Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#13351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Banksy
Nismo podrzali nacelnika Memica.
(Glasali smo ZA predsjedavajucu vijeca)
Predsjednistvo stranke je osudilo vanstaturan potez predsjednika OO NS Ilidza.
O obliku njegove odgovornosti ce odluciti OO.
(Ja mislim da je smjena sa pozicije koju sada obavlja primjerena sankcija)
p.k.
p.k.
- FOČANSKI PROPISI
#13352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Glasali ste za Muhameda Omerovića,Memićevog čovjeka,sportistu.Pedja Kojovic wrote:Banksy
p.k.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 10/12/2012 16:09, edited 1 time in total.
- T-Rexx
#13353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakav je stav NS po pitanju SDPovog i SBBovog preuzimanja FTV-a? Sta namjeravate da ucinite po tom pitanju?
-
Pedja Kojovic
#13354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
maystor
Potpuno se slazem s vama u onom dijelu vaseg posta u kojem govorite o "polaganju racuna" glasacima.
Ja ovome sto radim pokusavam da radim transparentno i ulazem energije i pameti koliko god mogu.
Sasvim je moguce da to nije dovoljno i da ima ljudi koji bi ovo mnogo bolje radili od mene.
Nesto slicno sam pisao i par stranica ranije...
Ukoliko odlucim da se kandidujem (50:50%) - i ukoliko to stranka podrzi - i ukoliko ne budem izabran to ce biti, ja se nadam, zbog stavova koje sam zastupao (i koje sam uvijek pokusao uciniti javnim), sto je sasvim ok - demokratski, posteno. (Ne mogu reci da bi mi to prijalo ali ce meni licno (i mojoj porodici) donijeti izvjesno olaksanje.)
p.k.
Potpuno se slazem s vama u onom dijelu vaseg posta u kojem govorite o "polaganju racuna" glasacima.
Ja ovome sto radim pokusavam da radim transparentno i ulazem energije i pameti koliko god mogu.
Sasvim je moguce da to nije dovoljno i da ima ljudi koji bi ovo mnogo bolje radili od mene.
Nesto slicno sam pisao i par stranica ranije...
Ukoliko odlucim da se kandidujem (50:50%) - i ukoliko to stranka podrzi - i ukoliko ne budem izabran to ce biti, ja se nadam, zbog stavova koje sam zastupao (i koje sam uvijek pokusao uciniti javnim), sto je sasvim ok - demokratski, posteno. (Ne mogu reci da bi mi to prijalo ali ce meni licno (i mojoj porodici) donijeti izvjesno olaksanje.)
p.k.
-
Pedja Kojovic
#13355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
t-rexx
Situacija je pravno vrlo komplikovana.(skoro svim clanovima istekli mandati, itd)
Ali, u najkracem...
Ja mislim da se rjesavanju tog problema treba pristupiti uzimajuci kao osnov namjeru zakonodavca koji je ogranicio broj clanova UO javnih medija koji se mogu mjenjati u toku jednog mandata.
Mislim da izlaz iz sadasnje situacije treba traziti u legalizaciji statusa sadasnjih clanova i dosljednoj primjeni zakona.
p.k.
p.s.
Svaki put kad se raspravlja o ovome ja se sjetim susreta lidera(SDP, SDA) i urednika i direktora kojem sam licno svjedocio u jednom sarajevskom restoranu i na kojem se (nije se moglo ne cuti) pravila uredjivacka politika za naredni mjesec.
(Imate negdje na forumu ili na mom blogu mali tekst o tome)
Situacija je pravno vrlo komplikovana.(skoro svim clanovima istekli mandati, itd)
Ali, u najkracem...
Ja mislim da se rjesavanju tog problema treba pristupiti uzimajuci kao osnov namjeru zakonodavca koji je ogranicio broj clanova UO javnih medija koji se mogu mjenjati u toku jednog mandata.
Mislim da izlaz iz sadasnje situacije treba traziti u legalizaciji statusa sadasnjih clanova i dosljednoj primjeni zakona.
p.k.
p.s.
Svaki put kad se raspravlja o ovome ja se sjetim susreta lidera(SDP, SDA) i urednika i direktora kojem sam licno svjedocio u jednom sarajevskom restoranu i na kojem se (nije se moglo ne cuti) pravila uredjivacka politika za naredni mjesec.
(Imate negdje na forumu ili na mom blogu mali tekst o tome)
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#13356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, NS to moze nazivati (samo) sporazum, mozete ga nazivati kako god hocete, ali to je jednostavno neki vid koalicije i suradnje na visokom nivou.Pedja Kojovic wrote:
Dakle. Sporazum koji smo postigli sa SDA-SDU blokom se odnosi na izbor rukovodstva u opstinskim vjecima i izbor gradskih vjecnika. Dogovor o izboru gradonacelnika nismo postigli.(SDU nije zelio potpisati tako ogranicen sporazum ali je ostavsi usamljen na kraju pristao). Sporazum se odnosi samo na 4 gradske opstine. Ulaskom tri nasa vjecnika u GV mi smo se doveli u poziciju da u tom tijelu - kako sada stvari stoje - niko bez nas nema potrebnu vecinu.
p.k.
Oko cega se konkretno vi iz NS i SDA-SDU slazete? Jeste li razgovarali o KONKRETNIM smjernicama i projektima, i jeste li konkrete stvari dogovarali?
Ako jeste, koje su to? Ako niste, onda je ovo cisto sporazum (a ja cu to zvati koalicija) radi fotelja.
Koja je onda razlika izmedju prije kritiovane koalicije SDP-SDA, i ove vase sada? A tada smo, svi zajedno, ukljucujuci i tebe, zdusno kritikovali tadasnju koaliciju, jer je opsteprihvaceni stav bio da se stranke razlicitih ideoloskih shvatanja i svjetonazora ne mogu efikasno udruzivati .
Licno ne znam koja mi je od ove dvije stranke SDA-SDU karikaturnija i politicki neprihvatljivija. Sasvim sigurno ovaj "brak" ce se itekako negativno odraziti na vase glasacko tijelo, jer vasa prica o nekom labavom sporazumu i slicno upakovano, jednostavno nece proci.
Jer do nedavno SDA je bila stranka, cak si i ti Pedja to pricao, sa kojom se ne moze ulaziti u neke temeljne promjene i fudamentalne procese, jer njima, barem vecini iz vrha te stranke, ne odgovara bilo kakvo radikalnije talasanje i sustinske promjene stanja u kojem su oni ti koji imaju uhodanu varijantu sistema i sive zone u kojoj funkcionsu godinama. Zato me jako interesuje oko kojih ste se konkretnih stvari uopste mogli dogovoriti sa njima???
Koalicija sa SDA je za mene neprihvatljiva opcija, razocaran sam, sto se ocigledno da i primjetiti
- FOČANSKI PROPISI
#13357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pakt sa đavolom u inat glasačima!-LIBERO- wrote: Koalicija sa SDA je za mene neprihvatljiva opcija, razocaran sam, sto se ocigledno da i primjetiti
-
Pedja Kojovic
#13358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
libero
Zao mi je da smo vas razocarali i da mislite da je ovo samo radi "fotelja".
Ako pod pojmom "fotelje" mislite na pozicije u vlasti...
Nas cilj, kao i svake stranke, je, i to ste morali znati, da udjemo u vlast - ali samo onda i kada , mislimo da nesto mozemo uraditi. (Upravo zbog toga smo i odbili "fotelje" u onim vladama i pozicijama gdje smo smatrali da cemo biti "moralna ikebana".)
Sporazum u sadasnjem obliku samo odredjuje nacin glasanja za poziciju predsjedavajuce OV Centar i broj nasih vjecnika u GV. Ukoliko se naknadno postigne sporazum oko izvrsne gradske vlasti, dakle izbora gradonacelnika, bice neophodno kreirati programsku platformu. Nasa, u slucaju da bude izabran g.FInci, a koja je bazirana na dokumentu iz 2008. "Platforma za Sarajevo" i doradjena sa idejama naseg kandidata, je spremna.
U pravu ste kad podsjecate na moj stav prema SDA.
Moram priznati da i dalje mislim tako i da mi je u tom smislu vrlo tesko prihvatiti da je za nas ovo bilo bolje rjesenje.
Imao sam priliku uvjeriti da su svi clanovi predsjednistva, prilikom donosenja ove odluke imali isti ili vrlo slican stav prema toj odluci i da je racionalno vrlo tesko odnijelo prevagu nad emocijom.
Tesko se navici na koegzistenciju suprostavljenih ideja.
(Da mi je neko rekao da ce NS potpisati bilo kakav sporazum sa SDA, ili da ce SDP, tokom razgovora o mogucem sporazumu, biti toliko zabrinut etnickom strukturom svojih gradskih vjecnika i odbaciti skoro postignuti dogovor iz straha da bude percipirana kao "srpska i hrvatska stranka" - ja ne bih vjerovao).
Ali ocigledno se treba pokusati naviknuti i na to.
(Kazu da je to odlika samo intelegencija prvog reda)
p.k.
Zao mi je da smo vas razocarali i da mislite da je ovo samo radi "fotelja".
Ako pod pojmom "fotelje" mislite na pozicije u vlasti...
Nas cilj, kao i svake stranke, je, i to ste morali znati, da udjemo u vlast - ali samo onda i kada , mislimo da nesto mozemo uraditi. (Upravo zbog toga smo i odbili "fotelje" u onim vladama i pozicijama gdje smo smatrali da cemo biti "moralna ikebana".)
Sporazum u sadasnjem obliku samo odredjuje nacin glasanja za poziciju predsjedavajuce OV Centar i broj nasih vjecnika u GV. Ukoliko se naknadno postigne sporazum oko izvrsne gradske vlasti, dakle izbora gradonacelnika, bice neophodno kreirati programsku platformu. Nasa, u slucaju da bude izabran g.FInci, a koja je bazirana na dokumentu iz 2008. "Platforma za Sarajevo" i doradjena sa idejama naseg kandidata, je spremna.
U pravu ste kad podsjecate na moj stav prema SDA.
Moram priznati da i dalje mislim tako i da mi je u tom smislu vrlo tesko prihvatiti da je za nas ovo bilo bolje rjesenje.
Imao sam priliku uvjeriti da su svi clanovi predsjednistva, prilikom donosenja ove odluke imali isti ili vrlo slican stav prema toj odluci i da je racionalno vrlo tesko odnijelo prevagu nad emocijom.
Tesko se navici na koegzistenciju suprostavljenih ideja.
(Da mi je neko rekao da ce NS potpisati bilo kakav sporazum sa SDA, ili da ce SDP, tokom razgovora o mogucem sporazumu, biti toliko zabrinut etnickom strukturom svojih gradskih vjecnika i odbaciti skoro postignuti dogovor iz straha da bude percipirana kao "srpska i hrvatska stranka" - ja ne bih vjerovao).
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#13359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Meni je jos zaljivijePedja Kojovic wrote: Zao mi je da smo vas razocarali i da mislite da je ovo samo radi "fotelja".
Ako zaista mislite da nesto SUSTINSKI mozete uraditi i promijeniti u saradnji (eto kao nije koalicijaNas cilj, kao i svake stranke, je, i to ste morali znati, da udjemo u vlast - ali samo onda i kada , mislimo da nesto mozemo uraditi. (Upravo zbog toga smo i odbili "fotelje" u onim vladama i pozicijama gdje smo smatrali da cemo biti "moralna ikebana".)
Sta ukoliko SDA-SDU ne podrze prijedlog za gos. Fincija? da li to znaci da automatizmom NS nece dati svoju podrsku tim dvijema strankama na drugim nivoima u gradu?Sporazum u sadasnjem obliku samo odredjuje nacin glasanja za poziciju predsjedavajuce OV Centar i broj nasih vjecnika u GV. Ukoliko se naknadno postigne sporazum oko izvrsne gradske vlasti, dakle izbora gradonacelnika, bice neophodno kreirati programsku platformu. Nasa, u slucaju da bude izabran g.FInci, a koja je bazirana na dokumentu iz 2008. "Platforma za Sarajevo" i doradjena sa idejama naseg kandidata, je spremna.
Bojim se, a skoro sam pa siguran, da velika vecnia vasih glasaca i simpatizera nece tek tako preci preko ovog vaseg postupka. Opipajte puls svojih simpatizera. Vidjet cete i sami da ne pisem nesto sto nije tako. Slicnu stvar je uradio SDP ulaskom sa SDA u onu bivsu koaliciju i odmah su u startu izgubili 20-30% simpatizera i galasaca. A ne treba ni govoriti sta zapravo za NS znaci izgubiti potporu vasih glasaca u priblizno slicnim postotcima.U pravu ste kad podsjecate na moj stav prema SDA.
Pedja, poenta je da se sa SDA ne moze napraviti ni jedna fundamentalna promjena. Ne moze se rijesiti situacija oko GRASa, ne moze se rijesiti situacija oko maloljetnicke delikvencije....fundamentalno su razliciti stavovi i pogledi vezano za gradjevinske poduhvate njihovih poslanika, parking prostora, sredjivanja parka/temelja dzamije (eto u startu ogromna razlikaTesko se navici na koegzistenciju suprostavljenih ideja.
...........
Namjerno nabrajam ovako, dosta nabacano( nesto je i u nadlezosti kantona, ali nebitno...), jer i nije sustina da pricamo o konkretnim problemima, cisto da bi ispotencirao da ideoloski i svjetonazorom totalno razlicite politicke opcije ne mogu funkcionisati.
Ali dobro, vremenom ce se lakse naviknuti na "koegzistenciju suprostavljenih ideja", samo onda ne treba vise eksplatisati pricu o alternativi trenutnoj politickoj situaciji, niti pricu o nemogucnosti funkcionisanja ideoloski totalno razlicitih stranaka...jer polako, ali sustinski, dobijamo jos jedan "SDU". I jedan je previse, a ocito smo na pragu da dobijemo dva.
- Skijaš
#13360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne mislim da će NS ostati vjerna bilo kakvom "sporazumu" s bilo kojom strankom ako im se ne dozvoli da naprave ono što su zamislili. Možda griješim i vrijeme će pokazati, ali meni ne djeluju kao likovi koji su tu samo zbog fotelja. Neka pokušaju, ako uspiju napraviti nešto (sarađujući sa bilo kojom strankom), dobro i jes'. Ako ne uspiju i bude sabotaža, neka tu "saradnju" prekinu. Ali neka bar pokušaju nešto napraviti.-LIBERO- wrote:Ali dobro, vremenom ce se lakse naviknuti na "koegzistenciju suprostavljenih ideja", samo onda ne treba vise ekplatisati pricu o alternativi trenutnoj politickoj situaciji, niti pricu o nemogucnosti funkcionisanja ideoloski totalno razlicitih stranaka...jer polako, ali sustinski, dobijamo jos jedan "SDU". I jedan je previse, a ocito smo na pragu da dobijemo dva.
Ako se sve svede na to da oni kao četiri godine pokušavaju nešto a stranka s kojom sarađuju im kao ne da da to realizuju, imaće smisla to što pišeš. Sada je još rano za to.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije se rodio ko je svima ugodio, pa tako ni NS. Sa nekim se mora koalirati. Ako će napraviti i mrvu pomaka u tim koalicijama, u smislu uvođenja etike u politiku... imaju moju podršku.. ali to samo vrijeme može pokazati. Mislim da je rano i za razočarenja i za podršku.
-
convict
#13362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, taman da vaša 3-4 kandidata na pozicijama koje ste dobili rade kao Obama, Merkel i Putin zajedno, to neće biti dovoljno jer svojim glasovima u vlast vraćate SDA, stranku koju ste i sami više puta nazvali kriminalnom organizacijom, da nastavi od Sarajeva praviti Čevljanoviće puneći pri tom vlastite džepove.
Da skratim, postoji li formalna procedura istupanja iz članstava Naše stranke?
Da skratim, postoji li formalna procedura istupanja iz članstava Naše stranke?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#13363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa rekoh ja to prije, kad su Fincija poceli reklamirati kao nekoga ko ne pripada BHS, to mu dodje kao vrlinaCo0l wrote:Dugo nisam procitao gluplju recenicu :
Stvarno mi je nebitno ko ce biti gradonacelnik glavnog grada i koje ce mu etnicko porijeklo biti,cak mi ne smeta da bude i jedan vjerski vodja,kakvog predlaze NS,ali da je dobro biti nebosnjak i jos da to moze radovati Sarajlije,ciljajuci valjda time na neku multikulturalnost-e vala,i ako je od nasih priucenih novinara-previse je.Ono što može radovati Sarajlije je jedino činjenica što će ovaj put glavni grad Bosne i Hercegovine nakon dvadeset godina, odnosno prvi put nakon završetka agresije na našu zemlju, zasigurno voditi nebošnjak.
Boze sacuvaj
- draganbl
#13364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Možda idu onom parolom, kad nemamo našeg da valja, bolje onda da bude teki tuđi koji ne valja. Lakše ćemo pljuvati po njemu.plain vanilla wrote:pa rekoh ja to prije, kad su Fincija poceli reklamirati kao nekoga ko ne pripada BHS, to mu dodje kao vrlinaCo0l wrote:Dugo nisam procitao gluplju recenicu :
Stvarno mi je nebitno ko ce biti gradonacelnik glavnog grada i koje ce mu etnicko porijeklo biti,cak mi ne smeta da bude i jedan vjerski vodja,kakvog predlaze NS,ali da je dobro biti nebosnjak i jos da to moze radovati Sarajlije,ciljajuci valjda time na neku multikulturalnost-e vala,i ako je od nasih priucenih novinara-previse je.Ono što može radovati Sarajlije je jedino činjenica što će ovaj put glavni grad Bosne i Hercegovine nakon dvadeset godina, odnosno prvi put nakon završetka agresije na našu zemlju, zasigurno voditi nebošnjak.
Boze sacuvaj
Prosto ne mogu da vjerujem da od 500 000 hiljada Sarajlija ne može da se nađe jedan građanin, koji bi tu poziciju gradonačelnika zaslužio svojim kvalitetima, a ne imenom koje mu je majka dala kad se rodio.
-
convict
#13365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Opet kajla?Lud i ponosan wrote:Predrag Kojović je večerašnji gost u emisiji Reflex. Televizija OBN u 23.00h
-
Pedja Kojovic
#13366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izjava za D.AVaz(original)...
Poštovani, možete li nam napisati Vašu izjavu u vezi s radom Skupštine KS u posljednjih nekoliko mjeseci, a s obzirom na činjenicu da još od 19. 9. ove godine nije održana ni jedna sjednica na kojoj se raspravljalo o problemima građana KS.
Dijagnoza koju ste dali za Kanton Sarajevo vazi za cijelu zemlju i sve nivoe vlasti od 2010. Vise od pola mandata je proslo i prolazi u kvazipolitickom nadmudrivanju SDP-a i SDA, a ekonomska, socijalna i politicka kriza se rapidno pogorsava sto najbolje osjete gradjani ciji je pad zivotnog strandarda sada vec vidljiv i golim okom. Ja sam jos na pocetku mandata govorio i zahtijevao promjenu Poslovnika kako bi se Skupstina KS mogla sastajati i cesce od jednom mjesecno, ali to tada nije prihvaceno. Ja zaista ne znam sta da kazem na sve ovo sto se dogadja, jer mi je neprijatno sto sam dio jednog tijela koje gradjane kosta toliko novaca, a od koga oni, ocigledno, imaju malo ili nimalo koristi. Nista znacajno, mislim na sustinske reforme, nije uradjeno od izbora 2010. godine u KS, osim sto se produzava zivot sistemu vlasti koji je skup, neefikasan i, sa stanovista gradjana, ocigledno nema velike razlike kada radi i kada ne radi.
Kako stvari stoje, neće biti ni decembarske sjednice. Kako ocjenjujete rad nove parlamentarne većine i Vlade?
Takva ideoloski i brojcano labava vecina ne moze biti podrska Vladi koja se zeli ozbiljno i sistemski uhvatiti u problem sa kljucnim problemima kantona.
Ministri Pecanac, Saric, Marjanovic, pa i Bandic su mozda izuzetak, ali, generalno, Vlada nema precizan akcioni plan i bojim se da ce zbog blizine izbora 2014. njihove odluke biti motivirane podilazenju glasacima, a ne sustinskom rjesavanju problema gradjanki i gradjana. Kantonu Sarajevo, kao i cijeloj zemlji, trebaju ministri koji ce principijelno sprovoditi EU reforme i koji svoje resore nece tretirati kao stranacki izborni stab koji raspolaze poreskim novcem.
Poštovani, možete li nam napisati Vašu izjavu u vezi s radom Skupštine KS u posljednjih nekoliko mjeseci, a s obzirom na činjenicu da još od 19. 9. ove godine nije održana ni jedna sjednica na kojoj se raspravljalo o problemima građana KS.
Dijagnoza koju ste dali za Kanton Sarajevo vazi za cijelu zemlju i sve nivoe vlasti od 2010. Vise od pola mandata je proslo i prolazi u kvazipolitickom nadmudrivanju SDP-a i SDA, a ekonomska, socijalna i politicka kriza se rapidno pogorsava sto najbolje osjete gradjani ciji je pad zivotnog strandarda sada vec vidljiv i golim okom. Ja sam jos na pocetku mandata govorio i zahtijevao promjenu Poslovnika kako bi se Skupstina KS mogla sastajati i cesce od jednom mjesecno, ali to tada nije prihvaceno. Ja zaista ne znam sta da kazem na sve ovo sto se dogadja, jer mi je neprijatno sto sam dio jednog tijela koje gradjane kosta toliko novaca, a od koga oni, ocigledno, imaju malo ili nimalo koristi. Nista znacajno, mislim na sustinske reforme, nije uradjeno od izbora 2010. godine u KS, osim sto se produzava zivot sistemu vlasti koji je skup, neefikasan i, sa stanovista gradjana, ocigledno nema velike razlike kada radi i kada ne radi.
Kako stvari stoje, neće biti ni decembarske sjednice. Kako ocjenjujete rad nove parlamentarne većine i Vlade?
Takva ideoloski i brojcano labava vecina ne moze biti podrska Vladi koja se zeli ozbiljno i sistemski uhvatiti u problem sa kljucnim problemima kantona.
Ministri Pecanac, Saric, Marjanovic, pa i Bandic su mozda izuzetak, ali, generalno, Vlada nema precizan akcioni plan i bojim se da ce zbog blizine izbora 2014. njihove odluke biti motivirane podilazenju glasacima, a ne sustinskom rjesavanju problema gradjanki i gradjana. Kantonu Sarajevo, kao i cijeloj zemlji, trebaju ministri koji ce principijelno sprovoditi EU reforme i koji svoje resore nece tretirati kao stranacki izborni stab koji raspolaze poreskim novcem.
- Challenger__
#13367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Školski relativizam.KatarinaKosaca wrote:Nije se rodio ko je svima ugodio, pa tako ni NS.
Nije NS tu da "ugodi" glasačima drugih stranaka, nego da opravda povjerenje svojih birača. Oni ga nisu opravdali (vidimo po reakcijama) a mišljenje birača drugih stranaka je irelevantno.
-
Pedja Kojovic
#13368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH: Naša stranka je zbog SDA pristala čak i na manje agresivno prisustvo Deda Mraza u Sarajevu!
Utorak | 11.12.2012.
Potvrđena je informacija da je SDA konačno uspjela kupiti saglasnost čelnih ljudi Naše stranke da u naredne četiri godine u gradskim opštinama, u Kantonu Sarajevo i u Gradu Sarajevu, ima dominantnu vlast, saopšteno je iz SDP-a
Za neke samoproglašene ljevičare smo od ranije znali da su samo marionete SDA, što smo mogli vidjeti i prilikom izbora Vlade KS, ali kada je Naša stranka u pitanju, jedno vrijeme smo zaista ozbiljno shvatali njihove stavove, pa i kritike, a posebno stalno isticanje principijelnosti kao važnog elementa za jednu političku stranku i njene lidere, zato smo nemalo iznenađeni i razočarani - saopštio je SDP.
Sva principijelnost Naše stranke se na kraju svela na ispunjavanje ličnih interesa nekolicine individualaca iz ove stranke koji trguju glasovima dobijenim na lokalnim izborima, tražeći za uzvrat usluge usmjerene isključivo prema sebi, čak ne ni prema stranci, a da opšte dobro i ne spominjemo. S druge strane, priča o opštem dobru i principijelnosti im služi samo za skretanje pažnje javnosti, a posebno članstva, kako ne bi bili primorani objašnjavati svoje „kombinacije".
Posebno nas brine informacija koja ovih dana kruži u gradskim političkim krugovima, da je Naša stranka, odnosno njeni pregovarači, pristala čak i na „manje agresivno prisustvo Deda Mraza u Sarajevu". Ako je to tačno, onda to najbolje ilustruje dokle su spremni ići promotori principijelnosti u cilju zadovoljavanja ličnih apetita.
Sigurni smo da glasači Naše stranke nisu očekivali da će, glasajući za one koji su obećavali borbu protiv nacionalizna i kriminala, zapravo svoj glas dati SDA-u - zaključuju iz SDP-a.
Utorak | 11.12.2012.
Potvrđena je informacija da je SDA konačno uspjela kupiti saglasnost čelnih ljudi Naše stranke da u naredne četiri godine u gradskim opštinama, u Kantonu Sarajevo i u Gradu Sarajevu, ima dominantnu vlast, saopšteno je iz SDP-a
Za neke samoproglašene ljevičare smo od ranije znali da su samo marionete SDA, što smo mogli vidjeti i prilikom izbora Vlade KS, ali kada je Naša stranka u pitanju, jedno vrijeme smo zaista ozbiljno shvatali njihove stavove, pa i kritike, a posebno stalno isticanje principijelnosti kao važnog elementa za jednu političku stranku i njene lidere, zato smo nemalo iznenađeni i razočarani - saopštio je SDP.
Sva principijelnost Naše stranke se na kraju svela na ispunjavanje ličnih interesa nekolicine individualaca iz ove stranke koji trguju glasovima dobijenim na lokalnim izborima, tražeći za uzvrat usluge usmjerene isključivo prema sebi, čak ne ni prema stranci, a da opšte dobro i ne spominjemo. S druge strane, priča o opštem dobru i principijelnosti im služi samo za skretanje pažnje javnosti, a posebno članstva, kako ne bi bili primorani objašnjavati svoje „kombinacije".
Posebno nas brine informacija koja ovih dana kruži u gradskim političkim krugovima, da je Naša stranka, odnosno njeni pregovarači, pristala čak i na „manje agresivno prisustvo Deda Mraza u Sarajevu". Ako je to tačno, onda to najbolje ilustruje dokle su spremni ići promotori principijelnosti u cilju zadovoljavanja ličnih apetita.
Sigurni smo da glasači Naše stranke nisu očekivali da će, glasajući za one koji su obećavali borbu protiv nacionalizna i kriminala, zapravo svoj glas dati SDA-u - zaključuju iz SDP-a.
- FOČANSKI PROPISI
#13369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Meni je sad sumnjiv i OSKAR?Pedja Kojovic wrote:SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH: Naša stranka je zbog SDA pristala čak i na manje agresivno prisustvo Deda Mraza u Sarajevu!
Utorak | 11.12.2012.
-
ime_kojeg_nema
#13370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne raduje me ova saradnja sa SDA ali kao neko je dao glas NS moram reci da vam jedino Radoncica ne bih oprostio.Pedja Kojovic wrote: Sigurni smo da glasači Naše stranke nisu očekivali da će, glasajući za one koji su obećavali borbu protiv nacionalizna i kriminala, zapravo svoj glas dati SDA-u - zaključuju iz SDP-a.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Challenger__ wrote:Školski relativizam.KatarinaKosaca wrote:Nije se rodio ko je svima ugodio, pa tako ni NS.
Nije NS tu da "ugodi" glasačima drugih stranaka, nego da opravda povjerenje svojih birača. Oni ga nisu opravdali (vidimo po reakcijama) a mišljenje birača drugih stranaka je irelevantno.
Dakle, onaj ko uđe u vlast ili koaliciju služi samo svojim glasačima, a ne svim građanima
A da bi znao ko su ti koji su ga glasali provjerava kopije glasačkih listića...
A svi glasači NS isto misle po svakom pitanju i to uniformno mišljenje šarolikog biračkog tijela ima biti poštovano, jer , oni jednostavno svi isto misle.. Super, extra, giga interesantno
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
trenutno je bolje da je NS uz SDA nego uz SDP...inači bi sad Peđi tovarili da svaki dan s Mićom ispija kafe i prodaje Kanton Sarajevo dušmanima.
Kao argument bi koristili i činjenicu da jedan zlotvor poput Rajka Vasića čita Peđin blog
Kao argument bi koristili i činjenicu da jedan zlotvor poput Rajka Vasića čita Peđin blog
- novi.dan.nova.nafaka
#13373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ili da ljubuje sa Tornjakom...JoseMujica wrote:trenutno je bolje da je NS uz SDA nego uz SDP...inači bi sad Peđi tovarili da svaki dan s Mićom ispija kafe i prodaje Kanton Sarajevo dušmanima.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#13374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
uhhh nafaka ti si gori zloćo od mene...kapituliram momentalno
- ultima_palabra
#13375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Bolje bi bilo da nije ni sa kim... šta mogu uraditi sa 10% poslanika? Ovako će potrošiti taj neki kredibilitet zbog par fotelja... ako to nije i bio cilj od početkaJoseMujica wrote:trenutno je bolje da je NS uz SDA nego uz SDP...inači bi sad Peđi tovarili da svaki dan s Mićom ispija kafe i prodaje Kanton Sarajevo dušmanima.