Znao sam i za cifru za koju su otisla prava u Skotsku.
Ali ispravka netacnog navoda. Najveća cifra je bila kad smo igrali protiv Borussije. Tad su prava u Njemačku otisla za vise para.
Ovo oko karata se lako izracuna
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Jeste samo sto ovdje nisu racunali troskoveLogovan wrote:Lijepo, lijepo. Nadam se da je istina.
Dok platimo organizaciju, kazne, put u Skotsku, taman cemo biti oko nuletodd_smith wrote:Jeste samo sto ovdje nisu racunali troskoveLogovan wrote:Lijepo, lijepo. Nadam se da je istina.
Postavljamo standarde, nabijamo komplekse.Pitar sa Kariba wrote:![]()
Sarajevo je sinoć oborilo rekord kada je u pitanju prodaja TV prava. Kako saznaju ****.ba BH Telcom koji je na platformi Moja TV prenosio utakmicu otkupio je prava od Bordo kluba za 70.000 KM što je rekord za našu zemlju. Sarajevo je TV prava za Škotsku prodalo za 120.000 KM što je apsolutni rekord kada je u pitanju Bosna i Hercegovina.
Pored spektakla i igranja sa evropskim velikanom, Sarajevo je tako i dodatno profitiralo jer su samo od ulaznica i TV prava zaradili 452.400 KM. Kada se tu dodaju i prihodi od sponzora koji su se reklamirali na LED displejima oko travnjaka može se reći da je Sarajevo i pored poraza dobro profitiralo.
Ma sve je to uredu brate, volio bi i ja prvi da mogu trcati svih 90 minuta, al ima tu do mentaliteta, svjesti, kako vec hoces. Malo je Mujakica koji se maksimalno paze i posvete pa nesto naprave od sebe. Kod nas se dudlaju snjure, cuga se redovno, ishranu je smijesno i pominjat i onda se misli na treningu sve to ispravit. Ne moze brate, mozes ti njemu pripremit i rezim ishrane i dat mu sve, al ako se 90% ne pridrzava mraka kapa...kiligonzales wrote:Kod nas Ahmetović najspremniji. Realno to je naš problem godinama, nema se tu izgovora za nepripremljenost. Priprema je pola pobjede.samog_sira wrote:Aferim, ne pamtim onako ludilo, na zapadu odletio dole 2 reda, jaran koji na tekmi nije bio par godina skace ko malo dijete...Sliver wrote:Hajd recite, kad ste posljednji put skocili kao sinoc nakon sto smo prvi dali go? Probajte se sjetiti... Jeste li tad razmisljali o taktici, o tome treba li Lazic igrati prema naprijed, treba li se Ahmet vracati u nasih 16, moze li Heba jos 2 metra pretrcat?
Ovi negativci bi nasli milion i jednu manu, taman da ove sezone, ovakvi kakvi smo osvojimo LP. Ako ne znas uzivati u malim, sigurno neces znati uzivati ni u velikim stvarima. A velika je, a ogromna je stvar sinoc zabiti bivsem prvaku.
PS ovi sto misle da je lako nabit kondiciju i snagu da se trci i isprati jedna evropska ekipa nemaju bas puno veze s realnoscu, ne mozes se poredit s ekipama koje od malih nogu sistemski rade i prave igrace i sportiste prije svega, nutricionisti, suplementi itd. I sto je najbitnije ne mozes 350 dana godisnje igrat utakmice s smijesnim tempom s konstantnim prekidima i valjanjem, gdje realne igre ne bude 30 min. I onda ocekujes da taj isti tim preostalih 15 dana parira evropskoj ekipi koja lomi tempom.
Nama sve neki izgovori, vadione, manjak para u klubu, neadekvatni treninzi, igraci, trener, kurci palci i to godinama za problem koji je isti neadekvatna fizička pripremljenost.
Eto Kiprani su inače fudbalske munje, pa su sa dobrim trenerom, sa budzetom nikakvim za ekipe u ligi prvaka, pokazala da se i pored daleko bogatijih ekipa moze dobaciti do cezvrtfinala lige prvaka i popušiti tek od Reala.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/APOEL_FC
Od trenera Jovanovića koji ih je vodio tada svaki naš trener treba učiti jer njegova filozofija fudbala prilagođavanja igre jačem protivniku i iskorištavanja padova u njihovoj igri su za nauk svim Balkancima danas.
Proci dalje pored Porta, Šahtjara, Zenita, Liona i onda u četvrtfinalu ispasti od Reala je fudbalski mangupluk.
Mi ne tražimo toliko, samo želimo da nam ekipa igra dobar fudbal ne 45 minuta, već 90 i da se uredovi u nekom od Euro takmičenja.
"e moj sine u moja doba..."Sliver wrote:Nekako, prije nije trebala paznja oko kondicione pripreme, zivjelo se drugacije. Izadji s rajom sutaj loptu, kosarku, bilo sta, idi na rijeku, jezero plivaj, skaci, haj na Jahorinu haj na Bijelu, skijaj, grudvaj, sta god. ja se nisam bavio aktivno sportom, ali svugdje me bilo, mogo sam dan i noc trcati skakati, jbt sa svojih 183 zakucam preko bloka na basketu, nadavo se golova, naskijao se, naplivao se, tehniku nisam imao jer nisam trenirao, a bio sam dobra sirovina, samo da sam sta zaganjo, pa da neko pokaze tehniku ovo ono. Sad na trening dolaze djeca, sipak dolaze, roditelji ih dovoze, je li ti vruce da ti upalim klimu, je li ti hladno da ti dodam kapu, sta ces na rijeci meningtitis i tebingitis da fasujes, uc ce ti voda u usi, kakav ba snijeg sjedi kuci igraj plejke, cekaj dok otopli u Maju pa onda idi na skijanje.
Nekako smo se generalno uhvatili komfora, cuvaj se ovna cuvaj se govna. Cuj rodtielje danas, moram malog na trening voziti, pa u moje doba raja trenirala godinama fudbal, kosarku ovo ono, roditelji se ibretili kad bi nakon godina i godina skontali, "eki, moj mali fudbaler" isto drugi Mjesec nad Zemljom da se pojavio.
Malo nas je u BiH, a hajd sto nas je malo, nego sto svi iste greske pravimo, tesko da cemo dobiti neke nove legende, bez da sa rano odu vani.
todd_smith wrote:"e moj sine u moja doba..."Sliver wrote:Nekako, prije nije trebala paznja oko kondicione pripreme, zivjelo se drugacije. Izadji s rajom sutaj loptu, kosarku, bilo sta, idi na rijeku, jezero plivaj, skaci, haj na Jahorinu haj na Bijelu, skijaj, grudvaj, sta god. ja se nisam bavio aktivno sportom, ali svugdje me bilo, mogo sam dan i noc trcati skakati, jbt sa svojih 183 zakucam preko bloka na basketu, nadavo se golova, naskijao se, naplivao se, tehniku nisam imao jer nisam trenirao, a bio sam dobra sirovina, samo da sam sta zaganjo, pa da neko pokaze tehniku ovo ono. Sad na trening dolaze djeca, sipak dolaze, roditelji ih dovoze, je li ti vruce da ti upalim klimu, je li ti hladno da ti dodam kapu, sta ces na rijeci meningtitis i tebingitis da fasujes, uc ce ti voda u usi, kakav ba snijeg sjedi kuci igraj plejke, cekaj dok otopli u Maju pa onda idi na skijanje.
Nekako smo se generalno uhvatili komfora, cuvaj se ovna cuvaj se govna. Cuj rodtielje danas, moram malog na trening voziti, pa u moje doba raja trenirala godinama fudbal, kosarku ovo ono, roditelji se ibretili kad bi nakon godina i godina skontali, "eki, moj mali fudbaler" isto drugi Mjesec nad Zemljom da se pojavio.
Malo nas je u BiH, a hajd sto nas je malo, nego sto svi iste greske pravimo, tesko da cemo dobiti neke nove legende, bez da sa rano odu vani.
tako zvucis
Pored toga treba dodati i prodaju majica, šalova, dresova i suvenira u fun shopu. Dosta raje je pored karte kupilo još nešto. Vjerovatno je i broj članova povećan. Vjerovatno se radi o pozamašnoj sumi sve zajedno (ulaznice, tv prava, reklame, prodaja).Sliver wrote:Cisto sumLJam da ce se ista oko visine sponzorstva otkrivati. Ovo dvoje vec objavljeno, 450 hiljada tisucaSmokingMan wrote:Koliko smo iz ove utakmicee inkasirali kroz ulaznice+sponzorstvo+prenos?Neka približna brojka...
Da li se zna protiv kojih klubova bi mogli igrati u 3. pretkolu EL?mirza_15 wrote:Pored toga treba dodati i prodaju majica, šalova, dresova i suvenira u fun shopu. Dosta raje je pored karte kupilo još nešto. Vjerovatno je i broj članova povećan. Vjerovatno se radi o pozamašnoj sumi.Sliver wrote:Cisto sumLJam da ce se ista oko visine sponzorstva otkrivati. Ovo dvoje vec objavljeno, 450 hiljada tisucaSmokingMan wrote:Koliko smo iz ove utakmicee inkasirali kroz ulaznice+sponzorstvo+prenos?Neka približna brojka...
Ako je tačno da smo nosioci u trećem pretkolu možemo dobiti ekipu koja se može izbaciti. Plasman u play off i atraktivan protivnik tamo, bi dodatno napunili kasu kluba. Nije to nerealno uz malo sreće.
osim sto fan shop nije u 1/1 vlasnistvu kluba..mirza_15 wrote:Pored toga treba dodati i prodaju majica, šalova, dresova i suvenira u fun shopu. Dosta raje je pored karte kupilo još nešto. Vjerovatno je i broj članova i povećan. Vjerovatno se radi o pozamašnoj sumi.Sliver wrote:Cisto sumLJam da ce se ista oko visine sponzorstva otkrivati. Ovo dvoje vec objavljeno, 450 hiljada tisucaSmokingMan wrote:Koliko smo iz ove utakmicee inkasirali kroz ulaznice+sponzorstvo+prenos?Neka približna brojka...
Ako je tačno da smo nosioci u trećem pretkolu možemo dobiti ekipu koja se može izbaciti. Plasman u play off i atraktivan protivnik tamo, bi dodatno napunili kasu kluba. Nije to nerealno uz malo sreće.
3rd Qualifying Round (52 teams)Leopard_SA wrote:Da li se zna protiv kojih klubova bi mogli igrati u 3. pretkolu EL?mirza_15 wrote:Pored toga treba dodati i prodaju majica, šalova, dresova i suvenira u fun shopu. Dosta raje je pored karte kupilo još nešto. Vjerovatno je i broj članova povećan. Vjerovatno se radi o pozamašnoj sumi.Sliver wrote: Cisto sumLJam da ce se ista oko visine sponzorstva otkrivati. Ovo dvoje vec objavljeno, 450 hiljada tisuca
Ima ovdje dosta klubova sa kojima bi mogli igrati. Sa ABd nekim slabijim protivnikom, vrlo lahko bi mogli doci do play offakakaljin wrote:3rd Qualifying Round (52 teams)Leopard_SA wrote: Da li se zna protiv kojih klubova bi mogli igrati u 3. pretkolu EL?
Seeded teams coef. Unseeded teams coef.
------------------------ --- ---------------- ------------------------ --- ----------------
CL-Q2nc @2 54.500 FC Fehérvár * Hun 9.000
CL-Q2nc @2 44.000 Dinamo Minsk * Bls 9.000
Sparta Praha Cze 35.500 Spartak Trnava * Svk 8.500
Sporting Braga Por 31.000 AEK Larnaca * Cyp 8.000
AA Gent (??) Bel 29.500 Hajduk Split * Cro 8.000
Legia Warsaw * Pol 24.500 Austria Wien Aut 8.000
Eintracht Frankfurt ** Ger 24.000 Trabzonspor Tur 8.000
FCSB * Rom 23.000 Royal Antwerp (??) Bel 7.980
Feyenoord Ned 22.000 FC Mariupol Ukr 7.780
Espanyol ** Esp 20.713 Brøndby IF * Den 7.500
Malmö FF * Swe 20.000 Yeni Malatyaspor ** Tur 6.920
Partizan Belgrade ** Srb 18.000 FC Utrecht ** Ned 6.486
Wolverhampton Wanderers**Eng 17.092 Sturm Graz ** Aut 6.250
Spartak Moscow Rus 16.000 Gabala FK ** Azb 6.250
Torino ** Ita 14.945 Zalgiris Vilnius * Lit 6.000
AEK Athens Gre 14.000 FK Jablonec ** Cze 5.735
FC Midtjylland Den 14.000 Mladá Boleslav ** Cze 5.735
Molde FK * Nor 13.500 Atromitos FC ** Gre 5.520
NK Rijeka Cro 13.500 Aris Thessaloniki ** Gre 5.520
Apollon Limassol * Cyp 12.000 Aberdeen * Sco 5.500
Hapoel Beer-Sheva * Isr 12.000 NK Osijek ** Cro 5.475
RC Strasbourg ** Fra 11.699 Esbjerg fB ** Den 5.405
Zorya Luhansk ** Ukr 11.500 FC Luzern ** Sui 5.380
AZ Alkmaar ** Ned 10.500 FC Thun Sui 5.380
Arsenal Tula ** Rus 10.109 Glasgow Rangers * Sco 5.250
Vitória Guimarães ** Por 9.646 Bnei Yehuda Isr 3.725
Samo ne sve pod krevet, izgidosmo...SmokingMan wrote:Mašala...![]()

Od prosle godine 1/1 u vlasnistvu FK Sarajevo.todd_smith wrote: osim sto fan shop nije u 1/1 vlasnistvu kluba..
Niko od navedenih nama ne moze doći, mi razigravamo sa ekipama koje ispadaju iz kvalifikacija za LP.Leopard_SA wrote:Ima ovdje dosta klubova sa kojima bi mogli igrati. Sa ABd nekim slabijim protivnikom, vrlo lahko bi mogli doci do play offakakaljin wrote:3rd Qualifying Round (52 teams)Leopard_SA wrote: Da li se zna protiv kojih klubova bi mogli igrati u 3. pretkolu EL?
Seeded teams coef. Unseeded teams coef.
------------------------ --- ---------------- ------------------------ --- ----------------
CL-Q2nc @2 54.500 FC Fehérvár * Hun 9.000
CL-Q2nc @2 44.000 Dinamo Minsk * Bls 9.000
Sparta Praha Cze 35.500 Spartak Trnava * Svk 8.500
Sporting Braga Por 31.000 AEK Larnaca * Cyp 8.000
AA Gent (??) Bel 29.500 Hajduk Split * Cro 8.000
Legia Warsaw * Pol 24.500 Austria Wien Aut 8.000
Eintracht Frankfurt ** Ger 24.000 Trabzonspor Tur 8.000
FCSB * Rom 23.000 Royal Antwerp (??) Bel 7.980
Feyenoord Ned 22.000 FC Mariupol Ukr 7.780
Espanyol ** Esp 20.713 Brøndby IF * Den 7.500
Malmö FF * Swe 20.000 Yeni Malatyaspor ** Tur 6.920
Partizan Belgrade ** Srb 18.000 FC Utrecht ** Ned 6.486