Sirija
-
sumirprimus
#13326 Re: Sirija
koliko covjek isprica u jednom intervjuu i sam sebe pobi... sloboda govora je cudo...
-
tesanj
#13327 Re: Sirija
Shahab wrote:Oni imaju djecu, sljedbenike, funkcionalne džemate....već sada predstavljaju respektabilnu organizaciju u našim okvirima. Ova situacija neće nestati sama od sebe. Ideologija i vjerovanje, a radi se o autentičnom vjerovanju, jer niko ne napušta porodicu i posao da bi išao u rat hiljadama kilometara daleko, bez jakih motiva, ne mogu se poraziti represivnim aparatom. Ja ne vidim načina na koji se nadolazeće tenzije mogu artikulisati u pozitivnom pravcu dijaloga i suživota? Teško nama.... Ovo što sada gledamo u Siriji, veoma lako može postati i naša realnost.Herr Flick wrote:Vratit ce se al u sanducima
-
obmana
#13328 Re: Sirija
A meni su još smjesniji ovi sto dižu veću paniku za S-300tolino wrote:najsmješniji su mi ovi što lijepe neke slike navodnih Asadovih pristalica, i to bi trebao biti kao neki dokaz, čemu !? slike nastale ko zna kada i ko zna gdje, dok sa druge strane zanemaruju svakodnevne video klipove sa hiljadama ljudi koji protestvuju protiv tog diktatora...
čuj slike, skupovi podrške Asadu, cirkus živi od likova...
i od samog Izraela
Opustite se malo.
-
matematicar_teski
#13329 Re: Sirija
najveca ubleha je taj S300 nedokazan sistem
- RMH79
#13330 Re: Sirija
Takodjer, za one koji razumiju njemcki, komentar jednog od najstarijih (i po godinama i po iskustvu) i najpoznatijih njemackih novinara Peter Scholl Latoura, u vezi desavanja u Siriji:
Peter Scholl-Latour - Konflikt in Syrien (Iran im Blick).mp4
Peter Scholl-Latour - Konflikt in Syrien (Iran im Blick).mp4
-
tolino
#13331 Re: Sirija
kad to dodje u ruke sposobnih Asadovih đenerala to mora fercerati...nego može li se kako taj S300 iskoristiti na zemaljske ciljeve!? ima još zgrada po Alepu i Idlibu koje stoje uspravno..valja to izravnjat..matematicar_teski wrote:najveca ubleha je taj S300 nedokazan sistem
- muhafuca
#13332 Re: Sirija
FSA gneral o trenutnoj situaciji u Qusair-u , stranim borcima i šire
BBC Newshour: Syria FSA General Salim Idriss says he's ready to stop fighting
naslov koji je BBC stavio je malo varljiv da tako kazem
ono sto je on rekao je u stvari "spremni smo da prekinemo borbe UKOLIKO Assad ode sa vlasti" sto nije
nikakva promjena u odnosu na stav od pocetka civilnog rata
BBC Newshour: Syria FSA General Salim Idriss says he's ready to stop fighting
Code: Select all
https://soundcloud.com/bbc-world-service/newshour-syria-fsa-gen-salimono sto je on rekao je u stvari "spremni smo da prekinemo borbe UKOLIKO Assad ode sa vlasti" sto nije
nikakva promjena u odnosu na stav od pocetka civilnog rata
- Opetja033
#13333 Re: Sirija
Jutrosnja vijest, potvrdjena i od strane legitimnih predstavnika sirijskog naroda (Syrian National Coalition):
Al Qusayr polahko ali sigurno postaje groblje sitskih fanatika i terorista iz redova Hizbollata, alevijskih trupa i Assadovih lojalista. Fi nari dzehennem!
AFPThe Syrian opposition has said that hundreds of rebel reinforcements, most close to the Muslim Brotherhood, have reached the strategic town of Qusayr to try to repel an attack by
Hezbollah-backed army troops.
"Around 1,000 fighters from across Syria" have penetrated the rebel stronghold near the Lebanese border, the opposition National Coalition's interim leader George Sabra said in Istanbul on Friday.
Liwa al-Tawhid, a rebel group close to the Muslim Brotherhood, meanwhile, said on its Facebook page that its fighters had reached the besieged town.
Hundreds of rebels have broken through army lines near the village of Shamsinn, northeast of Qusayr, after losing 11 fighters, according to Rami Abdel Rahman, head of the Syrian Observatory for Human Right
AL JAZEERAGeorge Sabra, the interim president of the Syrian National Coalition said on Friday that opposition fighters were flooding into Qusayr, which had been under rebel control for months until government troops moved to retake the town in Homs province two weeks ago.
"More than 1000 fighters from the Free Syrian Army from all over Syria are now joining the resistance inside Qusayr to defend against the foreign terrorist invaders, who are infiltrating our country from Lebanon and other places," Sabra said.
Al Qusayr polahko ali sigurno postaje groblje sitskih fanatika i terorista iz redova Hizbollata, alevijskih trupa i Assadovih lojalista. Fi nari dzehennem!
- Klavikula
#13334 Re: Sirija
ako pod novija mislis na sliku iz rata - nije.sumirprimus wrote:
jel ovo novija slika?recimo da ti tvrdis da jeste,i jel ovo dovoljno govori o rezimu,...
mislim ono moze mod brisat sve sa teme sto ne godi i ostavit vas par da pjevate hvalospjeve jednom brutalnom rezimu,ipak nije ovo rat,ovo je manji problem koji ce jedna efikasna deratizacija da rijesi...
-
vrbas1979
#13335 Re: Sirija
Ovo počinje graničiti sa ludošću,
Zavisno koji je forumaš u pitanju... vama veće zlo izgleda predstavljaju vjerske skupine (šiiti, suniti, aleviti...), nego sto su recimo fašisti, nacisti, rasisti... Iznosite tolike količine mržnje, da više nije razumno.
Neka vam je Bog i psihijatar na pomoći
Zavisno koji je forumaš u pitanju... vama veće zlo izgleda predstavljaju vjerske skupine (šiiti, suniti, aleviti...), nego sto su recimo fašisti, nacisti, rasisti... Iznosite tolike količine mržnje, da više nije razumno.
Neka vam je Bog i psihijatar na pomoći
- Klavikula
#13336 Re: Sirija
posto vidim da se pise da je Assad slagao da im je isporucen S300 valja napomenuti da je i to laz.
Assad nije i potvrdio ni opovrgnuo da je S300 isporucen. to je prava istina.
- Klavikula
#13337 Re: Sirija
hajde bolan bolje i to nego da se dokazo u rusenju vlastitih aviona ko Patriotmatematicar_teski wrote:najveca ubleha je taj S300 nedokazan sistem
- Opetja033
#13338 Re: Sirija
U svakom slucaju, potpuno je sigurno da je centar grada jos uvijek u rukama hrabre Oslobodilacke Vojske Sirije. To tvrde i izvore po kojima Assadove trupe drze 2/3 grada.The BBC source in Qusair did not give precise figures for the rebel reinforcements for security reasons.
But he said it was significant that they had managed to get in at all, and that the news would encourage others to come to the aid of the rebels.
He also said the humanitarian situation in Qusair was worsening, with urgent need to get some 800 wounded people out for treatment.
An attempt to evacuate wounded on Friday had failed, he added, as the convoy had come under attack, with nine people killed.
The source said that 80% of Qusair was still under rebel control, although this cannot be independently verified.
He told the BBC: "There are about 30,000 people in Qusair. The ones that are inside are stuck here, and most of them live underground... Sometimes there are two or three families living in one room.
"There is no water at all, because the Assad regime controls the water supply, and there has been no electricity for four months."
- Klavikula
#13339 Re: Sirija
evo sta kazu "aktivisti" sa terena. mapa je poprilicno netacna, ali zanimljivo kako su oznacili Qusayr.

- Klavikula
#13340 Re: Sirija
op op..
Interfax Military prenosi da ce Mig29M/M2 biti isporucen Siriji.
jos cu pomisliti da je embargo EU na oruzje "oslobodiocima" skinut po nalogu Rusa.
Interfax Military prenosi da ce Mig29M/M2 biti isporucen Siriji.
jos cu pomisliti da je embargo EU na oruzje "oslobodiocima" skinut po nalogu Rusa.
-
Avetinho
#13341 Re: Sirija
Asada nisam slusao, ali su ADVANCE, RT, SANA i IRNA objavili da vec puca po britanskim avionima i izraelskim dzipovima.Klavikula wrote:posto vidim da se pise da je Assad slagao da im je isporucen S300 valja napomenuti da je i to laz.
-
mrAdil
#13342 Re: Sirija
Opetja033 wrote:
![]()
![]()
A zato USA i Nato diplomatija zahtjevaju da se Hezbollah povuce sa teritorije Sirije.
Da ne bi dzaba stradali:)
-
Avetinho
#13343 Re: Sirija
Imao je i Slobo milion na Gazimestanu:Klavikula wrote:kad govorimo o podrsci naroda Sirije Assadu i SAA ne bi valjalo zaboraviti ova dva video snimka.
visemilionski protesti podsrke
- "Hocemo oruzje!"
- "Ne cujem dobro!"
Poslije toga, klanica.
-
Avetinho
#13344 Re: Sirija
LOL! Mapa je prilicno netacna? Kad si ti nesto "tacno" objavio?Klavikula wrote:evo sta kazu "aktivisti" sa terena. mapa je poprilicno netacna, ali zanimljivo kako su oznacili Qusayr.
Ne cudi me, ne znas ni gdje se Sarajevo nalazi, kako bi mogao ista drugo znati.
LOL
- Challenger__
#13345 Re: Sirija
Shahab wrote:Adana je milionski grad u Turskoj u kojem dominantno živi arapsko alavitsko stanovništvo. Turska policija je jučer osujetila zavjeru Al Nusre koja je planirala teroristički napad sarinom na grad Adanu. U Siriji je otvorena pandorina kutija sektaškog rata koji može odvući i Tursku u pakao bombaških napada i beskonačnog građanskog rata. Na strani Al Nusre bori se i desetine dobrovoljaca iz BiH. Kada se jednog dana vrate u domovinu, sasvim sigurno neće nastaviti život običnih građana. Oni su odabrali put islamskih revolucionara, za koji su spremni žrtvovati imovinu i živote. Sa novim vojnim iskustvima i obukom, sa pomjerenim granicama radikalizma, bojim se i pomisliti kakav nas pakleni scenarij čeka, jednog dana kada se vrate u BiH...
http://www.todayszaman.com/news-316966- ... adana.html
- Šabo iznova i iznova demonstrira raskošan talenat za prepoznavanje bitnih događaja;
- ovo je stidljivo prenio i BBC Europe;
- zanimljivo je da ovu vijest (u skladu sa sistemskom izgradnjom socijalnog autizma i dezorijentacije Bošnjaka) do sada nije prenijela internet redakcija TRT na bosanskom ;
- ovo je drugi veći pokušaj terorista da naprave zulum većih razmjera u Turskoj. Prvi put su uspjeli, u pokrajini Hataj, a to djelo se nije uspjelo pripisati Damasku;
- ovakva reakcija turskih vlasti na pokušaj upotrebe Sarina i samo izvještavanje turskih medija su najznačajnija stvar u ovom slučaju: ona pokazuje da bezbjedonosni aparat u samoj Turskoj (zemlja sa izuzetnom državotvornom tradicijom) ne želi da slijedi propalu antisirijsku politiku teško bolesnog Erdogana.
-
Avetinho
#13346 Re: Sirija
Tesko bolesni Erdogan barem ne gazi tenkovima demonstrante, za razliku od tesko bolesnog Asada.Challenger__ wrote: ...ona pokazuje da bezbjedonosni aparat u samoj Turskoj (zemlja sa izuzetnom državotvornom tradicijom) ne želi da slijedi propalu antisirijsku politiku teško bolesnog Erdogana.
-
mrAdil
#13347 Re: Sirija
Sto ne znaci da nece i Erdogan uskoro.Ja Sam Odavle wrote:Challenger__ wrote: Tesko bolesni Erdogan barem ne gazi tenkovima demonstrante, za razliku od tesko bolesnog Asada.
Jer, kako se drugacije boriti protiv vehabizma u svijetu sekularizma?
-
Avetinho
#13348 Re: Sirija
Polupao loncice. Koga ce Erdogan gaziti?mrAdil wrote:Sto ne znaci da nece i Erdogan uskoro.Ja Sam Odavle wrote:Challenger__ wrote: Tesko bolesni Erdogan barem ne gazi tenkovima demonstrante, za razliku od tesko bolesnog Asada.
-
mrAdil
#13349 Re: Sirija
Polupao loncice. Koga ce Erdogan gaziti?[/quote]Ja Sam Odavle wrote:[quote="mrAdil"
Sto ne znaci da nece i Erdogan uskoro.
One koji mi nakon neuspjeha u Siriji, gdje ih je i licno ugurao, belaj donesu u Tursku.
-
Avetinho
#13350 Re: Sirija
De bogati popravi navodnike. Mogli bi drugi pomisliti da sam ja ovu glupost pisao.mrAdil wrote:Polupao loncice. Koga ce Erdogan gaziti?Ja Sam Odavle wrote:[quote="mrAdil"
Sto ne znaci da nece i Erdogan uskoro.
One koji mi nakon neuspjeha u Siriji, gdje ih je i licno ugurao, belaj donesu u Tursku.