UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- turbofolk
#13351 Re: UEFA Champions League
Jednom za sva vremena bih volio da se odmah u osmina-finalu odredi kostur žrijeba i da se odmah zna koji par ide na koga. Ova nazovi neizvjesnost oko izvlačenja parova za svaku fazu takmičenja ostavlja toliko mogućnosti za manipulacije i uvijek nabaci određenu sumnju u regularnost izvlačenja, tipa tople i hladne kuglice.
Real - Barcelona
City - Liverpool
Bayern - Sevilla
Roma - Juventus
Ove parove bih ja volio vidjeti. Da u polufinalu svaka od najjače 4 lige ima po jednog polufinalistu.
Real - Barcelona
City - Liverpool
Bayern - Sevilla
Roma - Juventus
Ove parove bih ja volio vidjeti. Da u polufinalu svaka od najjače 4 lige ima po jednog polufinalistu.
- vicious
#13352 Re: UEFA Champions League
A ako Sevilla mlatne Bayerna?turbofolk wrote:Jednom za sva vremena bih volio da se odmah u osmina-finalu odredi kostur žrijeba i da se odmah zna koji par ide na koga. Ova nazovi neizvjesnost oko izvlačenja parova za svaku fazu takmičenja ostavlja toliko mogućnosti za manipulacije i uvijek nabaci određenu sumnju u regularnost izvlačenja, tipa tople i hladne kuglice.
Real - Barcelona
City - Liverpool
Bayern - Sevilla
Roma - Juventus
Ne znam, ima smisla to što govoriš, ali opet bi onda bile priče da je i kostur namješten tako da je za ovoga ili onoga lakši put do polufinala/finala...
- turbofolk
#13353 Re: UEFA Champions League
Uvijek će biti mjesta za razne špekulacije.vicious wrote: A ako Sevilla mlatne Bayerna?
Ne znam, ima smisla to što govoriš, ali opet bi onda bile priče da je i kostur namješten tako da je za ovoga ili onoga lakši put do polufinala/finala...
Takođe sam mišljenja da je glupo pravilo da se u prvoj knock out rundi (1/8 finalu) ne mogu sastati klubovi koji dolaze iz istog fudbalskog saveza, odnosno iz iste lige. Time već u osmina finalu imaš poludirigovan ili čak i do kraja dirigovan žrijeb u kojem Arsenal uvijek izvuče Bayern, Barcelona Chelsea i slično. Mislim, zar nije dovoljno to što si te klubove razdvojio već u grupi, sad im olakšavaš posao i time što ih razdvajaš u prvom kolu eliminacijskog dijela takmičenja. Nego uprite drugovi (mislim na klubove) i jedni i drugi i treći, pa budite prvi u grupi svi (koji su iste lige), pa time izbjegnite mogućnost da se Real i Barcelona ili United i City, Bayern i Dortmund sastanu već u osmina-finalu. Znam ja da UEFA ovime želi da ima samu kremu europskog fudbala u samoj završnici takmičenja, ali je to nepravda prema manjim klubovima.
Očito je to težnja i želja većih i bogatijih klubova, odnosno fudbalskih saveza iz kojih ti klubovi dolaze.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13354 Re: UEFA Champions League
Djelimično tačno.
Recimo, za ovu varijantu Barsa - Chelsea ili Arsenal - Bayern nije.
Ko je kriv Chelsea i Arsenalu što su donji kad vide da su izvukli navedene protivnike?!
A nisu ni Sevilla, ni Roma, pa ni Atletico Madrid, mada su oni obilježili jednu epohu u LP i bili konstantno u vrhu.
Recimo, za ovu varijantu Barsa - Chelsea ili Arsenal - Bayern nije.
Ko je kriv Chelsea i Arsenalu što su donji kad vide da su izvukli navedene protivnike?!
A nisu ni Sevilla, ni Roma, pa ni Atletico Madrid, mada su oni obilježili jednu epohu u LP i bili konstantno u vrhu.
- ultima_palabra
#13355 Re: UEFA Champions League
Pa ne mora to biti olaksavajuci faktor... Madrid i Barca bi vise voljeli igrati protiv Seville nego protiv PSG ili Chelsea.
To povecava zanimljivost takmicenja, rijetko ko zeli gledati parove iz iste lige koji vec igraju nekoliko puta godisnje.
To povecava zanimljivost takmicenja, rijetko ko zeli gledati parove iz iste lige koji vec igraju nekoliko puta godisnje.
Last edited by ultima_palabra on 15/03/2018 12:02, edited 1 time in total.
- Partijaner
#13356 Re: UEFA Champions League
Mozda bi voljeli, ali ne mora znaciti da bi to bila lagana utakmica sa "malim klubovima" jer inace su takve i ponajteze.
- Muhamed Đakmić
#13357 Re: UEFA Champions League
Englezima će trebati još vremena da razviju fudbalsku kulturu, Pep, Conte i ekipa mogu postaviti tek temelje, na njima je kako će to dalje razvijati.
Sergi Roberto je prilično prosječan produkt akademije Barcelone, ali godine igranja na najvišem nivou napraviše od njeg odličnog igrača. Engleski klubovi bi ga sad platili 60-70 miliona eura, umjesto da sami sebi stvaraju takve.
Sergi Roberto je prilično prosječan produkt akademije Barcelone, ali godine igranja na najvišem nivou napraviše od njeg odličnog igrača. Engleski klubovi bi ga sad platili 60-70 miliona eura, umjesto da sami sebi stvaraju takve.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13358 Re: UEFA Champions League
Pa i plaćaju, takve ili gore toliko para.
- Muhamed Đakmić
#13359 Re: UEFA Champions League
Ma nije on loš igrač, na današnjem tržištu i vrijedi te pare. Ili Realov Nacho, isto bi koštao hladno 40 miliona eura. Ali fazon je što možeš proizvesti takvog.Tomahawk11 wrote:Pa i plaćaju, takve ili gore toliko para.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13360 Re: UEFA Champions League
To i kažem, lakše je platiti, svakako i nemaju razvijenu školu mladih kadrova.Muhamed Đakmić wrote:Ma nije on loš igrač, na današnjem tržištu i vrijedi te pare. Ili Realov Nacho, isto bi koštao hladno 40 miliona eura. Ali fazon je što možeš proizvesti takvog.Tomahawk11 wrote:Pa i plaćaju, takve ili gore toliko para.
Ok, radi se nešto, ali nije to na nivou da zadovolji standarde.
Chelsea ima politiku kupi gdje god vidiš mladog igrača, pa ne vidim da ima neke koristi od toga.
A pojma ni sami oni nemaju gdje im je više koji igrač na posudbi.
City ko izbaci ponekog omladinca, ali se oni uglavnom izgube u masi skupo plaćenih pojačanja.
United...oni imaju većih problema, mada eto onaj malac na sredini terena nije loš.
I da ne idem dalje, ali u principu im je gotovanska politika kad je igrački kadar u pitanju.
-
kindlas
#13361 Re: UEFA Champions League
City - Bayern
Roma - Sevilla
Barcelona - Liverpool
Juventus - Real
City - Juventus
Barcelona - Roma
Od ova 4 svejedno mi je koji ce osvojiti
Zelje i pozdravi
Roma - Sevilla
Barcelona - Liverpool
Juventus - Real
City - Juventus
Barcelona - Roma
Od ova 4 svejedno mi je koji ce osvojiti
Zelje i pozdravi
- Gandalf
#13362 Re: UEFA Champions League
LFC 100% izvlači ili Barselonu ili Romu - u fudbalu je jednostavno obavezno da se neki extra igrač vrlo brzo vrati na onaj stadion na kojem je postao tražena roba - tako da sam siguran da će se ili Suarez vratiti na Anfield ili Salah na Olimpico.
- zomri
#13363 Re: UEFA Champions League
Fina analiza utakmice od sinoć
https://telesport.telegram.hr/analize/imati-messija/
Bog blagoslovio Telesport, glas razuma u moru gluposti koje čitamo.
https://telesport.telegram.hr/analize/imati-messija/
Bog blagoslovio Telesport, glas razuma u moru gluposti koje čitamo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#13364 Re: UEFA Champions League
cc, koji hejt za kutinja 
-
Beno
#13365 Re: UEFA Champions League
Znaci da sumiramo sve. Engleska liga je najjaca samo sto najbolje ekipe ne dolaze iz te lige, ali te ekipe ustvari nisu najbolje ekipe nego ove ekipe iz najjace lige jednostavno nemaju srece. I to je tako vec godinama, jednu deceniju ali ce oni sljedece godine pokazati da su ipak najbolji i kad to vrijeme stvarno i dodje, mozda ove ako se siti dokaze, mi cemo svi shvatiti da su oni ustvari bili najbolji i prethodnih 10 godina samo im se nije dalo.
Sto se tice dvomeca Barcelona Chelsea, znaci Chelsea je bio bolji ali u odredjenim trenucima nisu imali srece, logicno. Zato se i igraju 2 utakmice da se faktor srece svede na sto manji procenat i da stvarno bolja ekipa prodje. Naravno da to ne mora uvijek biti slucaj ali u vecini jeste. Nego, evo da zamijenimo ekipe, kad se vec pise o tome sta bi bilo kad bi bilo. Da je recimo Chelsea u ovom dvomecu ustvari bio Barcelona a Barcelona Chelsea, i da je Chelsea prosao ovom igrom kojom je Barcelona prosla, pisali bi se eseji o tome kako ih je Chelsea unistio. Niko ne bi pomislio da napise niti rijec da Barcelona nije imala srece, sto je naravno i logicno jer u dvije utakmice ispadas ukupnim rezultatom 4 1, ali dobro, da nije bilo stative, da je go samo malo veci, da nema Mesija, mozda da se igrala prva utakmica u Barceloni.
A za cetvrfinale bih volio, City Real, Liverpool Juventus, Barcelona Bayern i Sevilla Roma. Mada bice vjerovatno opet Bayern Juventus i Real Roma.
Sto se tice dvomeca Barcelona Chelsea, znaci Chelsea je bio bolji ali u odredjenim trenucima nisu imali srece, logicno. Zato se i igraju 2 utakmice da se faktor srece svede na sto manji procenat i da stvarno bolja ekipa prodje. Naravno da to ne mora uvijek biti slucaj ali u vecini jeste. Nego, evo da zamijenimo ekipe, kad se vec pise o tome sta bi bilo kad bi bilo. Da je recimo Chelsea u ovom dvomecu ustvari bio Barcelona a Barcelona Chelsea, i da je Chelsea prosao ovom igrom kojom je Barcelona prosla, pisali bi se eseji o tome kako ih je Chelsea unistio. Niko ne bi pomislio da napise niti rijec da Barcelona nije imala srece, sto je naravno i logicno jer u dvije utakmice ispadas ukupnim rezultatom 4 1, ali dobro, da nije bilo stative, da je go samo malo veci, da nema Mesija, mozda da se igrala prva utakmica u Barceloni.
A za cetvrfinale bih volio, City Real, Liverpool Juventus, Barcelona Bayern i Sevilla Roma. Mada bice vjerovatno opet Bayern Juventus i Real Roma.
- zomri
#13366 Re: UEFA Champions League
Evo šansi za dvije utakmice (veći krug veća šansa).

Ko je bio bolji? Meni izgleda da je to tu negdje.

Ko je bio bolji? Meni izgleda da je to tu negdje.
-
cassius
#13367 Re: UEFA Champions League
Kakve su uopste dileme, ko je bio bolji sinoc ? po broju sansi ?
3-0 , pametnom dosta.
3-0 , pametnom dosta.
- ultima_palabra
#13368 Re: UEFA Champions League
Slično je i Pep sa Cityjem prije godinu i po izgubio 4-0, a nisu uopšte loše odigrali.
- zomri
#13369 Re: UEFA Champions League
ne po broju, nego po kvalitetu šansi. za ozbiljnu analitiku broj šansi ništa ne znači.cassius wrote:Kakve su uopste dileme, ko je bio bolji sinoc ? po broju sansi ?
3-0 , pametnom dosta.
-
kakabanja213
#13370 Re: UEFA Champions League
Čuj po kvaliteti šansi. To nam onda govori o nekvalitetu napadača ili kvalitetu golmana.
-
omar little
#13371 Re: UEFA Champions League
citam jutros novine. kad je barca nadsutala i nadigrala chelsea 2012 onda je mantra bila fudbal se igra na golove, ko im je kriv. eto vam vasi pasovi i kreiranje prilika kakve god bile. sad kad je chelsea izgubio odjednom se velicaju stative i precke i promasene sanse. i kvaliteta sansi. giv mi a fakin brejk. 
-
omar little
#13372 Re: UEFA Champions League
chelsea je super odigrao, ali daj ba odvadite otocani.
- zomri
#13374 Re: UEFA Champions League
nisam ja otočanomar little wrote:chelsea je super odigrao, ali daj ba odvadite otocani.
- Charuga
- Globalni moderator
#13375 Re: UEFA Champions League
omar little wrote:citam jutros novine. kad je barca nadsutala i nadigrala chelsea 2012 onda je mantra bila fudbal se igra na golove, ko im je kriv. eto vam vasi pasovi i kreiranje prilika kakve god bile. sad kad je chelsea izgubio odjednom se velicaju stative i precke i promasene sanse. i kvaliteta sansi. giv mi a fakin brejk.
Conte je imao dobar plan, ali nije imao sreće.