Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kazo

#13326 Re:

Post by kazo »

ImLove wrote:
kazo wrote:Niko vise mana nije naso od tebe, pa jbt svaka moguca mana ti se desila. Ne cackaj toliko po njemu i neces ih primjetiti :D iako su to sve neke sitnice. Uzeo si fin telefon za malo para ne mozes ocekivati sad nesto mega giga. Mene na S2 samo baterija nervira jedva dan bude uz stednju, al evo citam da treba vratiti na 2.3.3 to je najbolje za njega. Tako da cu danas pa da vidimo onda.
Ma,OK je sve,slažem se s tobom,to je par sitnica,mob radi extra,kamera je super,ovo roze se riješi tako što se isključi opcija auto white,ili to se samo dešava kada je slabo osvjetljenje a snimas nešto bijelo, i opet to nije toliko uopće primjetno, fon je nov,tako reci! Jedino szta ne mogu bas riješiti je baterija, kada ugasim pa upalim tel,sa 60% slavne na 12 % ,rezervub15% i do..,ugasim da tako punim,pokaže se koja ikonica od baterije i pokazuje da ima tih 60% ,mislim vidi se da je na pola puna,opet upalim,on pokazuje da je na rezervi,znaci mob mi pogrešno pokazuje procente bat...,ne znam sta vise da joj radim,ili da pokušam kupiti novu?

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
Ma nece pomoci nova, nije ni meni. Izgleda da na 4.1 i 4.2 ne moze biti duze od 1 dan. Treba pokusati nabaciit neki slabiji android pa onda testirati.
sarajlija1971

#13327 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

quarterback wrote:
sarajlija1971 wrote:Pozdrav svima,

imam Samsung S Advance (GT-I9070P). Od juce imam problema (cini mi se) sa Data Connection. Znaci kad ukljucim Data Connection gore one dvije strelica koje signaliziraju da je ukljuceno malo stoje pa se izgube. Znaci, do juce sve radilo kako treba, kad sam vani ukljucim Data Connection, koristio za Viber.

Od juce nece, ona ikonica od Data Connection stoji po 1-2 sekunde pa se izgubi na 1-2 sekunde. Isao danas do BH Telekom da pitam da nije kakav problem sa 2g 3g mrezom ali nije. Kaze covjek posto mi je stara SIM kartica da je promijenim, kao da je do toga.

Nije mi bilo lijeno da promijenim SIM karticu ali opet isto, malo ima one ikone, malo je nema.

Koristim jos uvijek Gingerbread 2.3.6, ali mislim da to nema nikakve veze jer je do juce sve radilo. U postavkama za mrezu, mi je ukljuceno GSM ONLY, ali svejedno kad prebacim i na GSM/WCDMA isto se desava.

Mislio sam da nije do AP, ali koliko vidim i tamo sve stoji kao prije, BHMobileInternet active.bhmobile.ba

Eto ljudi, ako ko ima kakvu ideju, unaprijed se zahvaljujem.
na bh telecom temi je tip napisao da je imao problema sa konekcijom danas a i ja sam
Hvala
sarajlija1971

#13328 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

Schlauf2 wrote:

imam Samsung S Advance (GT-I9070P). Od juce imam problema (cini mi se) sa Data Connection. Znaci kad ukljucim Data Connection gore one dvije strelica koje signaliziraju da je ukljuceno malo stoje pa se izgube. Znaci, do juce sve radilo kako treba, kad sam vani ukljucim Data Connection, koristio za Viber.

Od juce nece, ona ikonica od Data Connection stoji po 1-2 sekunde pa se izgubi na 1-2 sekunde. Isao danas do BH Telekom da pitam da nije kakav problem sa 2g 3g mrezom ali nije. Kaze covjek posto mi je stara SIM kartica da je promijenim, kao da je do toga.

Nije mi bilo lijeno da promijenim SIM karticu ali opet isto, malo ima one ikone, malo je nema.

Koristim jos uvijek Gingerbread 2.3.6, ali mislim da to nema nikakve veze jer je do juce sve radilo. U postavkama za mrezu, mi je ukljuceno GSM ONLY, ali svejedno kad prebacim i na GSM/WCDMA isto se desava.

Mislio sam da nije do AP, ali koliko vidim i tamo sve stoji kao prije, BHMobileInternet active.bhmobile.ba

Mozda je do BHT-a, kao sto @quarterback rece na temi o BHT-u je neko pisao da ima taj problem, a i on isto.
Na Samsung telefonima koji imaju Android 2.3.x hoce se desiti da data connection ne radi zbog jednog propusta koji je napravio Samsung ali je i to rjesivo. Nadam se da je isti slucaj i kod tebe.
Skini APN Manager PRO s Google Play ili od nekud drugo, unesi u njeg postavke za APN-ove, zatim ukljuci APN koji ti treba pa onda probaj aktivirati data connection.
Hvala
sarajlija1971

#13329 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

Moram reci da sam se obrukao jer je "problem" bio tako banalan. Naime, imao sam 5 KM na racunu ali je racun bio istekao i danas nakon dopune sve radi u najboljem redu :)

Eto, pa ako jos neko bude imao slican "problem" da zna o cemu se radi.
quarterback

#13330 Re: Android OS

Post by quarterback »

a mi se zadeverali :D
O'zone
Globalni moderator

#13331 Re: Android OS

Post by O'zone »

Jutros stigao 4.4.3 :mrgreen:
Big Ang

#13332 Re: Android OS

Post by Big Ang »

Ljudi moji kako cu izbrisati slike iz auto backup-a? :cry:
rangoj

#13333 Re: Android OS

Post by rangoj »

Big Ang wrote:Ljudi moji kako cu izbrisati slike iz auto backup-a? :cry:
Aplikacija Photos (vezana je za google plus, ali se zasebno pokreće). Vjerovatno je vec imas na telefonu.

Kad u njoj obrišeš fotografiju, bilo koju, ona zauvijek odlazi (bilo iz nekog foldera bilo iz autobekap)

Sent from my Nexus 5
Big Ang

#13334 Re: Android OS

Post by Big Ang »

Nasla google+ , izbrisala sve fotografije, vratila se u photos one i dalje tu :cry:
Isto zohari :cry:
manekenka u penziji

#13335 Re: Android OS

Post by manekenka u penziji »

I meni je to isto tako bilo i onda je odjednom samo od sebe nestalo.
rangoj

#13336 Re: Android OS

Post by rangoj »

Big Ang wrote:Nasla google+ , izbrisala sve fotografije, vratila se u photos one i dalje tu :cry:
Isto zohari :cry:
Otvoris Photos - > Auto backup I obrišeš sve sto ti ne treba...

Obrisi sad orginale u folderu Camera, mozes iz Galerije ili opet preko photos aplikacije.

I isključi Autobackup u photos.

Backup I menadžment fotografija je glupo riješen u novim verzijama androida.

Sent from my Nexus 5
rangoj

#13337 Re: Android OS

Post by rangoj »

Glupo i komplikovano riješeno - nadam se da će google ovo objediniti u novoj verziji.

http://youupload.org/8pc1uyz_w800_h1200.jpg

Sent from my Nexus 5
rangoj

#13338 Re: Android OS

Post by rangoj »

Ljudi, koliko vas koristi Hangout za sms?!

Google teži time da "konačno" objedini funkcije u nekoliko aplikacija. Smatram da je to pametan potez.

Meni odgovara kada pored Hangout chat istorije mogu jednim klikom pregledati i sms poruke...

Primjetio sam na google plus da se mnogo korisnika žali na ovo, i obično skidaju posebnu aplikaciju za sms.

Sent from my Nexus 5
Jahta

#13339 Re: Android OS

Post by Jahta »

Elokventni wrote:Ima li neko iskustva sa LG G pad 8'3? Razmisljam o kupovini?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
I mene ovo zanima. Specifikacijom se čini the best u klasi 8 inčnih.

Ima li iko Chromecast da vidimo malo kakva su iskustva. Umije li čitati subtitlove, kako browse-a mrežu itd.

Što se tiče ovih custom ROM-ova prije nekog vremena nudio sam da platim da mi neko odradi HTC Desire HD, ali niko ništa.
Citiram sam sebe:

Pozdrav raja,

Imam jedan stariji (žena koristi) HTC Desire HD. Originalno je došao čini mi se sa androidom 2.2. Kasnije je sam napredovao do verzije 2.3.5 i tu je stalo. Kupljen u BH Telecom-u što vjerovatno znači da je "zaključan" na njihovu mrežu jer to je kao vidim nešto bitno za ovo što hoću da uradim. Naime, kontam da instaliram neki custom rom. Ima ih čak i sa verzijom 4.4 za ovaj telefon, ali veze nemam ni koji će rom solidno raditi ni kako se to radi. Telefon je sad poprilično spor, a i ove stare verzije androida su sada smješne naspram ovih novih. Imam HTC One i to je svemirski brod za ovaj Desire HD u svakom pogledu, a pogotovo me je iznenadio napredak androida.
Bavim se računarima profesionalno dugo vremena ali sa ovim budalasanjem sa mobitelima nisam niti bi ikad na novom telefonu.
Malo sam počeo gledati neka uputstva, ali teško da nađem da neko normalno i razumljivo objasni kompletan postupak nego se sad svi prave pametni i eksperti, a vjerovatno prije toga sje.ba.li par telefona pa sad pametuju kako je to gotovo za par minuta. Nemam živaca da odgonetam šta je pisac htio da kaže, a šta se podrazumijeva i zeznem bezveze telefon.
Ima li neko kakav savjet gdje da nađem normalno i detaljno objašnjeno, a ne u šiframa i da moram prije toga otići do sedam braće.
Drugo, koliko košta ova zaje.ban.cija da vidim isplati li se nekom platiti jer ako nije skupo onda nije vrijedno gubljenja vremena i živaca.

Onda nakon nekih kao sugestija i pročitanih nazovi upustava napisao sam slijedeće:

Ma nije problem platiti samo pojma nemam koliko to košta. Osim toga, ne bih da se neko uči na ovom telefonu već neko koje imao sa ovim modelom dodira.
Naravno, da sam gledao te tutorijale sa XDA, ali nema od toga puno koristi. Nerazumljivo je to za ozbiljan rad. Ima čak na YT-u snimljenih tutorijala, ali po komentarima vidiš da ima tu svakakvog cirkusa. Onaj uspio, onaj nije, onaj zaglibio ni tamo ni vamo itd.
Znaš kad bi ja nekom nekakvim tutorijalom objasnio npr. kako se mijenja image IOS-a na nekom Cisco-ovom svitchu ko nikad nije video ni IOS-a, ni HyperTerminala, ni konzolnog kabla i sl. a stvar je jednostavna iz moje perspektive.

Hvala na odgovorima. Probat ću okrenuti par brojeva ovih što tuše mobitele možda uspijem naletiti na nekog ko se ovim bavi I ima iskustva sa ovim modelom.

Na kraju nisam nikog našao svi kao nešto znaju i rade, ali ne bi niko da eksperimnetiše jer ovaj model je kao komplikovano odraditi. U međuvremenu se i ja ohladio itd.
Evo opet kažem daću cvaju da mi neko ovo odradi, a da ne zaje.be. telefon.
Bolesni Doktor

#13340 Re: Odg: Android OS

Post by Bolesni Doktor »

Trebala bi mi aplikacija koja može zaključati šifrom neke druge aplikacije tipa poruke,fotografije,fb,whats up,viber...
Mobitel mi je sam zaključan šifrom kada se ulazi,ali pošto često završi u tuđim rukama ne želim da mi svašta gledaju.
rangoj

#13342 Re: Android OS

Post by rangoj »

Bolesni Doktor wrote:Trebala bi mi aplikacija koja može zaključati šifrom neke druge aplikacije tipa poruke,fotografije,fb,whats up,viber...
Mobitel mi je sam zaključan šifrom kada se ulazi,ali pošto često završi u tuđim rukama ne želim da mi svašta gledaju.
Doktore, ako imaš root pristup i koristiš Xposed framework instaliraj MinMinLock modul. Za razliku od klasičnih aplikacija koje zabranjuju pristup aplikacijama MinMinLock ne radi u pozadini (kao i većina Xposed modula) i kako autor tvrdi pruža mnogo bolju zaštitu!

Sent from my Nexus 5
Hunter85

#13343 Re: Android OS

Post by Hunter85 »

Raja,može li jedno pitanje, sve one koji posjeduju Samsung galaxy s2 mob? Naime,kakav je kvalitet slika kada zumirate neki malo udaljen objekata,ne mnogo i uslikate? Kod mene losa slika ispadne kada slikam poid gumom,kao da je kamera od 3 megapixela?

Qler

#13344 Re: Android OS

Post by Qler »

Digitalni zoom, nema tu sta. Svakim stepenom zumiranja, gubis kvalitetu. To je jedino rijeseno kod Nokie sa onim senzorima od 41 i 20 MP, pa koriste velicinu senzora da imaju loseless zoom... inace bez optike, nema zuma.
Hunter85

#13345 Re: Android OS

Post by Hunter85 »

Qler wrote:Digitalni zoom, nema tu sta. Svakim stepenom zumiranja, gubis kvalitetu. To je jedino rijeseno kod Nokie sa onim senzorima od 41 i 20 MP, pa koriste velicinu senzora da imaju loseless zoom... inace bez optike, nema zuma.
Hvala drug moj!vidim ja kada zumiram neki objekata koji je udaljen od mene 10-15 metara,zumiram do kraja, uslikam!zaista bezzze,losa slika, a 8 megapixela kamera?

febo_acm

#13346 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Hunter85 wrote: Hvala drug moj!vidim ja kada zumiram neki objekata koji je udaljen od mene 10-15 metara,zumiram do kraja, uslikam!zaista bezzze,losa slika, a 8 megapixela kamera?

Ma ne igra to nikakvu ulogu što ima 8 megapixela. Prvo mobitel je star preko 3 godine, a drugo optika mu je nikakva.
Hunter85

Post by Hunter85 »

Ma,ja to ionako prosledjujem dalje,a čitam da je najprodavaniji mob...na svijetu,ipak ima nešto " u njemu"! Da ne valja,ne bi bio to sto jeste! ;-)

Schlauf2

#13348 Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Hunter85 wrote:Raja,može li jedno pitanje, sve one koji posjeduju Samsung galaxy s2 mob? Naime,kakav je kvalitet slika kada zumirate neki malo udaljen objekata,ne mnogo i uslikate? Kod mene losa slika ispadne kada slikam poid gumom,kao da je kamera od 3 megapixela?

Taj zoom i nije pravi zoom, ovi iznad mene su objasnili. Sta zapravo radi digitalni zoom? Kad zumiras, digitalni zoom samo rasiri sliku koju imas regularno bez zooma, pa snima samo ono sto se vidi na ekranu kad se zumira a ostatak slike se odsijece, a to sto se vidjelo na ekranu kad si slikao se samo razvuce na 8 MPix, tako da sto se tice detaljnosti isto je kao kad si slikao bez zooma, s tim sto ti se pod zoomom snimio samo centralni dio slike dok je ostatak nestao.
mufa1

#13349 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Zato jarane kupis samsung K zoom, kakve nokije kakvi pi... dimovi.
Quaresma

#13350 Re: Android OS

Post by Quaresma »

mufa1 wrote:Zato jarane kupis samsung K zoom, kakve nokije kakvi pi... dimovi.
ili ti bacis pare u smeće, isto ti dodje
Post Reply