Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
madner

#13351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:Ja vidim ono sto sam ocekivao od SDP-a i sto su iznevjerili nakon izbora. Socialno liberalna stranka (sam sam takav uzivo) koja naglasava gradjanski ustroj i evropsku orijentaciju BiH. Tome ja tezim, DF mi izgleda kao najbliza varijanta tom idealu.

Ako iznevjere, na sljedecim izborima ce biti neka druga opcija.

ZK kao covjek je daleko najblizi meni od svih politicara, normalno prica, hoda, radi sve sto rade mladi itd...
Jedini minus mu je sto je niskog rasta, no Zlaja je pokazao da to ipak nije pravi pokazatelj. :D
Mada se cesto ne slazem sa tvojim stavovima drzim do toga da si jedan od pametnijih ljudi tu..ali mi je zanimljivo da u ljudima koji su bili okosnica SDP-a u kojeg si razocaran vidis sada nesto novo, ja bih mogao shvatiti da su te razocarali ideoloski ili programski ali Komsic nema ni jedno ni drugo, uglavnom se ( po meni) radi o inatu i revansizmu prema SDP-u i starim prijateljima, isto vazi i za Suljagica koji je u toj ljubavi isao tako daleko da je napisao i knjigu.
Zeljko Komsic, ne znam sta bih ti rekao ali on je meni civilizacijski neprihvatljiv, njegovo ponasanje mi nije prihvatljivo, ta galama, mahanje rukama je jednostavno nesto sto ja ne volim vidjeti kod ljudi.
DF po svemu ima oznake SDP-a, od ljudi koji se za sada personifikacija DF-a do prica koja uveliko podsjeca na "Drzavu za covjeka"...mozda i grijesim ali je to moj utisak
Pa nije moj problem sa SDPom ideologija ili program, problem su rezultati. Ja sam malo cudan, kada neko obeca 100 000 radnih mjesta i zato dobije glas, ja ocekujem da to obecanje i ispuni. Program i ideologija su odlicni, pravednije drustvo, drustvo gdje se postuju radnicka prava, gdje ima manje diskriminacije ne vise itd... 90% ljudi u BiH sasvim sigurno moze prihvatiti taj program.
Ti ne znas ni sta znaci civilizacijski neprihvatljiv kako koristis tu kovanicu. :roll:

Galama i mahanje rukama ima svoje mjesto. To sto si navikao da skrusene glave trpis i slusas starije nije dobro.
Corto Maltese

#13352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Ne treba mu to uzimati za zlo.
Komšić maše rukama jer se ne zna drukčije izraziti.
Trebam te

#13353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trebam te »

forel wrote:
Area_51 wrote:Molio bih ove iz Demokratske trofne da javno odgovore na par pitanja:

1. Nabrojati sva dostignuca Zeljka Komsica kao nacelnika, ambasadora, zamjenika gradonacelnika, nacelnika, clana Predsjednistva Bosne i Hercegovine.

2. Da li vasa stranka sluzi samo tome da bi Zeljko Komsic nastavio primati platu iz budzeta.

3. Zasto se niste ocitovali po pitanju tolikih lazi Emira Suljaguica, te nece biti Bosnjak, te je najveci Bosnjak, te prebilaste u entitetu koje nije nikad pobrisao iz Sarajeva (ocito je htio da ima dva prebivalista), te zivi kao siromah a primao 2000KM u Prvom martu, pa kao ministar uzimao bijeli hljeb a sad to drugima nabija na nos, te tukao zenu, a tamo neki to prikrivali. Jel vi stvarno mislite da osoba takvog loseg morala moze biti lider bilo cega.

4. Otkud informacija kako se u vasim prostorijama u Novom Sarajevu okupljalju dame loseg morala koje dovodi taj Suljagic, pa se malo kasnije uz smrk kokaina svasta desava.

5. Sta je s vama, krenuli ste biti ozbiljni, svelo se na klasican dilentatizam. Demantujte napisanim programom izlaska iz krize.
1.Covjek koji je bio prvi ne bosnjacki nacelnik jedne opcine u KS, 2 x zaredom od naroda dobijao povjerenje(ocigledno da je dobro radio) i to jos dok je SDP jedva prelazio izborni prag kao partija Zeljko Komsic je radio svoj posao, kao ambasador BiH je odlicno predstavljao nasu zemlju, niti se ikada desio neki ekces niti su zabiljezene bilo kakve malverzacije oko troskova, kao clan predsjednjistva uradio je maximalno bez populisticke price, cak i kad su upitanju hrvati iz BiH vise je uradio nego Covic - predao je dokumente za ratne zlocine u Trusini, branio je interese ove drzave i svih građana a ne samo jednog naroda, nije bio LOPOV, sto je kad se poredi i Haris Silajđic, Bake i Radmanovic ozbiljan napredak u ovoj drzavi.Na vidjelo je istjerao SDP-ovu poganu politiku da djeli ovu zemlju sa HDZ-om.Kada su protestvovali demobilizirani borci koji su branili ovu drzavu i kada im se niko od vlasti nije smio obratit, Željko je stisnuo muda i izašao među te borce, jel treba jos da se nabraja.Ako smatras da je malo uradio kao clan predsjednistva, onda se iskreno pitam sta li su uradila ostala dvojica pored njega?

2.U straku DF sam usao, prije svega iz jedne jako bitne cinjenice, da doticni nije lopov, da nema oraha u đepovima, da nema vile po Poljinama, da dok su neki te neki sjedili u babinom kabinetu ili pak bili na sigurnoj udaljenosti od četnika ovaj covjek je branio moju zemlju s puskom u ruci rame uz rame sa mojim ocem.Covjek koji je spreman rizikovati vlastiti zivot u takvoj jednoj stvari, ima dovoljno hrabrosti da sutra izvede ovu drzavu na pravi put, i on nije bio sin Alije Izetbegovica pa da svoju porodicu skloni, nego je zarad svojih uvjerenja u suverenu, nezavisnu i jedinstvenu domovinu dao i najvecu zrtvu koju jedan sin moze dati - dao je svoju majku koja je poginula od cetnicke granate.U svojih 15 godina koliko je u politici, ni na jednom mjestu ne pise ''Željko Komsic, opljackao, ukrao, ponizio'', ali ces zato procitat ''Zlatni ljiljan, borac za građansku drzavu, covjek koji ne koristi blinkere da bi prosao tek tako, nego je cak sa vlastitom pratnjom pomogao onom malom covjeku da mu se zena porodi i kum je njegovom sinu koji se gle cuda zove Željko''.Ne voza se helikopterima dok narod gusi u vodi, bori se da u ovoj drzavi bude makar mrvicu bolje, dok je svi drugi razgrađuju u ime svog nacionalnog korpusa.Dovoljno ili da nastavim?

3.On svoje bosnjastvo ne treba nikome da dokazuje to prvo, on je svoje bosnjastvo dokazao kroz isti taj prvi mart, jer da ne bi tog famoznog prvog marta danas bi Srebrenicom vladali i na vlasti bili oni koji su pocinili genocid, ubijali moj narod i ubili preko 8000 ljudi.On je svoje bosnjastvo dokazao, u ovoj zemlji je toliko deklarirani bosnjaka, a karakterom i radom mogu se poredit sa Arkanom.Tukao zenu i te price, to je ona mahalska fora koju svatko u ovoj zemlji ko ima jezik moze da kaze tako da te suplje price iz zute stampe ne isplati se ni komentarisat.Mogu i ja reci da i ti tuces svoju zenu / djevojku zar ne?

4.Uz smrk ovog, sumnjive zene i te price, to je stvarno jako jadno i smjesno pitanje.Zar je danas tesko plasirat bilo kakvu vjest, a u ovoj zemlji postoji dovoljno zatucanih likova poput tebe koji ce povjerovati da je NLO sletio na Marin Dvor i te tako price.Otovris web stranicu ''satiranje'' i napravis kakvu hoces vjest plasiras u javnost i sad ti kao izmislio toplu vodu?To se zove glupi bosnjo.Upravo radi ovakvih prica sto se vi vise brinete dal Emir Suljagic tuce zenu, smrce kokain il jel deklarativni bosnjo, a ne pitate se sta je Emir Suljagic uradio, koliko se borio da Srebrenica 20 godina od genocida ne postane srpska i u kojoj ce na nad mezarima da se smije neki bolesnik bas kao sto se nad Podrinjem danas smiju ili u Visegradu.Zdrav razum mi ne dozvoljava da ti kazem ''poneku o deklariranim bošnjama'' pa cu stat.

5.Sjecam se ja i platforme u kojoj ucestvova SDP - SDA i svi koalicioni partneri na proslim izborima pa od Platforme ne osta ni P, za razliku od 100 000 radnih mjesta, i za razliku od koje kakvih obecanja, u programu DF neces pronaci nista nerealno i neces pronaci nista sto se u ovom momentu i u ovakvom uredjenju kakvo je nase ne moze provesti.Dok su razni diletanti pisali ''platformu'', i dok su neki diletantni sada nude 100 000 radnih mjesta a toliko nisu u 20 godina svoje vladavine mogli otvorit je na kraj pameti i prosto za smijanje ko se prima na takvo nesto.Onaj ko hoce otvorit 100 000 radnih mjesta mogao ih je otvoriti u 20 godina vlasti a ne sada pred izbore mazati oci.
Bravo za post, pravo u sridu :thumbup:
weredsf

#13354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Pa nije moj problem sa SDPom ideologija ili program, problem su rezultati. Ja sam malo cudan, kada neko obeca 100 000 radnih mjesta i zato dobije glas, ja ocekujem da to obecanje i ispuni. Program i ideologija su odlicni, pravednije drustvo, drustvo gdje se postuju radnicka prava, gdje ima manje diskriminacije ne vise itd... 90% ljudi u BiH sasvim sigurno moze prihvatiti taj program.
Ti ne znas ni sta znaci civilizacijski neprihvatljiv kako koristis tu kovanicu. :roll:

Galama i mahanje rukama ima svoje mjesto. To sto si navikao da skrusene glave trpis i slusas starije nije dobro
Pa slazem se sa tobom ali politicari su skontali jedno, da nasi ljudi u prosjeku pamte 24 sata, uzmi sama zadnjih deseta dana, smrt rudara ( o tome niko vise ne prica), hapsenje Lijanovica ( ni o tome se ne prica) , hapsenje Budimira necu ni spominjati...
Kao da se neko sjeca necijih programa i realizacije istih, jednostavno iammo previse stranaka i previse dogadjaja dnevno da bi pratili sta se sve desava, naravno nemamo ni objektivne medije
Za sta mi danas krivimo Sbih koja je vladala neko vrijeme??
Dozer

#13355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Ned071 wrote:ne znam druze majke mi ne znam. isti sam ko iz one pjesme hladnog piva, kako psuje za koga glasuje. gledam one liste objavljene u novionama, il su budale il su kriminalci. al uglavnom gomila neradnika navikla da ublehom zaradi cetiri godine rahatluka. ne znam majke mi... iskreno, u kantonu necu ni za koga ko je imalo vlasti imao. nit sda ni sdp ni bilo ko drugi. zbog cuka, zbog rupa, zbog tradnje petlje vec godinama, zbog toga sto pola grada pola dana nema vode. ne znam majke mi, i tome tako nervira sto nemamo alternativu nikakvu
pa hajde da onda probamo s necim sto jos nije bilo. Evo - DF.
Ne zajebavam se. Hajde da probamo. Ovi su nam vec sve pokazali i dokazali, pa hajde da vidimo hoce li ovi biti ista bolji... AKo ne budu, pa opet cemo onda i njih mijenjati...
maher

#13356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by maher »

zaista su zanimljive reakcije na ovih bakirovih 100 000 radnih mjesta, svi kukaju kako nema posla i umjesto da je to svima jedna od glavnih tema dobijemo da zeljko izjavi da bakir laze ... jedan clan predsjednistva izjavi za drugog clana predsjednistva da laze ... to mozda nekom birackom tijelu godi, ali vrlo je ruzno to cuti od aktuelnog clana predsjednistva ...
ja ne znam kako je sda dosla do cifre od 100000, ali primjer gorazda govori da nista nije nemoguce ... prije 5-6 godina imali smo u gorazdu totalnu besperspektivnost, a sada u gorazde dolaze ljudi iz drugih gradova da rade ... pustili su domace ljude koji znaju da rade i imaju novac ... nikakva velika pamet ...
ako je turski kredit do sada otvorio 6000 radnih mjesta, zasto ismijavati i omalovazavati ambicije u rjesavanju tog problema ... nekome je smijesno 100000 radnih mjesta, ok ... ali puno je tuznija logika da je zaposljavanje nemoguca misija i da je zato potrebna neka velika pamet i neki veliki projekti ...
meni je puno smijesnije obecavati hapsenja, a ne biti nadlezan za to i obecavati nesto sto sigurno ne mozes ispuniti ...
weredsf

#13357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Dozer wrote:
Ned071 wrote:ne znam druze majke mi ne znam. isti sam ko iz one pjesme hladnog piva, kako psuje za koga glasuje. gledam one liste objavljene u novionama, il su budale il su kriminalci. al uglavnom gomila neradnika navikla da ublehom zaradi cetiri godine rahatluka. ne znam majke mi... iskreno, u kantonu necu ni za koga ko je imalo vlasti imao. nit sda ni sdp ni bilo ko drugi. zbog cuka, zbog rupa, zbog tradnje petlje vec godinama, zbog toga sto pola grada pola dana nema vode. ne znam majke mi, i tome tako nervira sto nemamo alternativu nikakvu
pa hajde da onda probamo s necim sto jos nije bilo. Evo - DF.
Ne zajebavam se. Hajde da probamo. Ovi su nam vec sve pokazali i dokazali, pa hajde da vidimo hoce li ovi biti ista bolji... AKo ne budu, pa opet cemo onda i njih mijenjati...
Koga ti vidis u DF-u a da nije probao vec????
Ima li neko iz realnog sektora, sa nekim konkretnim planom i rezultatom
JThomas

#13358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

maher wrote:zaista su zanimljive reakcije na ovih bakirovih 100 000 radnih mjesta, svi kukaju kako nema posla i umjesto da je to svima jedna od glavnih tema dobijemo da zeljko izjavi da bakir laze ... jedan clan predsjednistva izjavi za drugog clana predsjednistva da laze ... to mozda nekom birackom tijelu godi, ali vrlo je ruzno to cuti od aktuelnog clana predsjednistva ...
ja ne znam kako je sda dosla do cifre od 100000, ali primjer gorazda govori da nista nije nemoguce ... prije 5-6 godina imali smo u gorazdu totalnu besperspektivnost, a sada u gorazde dolaze ljudi iz drugih gradova da rade ... pustili su domace ljude koji znaju da rade i imaju novac ... nikakva velika pamet ...
ako je turski kredit do sada otvorio 6000 radnih mjesta, zasto ismijavati i omalovazavati ambicije u rjesavanju tog problema ... nekome je smijesno 100000 radnih mjesta, ok ... ali puno je tuznija logika da je zaposljavanje nemoguca misija i da je zato potrebna neka velika pamet i neki veliki projekti ...
meni je puno smijesnije obecavati hapsenja, a ne biti nadlezan za to i obecavati nesto sto sigurno ne mozes ispuniti ...
šta SDA ima s tim primjerom?

je li se to desilo zahvaljujući SDA, unatoč SDA, ili usprkos SDA?
maher

#13359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by maher »

JThomas wrote:
maher wrote:zaista su zanimljive reakcije na ovih bakirovih 100 000 radnih mjesta, svi kukaju kako nema posla i umjesto da je to svima jedna od glavnih tema dobijemo da zeljko izjavi da bakir laze ... jedan clan predsjednistva izjavi za drugog clana predsjednistva da laze ... to mozda nekom birackom tijelu godi, ali vrlo je ruzno to cuti od aktuelnog clana predsjednistva ...
šta SDA ima s tim primjerom?

je li se to desilo zahvaljujući SDA, unatoč SDA, ili usprkos SDA?
gdje pise da sda ima veze s primjerom?
JThomas

#13360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

možda zato što su u istoj složenoj rečenici, kojom se jasno insinuira da zbog goraždanskog privrednog čuda možda ni SDA obećanja novih radnih mjesta nisu nerealna?
maher

#13361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by maher »

JThomas wrote:možda zato što su u istoj složenoj rečenici, kojom se jasno insinuira da zbog goraždanskog privrednog čuda možda ni SDA obećanja novih radnih mjesta nisu nerealna?
svakoj stranci u ovoj drzavi i svakom kandidatu za bilo sta 100000 radnih mjesta treba da bude cilj, ... samo nema puno ljudi koji to mogu napraviti ... ako se podrze uspjesni privrednici, nista nije nemoguce ... i da je zeljko ili emir obecao zaposljavanje imali bi moju podrsku ... kao sto je bakir ima za 100000 radnih mjesta kao cilj ...
JThomas

#13362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

znači da je željko obećao 200.000 radnih mjesta, imao bi tvoju podršku umjesto bakira? a da je fahro obećao pola miliona, onda bi on?

slika i prilika...
ultima_palabra

#13363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

maher wrote:
JThomas wrote:možda zato što su u istoj složenoj rečenici, kojom se jasno insinuira da zbog goraždanskog privrednog čuda možda ni SDA obećanja novih radnih mjesta nisu nerealna?
svakoj stranci u ovoj drzavi i svakom kandidatu za bilo sta 100000 radnih mjesta treba da bude cilj, ... samo nema puno ljudi koji to mogu napraviti ... ako se podrze uspjesni privrednici, nista nije nemoguce ... i da je zeljko ili emir obecao zaposljavanje imali bi moju podrsku ... kao sto je bakir ima za 100000 radnih mjesta kao cilj ...
Ti nas malo zajebavaš ovdje? Imam i ja za cilj da zguzim Claudiu Schiffer... pokušavam otprilike isto vremena kao i SDA da otvore ta radna mjesta, sa istim rezultatima :D
maher

#13364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by maher »

JThomas wrote:znači da je željko obećao 200.000 radnih mjesta, imao bi tvoju podršku umjesto bakira? a da je fahro obećao pola miliona, onda bi on?

slika i prilika...
ako imaju nacine da to isfinansiraju, svakako imaju moju podrsku ... naravno ako izvori finansiranja legalni ... ali cini mi se da njih vise zanimanju hapsenja ...
JThomas

#13365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

a kad nije riječ o bakiru, već se javlja skepticizam?

jer iza bakira i SDA stoje tolika ispunjena obećanja... :lol:
Lakat Jebić

#13366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lakat Jebić »

trebao je bakir ili sda ranije reci da planira tih 100 000 radnih mjesta. da smo znali jbg, ranije bi im dali priliku
maher

#13367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by maher »

JThomas wrote:a kad nije riječ o bakiru, već se javlja skepticizam?

jer iza bakira i SDA stoje tolika ispunjena obećanja... :lol:
ja za ovu drzavu ne vidim veceg prioriteta od zaposljavanja ljudi ... postoji kreditna linija za poduzetnike koja naravno nije dovoljna, pa cemo vidjeti ... ako umjesto 100000 radnih mjesta bude 30000 ... bakir ce biti lazov, zeljko ce biti u pravu ... a 30000 ljudi ce raditi...
JThomas

#13368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

jelde?

ne vidim ni ja veći prioritet. ali još manje vidim razloga da se SDA obećanjima i vjeruje.
Marko Zarko

#13369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Promjene, promjene, promjene...
Corto Maltese

#13370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

O, bivši ZaBiHovci, koji ste, u međuvremenu postali bivši eSDePeovci, a koji ste budući bivši DeeFovci... valjaće vas opet tješiti za godinu dvije.
Hajd' tješenje i nekako, ali što ću morat od vas branit Suljagića i Komšića, kad vam njih dvojica budu ono što vam je sad Zlaja, i ono što vam je Hare bio prije četiri godine..
Kuku lele, pune ruke posla.
Nema veze.
Dok je Poljske biće i Poljaka.
Dok je šuplje, biće i Bošnjaka.
forel

#13371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Corto Maltese wrote:O, bivši ZaBiHovci, koji ste, u međuvremenu postali bivši eSDePeovci, a koji ste budući bivši DeeFovci... valjaće vas opet tješiti za godinu dvije.
Hajd' tješenje i nekako, ali što ću morat od vas branit Suljagića i Komšića, kad vam njih dvojica budu ono što vam je sad Zlaja, i ono što vam je Hare bio prije četiri godine..
Nema veze.
Ta' ces ti pricat o prelascima iz stranke u stranku, pola danasnjeg kadra i nacionalista u SDA vire crvene knjižice iz gaca i dan danas ih uzmu u ruke i kazu '' e vid bona ženo kaki sam ti lijep bio''.I sta sad tu ti palamudis ovaj presao odavde onaj presao odande.Upravo to dok je šuplje bice i bosnjaka, ako vec me vuces za jezik.20 godina nam SDA prodaje suplju kako smo mi bosnjaci i te price iz godine u godinu i sta se desi?Bosnjaci 20 godina se kradu, nakon 20 godina vlasti bosnjaci su gladni, u vecinskom bosnjackom gradu evo Sarajevu su ugrozeni.Al ovaj put nisu ugrozeni sto su nacionalno ''neosvijesteni'' nego su gladni.Ugrozeno im je postojanje, jer su bosnjaci spali na to da dok su neki gradili i dan danas grade vile po Poljinama, najnovja je SDA-ovca i ''velikog sportskog radnika'' Dine Konakovica koji je opljackao KK Bosnu koja od nekadasnjeg prvaka spade na to sto spade, da preturaju po kontenjerima.Danas je biti bosnjak jako porazna cinjenica, kad uzmes da 60% Bosnjaka zivi ispod granice siromastva, da isti ti bosnjaci vec 20 godina bivaju pokradeni od onih koji se poturaju da su ''bosnje i pol''.U Bosni je danas bolje biti rom, jer im nevladin sektor izgradi kucu i to ober na Gorici, dok ''bosnjaci'' i to oni najbolji sinovi ove drzave su prosijaci.To hoces rec?Hocemo pricat o bosnjastvu?Hajd bas da pricamo o bosnjastvu, sta je to veci bosnjak od mene Bake pa ima tolike nekretnine a svoj narod u oci laze ''ja djelim kucu po pola sa zenom''?Il da pricamo o tome o famoznom Ramizu Đ.Koji je davao i kapom i sakom u predizborne kampanje za SDA.Kad pogledam ko vodi bosnjake, stid me, stid me tako se izjasnit.Kako da se ja izjasnim bosnjakom i da me neko izjednjacava sa likovima koji su za 20 godina unistili ono sto ni cetnici u ratu nisu uspijeli unistit?Stid me nacisto da me neko izjednjacava sa lopovima.Stid me i toga da se jos prodaju da su muslimani, i to pazi Bgt vjernici?Allah prašta al njima nikad nemoze napraštat koliko su ljudski sudbina unistili.Otac mi je od prvog dana na liniji bio, danas ga ''bosnjaci'' ne vide.Kaze bolje da sam bio u VRS-u i postao novi Emir Kusturica, mozda bi i meni dali da izgradim Andric Grad.310 KM su mu penzije obezbijedili, i jos da bude veci jad i bruka, dodju SDP-ovci pa zaracunaju da 4 godine ratovanja mog i nekoliko hiljada oceva, brace a Bgm i sestri vrijede po 15 KM na penziju koju imaju.I kazu mi povecali penzije! Mos mislit?Bosnjacima kao naciji ne trebaju ni srbi ni hrvati da nas ugroze, bosnjake ce unistit i onaj ko ih je kao ''nacionalno osvjestio''.Da su nas ljubili 20 godina SDA i SDP zajedno, izlizali bi nam se obrazi a ne sto nas kradu i podkradaju.Bosnjace jesil se nacionalno osvjestio?Jesi, a imas li bosnjace sta da jedes?Ti ocigledno imas i to dobro dok sjedis i po citav dan gledas kako ces popljuvat Željka Komsica i DF.Bosnjace prohujalo sa vihorom, proso doba da nas treba nacionalno osvjestavat, vi nas 20 godina osvjestavata pa ste nam da proste ljudi ovdje najebali se nane na racun bosnjastva.Bosnjaci i nacionalne price isfurana prica, proš'o popis ne treba nam vise trunit ko smo sta smo (ko biva mi glupi pa nismo znali kojim jezikom pricamo i te price).Sta je sad?100 000 radnih mjesta?Da su za svaku godinu vlasti obezbijedili po 5000 radnih mjesta za 20 godina bi bili ko Japan sa nezaposlenoscu od 3%.20 godina iste face, 20 godina gledam kako advokat koji je 93-95 vjenjcavao dijasporce po Njemackoj.Halo gospodo podjelili ste nas, znamo svi ko smo sta smo, eto prodje i famozni popis, e sad sta cemo na kasiku?Imal toga gdje u planovima i programima?Hrvati kukaju kako im biramo predsjednika, kako i neces bolan?Za koga da glasam?Da DF nije izbacio Emira Suljagica koji je za ovu drzavu dao oca, i opet ne da da mu oduzmu rodnu grudu, glasao bi za Raguza, ''ne zato da bi ga Hrvatima vikno'' nego me stid da glasam za jednog babinog sincinu, da glasam za jednog Fahru koji je pazi sad nastao upravo od ''bosnjastva'' bio dobar bosnjak pa dobio 2 tornja od bosnjaka, da glasam za hođu kojem je vjera zadnje na pameti, toliko je vjernik da je cak i za predizborne plakate morao UKRAST tuđa obiljezja.Musliman! Haram im svaki dinar bio koju su oteli ovom krvavom narodu u ovoj krvavoj zemlji.A ti moj bosnjace, probudi se, to sto si bosnjak nece te ni najest, ni napit, a Bgm ni tvoju djecu i tvoju porodicu.Da probamo malo sa ne bosnjacima, bosnjaci su nam ga uvalili da su nam oci ispale ko da nas pari konj, mozda ovi ''nebosnjaci'' po tvojim i slicinm tebi mjerilima mozda nesto urade bolje.

EDIT: maher haj haveru ne pravi se blesav molim te, to ti mora vako' rec otvoreno, 20 godina je svima priroritet zaposljavanje, cime misle isfinansirat 100 000 radnih mjesta kad su unistili sami pola miliona radnih mjesta.Dita, Aida, Pretis, Zoi, GRAS, Agrokomerc i redom firme i neko ima obraza da izadje pred narod i to nakon 20 godina i kaze bice 100 000 radnih mjesta?DF neka zaposli 5000 ljudi i dovuce makar 5% investicijskog kapitala to je vec uspijeh, s obzirom da predhodni rezimi, jer kod nas nema vlasti kod nas su rezimi, a za to su dokaz i ove februarske demostracije, jer samo rezim mlavi gladan svijet.Kad pogledam tvoj i slicne komentare tvom shvatim da oni vicevi o Muji i Hasi nisu samo zeza nego da itekako ima istine.
Last edited by forel on 22/09/2014 19:29, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#13372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Mislim da je ispao pogrešan raspored. Jer na ovo tvoje, odgovor je ono dole, a ne obrnuto.
Sve u svemu, ne bih bio ni u Komšićevoj ni u Suljagićevoj koži.
Kad ih provalite, slijedi mazanje katranom, u optimističnoj varijanti.
forel wrote: Ta' ces ti pricat o prelascima iz stranke u stranku, pola danasnjeg kadra i nacionalista u SDA vire crvene knjižice iz gaca i dan danas ih uzmu u ruke i kazu '' e vid bona ženo kaki sam ti lijep bio''.I sta sad tu ti palamudis ovaj presao odavde onaj presao odande.Upravo to dok je šuplje bice i bosnjaka, ako vec me vuces za jezik.20 godina nam SDA prodaje suplju kako smo mi bosnjaci i te price iz godine u godinu i sta se desi?Bosnjaci 20 godina se kradu, nakon 20 godina vlasti bosnjaci su gladni, u vecinskom bosnjackom gradu evo Sarajevu su ugrozeni.Al ovaj put nisu ugrozeni sto su nacionalno ''neosvijesteni'' nego su gladni.Ugrozeno im je postojanje, jer su bosnjaci spali na to da dok su neki gradili i dan danas grade vile po Poljinama, najnovja je SDA-ovca i ''velikog sportskog radnika'' Dine Konakovica koji je opljackao KK Bosnu koja od nekadasnjeg prvaka spade na to sto spade, da preturaju po kontenjerima.Danas je biti bosnjak jako porazna cinjenica, kad uzmes da 60% Bosnjaka zivi ispod granice siromastva, da isti ti bosnjaci vec 20 godina bivaju pokradeni od onih koji se poturaju da su ''bosnje i pol''.U Bosni je danas bolje biti rom, jer im nevladin sektor izgradi kucu i to ober na Gorici, dok ''bosnjaci'' i to oni najbolji sinovi ove drzave su prosijaci.To hoces rec?Hocemo pricat o bosnjastvu?Hajd bas da pricamo o bosnjastvu, sta je to veci bosnjak od mene Bake pa ima tolike nekretnine a svoj narod u oci laze ''ja djelim kucu po pola sa zenom''?Il da pricamo o tome o famoznom Ramizu Đ.Koji je davao i kapom i sakom u predizborne kampanje za SDA.Kad pogledam ko vodi bosnjake, stid me, stid me tako se izjasnit.Kako da se ja izjasnim bosnjakom i da me neko izjednjacava sa likovima koji su za 20 godina unistili ono sto ni cetnici u ratu nisu uspijeli unistit?Stid me nacisto da me neko izjednjacava sa lopovima.Stid me i toga da se jos prodaju da su muslimani, i to pazi Bgt vjernici?Allah prašta al njima nikad nemoze napraštat koliko su ljudski sudbina unistili.Otac mi je od prvog dana na liniji bio, danas ga ''bosnjaci'' ne vide.Kaze bolje da sam bio u VRS-u i postao novi Emir Kusturica, mozda bi i meni dali da izgradim Andric Grad.310 KM su mu penzije obezbijedili, i jos da bude veci jad i bruka, dodju SDP-ovci pa zaracunaju da 4 godine ratovanja mog i nekoliko hiljada oceva, brace a Bgm i sestri vrijede po 15 KM na penziju koju imaju.I kazu mi povecali penzije! Mos mislit?Bosnjacima kao naciji ne trebaju ni srbi ni hrvati da nas ugroze, bosnjake ce unistit i onaj ko ih je kao ''nacionalno osvjestio''.Da su nas ljubili 20 godina SDA i SDP zajedno, izlizali bi nam se obrazi a ne sto nas kradu i podkradaju.Bosnjace jesil se nacionalno osvjestio?Jesi, a imas li bosnjace sta da jedes?Ti ocigledno imas i to dobro dok sjedis i po citav dan gledas kako ces popljuvat Željka Komsica i DF.Bosnjace prohujalo sa vihorom, proso doba da nas treba nacionalno osvjestavat, vi nas 20 godina osvjestavata pa ste nam da proste ljudi ovdje najebali se nane na racun bosnjastva.Bosnjaci i nacionalne price isfurana prica, proš'o popis ne treba nam vise trunit ko smo sta smo (ko biva mi glupi pa nismo znali kojim jezikom pricamo i te price).Sta je sad?100 000 radnih mjesta?Da su za svaku godinu vlasti obezbijedili po 5000 radnih mjesta za 20 godina bi bili ko Japan sa nezaposlenoscu od 3%.20 godina iste face, 20 godina gledam kako advokat koji je 93-95 vjenjcavao dijasporce po Njemackoj.Halo gospodo podjelili ste nas, znamo svi ko smo sta smo, eto prodje i famozni popis, e sad sta cemo na kasiku?Imal toga gdje u planovima i programima?Hrvati kukaju kako im biramo predsjednika, kako i neces bolan?Za koga da glasam?Da DF nije izbacio Emira Suljagica koji je za ovu drzavu dao oca, i opet ne da da mu oduzmu rodnu grudu, glasao bi za Raguza, ''ne zato da bi ga Hrvatima vikno'' nego me stid da glasam za jednog babinog sincinu, da glasam za jednog Fahru koji je pazi sad nastao upravo od ''bosnjastva'' bio dobar bosnjak pa dobio 2 tornja od bosnjaka, da glasam za hođu kojem je vjera zadnje na pameti, toliko je vjernik da je cak i za predizborne plakate morao UKRAST tuđa obiljezja.Musliman! Haram im svaki dinar bio koju su oteli ovom krvavom narodu u ovoj krvavoj zemlji.A ti moj bosnjace, probudi se, to sto si bosnjak nece te ni najest, ni napit, a Bgm ni tvoju djecu i tvoju porodicu.Da probamo malo sa ne bosnjacima, bosnjaci su nam ga uvalili da su nam oci ispale ko da nas pari konj, mozda ovi ''nebosnjaci'' po tvojim i slicinm tebi mjerilima mozda nesto urade bolje.
Corto Maltese wrote:O, bivši ZaBiHovci, koji ste, u međuvremenu postali bivši eSDePeovci, a koji ste budući bivši DeeFovci... valjaće vas opet tješiti za godinu dvije.
Hajd' tješenje i nekako, ali što ću morat od vas branit Suljagića i Komšića, kad vam njih dvojica budu ono što vam je sad Zlaja, i ono što vam je Hare bio prije četiri godine.
Nema veze.
forel

#13373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Corto Maltese wrote:Mislim da je ispao pogrešan raspored. Jer na ovo tvoje, odgovor je ono dole, a ne obrnuto.
Sve u svemu, ne bih bio ni u Komšićevoj ni u Suljagićevoj koži.
Kad ih provalite, slijedi mazanje katranom, u optimističnoj varijanti.]
Ne ne ispao je odlican raspored, Komsic i DF ne kriju te crvene knjizice, jer su te crvene knjizice u zlatno doba itekako ucinile da ova zemlja bude izgradjena, imala je autoputeve, razvijenu privredu.Imala je i mana ta crvena knjizica, ali mane su joj bile sto je svaki uhljup mogao imat pa tako i ovi danas sto ''satiru'' koljena u prvim safovima su se kleli u crvenu knjizicu i Bog im je bila rado slusana psovka.A danas su takvi patriote?Bravo!Da ih provalimo?Ma neka ih provalimo, kakvi god da su obadvojica, nemogu gore zasrat od ovih predhodnika.Gori ne mogu bit to je ocigledno, a vrhunac tog patriotizma je da se velikim bosnjacima na pola sata mog hoda od kuce osvano krst ili da ne uvrijedim pravoslavce ono nije krst nego nakaradluk.Znaci dotakli smo dno, od bosnjastva i borbe za BiH vas pozdravi onaj nakaradluk sa Zlatista, tako da kakav god da je Zeljko, neka ba i on naplati svoje ratovanje kad su mogli drugi svoje podrumarenje?Sto da ne?
zippoo87

#13374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

forel wrote:
Ta' ces ti pricat o prelascima iz stranke u stranku, pola danasnjeg kadra i nacionalista u SDA vire crvene knjižice iz gaca i dan danas ih uzmu u ruke i kazu '' e vid bona ženo kaki sam ti lijep bio''.I sta sad tu ti palamudis ovaj presao odavde onaj presao odande.Upravo to dok je šuplje bice i bosnjaka, ako vec me vuces za jezik.20 godina nam SDA prodaje suplju kako smo mi bosnjaci i te price iz godine u godinu i sta se desi?Bosnjaci 20 godina se kradu, nakon 20 godina vlasti bosnjaci su gladni, u vecinskom bosnjackom gradu evo Sarajevu su ugrozeni.Al ovaj put nisu ugrozeni sto su nacionalno ''neosvijesteni'' nego su gladni.Ugrozeno im je postojanje, jer su bosnjaci spali na to da dok su neki gradili i dan danas grade vile po Poljinama, najnovja je SDA-ovca i ''velikog sportskog radnika'' Dine Konakovica koji je opljackao KK Bosnu koja od nekadasnjeg prvaka spade na to sto spade, da preturaju po kontenjerima.Danas je biti bosnjak jako porazna cinjenica, kad uzmes da 60% Bosnjaka zivi ispod granice siromastva, da isti ti bosnjaci vec 20 godina bivaju pokradeni od onih koji se poturaju da su ''bosnje i pol''.U Bosni je danas bolje biti rom, jer im nevladin sektor izgradi kucu i to ober na Gorici, dok ''bosnjaci'' i to oni najbolji sinovi ove drzave su prosijaci.To hoces rec?Hocemo pricat o bosnjastvu?Hajd bas da pricamo o bosnjastvu, sta je to veci bosnjak od mene Bake pa ima tolike nekretnine a svoj narod u oci laze ''ja djelim kucu po pola sa zenom''?Il da pricamo o tome o famoznom Ramizu Đ.Koji je davao i kapom i sakom u predizborne kampanje za SDA.Kad pogledam ko vodi bosnjake, stid me, stid me tako se izjasnit.Kako da se ja izjasnim bosnjakom i da me neko izjednjacava sa likovima koji su za 20 godina unistili ono sto ni cetnici u ratu nisu uspijeli unistit?Stid me nacisto da me neko izjednjacava sa lopovima.Stid me i toga da se jos prodaju da su muslimani, i to pazi Bgt vjernici?Allah prašta al njima nikad nemoze napraštat koliko su ljudski sudbina unistili.Otac mi je od prvog dana na liniji bio, danas ga ''bosnjaci'' ne vide.Kaze bolje da sam bio u VRS-u i postao novi Emir Kusturica, mozda bi i meni dali da izgradim Andric Grad.310 KM su mu penzije obezbijedili, i jos da bude veci jad i bruka, dodju SDP-ovci pa zaracunaju da 4 godine ratovanja mog i nekoliko hiljada oceva, brace a Bgm i sestri vrijede po 15 KM na penziju koju imaju.I kazu mi povecali penzije! Mos mislit?Bosnjacima kao naciji ne trebaju ni srbi ni hrvati da nas ugroze, bosnjake ce unistit i onaj ko ih je kao ''nacionalno osvjestio''.Da su nas ljubili 20 godina SDA i SDP zajedno, izlizali bi nam se obrazi a ne sto nas kradu i podkradaju.Bosnjace jesil se nacionalno osvjestio?Jesi, a imas li bosnjace sta da jedes?Ti ocigledno imas i to dobro dok sjedis i po citav dan gledas kako ces popljuvat Željka Komsica i DF.Bosnjace prohujalo sa vihorom, proso doba da nas treba nacionalno osvjestavat, vi nas 20 godina osvjestavata pa ste nam da proste ljudi ovdje najebali se nane na racun bosnjastva.Bosnjaci i nacionalne price isfurana prica, proš'o popis ne treba nam vise trunit ko smo sta smo (ko biva mi glupi pa nismo znali kojim jezikom pricamo i te price).Sta je sad?100 000 radnih mjesta?Da su za svaku godinu vlasti obezbijedili po 5000 radnih mjesta za 20 godina bi bili ko Japan sa nezaposlenoscu od 3%.20 godina iste face, 20 godina gledam kako advokat koji je 93-95 vjenjcavao dijasporce po Njemackoj.Halo gospodo podjelili ste nas, znamo svi ko smo sta smo, eto prodje i famozni popis, e sad sta cemo na kasiku?Imal toga gdje u planovima i programima?Hrvati kukaju kako im biramo predsjednika, kako i neces bolan?Za koga da glasam?Da DF nije izbacio Emira Suljagica koji je za ovu drzavu dao oca, i opet ne da da mu oduzmu rodnu grudu, glasao bi za Raguza, ''ne zato da bi ga Hrvatima vikno'' nego me stid da glasam za jednog babinog sincinu, da glasam za jednog Fahru koji je pazi sad nastao upravo od ''bosnjastva'' bio dobar bosnjak pa dobio 2 tornja od bosnjaka, da glasam za hođu kojem je vjera zadnje na pameti, toliko je vjernik da je cak i za predizborne plakate morao UKRAST tuđa obiljezja.Musliman! Haram im svaki dinar bio koju su oteli ovom krvavom narodu u ovoj krvavoj zemlji.A ti moj bosnjace, probudi se, to sto si bosnjak nece te ni najest, ni napit, a Bgm ni tvoju djecu i tvoju porodicu.Da probamo malo sa ne bosnjacima, bosnjaci su nam ga uvalili da su nam oci ispale ko da nas pari konj, mozda ovi ''nebosnjaci'' po tvojim i slicinm tebi mjerilima mozda nesto urade bolje.

EDIT: maher haj haveru ne pravi se blesav molim te, to ti mora vako' rec otvoreno, 20 godina je svima priroritet zaposljavanje, cime misle isfinansirat 100 000 radnih mjesta kad su unistili sami pola miliona radnih mjesta.Dita, Aida, Pretis, Zoi, GRAS, Agrokomerc i redom firme i neko ima obraza da izadje pred narod i to nakon 20 godina i kaze bice 100 000 radnih mjesta?DF neka zaposli 5000 ljudi i dovuce makar 5% investicijskog kapitala to je vec uspijeh, s obzirom da predhodni rezimi, jer kod nas nema vlasti kod nas su rezimi, a za to su dokaz i ove februarske demostracije, jer samo rezim mlavi gladan svijet.Kad pogledam tvoj i slicne komentare tvom shvatim da oni vicevi o Muji i Hasi nisu samo zeza nego da itekako ima istine.
fino ovaj napisa...sve su ovo cinjenice...po meni su najgore budale one koje nasjedaju na ovu nacionalnu pricu,nebitno iz kojeg "tabora" da dolaze
bosnjak nikada nije bio vise ugrozen nego sada a ugrozen je upravo od onih koji se predstavljaju kao "najveci" medju nama
drug_profi

#13375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

@forel
:thumbup: :kiss:
Post Reply