al neka pomalo i historije, nek se djeca uče mada u većini slučajeva "krivu drinu neispravi"
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Izlija
#13351 Re: Sarajevski derbi
Haj valjda su se ispucali 
al neka pomalo i historije, nek se djeca uče mada u većini slučajeva "krivu drinu neispravi"
-
todd_smith
#13352 Re: Sarajevski derbi
Pa i nije bas, kod Meha je bio na klupi ali vecinu sezone igra od prve, samo sto npr taj Duljevic je igrac odluke, poslije Benka mozda i najveci i ne samo to nego igramo bolje u tranziciji sa njim, to sto je on smotan i ne zna zavrsiti akciju nije bitnoBHF_Manijak wrote:Pa i vama je Duljevic vise na klupi, nego u prvoj, kakva vam je to prica? Haris tek zadnje 3-4 utakmice pocinje od prve,a ko i toliko.todd_smith wrote:
Bez ta prva dva igrate haman citavu sezonu tako da i nije neka steta, Bogdanovic i Memija vam nisu nositelji igre tako da ni to nije neki aman zaman kiks. Ono sto je vama Memija nama je duplo Duljevic.
I ti sad poredis igrace direktno. Duljevic je stariji od Memija, iskusniji, iza sebe ima dvije kompletne sezone u Premijer ligi, iz tog razloga u tom trenutku i kvalitetniji igrac (mozda), ali to ne umanjuje cinjenicu da je za nasu postavku igre Memija veoma bitan igrac. Da imamo Bale-a vjerovatno bi bio bitniji, ali jebi ga, nemam to, zato nam je i vazan.
Ne poredim i direktno nego kazem koliko znace za ekipu, po meni licno Duljevic nama znaci vise, nego vama Memija, nemaju se sta porediti direktno u ovom kontekstu jbga i ti
-
nema me tamo
#13353 Re: Sarajevski derbi
Kakva ce mu atmosfera biti kad je lik pesimista vec sedmicu..
I ima pravo biti..
I ima pravo biti..
-
todd_smith
#13355 Re: Sarajevski derbi
ja se zapitam je li ta dobra zajebancija ikada postojala kada SVAKI put ovo citamŠibicar wrote:Atmosfera je na vrhuncu,jebo forum,pooštrili su kriterije slanja u bananu pa se raja čuva,Uostalom ovdje se tol'ko priče ispričalo da je samo ovi novi kolačići još potenciraju,sve prežvakano milijardu puta,od istorije,evrope,prošlosti,sadašnjosti,budućnosti...sve je istumabano i ispreturano da se više nema šta reći a da se već ranije nije spominjalo,a ionako niko nikad nikoga nije ubijedio da je u pravu na ovom forumu.
Iskreno,ne pamtim kad sam dobru zajebanciju pročitao ovdje vezanu za naša dva kluba,bez obzira s koje strane dolazilo,sve nešto bezvezno,debilno,humora ni na vidiku,samo neke provokacije i dosadna kilometarska ubjedjivanja koja su zanimljiva k'o mala nevjesta...
- area51
#13356 Re: Sarajevski derbi
Kad je utakmica,dan,satnica,koja tv prenosi...?
- omega369
#13357 Re: Sarajevski derbi
sutra poslije dzume. bice live tekstualni na stranici preporoda

- area51
#13358 Re: Sarajevski derbi
omega369 wrote:sutra poslije dzume. bice live tekstualni na stranici preporoda
jbi se,ozbiljno pitam ?
- BHF_Manijak
#13359 Re: Sarajevski derbi
Sta ba MehA, BenkA, kakve mi to fazone furas?!todd_smith wrote: Pa i nije bas, kod Meha je bio na klupi ali vecinu sezone igra od prve, samo sto npr taj Duljevic je igrac odluke, poslije Benka mozda i najveci i ne samo to nego igramo bolje u tranziciji sa njim, to sto je on smotan i ne zna zavrsiti akciju nije bitno![]()
Ne poredim i direktno nego kazem koliko znace za ekipu, po meni licno Duljevic nama znaci vise, nego vama Memija, nemaju se sta porediti direktno u ovom kontekstu jbga i ti
- omega369
#13360 Re: Sarajevski derbi
cekaj, fkt ima neko na svijetu da ne zna kad je ovaj derbi???
subota, 17h, stadion AFH, a prenosice bht ili moja tv, neko od to dvoje
- agnostic_front
#13361 Re: Sarajevski derbi
Ma titule se mjere i ćao. Nema tu šta drugo biti.jeza u ledja wrote:S tim sto je Velez osvojio 2 ondasnja kupa.agnostic_front wrote: Velež je iza Želje, jer nisu nikad osvojili ligu (inače je to bila ozbiljna liga, sa jakom konkurencijom, koja se igrala 46 godina. Igrale su je ekipe koje su osvajale evropska takmicenja poput Zvijezde, Dinama, pa Partizana, Hajduka, Rijeke....) ili su neki drugi parametri ovdje bitni, osim titula? Kakva sad vječita tablica, titula je mjerilo. Ako ćeš ti prilagođavati statistiku kako tebi godi, onda bih i ja da kažem da smo mi bolji jer imamo više pobjeda kad smo bili u ligi (ili šta je već neko napisao).
Nisam sad siguran, ali mislim da su evropske trofeje osvajali samo Zvezda i Dinamo (kup sajamskih gradova).
Po meni, ako poredimo 2 kluba, najjaci pokazatelj je broj titula prvaka drzave.
Drugi najjaci pokazatelj je vjecita tabela u bodovima.
Treci po "jacini" bi trebali biti medjusobni bodovi.
Cetvrti recimo da ubacimo i kupove.
Peti mozda usporedba ko je vise puta bio ispred koga.
Ko je dao vise reprezentativaca moze isto biti pokazatelj, ali same brojke tu nisu bas egzaktne kad bi se pocelo detaljisati (prije par godina sam negdje nasao da je Sarajevo dalo vise reprezentativaca BiH nego Zeljeznicar, DOK SU BILI u dresu jednog od dva kluba, iznenadjujuci podatak s obzirom da je jasno da je Zeljeznicar dao vise stvarnih reprezentativaca nakon rata)
Takodje evropske utakmice su interesantan podatak svakako ali ni to nije bas mjerilo jer se tu radi o Kup takmicenjima, i izlazilo se svake prestupne (iz bivse Yu, a sto se tice nas). Po tom mjerilu Nottingham Forest je veci klub od Arsenala, Milan 3 puta veci od Juventusa, itd. Recimo, naveo sam ovo neki dan, Partizan je nekoliko decenija bio ispred Zvezde sto se tice KESa jer je igrao finale, a Zvezda nije. Jel to znaci da su onda bili veci klub?
E sad, sve ovo iznad, jako je tesko mjerljivo u periodu YU i u periodu BiH. Potpuno dva razlicita nivoa. Da li titula iz YU "vrijedi isto" kao titula iz BiH? Naravno da ne. Ali to nije mjerljiv podatak, pa se oko toga mozemo raspravljati u nedogled.
Ja bih jednostavno rekao ovako: Sarajevo je bilo uspjesnije za vrijeme Yu, a Zeljeznicar je uspjesniji za vrijeme BiH.
I to je to.
Jesu dva različita nivoa, ali je fazon da smo se takmičili u toj ligi zajedno, tako da priča koja titula je vrijednija je glupa. Prvo zbog ovoga što sam već naveo, a drugo što si ti naveo, ne možeš to izmjeriti.
OK, torpedo je bio uspješniji u exyu, Željo poslije. S tim da je Željo poslije rata puno uspješniji, a torpedo prije rata nije bio toliko uspješniji.
- BHF_Manijak
#13362 Re: Sarajevski derbi
Nista BHT!omega369 wrote:cekaj, fkt ima neko na svijetu da ne zna kad je ovaj derbi???![]()
- Steph
#13363 Re: Sarajevski derbi
Poderi galeškarenje wrote:Sutra je duel u jutarnjem terminu,live.......
- area51
#13364 Re: Sarajevski derbi
Ok,hvalaomega369 wrote:cekaj, fkt ima neko na svijetu da ne zna kad je ovaj derbi???![]()
Znam da je frka između Sarajeva i Želje oko titule ali ne upratih kad je derbi
- Maharadza
#13365 Re: Sarajevski derbi
Ali prvo Sabah pa onda...leškarenje wrote:Sutra je duel u jutarnjem terminu,live.......
-
todd_smith
#13366 Re: Sarajevski derbi
zato sto sam jednom fulio, uhvatili me peglati tri dana na nasoj temiBHF_Manijak wrote:Sta ba MehA, BenkA, kakve mi to fazone furas?!todd_smith wrote: Pa i nije bas, kod Meha je bio na klupi ali vecinu sezone igra od prve, samo sto npr taj Duljevic je igrac odluke, poslije Benka mozda i najveci i ne samo to nego igramo bolje u tranziciji sa njim, to sto je on smotan i ne zna zavrsiti akciju nije bitno![]()
Ne poredim i direktno nego kazem koliko znace za ekipu, po meni licno Duljevic nama znaci vise, nego vama Memija, nemaju se sta porediti direktno u ovom kontekstu jbga i ti![]()
![]()
-
todd_smith
#13367 Re: Sarajevski derbi
Na dzumi sutra fino prouciti, podne klanjati malo kafica pa taman ikindiju, kuci doci aksam, malo odmoriti jaciju, jos malo sta uciti, ustati u subotu ujutro na rani sabah aBda insallah
-
ibizza
#13368 Re: Sarajevski derbi
Raznesi ga.....leškarenje wrote:Sutra je duel u jutarnjem terminu,live.......
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#13369 Re: Sarajevski derbi
Radis li ti sta osim sto klanjas? Ili si kakav efendija, hodza?todd_smith wrote:Na dzumi sutra fino prouciti, podne klanjati malo kafica pa taman ikindiju, kuci doci aksam, malo odmoriti jaciju, jos malo sta uciti, ustati u subotu ujutro na rani sabah aBda insallah
- BHF_Manijak
#13370 Re: Sarajevski derbi
Kaze se mashallah!

- Magarece_godine
#13371 Re: Sarajevski derbi
Subhanalah rasprave ... 
-
todd_smith
#13372 Re: Sarajevski derbi
klanjanje pet rekata dnevno je farz, to nema nikakve veze sa zanimanjem i poslomTomahawk11 wrote:Radis li ti sta osim sto klanjas? Ili si kakav efendija, hodza?todd_smith wrote:Na dzumi sutra fino prouciti, podne klanjati malo kafica pa taman ikindiju, kuci doci aksam, malo odmoriti jaciju, jos malo sta uciti, ustati u subotu ujutro na rani sabah aBda insallah
- Dino Djurbuzovic
#13373 Re: Sarajevski derbi
Sve hvalospjevke za tebe !todd_smith wrote:klanjanje pet rekata dnevno je farz, to nema nikakve veze sa zanimanjem i poslomTomahawk11 wrote:Radis li ti sta osim sto klanjas? Ili si kakav efendija, hodza?todd_smith wrote:Na dzumi sutra fino prouciti, podne klanjati malo kafica pa taman ikindiju, kuci doci aksam, malo odmoriti jaciju, jos malo sta uciti, ustati u subotu ujutro na rani sabah aBda insallah
-
Samprotivsviju
#13374 Re: Sarajevski derbi
Jedini posljeratni trener Zelje kojeg cu uvijek postovati je Enver Hadziabdic 
- Dino Djurbuzovic
#13375 Re: Sarajevski derbi
Upravo si dobio zabranu hvalospjevki zajedno sa Logovanim.Samprotivsviju wrote:Jedini posljeratni trener Zelje kojeg cu uvijek postovati je Enver Hadziabdic