FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bušman

#13326 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Baudelaire wrote:Jasno je meni to što govorite, nego ja tvrdim da Pep nije puno drugačiji od Mourinha po stavovima i načinu razmišljanja, nego imaju drugačiji medijski nastup. Nije Mourinho onoliko agresivan koliko se to predstavlja kroz medije, niti je Guardiola baš toliki filozof i gospodin.
Itekako su drugaciji. Guardiola ne napada fizicki svoje suparnike i njihove pomocnike :D :D :D
veljaca

#13327 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Dr. Kuca wrote:Cestitke najvecem fudbaleru svih vremena, a tek su mu 24 godine... Messi!
Kako ovaj covjek rusi rekorde ..... Stvarno je genijalac .....

Btw - evo citam izjavu cristine da mu nije stalo do titule najboljeg strijelca ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A sinoc se posvadja sa pola stadiona, mase, mlatara i na kraju pokaza od lakta do sake nekome .... i nije mu, ko fol , stalo do titule najboljeg strijelca ...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
skenderija04

#13328 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Baudelaire wrote:Ovisi koja djela. Mediji su totalno druga stvar. Jedini igrač s kojim je Mourinho do danas imao nesuglasice je Balotelli. Svaki ga u zvijezde zakiva, pjeva mu se još uvijek u Londonu i Milanu, svi igrači koje je trenirao kažu da je najbolji trener i čovjek ikad.

S druge strane, Pep je zakuhao s mnogima. Ibrahimović, Toure, Eto'o, evo sada i Pique.
Pa nisu mediji postavili Mourinha da ceka sudije po parkingu,stavlja prst u oko protivniku,vrijedja sudije,trazi izuzece istih,tvrdi da su protivniku poklonili titule, sastavlja listu od 13 gresaka gdje je ostecen,............
Baudelaire

#13329 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Opet ti kažem, izgradnja imidža. Misliš da je čovjek takav i u privatnom životu? Da dođe kući, sastavi listu od 10 gluposti koje je žena napravila i lijepo joj gurne prst u oko? Da je čeka po parkingu da vidi gdje hoda?

Olako lijepimo etikete ovakvog i onakvog, bez da znamo makar jedan dijelić svega.
Bušman

#13330 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Baudelaire wrote:Opet ti kažem, izgradnja imidža. Misliš da je čovjek takav i u privatnom životu? Da dođe kući, sastavi listu od 10 gluposti koje je žena napravila i lijepo joj gurne prst u oko? Da je čeka po parkingu da vidi gdje hoda?

Olako lijepimo etikete ovakvog i onakvog, bez da znamo makar jedan dijelić svega.
Poznavajuci kako rade Sport i EMD na jednoj strani i AS i Marca na drugoj sigurno je 70% onoga sto pisu istina :D
p206

#13331 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Mourinho je, kad izađe na teren, prgav i to pokazuje skoro svakom svojom gestom. Zna biti i dugačiji, ali prgavost preovladava. Dok je Pep čista suprotnost. Nije to do medija ili nečeg sličnog...
Neko tu prgavost voli i drugačije je tumači, neko ne voli.
Niko ne kaže da je jedan svetac, a drugi šta ja znam...kakvi su privatno, navijačima nije bitno, bitno je ono što se pokazuje na stadionu
Quark_m

#13332 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

Baudelaire wrote:Opet ti kažem, izgradnja imidža. Misliš da je čovjek takav i u privatnom životu? Da dođe kući, sastavi listu od 10 gluposti koje je žena napravila i lijepo joj gurne prst u oko? Da je čeka po parkingu da vidi gdje hoda?

Ja znam ono sto vidim, a ti donosis zakljucke na osnovu pretpostavki i pricas o nekim segmentima o kojima ni ti sam pojma nemas 8-)
skenderija04

#13333 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Cekaj Baudleaire, ne sudi niko Mourinha kako se ponasa u svojoj kuci. On je javna licnost i sudi se po onome sto napravi u svom poslu ali taj posao je takav da ga prate milioni ljudi. Ovdje pricamo o poredjenju izmedju njega i Guardiole i na kraju se izvlaci zakljucak da su svi isti. Ne, nisu svi isti jer je samo jedan uradio ono sto sam nabrojao u gornjem postu.
Madrid

#13334 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Ne znam sto pojedinci pokusavaju da guraju tamo gdje ne moze :D
Sutra da se Guardiola gol skine i proseta Barcom, ovi bi vidjeli neku dobru stvar u tome, a ne realnost i istinu :-D
Budimo Realni, sto si vise na vrhu, to te i vise boli poraz, tako je ne samo u fudbalu i sportu, vec i u kompletnom zivotu, pa Guardiolu treba razumiti, i on je cofa od krvi i mesa ;-)
A ako ce ova "pristojnost" koju grade u skoli Barce od malena odlucivati tko ce biti najbolji igrac, trener, klub (kao sto rece komentator na AS3 da je Ronaldo onom gestom izgubio mnogo bodova)... ma neka odlucuje, zna Mou sta je najvaznije i sta ti niko ne moze uzeti (osim u Italiji :D ), a to su trofeji ;-)
U Barci se tacno zna tko je za prgav posao, tko za valjanje, a tko za to da bude svetac, to je javna tajna, u Realu nema toga, svi ce i glumit gospodu kad treba, ali ce se svi i pošorat ako treba, i svaka cast Ronaldu, i on je nakon svih provokacija tokom cijele sezone zasluzio da protivnickim navijacima pokaze jednog kukija, a izabrao je i najbolji trenutak ;-)
Baudelaire

#13335 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Dobro, nisu svi isti, Mourinho jeste u medijima siroviji od Guardiole. Kako tumačite to da je Guardiola došao u sukob sa četiri igrača za vrijeme svog vođenja Barcelone? Nabrojao sam ih već, nema potrebe da ponovo nabrajam. Hoću reći, nije ni on cvjećka.
Quark_m

#13336 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

Madrid wrote:Ne znam sto pojedinci pokusavaju da guraju tamo gdje ne moze :D
I ja se to isto pitam, mislim govoriti da su Guardiola i Mou isti :shock: Pa ovaj prvi je za njeg ljudina ;-)
Baudelaire

#13337 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Quark_m wrote:
I ja se to isto pitam, mislim govoriti da su Guardiola i Mou isti :shock: Pa ovaj prvi je za njeg ljudina ;-)
Upravo o ovom govorim. Ma po čemu je ljudina? Ja ne govorim ni da je Mourinho ljudina, ali na osnovu čega ti znaš da je Guardiola takva ljudina? Na osnovu medijske slike?
skenderija04

#13338 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sutra da se Guardiola gol skine i proseta Barcom, ovi bi vidjeli neku dobru stvar u tome, a ne realnost i istinu :-D
Budimo Realni, sto si vise na vrhu, to te i vise boli poraz, tako je ne samo u fudbalu i sportu, vec i u kompletnom zivotu, pa Guardiolu treba razumiti, i on je cofa od krvi i mesa ;-)
A ako ce ova "pristojnost" koju grade u skoli Barce od malena odlucivati tko ce biti najbolji igrac, trener, klub (kao sto rece komentator na AS3 da je Ronaldo onom gestom izgubio mnogo bodova)... ma neka odlucuje, zna Mou sta je najvaznije i sta ti niko ne moze uzeti (osim u Italiji :D ), a to su trofeji ;-)
U Barci se tacno zna tko je za prgav posao, tko za valjanje, a tko za to da bude svetac, to je javna tajna, u Realu nema toga, svi ce i glumit gospodu kad treba, ali ce se svi i pošorat ako treba, i svaka cast Ronaldu, i on je nakon svih provokacija tokom cijele sezone zasluzio da protivnickim navijacima pokaze jednog kukija, a izabrao je i najbolji trenutak ;-)
Problem je sto kukija nije pokazao navijacima nego Javi Martinezu, kada ga je zamolio da slavlje prenesu u svlacionicu. Znaci tako se ophodio prema jednom kolegi koji je od sljedece sezone mogao biti klupski drug.
skenderija04

#13339 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Baudelaire wrote:Dobro, nisu svi isti, Mourinho jeste u medijima siroviji od Guardiole. Kako tumačite to da je Guardiola došao u sukob sa četiri igrača za vrijeme svog vođenja Barcelone? Nabrojao sam ih već, nema potrebe da ponovo nabrajam. Hoću reći, nije ni on cvjećka.
Ibra i Toure su ljudi koji misle da vise vrijede nego sto Guardiola misli da vrijede. Otisli su i no problem. Trener sastavlja tim a ne igraci. Ako neko nije zadovoljan zna gdje su vrata. Najpostenije brate.
ultima_palabra

#13340 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

S obzirom kako se Javi ponašao dok je još bio na terenu, ne sumnjam da ga je lijepo zamolio :-)
skenderija04

#13341 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:S obzirom kako se Javi ponašao dok je još bio na terenu, ne sumnjam da ga je lijepo zamolio :-)
To ne znamo, na snimcima se vidi da je prisao bez nekih provokativnih gestova. Sta mu je rekao mozemo nagadjati
Madrid

#13342 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

skenderija04 wrote:
Problem je sto kukija nije pokazao navijacima nego Javi Martinezu, kada ga je zamolio da slavlje prenesu u svlacionicu. Znaci tako se ophodio prema jednom kolegi koji je od sljedece sezone mogao biti klupski drug.
Eto priznajem, moja greska, nije pokazao navijacima, vec Martinezu (vjerovatno isprovociran najvise povicima sa tribina), ali da ja tebe pitam, sta mu koji vrag ima govoriti da ne slave na terenu?
Pa titula se uvijek slavila nakon i matematicke potvrde, sta bi tek bilo da su donijeli pehar i nosali stadionom?
Kad se samo sjetim one fontane protiv Intera, kod Spanaca stvarno zabranjeno slaviti ako dobijes u gostima :-D
ultima_palabra

#13343 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
ultima_palabra wrote:S obzirom kako se Javi ponašao dok je još bio na terenu, ne sumnjam da ga je lijepo zamolio :-)
To ne znamo, na snimcima se vidi da je prisao bez nekih provokativnih gestova. Sta mu je rekao mozemo nagadjati
Ako je već to htio, trebao je otići kapitenu. Mada stvarno ne bi trebao biti problem da šampion proslavi titulu 5-10 minuta na bilo kojem terenu.
Quark_m

#13344 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

Baudelaire wrote:
Quark_m wrote:
Upravo o ovom govorim. Ma po čemu je ljudina? Ja ne govorim ni da je Mourinho ljudina, ali na osnovu čega ti znaš da je Guardiola takva ljudina? Na osnovu medijske slike?
Ima mnogo razloga: zna cestitati protivniku na pobjedi, ne okrivljuje samo sudce za poraz, ne priprema sacekuse sudijama, nije angazovao citav PR tim koji ce umjesto njega blatiti sve samo kako ne bi priznao svoju gresku, ne gura prste u oci svojim kolegama, i ima dosta bolji odnos sa drugim trenerima ( i to nesto pokazuje). Ovo je samo dio, moglo bi se jos toga navesti. Kada sam rekao ljudina mislio sam u poslovnom smislu, a ne privatnom zivotu, jer ga privatno ne poznajem.
skenderija04

#13345 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@ Madrid @Ultima palabra
Slazem se da je najnormalnije proslaviti titulu na bilo kojem terenu ni 5 ni 10 vec koliko pozelis.Ipak,situacija nije normalna nakon sto Real nije dao svoj stadion za finale kupa. Juce Florentino nije bio na utakmici, i relacije dva kluba nisu najbolje. Osim toga igraci su dobili instrukcije da se sto prije povuku jer u Bilbau nisu dobrodosli. Svi su ispostovali,cak se vidi Casillas kako zove igrace da napuste teren.Moguce je da Cristiano kao stranac nije upoznat sa relacijama izmedju dva kluba.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13346 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Quark_m wrote:
Baudelaire wrote:
Quark_m wrote: I ja se to isto pitam, mislim govoriti da su Guardiola i Mou isti :shock: Pa ovaj prvi je za njeg ljudina ;-)
Ima mnogo razloga: zna cestitati protivniku na pobjedi, ne okrivljuje samo sudce za poraz, ne priprema sacekuse sudijama, nije angazovao citav PR tim koji ce umjesto njega blatiti sve samo kako ne bi priznao svoju gresku, ne gura prste u oci svojim kolegama, i ima dosta bolji odnos sa drugim trenerima ( i to nesto pokazuje). Ovo je samo dio, moglo bi se jos toga navesti. Kada sam rekao ljudina mislio sam u poslovnom smislu, a ne privatnom zivotu, jer ga privatno ne poznajem.
Procitaj ponovo Guardiolinu izjavu od koje je pocela cijela ova diskusija. Ko zna citati izmedju redova, bice mu jasno.
Ne okrivljuje ni Mourinho sada nikoga, sto bi, uzeo covjek titulu.
Podvuceno: zna i Mourinho cestitati, evo Bayern je prosao u finale, nisam nasao pola ruzne rijeci od Mourinha, covjek uredno cestitao.
Ma bezveze je bilo sta pricati, neko ko nema pojma o Guardioli i Mourinhu, kad bi procitao sta ovdje pisete, vjerovatno bi stekao dojam da je prvi neka natprirodna, savrsena rasa, a drugi obicni covjek koji ima svoje vrline i mane. Yebem ti stereotipe.
veljaca

#13347 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

a tema je : FC Barcelona .....
8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#13348 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

veljaca wrote:a tema je : FC Barcelona .....
8-)
A o cemu se prica :?:
veljaca

#13349 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Tomahawk11 wrote:
8-)
o betisu, mister FIVE-u , o cristini , a najmanje o temi ....
Tomahawk11
Globalni moderator

#13350 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

veljaca wrote:
Tomahawk11 wrote:
8-)
o betisu, mister FIVE-u , o cristini , a najmanje o temi ....
Nisam upratio, pocela je prica o aktuelnom treneru FC BARCELONE, GUARDIOLI, pa se negdje dotakne trenera njihovog najveceg rivala Real Madrida, Mourinha. Ako vec navracas vodu na mlin, nemoj izvrtati ;-) Nije recimo, kako ti kazes, rijec o ''cristini'', nego o rivalstvu CR i Messija.
Post Reply