Hajde ovako...Sutjeska je izbacila Slovan, 4 puta skuplju ekipu...Ja se u zivot kunem da ni jedna ekipa iz BIH ne bi izbacila Slovan , a da bi izbacili Sutjesku.....Tomahawk11 wrote:Nisi realan sekunde, konkretno za ovaj duel sa Celticom, tebi je to ništa što ljudi imaju 6 puta skuplji sastav, što su doveli pojačanja za cifre koje su naš budžet za dvije godine, što mi dovodimo ono što je za dž na tržištu.Herr Flick wrote:A sta izjavi Musemic, dobro je nismo se obrukali, a majko draga ko da ste grali protiv Man Citija, nije ni cudo sto smo na samom dnu, 11 godina niko nije uspio proc u LP dalje od prvog pretkola
Ono, razumijem da živiš u nekom paralelnom svijetu, ali uključi se malo u ovaj realni.
Celtic i jeste Man City za sve klubove PL BiH.
BH klubovi u Evropi - općenito
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Melbourne_Australia
#13376 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Last edited by Melbourne_Australia on 18/07/2019 11:01, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#13377 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kengurov efekat.... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13378 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Vjerovatno ne bi i svaka čast Sutjesci na tome. Pokazali su karakter, koliko god bilo evidentno da su imali dosta sreće.Melbourne_Australia wrote: Hajde ovako...Sutjeska je izbacila Slovan, 4 puta skuplju ekipu...Ja se u zivot kunem da ni jedna ekipa iz BIH ne bi izbacila Slovan , a da bi izbacili Sutjesku.....
U obje utakmice Slovan je bio statistički bolja ekipa, bolje stajali na terenu, ovi dali u 95. i 93. golove.
Međutim, sve to je sad nebitno, oni su prošli i samo se to gleda
Imamo mi problem sa mentalitetom i samopouzdanjem, to je jasno i to se mora mijenjati inače mrka kapa.
-
Melbourne_Australia
#13379 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
E pogodio si sa zadnjom recenicom, u srz moje poentaTomahawk11 wrote:Vjerovatno ne bi i svaka čast Sutjesci na tome. Pokazali su karakter, koliko god bilo evidentno da su imali dosta sreće.Melbourne_Australia wrote: Hajde ovako...Sutjeska je izbacila Slovan, 4 puta skuplju ekipu...Ja se u zivot kunem da ni jedna ekipa iz BIH ne bi izbacila Slovan , a da bi izbacili Sutjesku.....
U obje utakmice Slovan je bio statistički bolja ekipa, bolje stajali na terenu, ovi dali u 95. i 93. golove.
Međutim, sve to je sad nebitno, oni su prošli i samo se to gleda![]()
Imamo mi problem sa mentalitetom i samopouzdanjem, to je jasno i to se mora mijenjati inače mrka kapa.
- GandalfSivi
#13380 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Kako se hvalim majstore, sto sam gledao utakmicu u kafani? Uspjeh u pm (dobro, mozda su tebi standardi bas niski). A to za pola snage, kazem ti da ljudi koji prate Celtic kao ja Sarajevo kazu da nije, pa ti pametuj koliko god hoces...ultima_palabra wrote: Stani malo, kakve veze to gdje si gledao ima s tim jel bilo sa pola snage ili nije? Ili je ovo "ne trazim nista, nego se samo hvalim" kao i vecina tvojih postova?
- strong69
#13381 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
O nasem mentalitetu govori Musemiceva izjava i proslava gola od strane Tatara. Ekipa koja i pored toga sto je apsolutni autsajder i zna da nece dostici rezultat nosi odmah loptu na centar da pokusa uvaliti jos jedan gol i ne slavi taj gol kao da je za titulu postignut.Tomahawk11 wrote: Imamo mi problem sa mentalitetom i samopouzdanjem, to je jasno i to se mora mijenjati inače mrka kapa.
- strong69
#13382 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ma ja samo problematiziram nedostatak tog mentaliteta. To nas generalno kosta mnogo. Uopste, ne samo u fudbalu.Sliver wrote: Ne zamjeram mu to ni sekinde, draze mi je sto je taj gol proslavio s onih nekoliko hordasa sto su smogli snage i nacina da odu na to gostovanje, pa makar i dali ta 2 za penala. Svakako sudija nadoknadi, eventualno mozda, 100% da ne
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13384 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ok, proslavio, ali hajde da to bude stepenica za next level.Sliver wrote:Ne zamjeram mu to ni sekinde, draze mi je sto je taj gol proslavio s onih nekoliko hordasa sto su smogli snage i nacina da odu na to gostovanje, pa makar i dali ta 2 za penala. Svakako sudija nadoknadi, eventualno mozda, 100% da nestrong69 wrote:O nasem mentalitetu govori Musemiceva izjava i proslava gola od strane Tatara. Ekipa koja i pored toga sto je apsolutni autsajder i zna da nece dostici rezultat nosi odmah loptu na centar da pokusa uvaliti jos jedan gol i ne slavi taj gol kao da je za titulu postignut.Tomahawk11 wrote: Imamo mi problem sa mentalitetom i samopouzdanjem, to je jasno i to se mora mijenjati inače mrka kapa.
Da idući put slavimo gol za prolazak, a ne satisfakciju.
-
90minut
#13385 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ne samo to koliko se sjecam prošle ili koje vec godine su ispali od litvanaca, armena ne znam ni ja.Herr Flick wrote:
- Raigor Stonehoof
#13386 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
trebali smo celtic proc da bi ti bio zadovoljanHerr Flick wrote:A sta izjavi Musemic, dobro je nismo se obrukali, a majko draga ko da ste grali protiv Man Citija, nije ni cudo sto smo na samom dnu, 11 godina niko nije uspio proc u LP dalje od prvog pretkola
ps pjenjenje famosovaca
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13387 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nisu ljudi realni, očekuje se da mi budemo konkurentni i prijetimo izbacivanjem ekipi koja ima 20 000+ koeficijent, mi jedva 4000 prebacili.
Treba ti kontinuitet, treba ti neki uspjeh da bi o tome mogao pričati.
Po svim parametrima su daleko ispred nas.
Mi ako ove sezone dobacimo do play offa EL, napravio si nešto.
Pa dogodine opet ponoviš ili podebljaš.
Tako i ostale ekipe.
I onda kad se dočepaš pozicije nosioca, nećeš dobijati Celtice u prvom pretkolu (mada smo mi s te strane baš bili peh ovaj put).
Treba ti kontinuitet, treba ti neki uspjeh da bi o tome mogao pričati.
Po svim parametrima su daleko ispred nas.
Mi ako ove sezone dobacimo do play offa EL, napravio si nešto.
Pa dogodine opet ponoviš ili podebljaš.
Tako i ostale ekipe.
I onda kad se dočepaš pozicije nosioca, nećeš dobijati Celtice u prvom pretkolu (mada smo mi s te strane baš bili peh ovaj put).
- Herr Flick
#13388 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Pogresno je protumaceno ovo sto sam napiso.Poenta je u ovoj njegovoj izjavi a ne u porazu. Isto kao da je Sarajevo amaterski klub sacinjen od ribara i konobara, a ne od profesionalnih igraca kojima je to posao a ne usputni hobiRaigor Stonehoof wrote:trebali smo celtic proc da bi ti bio zadovoljanHerr Flick wrote:A sta izjavi Musemic, dobro je nismo se obrukali, a majko draga ko da ste grali protiv Man Citija, nije ni cudo sto smo na samom dnu, 11 godina niko nije uspio proc u LP dalje od prvog pretkola![]()
ps pjenjenje famosovaca![]()
-
Nivelacija
#13389 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Sve dok cijela javnost slavi sto nas najbolji tim primi samo petardu u dvomecu od prosjecnog evropskog kluba nema ovdje hajra.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13390 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Mogu konkretno reći za sebe, a i većinu navijača FKS, ništa se ne slavi.
Respektuje se to što je odigrano korektno, razlog za slavlje će nam, nadam se, dati u pretkolu EL.
Respektuje se to što je odigrano korektno, razlog za slavlje će nam, nadam se, dati u pretkolu EL.
-
mistek
#13391 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Loše se sjećaš. Ovaj kiks proptiv Lincolna im je blamaža stoljeća. Uostlaom, to isto bude i kad naše klubove ne shvate ozbiljno. Celtic godinama unazad ne ispada od smiješnih ekipa. Konkretno, iz takmičenja su ih izbacivale ove ekipe: Valencia, AEK Atina, Zenit, Malmo, Inter, Maribor, Juventus itd. Kad već priočamo o slabijim klubovima, Suduvu su izbacili sa 4-1, Alashkert sa 6-0, Astanu sa 8-4, Linfield sa 6-0, Lincoln sa 3-1, Stjarnan sa 6-1, KR Rejkavik sa 5-0, Cliftonville sa 5-0 itd. Praktično, jedini od značajno slabijih koji su ih namučili su bili Shakhter Karagandy (3-2 ukupno).90minut wrote:Ne samo to koliko se sjecam prošle ili koje vec godine su ispali od litvanaca, armena ne znam ni ja.Herr Flick wrote:
-
90minut
#13392 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Onda je to bila u pitanju prva utakmica predpostavljam protiv suduve koja ih je pobjedila sigurno ne znam samo da li je bilo 2 razlike, ocigledno kuci Celtic ih išamarao.mistek wrote:Loše se sjećaš. Ovaj kiks proptiv Lincolna im je blamaža stoljeća. Uostlaom, to isto bude i kad naše klubove ne shvate ozbiljno. Celtic godinama unazad ne ispada od smiješnih ekipa. Konkretno, iz takmičenja su ih izbacivale ove ekipe: Valencia, AEK Atina, Zenit, Malmo, Inter, Maribor, Juventus itd. Kad već priočamo o slabijim klubovima, Suduvu su izbacili sa 4-1, Alashkert sa 6-0, Astanu sa 8-4, Linfield sa 6-0, Lincoln sa 3-1, Stjarnan sa 6-1, KR Rejkavik sa 5-0, Cliftonville sa 5-0 itd. Praktično, jedini od značajno slabijih koji su ih namučili su bili Shakhter Karagandy (3-2 ukupno).90minut wrote:Ne samo to koliko se sjecam prošle ili koje vec godine su ispali od litvanaca, armena ne znam ni ja.Herr Flick wrote:
Uglavnom pokazali su oni odavno da se može igrati protiv njih.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13393 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nisi u pravu, rijetko kući gube utakmicu, samo dva remija kući u kvalifikacijama u zadnjih 12 ili 14 utakmica, poraza nemaju nikako.
- GandalfSivi
#13394 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Spasena zelji sezona, Celtic izbacio Sarajevo...
Smijesni ste...
Smijesni ste...
-
90minut
#13395 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Ocigledno kao gostTomahawk11 wrote:Nisi u pravu, rijetko kući gube utakmicu, samo dva remija kući u kvalifikacijama u zadnjih 12 ili 14 utakmica, poraza nemaju nikako.
Uglavnom provjerio sam sad s Suduvom je bilo u litvaniji 1-1 ovo može biti debelo da sam se ja zajebao..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13396 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Slabo ko da ih izbaci, uostalom pogledaj koeficijent, da tako ispadaju, ne bi bio toliki.90minut wrote:Ocigledno kao gostTomahawk11 wrote:Nisi u pravu, rijetko kući gube utakmicu, samo dva remija kući u kvalifikacijama u zadnjih 12 ili 14 utakmica, poraza nemaju nikako.
Uglavnom provjerio sam sad s Suduvom je bilo u litvaniji 1-1 ovo može biti debelo da sam se ja zajebao..
- Herr Flick
#13397 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Zadnji nas klub koji je nekog pobjedio u LP je bio Borac u sezoni 11/12 protiv Macabia 3:2,1:5,od tada niko nije pobjedio ni u jednoj utakmici.....
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#13399 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Nema sumnje da bi svi bolje odigrali od Sarajeva. Od Krupe do Zvijezde 09. Pogotovo lj0ž3, samo da nije jucer imao dogovoren mec!
Al' eto mi moramo u trece pretkolo....
Al' eto mi moramo u trece pretkolo....
- GandalfSivi
#13400 Re: BH klubovi u Evropi - općenito
Hocemo li halaliti Tataru sto se radovao kad dade gol?