Corto Maltese wrote:O, bivši ZaBiHovci, koji ste, u međuvremenu postali bivši eSDePeovci, a koji ste budući bivši DeeFovci... valjaće vas opet tješiti za godinu dvije.
Hajd' tješenje i nekako, ali što ću morat od vas branit Suljagića i Komšića, kad vam njih dvojica budu ono što vam je sad Zlaja, i ono što vam je Hare bio prije četiri godine..
Kuku lele, pune ruke posla.
Nema veze.
Dok je Poljske biće i Poljaka.
Dok je šuplje, biće i Bošnjaka.
Ta' ces ti pricat o prelascima iz stranke u stranku, pola danasnjeg kadra i nacionalista u SDA vire crvene knjižice iz gaca i dan danas ih uzmu u ruke i kazu '' e vid bona ženo kaki sam ti lijep bio''.I sta sad tu ti palamudis ovaj presao odavde onaj presao odande.Upravo to dok je šuplje bice i bosnjaka, ako vec me vuces za jezik.20 godina nam SDA prodaje suplju kako smo mi bosnjaci i te price iz godine u godinu i sta se desi?Bosnjaci 20 godina se kradu, nakon 20 godina vlasti bosnjaci su gladni, u vecinskom bosnjackom gradu evo Sarajevu su ugrozeni.Al ovaj put nisu ugrozeni sto su nacionalno ''neosvijesteni'' nego su gladni.Ugrozeno im je postojanje, jer su bosnjaci spali na to da dok su neki gradili i dan danas grade vile po Poljinama, najnovja je SDA-ovca i ''velikog sportskog radnika'' Dine Konakovica koji je opljackao KK Bosnu koja od nekadasnjeg prvaka spade na to sto spade, da preturaju po kontenjerima.Danas je biti bosnjak jako porazna cinjenica, kad uzmes da 60% Bosnjaka zivi ispod granice siromastva, da isti ti bosnjaci vec 20 godina bivaju pokradeni od onih koji se poturaju da su ''bosnje i pol''.U Bosni je danas bolje biti rom, jer im nevladin sektor izgradi kucu i to ober na Gorici, dok ''bosnjaci'' i to oni najbolji sinovi ove drzave su prosijaci.To hoces rec?Hocemo pricat o bosnjastvu?Hajd bas da pricamo o bosnjastvu, sta je to veci bosnjak od mene Bake pa ima tolike nekretnine a svoj narod u oci laze ''ja djelim kucu po pola sa zenom''?Il da pricamo o tome o famoznom Ramizu Đ.Koji je davao i kapom i sakom u predizborne kampanje za SDA.Kad pogledam ko vodi bosnjake, stid me, stid me tako se izjasnit.Kako da se ja izjasnim bosnjakom i da me neko izjednjacava sa likovima koji su za 20 godina unistili ono sto ni cetnici u ratu nisu uspijeli unistit?Stid me nacisto da me neko izjednjacava sa lopovima.Stid me i toga da se jos prodaju da su muslimani, i to pazi Bgt vjernici?Allah prašta al njima nikad nemoze napraštat koliko su ljudski sudbina unistili.Otac mi je od prvog dana na liniji bio, danas ga ''bosnjaci'' ne vide.Kaze bolje da sam bio u VRS-u i postao novi Emir Kusturica, mozda bi i meni dali da izgradim Andric Grad.310 KM su mu penzije obezbijedili, i jos da bude veci jad i bruka, dodju SDP-ovci pa zaracunaju da 4 godine ratovanja mog i nekoliko hiljada oceva, brace a Bgm i sestri vrijede po 15 KM na penziju koju imaju.I kazu mi povecali penzije! Mos mislit?Bosnjacima kao naciji ne trebaju ni srbi ni hrvati da nas ugroze, bosnjake ce unistit i onaj ko ih je kao ''nacionalno osvjestio''.Da su nas ljubili 20 godina SDA i SDP zajedno, izlizali bi nam se obrazi a ne sto nas kradu i podkradaju.Bosnjace jesil se nacionalno osvjestio?Jesi, a imas li bosnjace sta da jedes?Ti ocigledno imas i to dobro dok sjedis i po citav dan gledas kako ces popljuvat Željka Komsica i DF.Bosnjace prohujalo sa vihorom, proso doba da nas treba nacionalno osvjestavat, vi nas 20 godina osvjestavata pa ste nam da proste ljudi ovdje najebali se nane na racun bosnjastva.Bosnjaci i nacionalne price isfurana prica, proš'o popis ne treba nam vise trunit ko smo sta smo (ko biva mi glupi pa nismo znali kojim jezikom pricamo i te price).Sta je sad?100 000 radnih mjesta?Da su za svaku godinu vlasti obezbijedili po 5000 radnih mjesta za 20 godina bi bili ko Japan sa nezaposlenoscu od 3%.20 godina iste face, 20 godina gledam kako advokat koji je 93-95 vjenjcavao dijasporce po Njemackoj.Halo gospodo podjelili ste nas, znamo svi ko smo sta smo, eto prodje i famozni popis, e sad sta cemo na kasiku?Imal toga gdje u planovima i programima?Hrvati kukaju kako im biramo predsjednika, kako i neces bolan?Za koga da glasam?Da DF nije izbacio Emira Suljagica koji je za ovu drzavu dao oca, i opet ne da da mu oduzmu rodnu grudu, glasao bi za Raguza, ''ne zato da bi ga Hrvatima vikno'' nego me stid da glasam za jednog babinog sincinu, da glasam za jednog Fahru koji je pazi sad nastao upravo od ''bosnjastva'' bio dobar bosnjak pa dobio 2 tornja od bosnjaka, da glasam za hođu kojem je vjera zadnje na pameti, toliko je vjernik da je cak i za predizborne plakate morao UKRAST tuđa obiljezja.Musliman! Haram im svaki dinar bio koju su oteli ovom krvavom narodu u ovoj krvavoj zemlji.A ti moj bosnjace, probudi se, to sto si bosnjak nece te ni najest, ni napit, a Bgm ni tvoju djecu i tvoju porodicu.Da probamo malo sa ne bosnjacima, bosnjaci su nam ga uvalili da su nam oci ispale ko da nas pari konj, mozda ovi ''nebosnjaci'' po tvojim i slicinm tebi mjerilima mozda nesto urade bolje.
EDIT: maher haj haveru ne pravi se blesav molim te, to ti mora vako' rec otvoreno, 20 godina je svima priroritet zaposljavanje, cime misle isfinansirat 100 000 radnih mjesta kad su unistili sami pola miliona radnih mjesta.Dita, Aida, Pretis, Zoi, GRAS, Agrokomerc i redom firme i neko ima obraza da izadje pred narod i to nakon 20 godina i kaze bice 100 000 radnih mjesta?DF neka zaposli 5000 ljudi i dovuce makar 5% investicijskog kapitala to je vec uspijeh, s obzirom da predhodni rezimi, jer kod nas nema vlasti kod nas su rezimi, a za to su dokaz i ove februarske demostracije, jer samo rezim mlavi gladan svijet.Kad pogledam tvoj i slicne komentare tvom shvatim da oni vicevi o Muji i Hasi nisu samo zeza nego da itekako ima istine.