Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#13326 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

sheilak wrote:i da, opet moram spomenuti sklonost projekciji u hrvata, kako smo to vidjeli na primjeru black swana. :D

dakle, prije nekog vremena upoznaje me prijateljica sa svojim prijateljem u zg i lik prvo sto mi kaze je, a ti si iz sarajeva, sta se ono desava tamo? na moje zbunjeno pitanje na sta misli, spomenuo je sigurnosnu situaciju. na moje i dalje zbunjeno objasnjenje o evtl obracunu mafijasa na ulicama :d (jer nisam skontala na sta misli :D), lik se osvrnuo na navodni islamski radikalizam kod nas. da napomenem, bilo je to vrijeme procesije s tijelom dugogodisnjeg mrtvaca fra leopolda mandica, cije se tijelo tretira kao svetinja, a kovceg ljubi i dozivljavaju se ekstaze i navodna prosvjetljenja u dodiru tog tijela, ali i vrijeme molitelja ispred klinika gdje se obavljaju abortusi, vrijeme stovatelja biskupa kosica, poklonika opusa dei i vice batarella i fanova ludjakinje zeljke markic. a da, i prijedloga uvodjenja mode za katolkinje. :D

meni cesto dolaze prijatelji iz zg u sa, i ovog gorespomenutog sam pozvala, i lijepo se osjecaju u sa jer shvate da je sa vecinom normalan grad, opustenih ljudi gdje se mogu dobro provesti. no neki od njih mi znaju reci da se ne osjecaju ugodno kod toliko pokrivenih zena (raznih vrsta), pa im ja onda objasnjavam neke stvari jer trebaju se razbijati predrasude. dok meni ne pada na pamet da im kazem da se ne osjecam najugodnije u zg dok slusam i gledam stvari poput gore navedenih (plus islamofobicne parole), niti kao nekriscanka, a pogotovo ne kao zena. mislim, kazem, kad mi dojadi „pravdati“ nas i izigravati mirotvorca. al onda budu tuzni i malo uplaseni, kao black swan. :D

mozda da hrvati malo pogledaju sta se desava kod njih po pitanju vjerskog radikalizma, a ne da upiru prstom u druge. jer stvarna opasnost ne dolazi njima iz sarajeva (we really don’t care, guys :D) vec sa kaptola.

da,to trebaju svi raditi,najlakse je naci manu kod drugih,treba valjda kod sebe prvo pocistiti
BHCluster

#13327 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by BHCluster »

Svećenik Andrija Vrbanić
Image
Image
Image
Image
Image
pemanapemani

#13328 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pemanapemani »

Jebote, kakvih strucnjaka iz kolektivne psihologije ima forum, to je cudo.
Ekspertiza onda kaze da u Sarajevu zivi vecina cetnika koji slusaju Cecu, Baju malog knindzu i slicne. Jusuf Nurkic cetnik, jer odvaljuje na ovog navedenog pjevaca fasistickih pjesama. :-)

Hrvatska klizi u kleronacionalnu dzamahiriju. Pocevsi od molitve pred klinikama do ove zadnje histerije oko UZP Franje i prijatelja i osude hercegovackih ratnih zlocinaca.

S druge strane, za razliku od BiH i Srbije, Hrvatska ima neku, uslovno receno, respektabilnu ljevicu, pa cak i neku kao radikalnu (Zivi zid, Glas, Holy, Pusici...). Tu im treba skinuti kapu.
zg1911

#13329 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

A respektabilna ljevica je? Nemoj samo reći sdp. Jer ti su ista govna ko hdz. Dijeli ih samo veći stupanj dentalne higijene
pemanapemani

#13330 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pemanapemani »

Fino pise, uslovno receno respektabilna. Mislio sam na balkanske kriterije.

Ali eto, ako ti kazes da nemate, ko sam ja da ti proturjecim. Onda vam po mom skromnom misljenju slijedi katolicka dzamahirija u kojoj ce vam krojiti kapu Zeljka Markic, Glasnovic i slicni polufasisti.
animals

#13331 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

seln wrote:
Bio bi i ja kivan na njih da im čistim govna za minimalac
Sta ce ti to, zivis u govnavoj drzavi, medju govnarima.
@animals, jesi li danas denuncirao nekog muslimana? Jesu li ga protjerali?[/quote]

Razumijem ja tebe..
volio bi i ti da si dobar..
Bodkin

#13332 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

annoy wrote:
zg1911 wrote:
Ma ide mi na k to izigravanje tolerancije i napadanje zagreba s paralelama na 41. a gej pride ne mogu organizirat u sarajevu pa se seli u austriju.

Jebote buka se digla oko nevažnog izbora u koje je zg 1. Ni to se ne može priznati. Silne li tolerancije. Sačuvaj đe bože hrvatske kulture, srpskog junaštva i bosanske tolerancije
Ne znam stvarno zašto je problem taj izbor. Nije da je to sad nešto bitno, nije da svi skupa tu u Zagrebu onaniramo na osvojeno prvo mjesto. Advent u Zagrebu je stvarno lijep događaj i nije bez razloga na dobrom glasu, a to što će osvojiti prvo, ili drugo, ili koje mjesto na nekakvom izboru šta ja sad imam od toga. Meni je drago da ima i da ljudi dolaze. Nema potrebe bezveze to ići omalovažavati. Ja poštujem i ako se nekome ne sviđa ili misli da je precijenjen, sasvim legitimno razmišljanje, ali ovo ruganje, naslađivanje i omalovažavanje više govori o osobama koje to rade nego o Adventu.

Iako zagreb lijepo izgleda, ko god je otisao do par gradova u evropi vidio je da im zagreb ne moze ni prici. To samo znaci da su pare za reklamu dobro potrosene :D
zg1911

#13333 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Ma ja ba. I ruska dijaspora izvojevala boj pa je zg i u glasovima iz rusije no 1. Nema di nas nema :-)
radostan dan

#13334 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

ST11 wrote:Jesmo zajebani sto zivimo u svom glavnom gradu. Sram nas bilo.
mala šala, nemoj se ljutiti... :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#13335 Re: Desavanja u Hrvatskoj

BHCluster wrote:Svećenik Andrija Vrbanić
Image
Image
Image
Image
Image

bilo bi čudno da je neki katolički svećenik u hrvatskoj,uz dužno poštovanje pokojnom don ivanu grubišiću,ovako javno pokazao da je uslovno rečeno ljevičar kao što je ovaj kreten pokazao da je fašista,možda i ima neki,ja nisam baš vidio da postoji takav
zg1911

#13337 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

možda nisi omalovažavao ali sad si njega uvrijedio
Jesam, nakon njegovih uvreda. S tim da za razliku od njega ne pljujem po narodima i državama, nego iskompleksiranim likovima poput njega
ST11

#13338 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ST11 »

radostan dan wrote:
ST11 wrote:Jesmo zajebani sto zivimo u svom glavnom gradu. Sram nas bilo.
mala šala, nemoj se ljutiti... :thumbup:
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#13339 Re: Desavanja u Hrvatskoj

zg1911 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

možda nisi omalovažavao ali sad si njega uvrijedio
Jesam, nakon njegovih uvreda. S tim da za razliku od njega ne pljujem po narodima i državama, nego iskompleksiranim likovima poput njega

sve ok
animals

#13340 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

Ma tqaj tip nije sasvim svoj,,
sve narode u Evropi naziva fasistima, samo zato sto nisu muslimani..
jao_situacije

#13341 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by jao_situacije »

Chmoljo wrote:dovoljno je ne srati po Bosni.

za Hercegovinu imam razumijevanja.
:lol:
palestinka

#13342 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by palestinka »

annoy wrote:srce mi se slama

u svojoj forumskoj karijeri nikad nisam nikoga uvrijedila ni na temelju nacionalne pripadnosti, vjerske ili bilo koje druge, a ni u stvarnom životu
nit sam ikada napisala ijednu ružnu riječ o BiH ili ljudima koji u toj državi žive

to što po nečijim kalupima ne spadam u skupinu nekakvih "kul pripadnika xy naroda" mi stvarno ne predstavlja nikakav problem, samo me zanimalo kakvi su to "kriteriji" i više manje je odgovor kakvog sam i očekivala :thumbup:
annoy@ prvo respektujem tvoje postove i razmišljanja u većini slučajeva i ne napadam niti vrijeđam, samo pokušavam da shvatim.
I mene je iznenadilo șto si u nekom prethodnom postu rekla da ti nije problem ponekad slušati Tompsona. Njegove pjesme veličaju fašizam, ali pretpostavljam da je on tebi u rangu narodnjaka, na kraju žurke, da se malo zapjeva, bez suštinskog ulażenja u to šta on veliča i na šta poziva. Njegova ideologija, koncertna ikonografija, riječi, svjetonazor su u suprotnosti sa nekim ko sebe deklarira liberalom. Opet, mislim, Tompson kao neki folkor dođe u svemu tome. Pokušavam shvatiti taj spoj.

A čini mi se da su i BiH i Hrvatska duboko zaglibile i da su religije postali instrumenti za zbijanje redova i rușenje svega građanskog i nimalo mi se ne sviđaju procesi koji se odvijaju u obje zemlje, ali mi smeta kada se slične stvari u Hrvatskoj tretiraju kao 'kršćanske vrijednosti', a u BiH kao 'jačanje islamskog radikalizma'. Nisi ti ništa slično rekla, nego političari i opet kažem, ne napadam, samo razmišljam.

Ili evo konkretno pitanje, danas je bio zanimljiv protest u Zagrebu, žene odjevene u crveno Sluškinje iz Sluškinjine priče, romana, a sad i serije. Protive se sto još nije usvojena Istanbulska konvencija o nenasilju nad żenama i poručuju da strahuju od fundamentalizma, ideologije opisane u romanu gdje żene nemaju nikakva prava nego su tom totalitarnom druștvu mašine za rađanje ili kuharice, brz prava glasa i prava na rad i slično. Aludiraju na sv e glasnije pozive da se zabrani pobačaj u Hrvatskoj, a što je već uzelo maha prigovorom savjesti ljekara koji odbijaju te zahvate. Itd, generalno taj obiteljski zakon...
Plaši li tebe takva Hrvatska i smjer u kojem to ide?
zg1911

#13343 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

A čini mi se da su i BiH i Hrvatska duboko zaglibile i da su religije postali instrumenti za zbijanje redova i rușenje svega građanskog i nimalo mi se ne sviđaju procesi koji se odvijaju u obje zemlje, ali mi smeta kada se slične stvari u BiH tretiraju kao 'islamske vrijednosti', a u hrvatskoj kao 'jačanje katoličkog radikalizma'. Nisi ti ništa slično rekla, nego političari i opet kažem, ne napadam, samo razmišljam.
palestinka

#13344 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by palestinka »

zg1911 wrote:A čini mi se da su i BiH i Hrvatska duboko zaglibile i da su religije postali instrumenti za zbijanje redova i rușenje svega građanskog i nimalo mi se ne sviđaju procesi koji se odvijaju u obje zemlje, ali mi smeta kada se slične stvari u BiH tretiraju kao 'islamske vrijednosti', a u hrvatskoj kao 'jačanje katoličkog radikalizma'. Nisi ti ništa slično rekla, nego političari i opet kažem, ne napadam, samo razmišljam.
Sve je ok upravo to i jeste poenta. Może se i obrnuti. Ni jedno ni drugo nije dobro, a političari, za sada iz Hrvatske optužuju BiH i prozivaju, a događaje u svojoj zemlji relativiziraju ili ignorišu. Političari iz BiH ne optužuju Hrvatsku za kršćanski fundamentalizam. Elementi postoje.
Kao što rekoh, meni se lično ne sviđa ni događanja ni smjer u kojem se rauvijaju ni BiH ni Hrvatska.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#13345 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bobi »

Dame i gospodo, Predsjednica RH...to je ona lijevo :D, da se neko ne zabuni :D
Image
seln

#13346 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by seln »

Bobi wrote:Dame i gospodo, Predsjednica RH...to je ona lijevo :D, da se neko ne zabuni :D
Image
Ko ce ga znati... i ona ima dvije grbe, samo sto su na grudima umjesto na ledjima.
spreca

#13347 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Bobi wrote:Dame i gospodo, Predsjednica RH...to je ona lijevo :D, da se neko ne zabuni :D
Image
jedva je prepoznah...ko dvije blizankinje
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13348 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila”
» zg1911, seln

jednom tjedan, drugom hefta
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13349 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

annoy wrote:srce mi se slama

u svojoj forumskoj karijeri nikad nisam nikoga uvrijedila ni na temelju nacionalne pripadnosti, vjerske ili bilo koje druge, a ni u stvarnom životu
nit sam ikada napisala ijednu ružnu riječ o BiH ili ljudima koji u toj državi žive

to što po nečijim kalupima ne spadam u skupinu nekakvih "kul pripadnika xy naroda" mi stvarno ne predstavlja nikakav problem, samo me zanimalo kakvi su to "kriteriji" i više manje je odgovor kakvog sam i očekivala :thumbup:
ako se već hvataš za moju zajebanciju o kul pripadnicima naroda, bilo bi lijepo da ispoštuješ i to kako sam ja to definisao.

zato mi je misteriozno kako si se našla prozvanom. samoinicijativno si ubacila nekakvu samomržnju, index i šta sve već ne, a ja postavio samo jedan, jedini kriterij. ne znam čemu potreba za tom autoviktimizacijom. ne znam je li na valu presude šestorci, ili je nešto drugo u pitanju, ali je karikaturalna.

uživajte ba u tome što je Zagreb dosadan grad. kamo sreće da je Sarajevo.

kako kaže ono prokletstvo: daBogda živio u zanimljivim vremenima...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#13350 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by prljavi Hare »

Nakon slike sa kamilom,evo stigla je i pjesmica neke djevojčice... :mrgreen:
Kako prenose hrvatski mediji, Kitarovićeva se na danu otvorenih vrata družila sa građanima, učenicima srednje Poljoprivredne škole iz Zagreba i Ekonomsko-birotehničke škole iz Splita, kao i sa osnovcima iz zagrebačkih škola.

Jedna devojčica je izrecitovala pesmu o Kolindi nazvanu “Naša predsednica”.

Kitarovićeva je istakla da je došlo vreme kada imamo potrebu da otvorimo svoja vrata i svoja srca bližnjima i svima poželela srećan Božić i Novu godinu.

Pesma koju je dete recitovalo:

"Ona hoda na visokim petama, rešava sve probleme
Ona je super, tu nema dileme.
Naša predsednica puno aduta u rukavu ima,
Glasaćemo za nju i na sledećim izborima.
Naša predsednica prava je dama, tako kaže moja mama,
Neka još puno ostane sa nama i biće sretna cela Hrvatska"

Zašto mi nemamo pjesmicu o.....recimo Sebiji? :-D Bruka i sramota! :oops:
Post Reply