BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
GandalfSivi

#13351 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

Za razliku od mnogih, ja sam gledao utakmice sa navijacima Celtica, na Celtic TV-u, tako da se mogu samo nasmijati na ove pokusaje “sa pola snage”...

Ispostovase nas ljudi samo tako...
Edin H.

#13352 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Edin H. »

GandalfSivi wrote:Za razliku od mnogih, ja sam gledao utakmice sa navijacima Celtica, na Celtic TV-u,...
Za koga si navijao? :wink:
GandalfSivi

#13353 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

Edin H. wrote:
GandalfSivi wrote:Za razliku od mnogih, ja sam gledao utakmice sa navijacima Celtica, na Celtic TV-u,...
Za koga si navijao? :wink:
Dobio sam pozivnicu za Old Firm (navodno se svake godine igra 30. augusta prvi, to nisam znao), za iskreno navijanje. Njihov oficijalni bar u DC-u...
Baltazar_khan

#13354 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Baltazar_khan »

ma idemo u grupe EL :mrgreen:
Logovan

#13355 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Edin H. wrote:
Zezam se, fino ste odigrali u pojedinim periodima, odbrana slabiji dio ekipe.
Eto ti se zezaš, ali ima i onih koji se ne zezaju.

Samo pucajte svoje realne komentare, dobro vam ide. :oops:
ultima_palabra

#13356 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

GandalfSivi wrote:Za razliku od mnogih, ja sam gledao utakmice sa navijacima Celtica, na Celtic TV-u, tako da se mogu samo nasmijati na ove pokusaje “sa pola snage”...

Na Celtic TV bila neka druga utakmica, ne kontam...
GandalfSivi

#13357 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by GandalfSivi »

ultima_palabra wrote:
GandalfSivi wrote:Za razliku od mnogih, ja sam gledao utakmice sa navijacima Celtica, na Celtic TV-u, tako da se mogu samo nasmijati na ove pokusaje “sa pola snage”...

Da se ne ljuti administracija, ali nije Famos sigurno...

Image
ultima_palabra

#13358 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by ultima_palabra »

GandalfSivi wrote:
ultima_palabra wrote:

Da se ne ljuti administracija, ali nije Famos sigurno...

Image
Stani malo, kakve veze to gdje si gledao ima s tim jel bilo sa pola snage ili nije? Ili je ovo "ne trazim nista, nego se samo hvalim" kao i vecina tvojih postova?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#13359 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by izvrsni direktor »

Citam redom naslove na jednom nazovi sportskom portalu:
Sutjeska napravila senzaciju i prosla dalje
Maribor lako prosao dalje
Sarajevo i u uzvratu uspjelo dati gol

Zavidan je nivo bh nogometa :skoljka:
Nadzorna_ploca

#13360 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Puno citas a malo si procitao onda.
strong69

#13361 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by strong69 »

Celtic je najjaca ekipa u ovom pretkolu i nije mi jasno sta oni rade tamo. Drago mi je sto je Sarajevo dobilo njih za protivnika, ne zato sto sam ocekivao da cemo proci Celtic nego zato sto sam htio vidjeti ekipu koja je planetarno popularna a Celtic to jeste.

Celtic je najmanje 2 puta bolja ekipa od Sarajeva. Dakle, sansa da ih mozemo proci je bila ispod 1%. Sarajevo je sinoc odigralo poprilicno hrabro i bez respekta i s obzirom na razliku u kvaliteti porazeni smo mininalnim rezultatom.

Celtic nije sinoc igrao ni sa 4% ni sa 50% nego je igrao 100% jer oni uvijek tako igraju a to nece da vidi samo onaj ko ne pogleda broj udaraca koji su Skoti uputili na gol. I Celtic je u pocetnoj fazi takmicarske sezone nakon priprema, imaju nove igrace koje tek uigravaju i trebaju da ih uigraju ali neozbiljno je reci da su se sinoc zajebavali jer NISU. Za 2 mjeseca, kada udju u takmicarsku formu, bi nas vjerovatno dvostruko poderali ali sada je tako.

Celtic nije u vrhunskoj fudbalskoj eliti ali je za nas nedostizan i kao takav.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13362 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

strong69 wrote:Celtic je najjaca ekipa u ovom pretkolu i nije mi jasno sta oni rade tamo. Drago mi je sto je Sarajevo dobilo njih za protivnika, ne zato sto sam ocekivao da cemo proci Celtic nego zato sto sam htio vidjeti ekipu koja je planetarno popularna a Celtic to jeste.

Celtic je najmanje 2 puta bolja ekipa od Sarajeva. Dakle, sansa da ih mozemo proci je bila ispod 1%. Sarajevo je sinoc odigralo poprilicno hrabro i bez respekta i s obzirom na razliku u kvaliteti porazeni smo mininalnim rezultatom.

Celtic nije sinoc igrao ni sa 4% ni sa 50% nego je igrao 100% jer oni uvijek tako igraju a to nece da vidi samo onaj ko ne pogleda broj udaraca koji su Skoti uputili na gol. I Celtic je u pocetnoj fazi takmicarske sezone nakon priprema, imaju nove igrace koje tek uigravaju i trebaju da ih uigraju ali neozbiljno je reci da su se sinoc zajebavali jer NISU. Za 2 mjeseca, kada udju u takmicarsku formu, bi nas vjerovatno dvostruko poderali ali sada je tako.

:thumbup:

Podatak da posljednjih 12 utakmica u kvalifikacijama nisu izgubili kući, samo 2 remija.
Tamo je jedna Barselona fasovala, al eto mi smo kao imali šanse.

U dvomeču FKS i Celtica je bilo ubjedljivo najviše gledaoca, 75000 ukupno. Prvi duel na Koševu je bio najgledaniji od svih prvih utakmica, kao i revanš na Celtic Parku. I to nešto govori.

Koliko god bili svjesni da su bolji i da je prolaz skoro neupitan, ljudi su pokazali da ne potcjenjuju protivnika i da ozbiljno i sa poštovanjem pristupaju svakoj utakmici. To je nešto što bi mogli naučiti od njih.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#13363 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by plain vanilla »

strong69 wrote:Celtic je najjaca ekipa u ovom pretkolu i nije mi jasno sta oni rade tamo. Drago mi je sto je Sarajevo dobilo njih za protivnika, ne zato sto sam ocekivao da cemo proci Celtic nego zato sto sam htio vidjeti ekipu koja je planetarno popularna a Celtic to jeste.

ma super ste bili :thumbup:
da je Celtic mogao, razbio bi vas ko Zeljo Famos, ali nije mogao
vas golman uglavnom nije dopustio :thumbup:
Grean

#13364 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Grean »

Dobri smo bili, mozda bi moglo bolje sa odbranom prije svega u veznom redu i da se vidi da je to cvrsto, da ne prolaze kao kroz sir iako je deset nasih igraca iza lopte.

Razlika u kvaliteti je ogromna, malo i patnja gledati zbog toga. Vrijeme za UEFA-u da ostvare planove o dva nivoa evropskog fudbala da bi imalo smisla.

Ovo je pokazatelj kako cesto ocekujemo previse od reprezentacije, mjerili bi se sa Hrvatskom, kako ona moze ili ne znam s kim vec ali pozicija nase reprezentacije je puno iznad onog gdje nam je klupski fudbal.

Sto se tice nas meni je najsvjetlija tacka hrabrost Djokanovica pokazana u obje utakmice za ono malo vremena na terenu. Sa 18-19 godina nula respekta i straha da ne pricam a jos uz to na dvije razlicite pozicije, u prvoj na lijevom a u drugoj na desnom beku.

Sabanovic ce u njemu imati ozbiljnog konkurenta a ni sam jos nije izborio minutazu. Strateski bilo bi dobro gledati da se sa tog mjesta makne Hebibovic najkasnije u sljedecoj sezoni na ovaj ili onaj nacin i ulagati u ovu dvojicu.

Kad jos uzmemo Kadusica moze se reci da je Akademija zadnjih godina izbacivala desne bekove za A tim ko' na traci.
Last edited by Grean on 18/07/2019 08:01, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13365 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Đokanović je primarno zadnji vezni.
Grean

#13366 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Grean »

Ma i Kadusic je bio ofanzivni igrac ali nakon prekomande ostade desni bek.

Mislim da Husref Djokanovica planira kao beka, vidjet cemo.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#13367 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by JOINT_1921 »

Ipak, prokomentarisao je Lennon i nekoliko grubih startova fudbalera Sarajeva.

"Bili su pomalo 'poljoprivredni', u majmanju ruku. Barem jedan od njih je zaslužio crveni karton... Na ovom nivou sudije ponekad vide igru malo drugačije nego mi. To je ono što sam ja naučio. Najbolje je ne govoriti ništa"
Tomahawk11
Globalni moderator

#13368 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Mogao je prokomentarisati i svojih igrača.
Onaj start na Velkoskom, recimo, kad mu je poderao štucnu.
Trebali su i oni dobiti koji žuti karton za svoje startove.
S naše strane jeste bila grublja i agresivnija igra nego inače i ok, to je i sankcionisano.
Logovan

#13369 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

JOINT_1921 wrote:Ipak, prokomentarisao je Lennon i nekoliko grubih startova fudbalera Sarajeva.

"Bili su pomalo 'poljoprivredni', u majmanju ruku. Barem jedan od njih je zaslužio crveni karton... Na ovom nivou sudije ponekad vide igru malo drugačije nego mi. To je ono što sam ja naučio. Najbolje je ne govoriti ništa"
Neka spomene i to da ih je sudija malo pripazio. :D
vryzas

#13370 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by vryzas »

Dobre komsije :thumbup:
Nadzorna_ploca

#13371 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Joj Lennona majke mi. :mrgreen:
Mislim djeluje korektan lik, ali seres brale za medalju.
Dobra, pozrtvovana utakmica sa obje strane.
Inace Celtic je poznato ekipa koja ide u kost protiv jacih. Ne znam odkud mu petlja da ovakvo nesto izjavi.
Herr Flick

#13372 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Herr Flick »

A sta izjavi Musemic, dobro je nismo se obrukali, a majko draga ko da ste grali protiv Man Citija, nije ni cudo sto smo na samom dnu, 11 godina niko nije uspio proc u LP dalje od prvog pretkola
Ricken

#13373 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

Sarajevo još uvijek pod dojmom poraza od Atalante u Sarajevu, pa zato možda i ovakav doživljaj dvoboja sa Celtikom.

Osnovna razlika Celtica i Sarajeva je u fizičkoj pripremi igrača. Nažalost, djeluje kao segment u kojem naši klubovi možda mogu najviše, ali uvijek tu zaostajemo za ekipama sa zapada.

Moj je dojam da ovaj Celtik ne bi prošao ni Zvijezdu, ni Dinamo ni Maribor. Ali dobro u PLBiH ne igra niti jedan od tih klubova i nažalost razlika je sve veća i veća u odnosu na region. Ako je bilo bitno ne obrukati se, cilj ispunjen. Moj je ipak dojam da se moglo i više sa ovim Celtikom.

U svakom slučaju što se tiče PLBiH definitivno ste favoriti uz Zrinjski.
90minut

#13374 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 90minut »

Ricken wrote:Sarajevo još uvijek pod dojmom poraza od Atalante u Sarajevu, pa zato možda i ovakav doživljaj dvoboja sa Celtikom.

Osnovna razlika Celtica i Sarajeva je u fizičkoj pripremi igrača. Nažalost, djeluje kao segment u kojem naši klubovi možda mogu najviše, ali uvijek tu zaostajemo za ekipama sa zapada.

Moj je dojam da ovaj Celtik ne bi prošao ni Zvijezdu, ni Dinamo ni Maribor. Ali dobro u PLBiH ne igra niti jedan od tih klubova i nažalost razlika je sve veća i veća u odnosu na region. Ako je bilo bitno ne obrukati se, cilj ispunjen. Moj je ipak dojam da se moglo i više sa ovim Celtikom.

U svakom slučaju što se tiče PLBiH definitivno ste favoriti uz Zrinjski.
Atalanta, gladbah, izraelci, švicarci, bugari, ko još?
Tomahawk11
Globalni moderator

#13375 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Herr Flick wrote:A sta izjavi Musemic, dobro je nismo se obrukali, a majko draga ko da ste grali protiv Man Citija, nije ni cudo sto smo na samom dnu, 11 godina niko nije uspio proc u LP dalje od prvog pretkola
Nisi realan sekunde, konkretno za ovaj duel sa Celticom, tebi je to ništa što ljudi imaju 6 puta skuplji sastav, što su doveli pojačanja za cifre koje su naš budžet za dvije godine, što mi dovodimo ono što je za dž na tržištu.
Ono, razumijem da živiš u nekom paralelnom svijetu, ali uključi se malo u ovaj realni.
Celtic i jeste Man City za sve klubove PL BiH.
Post Reply