Pa to je nehumano da tako dugo stoji tu, wtf...
Sent from my H60-L02 using Tapatalk
Moderator: anex
victom wrote:Poslao sam jučer email UIO-u da pitam dokle je softver.
Evo odgovor od danas:
Poštovani,
Radovi na izradi novog modula carinske aplikacije i dalje su u toku te čim aplikacija bude spremna javnost će o tome biti obaviještena.
Lijep pozdrav
Na Carina topicu, hehe nista od ovih 10 dana sto rekoseMaloprije zvao CR Pošta Sarajevo, kažu da im je rečeno za 2-3 sedmice da će biti riješeno (vjerovatno taj softver koji čekamo).![]()
Inače, mobitel mi stoji na carini od 09.01.
Meni kinez refundira lovu već tri dana.mobsterc wrote:Hajde molim te sta bi ti odgovorio da je obrnuta situacija, da si poslao bhpostom i kinez te nakon 2 mjeseca pita gdje je?
Ne kenjaj, normalno da rade copy paste, pokusavaju kupiti vrijeme jer se nadaju da ce ipak stici jer je on to poslao.
Meni je poslao majicu koja ne odgovara ni sastavu ni veličini šta je napisao na ebay-u.mobsterc wrote:Pa zato sto postoji sansa da je izgubljen item, on kada vrati pare, ostane i bez para i bez itema.
Eto i tebi isto pitanje, obrni uloge, da li bi ti pokusao parcijalno refundirati ili bi poletio da vratis pare za nesto sto si poslao...
Razumijem ja to ali nisam ni ja kriv ja sam platio a nisam dobio, evo npr meni ovo od kraja novembra dolazi i nikad da dodje i popustao sam sve do sada dakle 2,5 mjeseca, razumijem njemu se izgubilo nesto ali to ne znaci da cu ja da ostanem bez para, on neka trazi svoje stvari nazad a ja cu svoje pare...mobsterc wrote:Pa zato sto postoji sansa da je izgubljen item, on kada vrati pare, ostane i bez para i bez itema.
Eto i tebi isto pitanje, obrni uloge, da li bi ti pokusao parcijalno refundirati ili bi poletio da vratis pare za nesto sto si poslao...
I u mene slicna situacija,od istog kineza uzeo dvije iste stvari koje mogu u malu kovertu stati ..jednu stvar uzeo prijatelju u d.vakufu i njemu stiglo ima 7 dana a meni jos nije,dakle ista stvar od istog prodavaca u isto vrijeme,samo razliciti gradovi,kako sad to,do koga je??jahac96 wrote:Razumijem ja to ali nisam ni ja kriv ja sam platio a nisam dobio, evo npr meni ovo od kraja novembra dolazi i nikad da dodje i popustao sam sve do sada dakle 2,5 mjeseca, razumijem njemu se izgubilo nesto ali to ne znaci da cu ja da ostanem bez para, on neka trazi svoje stvari nazad a ja cu svoje pare...mobsterc wrote:Pa zato sto postoji sansa da je izgubljen item, on kada vrati pare, ostane i bez para i bez itema.
Evo npr od jednog narucio 2 stvari isti dan ali napravio 2 posebne narudzbe, jedna stigla druga nikad nesto cisto sumnjam da je to do nase poste....
I da naravno na svakom po pravilu dođe TN koji uopste ne radi
Pa neki i stave, i to ispravan TN (ne lažan), na điđu koja košta cca 2$.mobsterc wrote:Pa rado bi on, ali bi ti bilo skupo
Moja điđa ušla u BiH 01.02 i još nema poštaraholowey wrote:prva stvar, kineska posta udarila pecat 28.1., danas isporuceno na vrata...bez trackinga...
druga stvar, na trackingu se pojavilo 16.11., 13.2. se pojavilo na nasoj carini![]()
treca stvar, po trackingu 6.2. napustilo singapur, 10.2. doslo na nasu carinu...![]()
cista lutrija koliko ce proci od narudzbe do isporuke
Nisi trebao čekati 2 mjeseca. Trebao si nakon, ajd mjesec max,tražit refund.jahac96 wrote:Razumijem ja to ali nisam ni ja kriv ja sam platio a nisam dobio, evo npr meni ovo od kraja novembra dolazi i nikad da dodje i popustao sam sve do sada dakle 2,5 mjeseca, razumijem njemu se izgubilo nesto ali to ne znaci da cu ja da ostanem bez para, on neka trazi svoje stvari nazad a ja cu svoje pare...
Evo npr od jednog narucio 2 stvari isti dan ali napravio 2 posebne narudzbe, jedna stigla druga nikad nesto cisto sumnjam da je to do nase poste....
I da naravno na svakom po pravilu dođe TN koji uopste ne radi
Meni su maznuli sat 70$, lafo ne mogu oni pratiti te TN, koji sam levat ispao, ali dok je ovaca bice i vune.mobsterc wrote:Itekako je do nase poste, sada je situacija iole ok, prije su se masovno krale posiljke.
Pa i napravili su to radi toga sto ebay staje automatski na stranu kupca. Napravili su sajtove koji laziraju da je po trackingu stiglo u zemlju kupca, muka te natjera na svasta. Ako kupis nesto od nekoga ko ima preko 1000 transkacija, siguran budi da je on to uredno poslao.
Tebe ne zanima sto on rizikuje, ne bi trebalo ni njega da zanima, internacionalna kupovina je rizik, ebay po meni nije u pravu sto po automatizmu stiti kupca.
Trebali su uvesti obavezno slanje sa trackingom, stvari bi bile skuplje, ali onda supci bi mogli manje krasti (i postari i ovi sto dobiju refund pa se usute).
pusti mobitel nek stoji.spree wrote:meni danas dosla dva paketica od po par $ i koverta da trazim speditera. mamu li im 10 dana. sutra moram zivkati. e jesam nasao vrijeme da kupim mobitel online
zincx wrote:Neće taj softver za 10 dana, pouzdano.
Nadam se da će ovo što im se nakupilo ocarinit ko i dosad, inače mrka kapa.
Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk