BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Melbourne_Australia

#13376 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Melbourne_Australia »

Tomahawk11 wrote:
Herr Flick wrote:A sta izjavi Musemic, dobro je nismo se obrukali, a majko draga ko da ste grali protiv Man Citija, nije ni cudo sto smo na samom dnu, 11 godina niko nije uspio proc u LP dalje od prvog pretkola
Nisi realan sekunde, konkretno za ovaj duel sa Celticom, tebi je to ništa što ljudi imaju 6 puta skuplji sastav, što su doveli pojačanja za cifre koje su naš budžet za dvije godine, što mi dovodimo ono što je za dž na tržištu.
Ono, razumijem da živiš u nekom paralelnom svijetu, ali uključi se malo u ovaj realni.
Celtic i jeste Man City za sve klubove PL BiH.
Hajde ovako...Sutjeska je izbacila Slovan, 4 puta skuplju ekipu...Ja se u zivot kunem da ni jedna ekipa iz BIH ne bi izbacila Slovan , a da bi izbacili Sutjesku.....
Last edited by Melbourne_Australia on 18/07/2019 11:01, edited 1 time in total.
SmokingMan

#13377 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by SmokingMan »

Kengurov efekat.... :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#13378 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Melbourne_Australia wrote: Hajde ovako...Sutjeska je izbacila Slovan, 4 puta skuplju ekipu...Ja se u zivot kunem da ni jedna ekipa iz BIH ne bi izbacila Slovan , a da bi izbacili Sutjesku.....
Vjerovatno ne bi i svaka čast Sutjesci na tome. Pokazali su karakter, koliko god bilo evidentno da su imali dosta sreće.
U obje utakmice Slovan je bio statistički bolja ekipa, bolje stajali na terenu, ovi dali u 95. i 93. golove.
Međutim, sve to je sad nebitno, oni su prošli i samo se to gleda :thumbup:
Imamo mi problem sa mentalitetom i samopouzdanjem, to je jasno i to se mora mijenjati inače mrka kapa.
Melbourne_Australia

#13379 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Melbourne_Australia »

Tomahawk11 wrote:
Melbourne_Australia wrote: Hajde ovako...Sutjeska je izbacila Slovan, 4 puta skuplju ekipu...Ja se u zivot kunem da ni jedna ekipa iz BIH ne bi izbacila Slovan , a da bi izbacili Sutjesku.....
Vjerovatno ne bi i svaka čast Sutjesci na tome. Pokazali su karakter, koliko god bilo evidentno da su imali dosta sreće.
U obje utakmice Slovan je bio statistički bolja ekipa, bolje stajali na terenu, ovi dali u 95. i 93. golove.
Međutim, sve to je sad nebitno, oni su prošli i samo se to gleda :thumbup:
Imamo mi problem sa mentalitetom i samopouzdanjem, to je jasno i to se mora mijenjati inače mrka kapa.
E pogodio si sa zadnjom recenicom, u srz moje poenta :D
GandalfSivi

#13380 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

ultima_palabra wrote: Stani malo, kakve veze to gdje si gledao ima s tim jel bilo sa pola snage ili nije? Ili je ovo "ne trazim nista, nego se samo hvalim" kao i vecina tvojih postova?
Kako se hvalim majstore, sto sam gledao utakmicu u kafani? Uspjeh u pm (dobro, mozda su tebi standardi bas niski). A to za pola snage, kazem ti da ljudi koji prate Celtic kao ja Sarajevo kazu da nije, pa ti pametuj koliko god hoces...
strong69

#13381 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by strong69 »

Tomahawk11 wrote: Imamo mi problem sa mentalitetom i samopouzdanjem, to je jasno i to se mora mijenjati inače mrka kapa.
O nasem mentalitetu govori Musemiceva izjava i proslava gola od strane Tatara. Ekipa koja i pored toga sto je apsolutni autsajder i zna da nece dostici rezultat nosi odmah loptu na centar da pokusa uvaliti jos jedan gol i ne slavi taj gol kao da je za titulu postignut.
strong69

#13382 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by strong69 »

Sliver wrote: Ne zamjeram mu to ni sekinde, draze mi je sto je taj gol proslavio s onih nekoliko hordasa sto su smogli snage i nacina da odu na to gostovanje, pa makar i dali ta 2 za penala. Svakako sudija nadoknadi, eventualno mozda, 100% da ne :D
Ma ja samo problematiziram nedostatak tog mentaliteta. To nas generalno kosta mnogo. Uopste, ne samo u fudbalu.
Herr Flick

#13383 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#13384 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Sliver wrote:
strong69 wrote:
Tomahawk11 wrote: Imamo mi problem sa mentalitetom i samopouzdanjem, to je jasno i to se mora mijenjati inače mrka kapa.
O nasem mentalitetu govori Musemiceva izjava i proslava gola od strane Tatara. Ekipa koja i pored toga sto je apsolutni autsajder i zna da nece dostici rezultat nosi odmah loptu na centar da pokusa uvaliti jos jedan gol i ne slavi taj gol kao da je za titulu postignut.
Ne zamjeram mu to ni sekinde, draze mi je sto je taj gol proslavio s onih nekoliko hordasa sto su smogli snage i nacina da odu na to gostovanje, pa makar i dali ta 2 za penala. Svakako sudija nadoknadi, eventualno mozda, 100% da ne :D
Ok, proslavio, ali hajde da to bude stepenica za next level.
Da idući put slavimo gol za prolazak, a ne satisfakciju.
90minut

#13385 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 90minut »

Herr Flick wrote:Image
Ne samo to koliko se sjecam prošle ili koje vec godine su ispali od litvanaca, armena ne znam ni ja.
Raigor Stonehoof

#13386 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Raigor Stonehoof »

Herr Flick wrote:A sta izjavi Musemic, dobro je nismo se obrukali, a majko draga ko da ste grali protiv Man Citija, nije ni cudo sto smo na samom dnu, 11 godina niko nije uspio proc u LP dalje od prvog pretkola
trebali smo celtic proc da bi ti bio zadovoljan :lol:

ps pjenjenje famosovaca :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#13387 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Nisu ljudi realni, očekuje se da mi budemo konkurentni i prijetimo izbacivanjem ekipi koja ima 20 000+ koeficijent, mi jedva 4000 prebacili.
Treba ti kontinuitet, treba ti neki uspjeh da bi o tome mogao pričati.
Po svim parametrima su daleko ispred nas.
Mi ako ove sezone dobacimo do play offa EL, napravio si nešto.
Pa dogodine opet ponoviš ili podebljaš.
Tako i ostale ekipe.
I onda kad se dočepaš pozicije nosioca, nećeš dobijati Celtice u prvom pretkolu (mada smo mi s te strane baš bili peh ovaj put).
Herr Flick

#13388 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

Raigor Stonehoof wrote:
trebali smo celtic proc da bi ti bio zadovoljan :lol:

ps pjenjenje famosovaca :lol: :lol:
Pogresno je protumaceno ovo sto sam napiso.Poenta je u ovoj njegovoj izjavi a ne u porazu. Isto kao da je Sarajevo amaterski klub sacinjen od ribara i konobara, a ne od profesionalnih igraca kojima je to posao a ne usputni hobi
Nivelacija

#13389 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nivelacija »

Sve dok cijela javnost slavi sto nas najbolji tim primi samo petardu u dvomecu od prosjecnog evropskog kluba nema ovdje hajra.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13390 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Mogu konkretno reći za sebe, a i većinu navijača FKS, ništa se ne slavi.
Respektuje se to što je odigrano korektno, razlog za slavlje će nam, nadam se, dati u pretkolu EL.
mistek

#13391 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by mistek »

90minut wrote:
Ne samo to koliko se sjecam prošle ili koje vec godine su ispali od litvanaca, armena ne znam ni ja.
Loše se sjećaš. Ovaj kiks proptiv Lincolna im je blamaža stoljeća. Uostlaom, to isto bude i kad naše klubove ne shvate ozbiljno. Celtic godinama unazad ne ispada od smiješnih ekipa. Konkretno, iz takmičenja su ih izbacivale ove ekipe: Valencia, AEK Atina, Zenit, Malmo, Inter, Maribor, Juventus itd. Kad već priočamo o slabijim klubovima, Suduvu su izbacili sa 4-1, Alashkert sa 6-0, Astanu sa 8-4, Linfield sa 6-0, Lincoln sa 3-1, Stjarnan sa 6-1, KR Rejkavik sa 5-0, Cliftonville sa 5-0 itd. Praktično, jedini od značajno slabijih koji su ih namučili su bili Shakhter Karagandy (3-2 ukupno).
90minut

#13392 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 90minut »

mistek wrote:
90minut wrote:
Loše se sjećaš. Ovaj kiks proptiv Lincolna im je blamaža stoljeća. Uostlaom, to isto bude i kad naše klubove ne shvate ozbiljno. Celtic godinama unazad ne ispada od smiješnih ekipa. Konkretno, iz takmičenja su ih izbacivale ove ekipe: Valencia, AEK Atina, Zenit, Malmo, Inter, Maribor, Juventus itd. Kad već priočamo o slabijim klubovima, Suduvu su izbacili sa 4-1, Alashkert sa 6-0, Astanu sa 8-4, Linfield sa 6-0, Lincoln sa 3-1, Stjarnan sa 6-1, KR Rejkavik sa 5-0, Cliftonville sa 5-0 itd. Praktično, jedini od značajno slabijih koji su ih namučili su bili Shakhter Karagandy (3-2 ukupno).
Onda je to bila u pitanju prva utakmica predpostavljam protiv suduve koja ih je pobjedila sigurno ne znam samo da li je bilo 2 razlike, ocigledno kuci Celtic ih išamarao.
Uglavnom pokazali su oni odavno da se može igrati protiv njih.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13393 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Nisi u pravu, rijetko kući gube utakmicu, samo dva remija kući u kvalifikacijama u zadnjih 12 ili 14 utakmica, poraza nemaju nikako.
GandalfSivi

#13394 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

Spasena zelji sezona, Celtic izbacio Sarajevo...

Smijesni ste...
90minut

#13395 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 90minut »

Tomahawk11 wrote:Nisi u pravu, rijetko kući gube utakmicu, samo dva remija kući u kvalifikacijama u zadnjih 12 ili 14 utakmica, poraza nemaju nikako.
Ocigledno kao gost

Uglavnom provjerio sam sad s Suduvom je bilo u litvaniji 1-1 ovo može biti debelo da sam se ja zajebao..
Tomahawk11
Globalni moderator

#13396 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

90minut wrote:
Tomahawk11 wrote:Nisi u pravu, rijetko kući gube utakmicu, samo dva remija kući u kvalifikacijama u zadnjih 12 ili 14 utakmica, poraza nemaju nikako.
Ocigledno kao gost

Uglavnom provjerio sam sad s Suduvom je bilo u litvaniji 1-1 ovo može biti debelo da sam se ja zajebao..
Slabo ko da ih izbaci, uostalom pogledaj koeficijent, da tako ispadaju, ne bi bio toliki.
Herr Flick

#13397 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

Zadnji nas klub koji je nekog pobjedio u LP je bio Borac u sezoni 11/12 protiv Macabia 3:2,1:5,od tada niko nije pobjedio ni u jednoj utakmici.....
90minut

#13398 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 90minut »

:lol:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13399 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

Nema sumnje da bi svi bolje odigrali od Sarajeva. Od Krupe do Zvijezde 09. Pogotovo lj0ž3, samo da nije jucer imao dogovoren mec!

:zzzz:

Al' eto mi moramo u trece pretkolo....
GandalfSivi

#13400 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

Hocemo li halaliti Tataru sto se radovao kad dade gol?
Post Reply