

#Kiev Rada wants to leave for Holidays, and a crowd outside demands they impose Martial Law before they go:

Image

I oprečni protesti:

#Kiev protest blocks Rada, demands end to ATO from which MPs/Bankers profit Lovely gallows

Image
Post Reply