BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
seoBIH

#13326 Re: BHTelecom All About

Post by seoBIH »

rizibizi wrote:Zovem juce 1444, na speedtestu mi sa bhtelecom serverom daje rezultat 7-8 Mbps, reko hocu deklarisanu brzinu, kaze meni strucnjak kako ste povezani na ruter, wifi-jem, kaze tu ne mozemo nista garantovati, ne kontam, signal na max prije 5 dana je bilo 10 Mbps na testu (nekad i malo preko) sad 7-8 i kao to je do wifi-ja (kontam da to nije nesto zarazno jer su mi iz HS-a rekli da mi rezultat speedtesta tj. brzina moze biti manja za do 5Mbps ako idem preko wifi-ja) prica je malo je reci suplja, vise me brine sto su korisnici ko stoka za njih pa samo uvali shupljak i libo te tuki. Bagra.
Nazovi opet i reci "Evo sada sam direktno na modemu i opet nije deklarisana brzina" :)
DPS

#13327 Re: BHTelecom All About

Post by DPS »

Jel ima jos neko problema sa laggom ovih dana?
platinum1991

#13328 Re: BHTelecom All About

Post by platinum1991 »

Vidim da telekom ima broj telefona na koji nazoveš pa te oni probude.Da li je neko koristio slučajno tu uslugu?
Jer alarm slabo djeluje na mene ako ga namjestim prije 6h :zzzz:
doff

#13329 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Oglas!

Budim ljude u svako doba dana i noći, naročito one koji jedva ustaju prije 6h, vrlo povoljno! :P
Casual's

#13330 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Komentar na FB stranici:"VELIKA POHVALA LJUDIMA IZ BH TELECOMA, PODRŠKA JE IZVRSNA RIJEŠILI SU MI PROBLEM U 2 DANA I BILI JAKO LJUBAZNI, ŠTO NISAM IMAO PRILIKE VIDJETI KOD TELEMACH-A. UGODAN VIKEND SVIMA.",a na profilu pod posao piše Koordinator - Služba za projektovanje i tehn. pripremu at BH Telecom :lol: :lol: :lol:
ČičineBrčine

#13331 Re: BHTelecom All About

Post by ČičineBrčine »

platinum1991 wrote:Vidim da telekom ima broj telefona na koji nazoveš pa te oni probude.Da li je neko koristio slučajno tu uslugu?
Jer alarm slabo djeluje na mene ako ga namjestim prije 6h :zzzz:
Nekad davno prije dostupnosti mobitela
zvoni dok ne podignes slusalicu ;-)
Revolucionar ★

#13332 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

Kako promjeniti pasword i naziv konekcije na ovom zte
Maharadza

#13333 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Casual's wrote:Komentar na FB stranici:"VELIKA POHVALA LJUDIMA IZ BH TELECOMA, PODRŠKA JE IZVRSNA RIJEŠILI SU MI PROBLEM U 2 DANA I BILI JAKO LJUBAZNI, ŠTO NISAM IMAO PRILIKE VIDJETI KOD TELEMACH-A. UGODAN VIKEND SVIMA.",a na profilu pod posao piše Koordinator - Služba za projektovanje i tehn. pripremu at BH Telecom :lol: :lol: :lol:
Prijaviti đubre izdajničko što je javno priznao da je zvao support drugog ISP-a, a da bude gore, u ovome slučaju je to bio onaj od prekodrinaša dušmanskih iz telemaČa.Treba pohititi i javiti bakiru i Tihomiru, da odmah nađu drugog rođaka/nećaka da ga zamijeni. :oops:
escobar__

#13334 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Casual's wrote:Komentar na FB stranici:"VELIKA POHVALA LJUDIMA IZ BH TELECOMA, PODRŠKA JE IZVRSNA RIJEŠILI SU MI PROBLEM U 2 DANA I BILI JAKO LJUBAZNI, ŠTO NISAM IMAO PRILIKE VIDJETI KOD TELEMACH-A. UGODAN VIKEND SVIMA.",a na profilu pod posao piše Koordinator - Služba za projektovanje i tehn. pripremu at BH Telecom :lol: :lol: :lol:
:lol:

Svašta u bašti BH Telekomovoj... :D
klixo

#13335 Re: BHTelecom All About

Post by klixo »

Imam problem telekomovci :mrgreen:

Gdje kupiti "veliku" bht karticu.Jucer sve pretrazio samo one male sto idu u novije smartphone-e.Postoji li kakav adapter ?
rizibizi

#13336 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Posmatrac_007 wrote:
rizibizi wrote:Probao, isto, samo mi nije jasno kakve veze ima jel utp ili wifi, ali eto.
Ima razlike ali kod velikih brzina neta, ovako ako ti je signal na max. onda računas 50% od navedene brzine wifi router-a da je moguce izvuci. Najcesce su brzine wifi router-a 54Mbps, tako da pri max. signalu bi trebao izvuci do oko 20-25 Mbps.
Sada ovi noviji imaju deklarisano 108 Mbps i više.
Par stvari, odavno vec (tacnije kako su dodali ono n) ruteri idu preko 54-108 Mbps sto je bilo na b-g ruterima, sad je aktuelno 300-600 Mbps. Nemam pojma kakva je situacija sa ovim bijelim kinezom sto mi je telekom dao. Signal je pun ruter je s jedne strane zida, usb wifi (koji je deklarisan na 300 Mbps sa n standardom) s druge strane i signal je uvijek na 100%. Dalje, ako je od povecanja do prije par dana bilo 10 Mbps, a ponekad i nesto sitno preko. Nije mi bas najjasnije sta se desilo ako ja nista nisam barkaopa je od jednom sletilo na 7 Mbps. Bijeli dim nije izasao, vile nisu usle u ruter ali ne dira.Sto je najgore baaaa skopcao ga ja kablom al ono isto i niko mi ne vjeruje sto je najgore.
ing-ecc

#13337 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

rizibizi wrote: ... Sto je najgore baaaa skopcao ga ja kablom al ono isto i niko mi ne vjeruje sto je najgore.

evo ja ti vjerujem, imaš neki tehnički problem: crko mali bijeli kinez, problemi na liniji, problemi na portu, ...

prijavi smetnju i nek se ispituje gdje je zapelo
ing-ecc

#13338 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

klixo wrote:Imam problem telekomovci :mrgreen:

Gdje kupiti "veliku" bht karticu.Jucer sve pretrazio samo one male sto idu u novije smartphone-e.Postoji li kakav adapter ?

šta je to "velika" bht kartica? pretpostavljam da misliš na standardni SIM, jedinu moguću karticu u BHT do unazad 1-2 godine
ovakva kartica je dostupna na više mjesta (trafike, prodvnice, šalteri BH Pošte) i "dostupnija" je nego sve druge (micro i nano SIM) za koje treba posebna procedura izdavanja (tj.zamjena za postojeću)
a postoji i adapter koji simulira "plastični" dio standardne SIM kartice tako da se i micro SIM i nano SIM mogu prilagoditi za "veliku" bht karticu
anonimnaosoba

#13339 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

otiđi na Telecomov šalter, na trafikama ti sigurno neće dati isti broj, a na šalteru daš Ultra certifikat ili izjavu o izgubljenom certifikatu (uzmeš je na šalteru, napišeš, ovjeriš u svojoj opštini i vratiš se na šalter) i 5 KM i imaš normalnu karticu sa svojim brojem nazad
Mustafapasa

#13340 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

Maharadza wrote:
Prijaviti đubre izdajničko što je javno priznao da je zvao support drugog ISP-a, a da bude gore, u ovome slučaju je to bio onaj od prekodrinaša dušmanskih iz telemaČa.Treba pohititi i javiti bakiru i Tihomiru, da odmah nađu drugog rođaka/nećaka da ga zamijeni. :oops:
Imal slika sa fejsa da vidimo i to? Mozda ti bacas sada baje...
anonimnaosoba

#13341 Re: BHTelecom All About

Post by anonimnaosoba »

što mene natjera da se uvjerim u to :D
Image
Mustafapasa

#13342 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

e Hakija Hakija...
klixo

#13343 Re: BHTelecom All About

Post by klixo »

anonimnaosoba wrote:otiđi na Telecomov šalter, na trafikama ti sigurno neće dati isti broj, a na šalteru daš Ultra certifikat ili izjavu o izgubljenom certifikatu (uzmeš je na šalteru, napišeš, ovjeriš u svojoj opštini i vratiš se na šalter) i 5 KM i imaš normalnu karticu sa svojim brojem nazad
Ma treba mi privremeno neki broj ... Za 10ak dana opet idem gore i uzeti svoju karticu , nisam je izgubio vec mi ostala u stanu :mrgreen:
Casual's

#13344 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

1990 Krenuo/la u školu Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu
2008 Diplomirao/la u Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu :lol:
escobar__

#13345 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Casual's wrote:1990 Krenuo/la u školu Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu
2008 Diplomirao/la u Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu :lol:
Samo se bezveze blamiraju ovim glupostima...
starii

#13346 Re: BHTelecom All About

Post by starii »

anonimnaosoba wrote:što mene natjera da se uvjerim u to :D
Image
ma napusio se hakija pa nije razlikovao telemachovce od bhtelekomaca :)
StupskaBitanga

#13347 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

Stvarno je bilo mučno gledati kako zvaničnici iz BH telecoma ljube guzicu Željku Mitroviću u Beogradu jučer. Bruka i sramota a pretplatnicima Mojetv iskreno saučešće šta su dobili usvojoj ponudi
afannedim

#13348 Re: BHTelecom All About

Post by afannedim »

van helsing

#13349 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

@ StupskaBitanga :
Znas li tacno koje kanale dobijamo?
Meni ugovor isitice pocetkom juna mjeseca,pa ako su to oni kanali koji ne sluze nicemu osim da ih ima kolicinski,da mi to bude jos jedan od razloga za raskid ili promjenu ugovora.

Tapatalk 2
StupskaBitanga

#13350 Re: BHTelecom All About

Post by StupskaBitanga »

Čisto količinski jer evo pokrenuli su Pink 3 koji je kao informativni program ali navečer pušta reprize već viđenih srbijanskih i hrvatskih serija. Ubaciće nekoliko muzičkih vjerovatno filmskih na kojem će biti koja premijera aa ostalo reprize. Ovo sa Pinkom radi Telekom Srbija koji nema ni fox ni sl atraktivne kanale pa sa zvučnim imenom kakav je pink nekako pokušava nadomjestiti prazninu u programskoj shemi. Sama činjenica da ni sam Željko Mitrović nema pojma koliko će pokrenuti programa, čas je 30 pa 60 pa 100 do sulude izjave od 400 kanala. Ako je nekom ok da ima program Pink reality gdje evo sada ide Farma pa će to krstarenje nekakvo ili 5-6 muzičkih kanala ili onaj program Pink Grand gdje će Saša Popović do iznemoglosti ponavljati daljeee ide daljeee ideeeee. Filmski su ubleha jer su to već viđeni filmovi
Locked