Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
sumirprimus

#13351 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

kakavdanakneiskustvu wrote:Koliko je sad daenerys daleko od kings landinga,od cersei?
zar oni nisu bili na ostrvu onom dragon kan kako s zove? a brodove im spalio onaj ludi zeljezni amidza?
kako su dosli do lanistera???
nisam citao knjige pa ne mogu da pohvatam sve konce :lol:
kakavdanakneiskustvu

#13352 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

sumirprimus wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Koliko je sad daenerys daleko od kings landinga,od cersei?
zar oni nisu bili na ostrvu onom dragon kan kako s zove? a brodove im spalio onaj ludi zeljezni amidza?
kako su dosli do lanistera???
nisam citao knjige pa ne mogu da pohvatam sve konce :lol:

Nemam ti ja to pojma
sumirprimus

#13353 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

pa dobro pitanje za sve, ima ovih sto znaju.. :D
cassius

#13354 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by cassius »

brain bubbles wrote:
sumirprimus wrote:a sta je bilo to sa ljestvama???nisam to skonto..
dobor onaj mali invalid je pao s prozora,to znam..
mislim da se odnosi na razgovor izmedju Bealisha i Varysa, kada mu prica metaforicki o ljestvama

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13355 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

ostalo je flote kod Dany ihahaaa Euron je spalio dio od Yare i onu koja je prevukla bezmude, glavnina je je ostala i prevukla Dotrhakije blizu KL iskrcala i presjekla Lannisterima put do KL, dobar potez Dany mogla je i na Dubrovnika nastaviti al je Jon odgovorio kad ga je pitala za savjet da bi ruseci zamkove i gradove za zmajevima bila ista kao i njeni predhodnici... nebi je slijedili iz uvjerenja ko sada nego iz straha...
Last edited by pici on 07/08/2017 10:23, edited 1 time in total.
pirpa

#13356 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pirpa »

sumirprimus wrote:a sta je bilo to sa ljestvama???nisam to skonto..
dobor onaj mali invalid je pao s prozora,to znam..

pici

#13357 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Bran mu je skinuo onaj hinjavi pogled i osmjeh sa tom recenicom :thumbup:
sumirprimus

#13358 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

ok vidim,zahvaljujem..
a dobra serija nema govora,uvezano sve,moras pratit i ove detalje
pici

#13359 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Po tome i jeste dobra serija koja neke detalje koji izgledaju i nebitni kasnije vidis njihovu bitnost, recimo Bran kad daje noz Aryi nekako ga daje skroz cudno sa nekim strahom i olaksanjem... Cersei osta bez zlata nista od Zlatne Druzine po koju je otisao onaj sHupak Qyburn... o njima ne znam nista al su izgleda jebeni cim ih je i zeljezna banka koristila za vracanje dugova... najvjerovatnije mogu parirati Dothrakijima.
brain bubbles

#13360 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

pici wrote:Bran mu je skinuo onaj hinjavi pogled i osmjeh sa tom recenicom :thumbup:
sjeb level 99999, prejako
brain bubbles

#13361 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

evo IMDB izbacio cast za narednu epizodu, he's back :)
zlaataan

#13362 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by zlaataan »

pici wrote:Po tome i jeste dobra serija koja neke detalje koji izgledaju i nebitni kasnije vidis njihovu bitnost, recimo Bran kad daje noz Aryi nekako ga daje skroz cudno sa nekim strahom i olaksanjem... Cersei osta bez zlata nista od Zlatne Druzine po koju je otisao onaj sHupak Qyburn... o njima ne znam nista al su izgleda jebeni cim ih je i zeljezna banka koristila za vracanje dugova... najvjerovatnije mogu parirati Dothrakijima.
Dany nije uništila zlato, samo hranu koju su Lannisteri skupili. Rečeno je da je zlato sigurno ušlo u King's Landing.
banjaluka078
Moderator

#13363 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

Sansa o Jonu: "When he sees you, his hart will probably stop.". Za Berica se zna da mu srce ne kuca otkako je oživljen, pretpostavljam da isto važi i za Jona.

pici

#13364 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

zlaataan wrote:
pici wrote:Po tome i jeste dobra serija koja neke detalje koji izgledaju i nebitni kasnije vidis njihovu bitnost, recimo Bran kad daje noz Aryi nekako ga daje skroz cudno sa nekim strahom i olaksanjem... Cersei osta bez zlata nista od Zlatne Druzine po koju je otisao onaj sHupak Qyburn... o njima ne znam nista al su izgleda jebeni cim ih je i zeljezna banka koristila za vracanje dugova... najvjerovatnije mogu parirati Dothrakijima.
Dany nije uništila zlato, samo hranu koju su Lannisteri skupili. Rečeno je da je zlato sigurno ušlo u King's Landing.
a da u pravu si znaci ipak bi mogla Zlatna Druzina biti uz Cersei...
vicious

#13365 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by vicious »

drogon2 wrote:
Radar71 wrote:A nešto ne mogu da se sjetim, čiji je onaj nož?
Mislim da sam negdje procitao da je Littlefinger dobio taj noz nakon neke oklade sa Robertom,a pretpostavlja se da ga je Robert uzeo nakon sto je ubio Rhaegara Targaryena na Tridentu,jer ima onaj nekakv crveni rubin na sebi,vjerovatno isti kao sto je Rhaegar imao na svom oklopu.A u seriji je Littlefinger iskoristio taj bodez da pokusa ubit Brana u prvoj sezoni i da tako zapocne haos.
U prvoj sezoni je Littlefinger rekao Nedu i Catelyn da je to njegov nož koji je izgubio u opkladi sa Tyrionom. Zbog te laži je Catelyn kasnije na putu i zarobila Tyriona i odvela ga kod svoje sestre, i tako je sve i krenulo naopako.
U knjizi je pojašnjeno da je ustvari izgubio nož u opkladi s Robertom, a da je ubicu na Brana najvjerovatnije poslao Joffrey.
kakavdanakneiskustvu

#13366 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

brain bubbles wrote:evo IMDB izbacio cast za narednu epizodu, he's back :)

??
So What!

#13367 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

Ja ne razumijem zašto Varys i Tyrion pokušavaju zaustaviti Daenerys jer vjeruju da je ljudi neće prihvatiti kao kraljicu.

Cersei je digla Veliku septu u zrak, pobila jako bitne ljude, hodala gola ulicama Kings Landinga i sada vlada bez neke pobune.

I ko god da se nalazi na IMDB listi, više ga nema. Prošle sezone neko je najavio ovdje na forumu, da je glumac koji glumi Benjen Starka ponovo na spisku za tadašnju sljedeću epizodu, pa smo mogli pretpostaviti, šta će se desiti.
banjaluka078
Moderator

#13368 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

"I've noticed you staring at her good hart." :D
"There's no time for that."

Nije da Jon ne bi... :)

brain bubbles

#13369 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

napokon mozda jedan dobar reunion, Jon i Arya, ostali nisu bili toliko emotivni :run:

za IMDB cast, Gendry je tu, necu da spoilam
pici

#13370 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

brain bubbles

#13371 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

kasnis Pici :)
drogon2

#13372 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

vicious wrote:
drogon2 wrote:
Radar71 wrote:A nešto ne mogu da se sjetim, čiji je onaj nož?
Mislim da sam negdje procitao da je Littlefinger dobio taj noz nakon neke oklade sa Robertom,a pretpostavlja se da ga je Robert uzeo nakon sto je ubio Rhaegara Targaryena na Tridentu,jer ima onaj nekakv crveni rubin na sebi,vjerovatno isti kao sto je Rhaegar imao na svom oklopu.A u seriji je Littlefinger iskoristio taj bodez da pokusa ubit Brana u prvoj sezoni i da tako zapocne haos.
U prvoj sezoni je Littlefinger rekao Nedu i Catelyn da je to njegov nož koji je izgubio u opkladi sa Tyrionom. Zbog te laži je Catelyn kasnije na putu i zarobila Tyriona i odvela ga kod svoje sestre, i tako je sve i krenulo naopako.
U knjizi je pojašnjeno da je ustvari izgubio nož u opkladi s Robertom, a da je ubicu na Brana najvjerovatnije poslao Joffrey.
Ma dobro,ja sam misljenja da Littlefinger stoji iza svega sto ima veze sa pocetkom rata pet kraljeva.Iako mozda i nije direktno ili indirektno izazivao neke dogadjaje,maestralno ih je okrenuo u svoju korist.Istina,postoje neke naznake da je Joffrey bio taj koji je poslao ubicu,ali nigdje nema konkretnih dokaza.Cak i da je Joffrey stvarno bio taj,Littlefinger se dobro snasao i okrivio jedinog Lannistera koji je u to vrijeme bio na sjeveru,tacnije na zidu :D
pici

#13373 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

So What! wrote:Ja ne razumijem zašto Varys i Tyrion pokušavaju zaustaviti Daenerys jer vjeruju da je ljudi neće prihvatiti kao kraljicu.

Cersei je digla Veliku septu u zrak, pobila jako bitne ljude, hodala gola ulicama Kings Landinga i sada vlada bez neke pobune.

I ko god da se nalazi na IMDB listi, više ga nema. Prošle sezone neko je najavio ovdje na forumu, da je glumac koji glumi Benjen Starka ponovo na spisku za tadašnju sljedeću epizodu, pa smo mogli pretpostaviti, šta će se desiti.
paaa napravila je par sranja u Essosu zakucala gospodare, onda odrubila glavu onom robu sto je ubio harpiju, pobila sve kad je preuzela bezmude htjela spaliti gradove kad su se pobunili protiv nje itd... Tyrion moze zahvaliti Jonu sto ju je razuvjerio kad je pobjesnila saznavsi za Visovrt... non stop je uvjeravaju da ne ide sa zmajevima jer ce stradati nevini...
pici

#13374 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

brain bubbles wrote:kasnis Pici :)
nisam u elementu sinoc se malo popilo :P
bezVolana

#13375 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bezVolana »

samo da upratim temu
Post Reply