Sirija

Locked
mrAdil

#13351 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Ma, ne da mi se.
Uostalom, oni koji su ohalalili krv muslimana, tj. vehabije, nakon Somalije, Libije, Sirije... zasto ne bi u ime Sauda udarili i na "novotare" u Turskoj? Zar to vec pod vodstvom Vehaba u borbi protiv hilafeta nisu i ucinili?
Nakon poraza u Siriji vehabije ce svim silama pokusati prenijeti sukob u Tursku.
Avetinho

#13352 Re: Sirija

Post by Avetinho »

mrAdil wrote:Ma, ne da mi se.
Uostalom, oni koji su ohalalili krv muslimana, tj. vehabije, nakon Somalije, Libije, Sirije... zasto ne bi u ime Sauda udarili i na "novotare" u Turskoj? Zar to vec pod vodstvom Vehaba u borbi protiv hilafeta nisu i ucinili?
Nakon poraza u Siriji vehabije ce svim silama pokusati prenijeti sukob u Tursku.
A poslije Turske, u Rusiju i Kinu. Ali prvo u Iran.
mrAdil

#13353 Re: Sirija

Post by mrAdil »

Ja Sam Odavle wrote:
Moguce je, ne stoji u Kur'anu bez razloga: " Inne arabe shehrul kufre" ( Arapi, beduini, su najveci nevjernici).
Krushna mrva

#13354 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

Shahab wrote:Adana je milionski grad u Turskoj u kojem dominantno živi arapsko alavitsko stanovništvo. Turska policija je jučer osujetila zavjeru Al Nusre koja je planirala teroristički napad sarinom na grad Adanu. U Siriji je otvorena pandorina kutija sektaškog rata koji može odvući i Tursku u pakao bombaških napada i beskonačnog građanskog rata. Na strani Al Nusre bori se i desetine dobrovoljaca iz BiH. Kada se jednog dana vrate u domovinu, sasvim sigurno neće nastaviti život običnih građana. Oni su odabrali put islamskih revolucionara, za koji su spremni žrtvovati imovinu i živote. Sa novim vojnim iskustvima i obukom, sa pomjerenim granicama radikalizma, bojim se i pomisliti kakav nas pakleni scenarij čeka, jednog dana kada se vrate u BiH...

http://www.todayszaman.com/news-316966- ... adana.html
To su budale, i jedni i drugi, a majmune koji su dozvolili bujanje vehabija u BiHi podsticali treba na dozivotnu robiju. Kreteni
I haj sad sto nam sve ovo treba???
sarajevoxxxx

#13355 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

mrAdil wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Moguce je, ne stoji u Kur'anu bez razloga: " Inne arabe shehrul kufre" ( Arapi, beduini, su najveci nevjernici).
Taj ajet ne postoji u Kur'anu, "inne arabe shehrul kufre" vjerovatno si mislio na "el earabu esheddu kufren ve nifakan" i ne misli se na arape vec na beduine. "Beduini su najveći nevjernici i najgori licemjeri, i razumljivo je što ne poznaju propise koje Allah Svome Poslaniku objavljuje. A Allah sve zna i mudar je".(Tewbe 97)
RMH79

#13356 Re: Sirija

Post by RMH79 »

Teroristi srušili turbe Ibrahima a.s. u Siriji + (Video)

IRIB – Radikalne selefije i pripadnici terorističke skupine Fronta Al Nusre srušili su turbe hazreti Ibrahima a.s. u Siriji. 
Prema izvještaju Al Alama, ekstremne vehabije su nakon paljenja turbeta hazreti Ibrahima a.s., koje se ubraja u jedan vjerski objekat u mjestu Ajn Al Arus, na sjeveru Sirije, buldožerima srušili ovaj sveti muslimanski objekat. Snimak o ovom divljačkom potezu radikalnih selfija u Siriji emitovan je na internetu. Pomenuto turbe su ubraja u jednu drevnu historijsku ostaveštinu u Siriji u mjestu Ajn Al Arus u okolini grada Rake na sjeveru zemlje.         
RMH79

#13357 Re: Sirija

Post by RMH79 »

U Libiji su takodjer bila prvo turbeta, sufijske dzamije, tekije i biblioteke, stare preko pola milenijuma, prve na udaru.
Krushna mrva

#13358 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

RMH79 wrote:Teroristi srušili turbe Ibrahima a.s. u Siriji + (Video)

IRIB – Radikalne selefije i pripadnici terorističke skupine Fronta Al Nusre srušili su turbe hazreti Ibrahima a.s. u Siriji. 
Prema izvještaju Al Alama, ekstremne vehabije su nakon paljenja turbeta hazreti Ibrahima a.s., koje se ubraja u jedan vjerski objekat u mjestu Ajn Al Arus, na sjeveru Sirije, buldožerima srušili ovaj sveti muslimanski objekat. Snimak o ovom divljačkom potezu radikalnih selfija u Siriji emitovan je na internetu. Pomenuto turbe su ubraja u jednu drevnu historijsku ostaveštinu u Siriji u mjestu Ajn Al Arus u okolini grada Rake na sjeveru zemlje.         
e aferim :( :run:
sarajevoxxxx

#13359 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Oko 1000 boraca FSA kao ispomoc stiglo u i oko Kusajra, rezim takodjer poslao pojacanje.
megaman4

#13360 Re: Sirija

Post by megaman4 »

može li mi neko reći da li ovi događaji u SIRIJI ali i u drugim islamskim zemljma, znači uskoro osnivanje RUMA-e, onako kako je najavio božiji poslanik muhamed a.s., i da se muslimani sve više okreću rusiji, kako bi se zajedno borili kontra cionista, izraela i zapada?
Dr_dre

#13361 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ovakve nezapamčene zločine, nisu radili čak ni četnici koji imaju urođenu mržnju prema islamu i muslimanima.Njihov jedini grijeh je u tome što žele nešto što se zove sloboda, dodijala im je tortura, dodijalo im je to uzimanje kisika na kašikicu, vjerujte, ti ljudi nisu mogli više da izdrže nacionalističko ateističko alevtisku (šitsku) čizmu terora.

http://www.islammylife.tv/vijesti/islam ... u-u-siriji
sarajevoxxxx

#13362 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

11 000 boraca FSA stiglo u Kusajr

Navodno medju njima oko 2000 dobrovoljaca iz libanonskog Tripolija

http://www.islammemo.cc/akhbar/arab/201 ... 73301.html
Dr_dre

#13363 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Rusija planira snabdjeti sirijsku vladu s najmanje deset borbenih aviona MIG-29 /M2, saopćio je u petak izvršni direktor korporacije MIG Sergej Korotkov.
Izjava Korotkova uslijedila je nekoliko dana nakon što je Moskva saopćila da će isporučiti sirijskoj vojsci protuzračni raketni sistem S-300 u ovoj godini.
Klavikula

#13364 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:11 000 boraca FSA stiglo u Kusajr

mislim da to nije istina, jer 11K je zaista previse. u Qusayr mogu doci samo borci iz lokalnih sela i niko vise jer je sve blokirano.
Klavikula

#13365 Re: Sirija

Post by Klavikula »

danas sam okacio vijest o sirijskoj kupovini Mig29M/M2
evo jedan zanimljiv komentar kolege @Che_80 sa advance.hr
Jos nesto sta se tice spomenutih migova 29. Ovo su ustvari migovi 35 ( oznaka M/M2 ) i jedino je po vanjskom izgledu 29-ka. Ove 35-ice su opremljene naprednim radarom i raketama zrak-zrak koje obaraju zapadne avione i prije nego dodju u domet istih, tako da bi 10 ovih migova bilo ekvivalent skoro pa isto toliko samohodnih S 300 jedinica. Sirija bi potpuno zatvorila svoje nebo da uz postojece sustave nabavi 30ak ovih aviona i tada vjerovatno Izrael ni bilo tko drugi se nebi upustao u bilo kakvu avio avanturu.
sarajevoxxxx

#13366 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:

mislim da to nije istina, jer 11K je zaista previse. u Qusayr mogu doci samo borci iz lokalnih sela i niko vise jer je sve blokirano.
Hehe dobar si.

Ja ipak mislim da se lovac pretvorio u lovinu. Bogdo da se i jedan iz Hezbollaha ziv vrati u Libanon.
Klavikula

#13367 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote:

Hehe dobar si.

Ja ipak mislim da se lovac pretvorio u lovinu. Bogdo da se i jedan iz Hezbollaha ziv vrati u Libanon.
bez obzira na trenutno stanje Hezbollaha mislim da nemaju 11K ljudi od Homsa do Damaska koji bi mogli doci. ja sam cuo neke pretpostvke o 1500 ljudi u Qusayru i okolici. sad ne znam koliko je to tacno. ali cifra mi djeluje sasvim ok.
NoWayOut

#13368 Re: Sirija

Post by NoWayOut »

Krushna mrva wrote:
RMH79 wrote:Teroristi srušili turbe Ibrahima a.s. u Siriji + (Video)

e aferim :( :run:
Ibrahim a.s. koliko je meni poznato je uopan u Palestini, tacnije, jev. Hebronu tj. u mjestu El-Halil.

A to da sije imaju izmisljenja turbeta sirom svijeta, od masrika do magriba nije nista novo, raspitajte se samo na koliko mjesta je po njima ukopan Hasan r.a. ili Husejn r.a..

Ako je to bilo mjesto gdje se Allahu dz.s. sirk cinio, e onda ga i jeste trebalo smaknuti, jer niko nije preci od Allaha dz.s.
Dr_dre

#13369 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

danas sam okacio vijest o sirijskoj kupovini Mig29M/M2
evo jedan zanimljiv komentar kolege @Che_80 sa advance.hr
Sto bolan kupis komentare sa iranskog advencea.

Ma ne trebaju njima ba avioni da bi se branili od izraela,nego da sravnjavaju jos zgrada koje stoje,da obogalje sto vise ljudi,da ih sto vise pobiju.Svako zna da ukoliko(a cisto sumnjam,jedino poslije odredjenog broja zrtava)dodje do intervencije,mogu i s300 i migove okacit macku o rep.Artiljerija i avijacija su dobro oruzje protiv lako opremljene(na silu) vojske koja nadljudskim naporima prkosi zlocincu i ubici svog naroda-vjerovatno po sektaskoj liniji.
Nego ovom krmetu

Image

ne gine :metla:
vivaldi

#13370 Re: Sirija

Post by vivaldi »

muhafuca

#13371 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:
Sto bolan kupis komentare sa iranskog advencea.
a koji su halal izvori informisanja ?
asurbanipal

#13372 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Dr_dre wrote:Ovakve nezapamčene zločine, nisu radili čak ni četnici koji imaju urođenu mržnju prema islamu i muslimanima.Njihov jedini grijeh je u tome što žele nešto što se zove sloboda, dodijala im je tortura, dodijalo im je to uzimanje kisika na kašikicu, vjerujte, ti ljudi nisu mogli više da izdrže nacionalističko ateističko alevtisku (šitsku) čizmu terora.

http://www.islammylife.tv/vijesti/islam ... u-u-siriji
Vehabijska propaganda. Ionako su vam čitav sistem, vjera i način razmišljanja zasnovani na lažima. Još kada se šejtanska glava skine, kakva će to radost biti za mu'mine.
Opetja033

#13373 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

asurbanipal wrote:Još kada se šejtanska glava skine, kakva će to radost biti za mu'mine.
Necemo prejudicirati stvari, trebace vremena dok se dodje do Teherana.
muhafuca

#13374 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Opetja033 wrote:
asurbanipal wrote:Još kada se šejtanska glava skine, kakva će to radost biti za mu'mine.
Ma za dvije sedmice
asurbanipal

#13375 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:
Jesu li ti to Ibn Saudi šapnuli na uho ? Ne brini ti za Teheran. Njega štiti Allahova ruka. 8-)
Locked