Ukrajina

Post Reply
General War

#13351 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:, al da je Rusija iskorištavala Ukrajinu, to je krajnji cinizam i bezočnost, jer je zadnjih 20 godina na sceni potpuno suprotno.

Al znaš šta još. Kad Rusija konačno skonta koliko je njihov mlađi brat jedno nezahvalo, pokvareno do srži džubre, onda će tek tada Rusija početi da iskorištava Ukrajinu. E tek tada će ti arogantni nezahvalnici imati razloga da ne vole Ruse.
Ovaj me komentar prilcno podsjeca kada se Slovenija odvajala i ostale republike generalno misljenje ovih toboze sto brane bratstvo i jedinstvo..."challenger -light verzija"
Joe McCarthy

#13352 Re: Ukrajina

Post by Joe McCarthy »

Avetinho wrote:...Secesija i aneksija je Krima je apsolutno nelegalna...

Djeco o kojim vi legalnostima govorite? :lol:

Nasilje i prijetnja nasiljem je vrhovni autoritet iz kojeg svi drugi autoriteti prozilaze, kako sa pojedincom tako i sa kolektivom. Sve ostalo poput prava na samoodlučivanje i sličnih gluposti su priče za djecu i naivne budale.
General War

#13353 Re: Ukrajina

Post by General War »

Joe McCarthy wrote:

Nasilje i prijetnja nasiljem je vrhovni autoritet iz kojeg svi drugi autoriteti prozilaze, kako sa pojedincom tako i sa kolektivom. Sve ostalo poput prava na samoodlučivanje i sličnih gluposti su priče za djecu i naivne budale.
Nista onda da se vratimo jedno 1000 godina nazad i svakom po toljaga i udri...koji zakoni koje norme...samo tracenje vremena.
jastuk1

#13354 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote:
jastuk1 wrote:, al da je Rusija iskorištavala Ukrajinu, to je krajnji cinizam i bezočnost, jer je zadnjih 20 godina na sceni potpuno suprotno.

Al znaš šta još. Kad Rusija konačno skonta koliko je njihov mlađi brat jedno nezahvalo, pokvareno do srži džubre, onda će tek tada Rusija početi da iskorištava Ukrajinu. E tek tada će ti arogantni nezahvalnici imati razloga da ne vole Ruse.
Ovaj me komentar prilcno podsjeca kada se Slovenija odvajala i ostale republike generalno misljenje ovih toboze sto brane bratstvo i jedinstvo..."challenger -light verzija"

Ne trpaj me sa Čelijem ni slučajno. Onda ne pratiš moja pisanja. Po pitanju Ruskog urucaja u Ukrajini se slažemo, ali nikako po pitanju Ruskog pomaganja Assadiste ili Irana.

Znamo svi da su u bišoj Jugoslaviji Srbi kontrolisali sve. Direktori skoro svihj firmi su bili Srbi. Od mojih 13 profesora u srednjoj školi u Sarajevu bilo 11 Srba, 1 Hrvat i jedan kvazi Bošnjak. Znam ja dobro to bratstvo i jedinsktvo. Oba roditelja su radila, a plate bile male i često kasnile. Pri tome se za te male pare maksimalno trenirala strogoća. Ejvala.
Joe McCarthy

#13355 Re: Ukrajina

Post by Joe McCarthy »

General War wrote: Nista onda da se vratimo jedno 1000 godina nazad i svakom po toljaga i udri...koji zakoni koje norme...samo tracenje vremena.
Mi kao svijetska civilizacija dalje nikad od toljage nismo ni otišli, samo smo umotali toljagu u svilu.

Današnji "zakoni i norme" postoje da se prikriju ove brutalno jednostavne istine od mase. Da vjeruju da postoji šansa za "civilizirana riješenja" ili šta već. (kao mirnom disolucijom rs-a :lol: i "nezavisnosti Palestine :lol: :lol: )
Na kraju dana onaj sa više oružja, novca, resursa, industrijskog kapaciteta i znanja kako da iskoristi te alatke je upravu, bez obzira šta "humanistička prava i norme" današnjice sugeriraju.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13356 Re: Ukrajina

Post by Truba »

Kaligula I

#13357 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...74% Njemaca se protivi stalnim NATO vojnim bazama na prostoru Poljske i baltičkih zemalja...još jedna pljuska onim podrepaškim poljskim političarima...Njemci veći prijatelji poljskom narodu od njegovih lobotiziranih političara...groteska parekselans...

http://www.reuters.com/article/2014/06/ ... S120140625
Avetinho

#13358 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Joe McCarthy wrote:

Ali ja sam mislio da je Ruskaja na strani pravdaje...
daxon

#13359 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Gledajući ove snimke, jasno je da Ukrajina kao država više ne postoji, vlast i policija nema nikakav autoritet, nacističke horde tutnje gradovima i rade što god žele bez ikakvih sankcija, jednostavno, država se raspala i ne postoje bilo kakvi elementi bilo kakvog sistema i uređenja.
Nije ni čudo što ga puše na istoku zemlje, a samim time nije ni čudo što sada traže bilo kakvu nagodbu sa "prorusima", spremni su na bilo kakav deal, samo da se nekako izvuku iz svega. Međutim, i kada se izvuku iz sukoba na istoku zemlje, ostaje im da povrate autoritet u Kijevu, a to bi moglo biti krvavije od svega, jer policija bez brutalnosti ne može povratiti autoritet nad povampirenim i naoružanim nacistima desnog sektora, koji su još navikli da haraju ulicama i da su glavni.
Truba

#13360 Re: Ukrajina

Post by Truba »

propala država definitivno...kad policija ne smije mršavcima ništa

predviđam 3-5 godina sukoba ako se do zime ništa ne učini na miru... možda se krenu međusobno rokati ove skupine

evo jedan zanimljiv video
http://www.youtube.com/watch?v=ourY50R97l4#t=316
jastuk1

#13361 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

daxon wrote:
Gledajući ove snimke, jasno je da Ukrajina kao država više ne postoji, vlast i policija nema nikakav autoritet, nacističke horde tutnje gradovima i rade što god žele bez ikakvih sankcija, jednostavno, država se raspala i ne postoje bilo kakvi elementi bilo kakvog sistema i uređenja.
Nije ni čudo što ga puše na istoku zemlje, a samim time nije ni čudo što sada traže bilo kakvu nagodbu sa "prorusima", spremni su na bilo kakav deal, samo da se nekako izvuku iz svega. Međutim, i kada se izvuku iz sukoba na istoku zemlje, ostaje im da povrate autoritet u Kijevu, a to bi moglo biti krvavije od svega, jer policija bez brutalnosti ne može povratiti autoritet nad povampirenim i naoružanim nacistima desnog sektora, koji su još navikli da haraju ulicama i da su glavni.
E, sad đavo dolazi po svoje. Hunta ne smije ustuknuti i mora ići na čišćenje Donbasa, jer ako postignu neki deal sa novorusijim, nacisti im prave novi Majdan. A ako idu dalje da čiste, to mogu raditi samo ako čiste narod, znači genocid.

Eto šta obična nezahvalnost, egoizam i visoko mišljenje o sebi proizvedu. Da im je bilo loše pa hajde de, nego hoće hljeba preko pogače. A Govničko jučer preuzeo funkciju gradonačelnika. Kakav gradonačelnik - takav desni sektor.
Avetinho

#13362 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Rusko-fasisticki separatisti su po ko zna koji put prekrsili primirje. Ili je putinko potpuno nemocan da obuzda ove pse ili je sve ovo njegov nacisticki plan.
General War

#13363 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:
General War wrote:

Ne trpaj me sa Čelijem ni slučajno. Onda ne pratiš moja pisanja. Po pitanju Ruskog urucaja u Ukrajini se slažemo, ali nikako po pitanju Ruskog pomaganja Assadiste ili Irana.

Znamo svi da su u bišoj Jugoslaviji Srbi kontrolisali sve. Direktori skoro svihj firmi su bili Srbi. Od mojih 13 profesora u srednjoj školi u Sarajevu bilo 11 Srba, 1 Hrvat i jedan kvazi Bošnjak. Znam ja dobro to bratstvo i jedinsktvo. Oba roditelja su radila, a plate bile male i često kasnile. Pri tome se za te male pare maksimalno trenirala strogoća. Ejvala.
PA tako u zadnje vrijeme zvucis, meni jednostavno nema opravdanja za cerecenje ukrajine i za pozivanje nekakvog bratstva i jedinstva...sve ovo smo osjetili na svojoj kozi.
A i Sirija i ono sve zlo u siriji nema opravdanja, spram onih majmuna koji su se infiltrilari u opravdani bunt sirijskog naroda kome je prilazila i vojska i policija i ko sve ne u pocetku, da sada Asad lici na dijete cvijeca spram monstruoznih zlocina ISISA i raznih struja u FSA...mada to ne opravdava Asada zaravnanje gradova i ubijanje civila..ali..
A sto se tice nacionalnog prebrojavanja...na to sam operisan (iz Tuzle sam... imamo tu nekakvu main stream manu :-) ) čjude dijelim na supke i na one sa kojim moram biti...a ono sto volim mi je u kuci.
O bivsoj drzavi sve najbolje, mada i tamo su neki bili "jednakiji" a moja porodica nije bila u tom krugu a posebno ne u ovom danasnjem.
daxon

#13364 Re: Ukrajina

Post by daxon »

jastuk1 wrote:
daxon wrote:
E, sad đavo dolazi po svoje. Hunta ne smije ustuknuti i mora ići na čišćenje Donbasa, jer ako postignu neki deal sa novorusijim, nacisti im prave novi Majdan. A ako idu dalje da čiste, to mogu raditi samo ako čiste narod, znači genocid.

Eto šta obična nezahvalnost, egoizam i visoko mišljenje o sebi proizvedu. Da im je bilo loše pa hajde de, nego hoće hljeba preko pogače. A Govničko jučer preuzeo funkciju gradonačelnika. Kakav gradonačelnik - takav desni sektor.
Da, svi znamo za win - win situacije, međutim, kijevska hunta se nalazi u čistoj lose - lose situaciji.
jastuk1

#13365 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

General War wrote:[
PA tako u zadnje vrijeme zvucis, meni jednostavno nema opravdanja za cerecenje ukrajine i za pozivanje nekakvog bratstva i jedinstva...sve ovo smo osjetili na svojoj kozi.
A i Sirija i ono sve zlo u siriji nema opravdanja, spram onih majmuna koji su se infiltrilari u opravdani bunt sirijskog naroda kome je prilazila i vojska i policija i ko sve ne u pocetku, da sada Asad lici na dijete cvijeca spram monstruoznih zlocina ISISA i raznih struja u FSA...mada to ne opravdava Asada zaravnanje gradova i ubijanje civila..ali..
A sto se tice nacionalnog prebrojavanja...na to sam operisan (iz Tuzle sam... imamo tu nekakvu main stream manu :-) ) čjude dijelim na supke i na one sa kojim moram biti...a ono sto volim mi je u kuci.
O bivsoj drzavi sve najbolje, mada i tamo su neki bili "jednakiji" a moja porodica nije bila u tom krugu a posebno ne u ovom danasnjem.
Strjeljanje vojnika koji su se predali nije nikad "gore" od brutalnog kasapljenja civila granatama i drugim eksplozivnim sredstvima koji rezultiranju ubistvom 150,000 civila i što traje godinama.
General War

#13366 Re: Ukrajina

Post by General War »

jastuk1 wrote:
General War wrote:[
Strjeljanje vojnika koji su se predali nije nikad "gore" od brutalnog kasapljenja civila granatama i drugim eksplozivnim sredstvima koji rezultiranju ubistvom 150,000 civila i što traje godinama.
Ukolko nisi jedan od tih vojnika :razz:
Naravno da su civili nezasticeni i naravno da je gore, ali zlocin je zlocin...a ovaj u siriji je bez skrupula...ko izgubi - ode glava.
Truba

#13367 Re: Ukrajina

Post by Truba »

đe su sad human rights watch kad su u pitanju prava civila u tzv donbasu
Fantassin

#13368 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

General War wrote: Ukolko nisi jedan od tih vojnika :razz:
Naravno da su civili nezasticeni i naravno da je gore, ali zlocin je zlocin...a ovaj u siriji je bez skrupula...ko izgubi - ode glava.
U poslednje vrjeme ta linija civil-vojnik je sve vise nedefinirana jer skoro sve teroristicke,pobunjenicke i "partizanske" formacije obilato koriste civilnu populaciju (sto mjesanjem sa civilima,koristenjem civilnih objekata i vozila,koristenjem civila kao izvidjaca itd) u direktne vojne svrhe.
U Siriji sumnjam da je uopce moguce da jedna strana izvojuje totalnu pobjedu a cak i ako se to deai bit ce primorani da amnestiraju veliku vecinu neprijatelja i njihovih cisto zato jer se radi o velikim brojevima populacije.
Avetinho

#13369 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

jastuk1 wrote:
Avetinho wrote:
Challenger__ wrote:- Od raspada SSSR RF nema Ukrajinu. Kad god bi građani Ukrajine izgasali vlast koja je za bliske veze sa RF, zapad ih je pučirao. Ovaj put, stiče se utisak na prvi, drugi, treći i svaki naredni pogled da će RF "Majdan" iskoristiti kao katalizator za punu i trajnu reintegraciju Ukrajine u svoju orbitu, a vrlo moguće i državu (na kraju ovog geopolitičkog maratona).

- Uvjeren sam da bi sada SAD, da ikako mogu, "resetovale" stanje od prije puča, ali kasno, nema više popravnog.

Sa ovom ocjenom se slaže i Saker (Amer).
Od raspada SSSR Rusija tlaci i ucjenjuje Ukrajinu kako stigne. Vidi gdje su ostale clanice krepalog Varsavskog Pakta, a gdje je u prasini ostala Ukrajina.

Sad kad napokon narod Ukrajine zeli da se izvuce ispod ruskaje cizmaje, putinko otima komade teritorije, zavrce plin, salje bagri oruzje i placenike, sve uz ratnohuskacku propagandnu kampanju nevidjenu od bosanskig rata devedesetih.
Ispoljavaš maksimalnu neupućenost takvim konstatacijama.

Zapad je 90-tih oprostio Poljskoj dugove, zato se i mogla uzdići puno više od drugih. Informiši se malo bolje.

Od raspada SSSR Ukrajina zajebava i ucjenjuje Rusiju kako stigne. Svake godine Rusija je bila debelih 10 milijardi dolara donja jer je subvencionirala razne robe i usluge Ukrajini. Pomaganje malom bratu i sve. U međuvremenu zapadni cionisti i neokoni uložili 5 milijardi na destabilizaciju Ukrajine. Toliko su priznali. Informiši se malo bolje.

Narod Ukrajine se izvukao iz ruskaje čizmaje, samo da bi obukao Evropejske klompaje. Ako ih i klompe zapadnu, a teško da će.. U Rusiji je milione Ukrajinaca moglo da rade sve poslove. U Evropi će samo govna čistiti.

Rusiji se može spočitati puno toga, al da je Rusija iskorištavala Ukrajinu, to je krajnji cinizam i bezočnost, jer je zadnjih 20 godina na sceni potpuno suprotno.

Al znaš šta još. Kad Rusija konačno skonta koliko je njihov mlađi brat jedno nezahvalo, pokvareno do srži džubre, onda će tek tada RusijaARSKO-CIONISTICK" početi da iskorištava Ukrajinu. E tek tada će ti arogantni nezahvalnici imati razloga da ne vole Ruse.
Zapad oprostio Poljskoj dugove? Bas su bezobrazni. Ja ovdje godinama citam kako samo Majcica Ruskaja oprasta dugova, a Zapad je lihvarsko-cionisticki, oderu te zivog, te da su Poljaci sada bijelo roblje.
Avetinho

#13370 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Black swan wrote:propala država definitivno...kad policija ne smije mršavcima ništa

predviđam 3-5 godina sukoba ako se do zime ništa ne učini na miru... možda se krenu međusobno rokati ove skupine

evo jedan zanimljiv video
http://www.youtube.com/watch?v=ourY50R97l4#t=316
Nesto kao Sirija?
Avetinho

#13371 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Black swan wrote:đe su sad human rights watch kad su u pitanju prava civila u tzv donbasu
Bila je Komisija Ujedinjenih Nacija. Nasuprot ruskoj propagandi, rusko-cetnicko-nacisticki fasisti su bili masovni pocinioci nedjela protiv normalnih Ukrajinaca.
flexibila

#13372 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Avetinho wrote:
Black swan wrote:đe su sad human rights watch kad su u pitanju prava civila u tzv donbasu
Bila je Komisija Ujedinjenih Nacija. Nasuprot ruskoj propagandi, rusko-cetnicko-nacisticki fasisti su bili masovni pocinioci nedjela protiv normalnih Ukrajinaca.
:gunjastajl: :janpi:
Avetinho

#13373 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

flexibila wrote:
Avetinho wrote:
:gunjastajl: :janpi:
UN.org wrote:While some have subsequently been released, the bodies of a number of others have been dumped in rivers or other areas, and some remain unaccounted for. The problem has been especially marked in and around the town of Slovyansk, in the Donetsk region, with a group called the ‘Slovyansk self-defence unit’ heavily implicated.
Evo ti cijeli clanak
http://www.un.org/apps/news/story.asp?N ... 62MybG9ZRA

a naci ces i link na detaljan izvjestaj
http://www.ohchr.org/Documents/Countrie ... ay2014.pdf
flexibila

#13374 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Pa zar jos vjerujes u smece koje se zove UN, posle Srebrenice UN je hrpa govana ;-) :thumbup:
Idemo dalje
Avetinho

#13375 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

flexibila wrote:Pa zar jos vjerujes u smece koje se zove UN, posle Srebrenice UN je hrpa govana ;-) :thumbup:
Idemo dalje
Valjda treba da vjerujem tebi, Ruskajoj Pravdaji i advancetu.

Osim toga, Black Swan je pitao za izvjestaje organizacija za ljudska prava.

Eto ti reci kome da vjerujem i zasto.

Jesi li bar procitao izvjestaj? Evo ponovo:

Clanak:
http://www.un.org/apps/news/story.asp?N ... 62MybG9ZRA

Izvjestaj:
http://www.ohchr.org/Documents/Countrie ... ay2014.pdf
Last edited by Avetinho on 27/06/2014 20:20, edited 1 time in total.
Post Reply