SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nera18

#13351 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

hahaha, nego hajmo nesto narucivat :D te bb kreme, nesto nesto :D
delirium.sa

#13352 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by delirium.sa »

VenomousV wrote:jeeee bas ozivila tema :D

@delirium maloprije kontam da vas pitam za taj balein aqua serum, cini mi se da mi je koza malcice dehidrirana pa reko da probam. kakav je? :D
Ma strašan, ja ga koristim samog u boljim danima, kad mi je koža suha jako onda sa kremom, i obavezno ispod šminke da puder lijepo sjedne :D

I zaboravila sam okoloočnu:

Image

Nagovoriše me mladu da je koristim xD
MrsJ

#13353 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MrsJ »

Postavljala sam pitanje da li je neko koristio ovaj puder, ali ne dobih odgovor pa sam ga ipak kupila nakon sto sam na internetu od drugih djevojaka procitala da ga hvale.
Image

Medjutim, puder je totalno bez veze, cak mi se s njim lice jos vise sjaji nego sa drugim puderima. Tacno je da je lagan i svilenkast ali uopste nema taj mat efekat. Bacen novac. :sad:
I dalje broj 1 bar za kombinovanu kozu:
Image
gladna sam

#13354 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by gladna sam »

delirium.sa wrote:
NinaSara wrote:Cure,divim vam se.Sto mozete da podnesete toliko sminke na licu.
Ja ne bih mogla stavljati toliko sminke,mada po meni i ovo sto stavljam mi je previse jer imam osjecaj kao da mi koza nemoze disati i kao da mi je lice teško.
To apsolutno nema veze sa količinom, nego sa kvalitetom i tipom šminke :)
ja koliko do sad vidjeh svese svodi krema puder maskara rumenilo i kajal :?
tu i tamo koja sjena
doduse meni su ove podloge za pudere, sjene i cudesa totalna nepoznanica i jos pride sprej da 'fiksira' sminku
i pomalo previse
ali sad za sad cini mi se da smo pristojno nasminkane :D
nera18

#13355 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

gladna sam wrote:
delirium.sa wrote:
NinaSara wrote:Cure,divim vam se.Sto mozete da podnesete toliko sminke na licu.
Ja ne bih mogla stavljati toliko sminke,mada po meni i ovo sto stavljam mi je previse jer imam osjecaj kao da mi koza nemoze disati i kao da mi je lice teško.
To apsolutno nema veze sa količinom, nego sa kvalitetom i tipom šminke :)
tu i tamo koja sjena
doduse meni su ove podloge za pudere, sjene i cudesa totalna nepoznanica i jos pride sprej da 'fiksira' sminku
i pomalo previse
zasto previse? ako imas volje a usput i uzivas u tome...a povrh svega ti nije zao potrositi, zasto ne uciniti sminku postojanijom...
a ovo sto pisemo je ipak dnevna, poslovno skolska varijanta pa su bojice izostavljene...mozes naci nasih crteza more na ovoj temi :)))
idem evo SKIN79 Intense Classic Balm Premium BB Cream 43.5g istraziti pa vjerovatno naruciti, ako je neko probao javnite :D
blugirl

#13356 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by blugirl »

Cao, evo i ja da se tuspasim.

Moze li mi neko pomoci sa savjetom? Cime skidate sminku?
Ja imam jako masno lice, a t-zona jos masnija, sta god da stavim na lice, po cijeli dan utapkavam. Obisla sam brojne dermatologe, sve se svodi na to da ne smijem koristit preagresivne proizvode kod ciscenja jer mi se onda pocne perutati koza. A ja ne mogu samo da mlijekom za lice skinem sminku, dok ne osjetim zapljuskivanje vodom nemam osjecaj da je lice cisto. Koristila sam od Uriage Creme Lavante, to je jako blag gel za umivanje ali nema vise po apotekama. Jedno vrijeme i Hygieia. Sto je najgore, svakog preparata mi se koza zasiti, pa moram da mijenjam

Bili su oni neki papirici od Artdeco sa puderom sa jedne strane sto upijaju masnocu, ali ne mogu viseda ih nadjem.

Puder imam sjajan, Teint Idole od Lancome-a, bas za masnu kozu, on mi je dosad najbolji.

Sad kad bih napisala sta sve koristim, sokirale biste se od kolicine preparata. Podlogu za make up sam prestala koristiti, kazem, svakako mi se uzasno masti lice pa ne mogu vise da bacam para, ali mi je najbolja bila podloga Elisabeth Arden, plava bocica.
Da naglasim da sam u ranim tridesetima :)
Probala sam Genifique ili kako se vec pise od Lancomea za oko ociju, super je preparat, ima aplikator kojim se "masira" pa je tesko dozirati, tj.uvijek ostane viska gela.
BJB

#13357 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Joj, ja sam koristila Avene za osjetljivo lice i onda shvatila da nije los, ali nije to to.
Prije toga GArnier dvofazni koji je super, i imam ga namjeru koristiti dok ga bude u prodaji..
Kremasti su dosadni zato sto ih osjetim na kozi dok ne operem lice..
Posto se uvijek bojim jesam li stvarno skinula sminku, nasla sam ovo na internetu
Image
i ovo, nesto divno, super i samo skida sminku-mjesavina meda,sirceta i jos necega, nema parabena, pise 95% prirodni sastojcinuxe rêve de miel gel nettoyant et démaquillant visage
Image
plaho mi pase...vidjecemo dok potrosim koju jos bocicu...
Digla_da_kreci

#13358 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Digla_da_kreci »

blugirl wrote:Cao, evo i ja da se tuspasim.
Cime si do sada skidala sminku? Jesi probala koju od miceralnih otopina, pisale smo o tome i opcenito cistacima za lice na prethodnim stranama, pa prouci dobro sta je najbolje za tebe :)
Mislim da trebas skrenuti paznju i na preparativu sta koristis za njegu lica da ti regulise i balansira tu masnocu, a tek onda odgovarajuca dekorativa da to sve dovede u red :)
blugirl

#13359 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by blugirl »

Digla_da_kreci wrote:
blugirl wrote:Cao, evo i ja da se tuspasim.
Cime si do sada skidala sminku? Jesi probala koju od miceralnih otopina, pisale smo o tome i opcenito cistacima za lice na prethodnim stranama, pa prouci dobro sta je najbolje za tebe :)
Mislim da trebas skrenuti paznju i na preparativu sta koristis za njegu lica da ti regulise i balansira tu masnocu, a tek onda odgovarajuca dekorativa da to sve dovede u red :)
Ma jesam probala, kao sto rekoh, lice mi se brzo zasiti. Koristila sam od Vichyja neku miceralnu otopinu, ali je ocito i to prejako za moje lice. Bude mi onako fino kad to tek ocistim, ali ujutru....mozes mi pisat po licu. Od Vichyja sam sve probala, ona Normaderm i nekako, sa njom mi je lice prilicno mirno, ali i dalje masno.
Problem su mi i siroke i zacepljene pore. Prestala sam ici kod kozmeticara, jer ne mogu vise te bolove, a radi mi sve sto znam i ja sama.
Probala sam mikrodermoabraziju, imala sam ogrebotine nakon prvog tretmana sljedecih 10 dana. Nije to za mene.
Negdje sam procitala da su radiovalovi super. Vjerujem za bore da i jesu. Zna li ko za pore? Ima li to u nas?

I ono sto jos nisam probala je to ciscenje aha kiselinama sto ti nudi svaki privatni dermatolog. Meni je jednom dermatolog iz javnog zdravstva rekla da taj tretman bespovratno unisti kozu i da se slucajno ne dam nagovorit na to. Zene koje imaju iskustva s tim kazu da je prvih par dana nakon toga super, ali onda po starom. Drugacija iskustva?

Bjb, gdje si nasla ta nuxe? I moze li za podrucje oko ociju?
delirium.sa

#13360 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by delirium.sa »

nera18 wrote:
tu i tamo koja sjena
i pomalo previse
zasto previse? ako imas volje a usput i uzivas u tome...a povrh svega ti nije zao potrositi, zasto ne uciniti sminku postojanijom...
a ovo sto pisemo je ipak dnevna, poslovno skolska varijanta pa su bojice izostavljene...mozes naci nasih crteza more na ovoj temi :)))
idem evo SKIN79 Intense Classic Balm Premium BB Cream 43.5g istraziti pa vjerovatno naruciti, ako je neko probao javnite :D[/quote]

Skin79 ima prelijepu ambalažu :P Tu sam iduću htjela da probam, ali Holika me je previše oduševila pa sam ostala na njoj :D Probaj i Misshu, i ona je jako dobra :-D
swirl

#13361 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by swirl »

Moj favorit sto se tice sjena za oci

Image
_EMA_

#13362 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

swirl wrote:Moj favorit sto se tice sjena za oci

Image
:shock: :shock: Kako je dobra paleta...sve moje nijanse...kako doci do ovoga :D koliko kosta? :)
Nadinka

#13363 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

swirl wrote:Moj favorit sto se tice sjena za oci

Image
žene, ja još čekam svoju paletu, trebala je po svemu vala stici do sada, moze li se kako provjeriti u pošti da li je došla ili nešto slično?
_EMA_

#13364 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Nadi, molim te, moze link za ovu paletu? Odakle si narucila?
Nisrin

#13366 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

I meni je ljepsa ova na slici gdje ima i CRNA SJENA, a to je NAKED PALETA 2, vise mi se svidja od naked palete 1 :D

Cekam da gdje odem vani da je kupim...jeste skupa ali traje 100 godina i postojane su boje :D
Nadinka

#13367 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Nisrin wrote:I meni je ljepsa ova na slici gdje ima i CRNA SJENA, a to je NAKED PALETA 2, vise mi se svidja od naked palete 1 :D

Cekam da gdje odem vani da je kupim...jeste skupa ali traje 100 godina i postojane su boje :D
pa naruči pa ovako se jedi dok dodje :D
sta kazete mogul kako ja to provjeriti gdje je sta je
Partizzanka

#13368 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

nadi trebalo bi da na stranici imas broj svoje posiljke i onda taj broj paketica upises na posta.ba
ili da oni na stranici imaju tracking paketa
gladna sam

#13369 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by gladna sam »

nera18 wrote: zasto previse? ako imas volje a usput i uzivas u tome...a povrh svega ti nije zao potrositi, zasto ne uciniti sminku postojanijom...
idem evo SKIN79 Intense Classic Balm Premium BB Cream 43.5g istraziti pa vjerovatno naruciti, ako je neko probao javnite :D
Nero ljubicice :D nije stvar trosenja, niti mi je zao, ljubitelj sam kvalitetnih stvari
Ali licno smatram da ni u cemu ne treba pretjerivati, a temu pratim poodavno i znam za eksperimente sminkanja forumasica i sve to izgleda sjajno :)
Samo eto ja sam markantna pa imam osjecaj da sa sjenama i dodatnim cudesima izgledam kao indijanac
ipak smatram da je manje vise i da ne trebamo lica unistavati dodatnim hemikalijama eheto

Nego mene zivo zanima ima li u sarajevu igdje MAC kozmetike
Last edited by gladna sam on 13/03/2013 09:56, edited 1 time in total.
Nisrin

#13370 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Nadinka wrote:
Nisrin wrote:I meni je ljepsa ova na slici gdje ima i CRNA SJENA, a to je NAKED PALETA 2, vise mi se svidja od naked palete 1 :D

pa naruči pa ovako se jedi dok dodje :D
sta kazete mogul kako ja to provjeriti gdje je sta je

Naplatit ce mi carinu...moj brat kad narucuje preko stranica, na tim stranicama u "kosarici" prati dokle je stiglo...a svakako mozes nazvati i postu kod Zeljeznicke stanice ako si u SA pa pitati za posiljku i reci da je ocekujes vec 10ak dana...

U Sarajevu NEMA MAC kozmetike, ono sto je bilo su plagijati, najblize sto ima je Beograd, ali nece da dostavljaju kod nas :D
MedenoSrce

#13371 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

Sta mislite zene da pravimo tematski ponedjeljak pa vjezbamo gothic, glam, smokey eyes, double eyeliner, ombre lips, glam eyes, ...? Nadjemo sliku na netu i pokusamo iskopirati
VenomousV

#13372 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

MedenoSrce wrote:Sta mislite zene da pravimo tematski ponedjeljak pa vjezbamo gothic, glam, smokey eyes, double eyeliner, ombre lips, glam eyes, ...? Nadjemo sliku na netu i pokusamo iskopirati

ah kad se sjetim tog vremena :D

sto se mene tice more :D
MedenoSrce

#13373 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MedenoSrce »

pa eto, hocemo li sa necim jednostavnim krenuti za 18.3? Prijedlozi?
Partizzanka

#13374 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja nemam vremena ujutro se nasminkati za posla ni upola ovoliko koliko vi :) a vi bi se i tematski sminkale

vemonous - trep trep ba dje si ti ? :)
Joker88

#13375 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Joker88 »

MedenoSrce wrote:Sta mislite zene da pravimo tematski ponedjeljak pa vjezbamo gothic, glam, smokey eyes, double eyeliner, ombre lips, glam eyes, ...? Nadjemo sliku na netu i pokusamo iskopirati
ja sam se u srednjoj skoli sminkala po uzoru na Britney Spears, tesko mi je sad naci finu sliku

Image

A sad mi je Cheryl Cole uvijek super nasminkana ..
Post Reply